you are safe in my heart

Sjukt roligt kväll igår! Mer om det en annan gång kanske.

Har precis kommit hem från jobbet och ska slänga mig in i duschen och sen bege mig ut till Ellen. Finns risk för att den här kvällen också blir hur bra som helst. I looove.

i thought we were good

Sitter och väntar på Åsa som gör sin första mattekomplettering. Hoppas det går bra för henne. När hon är klar är det dags att bege sig hemåt och vara glad över att helgen är här och att det innebär två klassfester. Wonderful! Ikväll blir det ölbrännboll med lite förfest hos Ida. Vi har bjudit in kanadensarna som är här på hockeyläger. Kan ju bli lite spännande. Dom ska ringa Emelie vid sex eller så. "Jag tänker ju inte svara!" Haha. Men det löser sig. Dom är säkert bra på brännboll. Starka som hästar är dom iallafall. Vi är inte riktigt lika bra. Så vi får väl se hur det här slutar.

När jag kommer hem ska jag nog klicka hem ytterligare ett par plagg från H&M. Det är verkligen mitt nya intresse. Det bästa är att det nog är värt det även om pengarna försvinner fortare än smör i solsken. Äh, det ordnar sig också. Studiebidrag idag också ju!

Frågan är: kommer jag verkligen vinna 10 000 på tianlotter?

heal the world

Efter imorgon är ytterligare fyra uppgifter ur vägen och kvar återstår bara gruppredovisning i svenska, komplettering i matte c och religionsprov. Halleluja! Sen ska jag bara njuta av det underbara liv man tvingas utstå när man ska ta studenten. Nej, det är faktiskt inte speciellt jobbigt. Jag känner mig riktigt lycklig faktiskt!

Mellan varven har jag faktiskt hunnit med en fika med underbara Mikaela! Det var på tok för längesen och det var alldeles för trevligt för att inte upprepas. Vi har kommit överens om att göra massor med saker tillsammans i sommar. Och den här gången känner jag på mig att det inte bara är snack.

Ellen lyckades även få punktering på sin bil idag. Det är ju faktiskt lite roligt. Men det är åtgärdat nu, och GFA 923 rullar omkring på vägarna igen. Det känns bra.

Nej, nu ska jag göra klart min sista psykologiuppgift och sen ska jag åka ut till Marucs! Eller, han är ju här så det blir inget överlyckligt återseende, men det kan ju vara skoj ändå. Ska pallra mig till skolan till 8.25 imorgon fast jag inte börjar förrän 10.35 egentligen. Duktigt! Då blir det marknadsföring för hela slanten,  för imorgon ska jag faktiskt ha muntligt prov med Fredrik. Har tänkt kirra mitt betyg. Vi får se hur han ser på saken.

Tjing!

out of the light

Idag har jag hunnit med en snabb fika med kladdkaka och grädde. Marcus fick ge sig. Han tyckte det vore godare med glass. Men trägen vinner, som det heter. Framåt kvällen åkte vi ut för att se om det fanns några lämpliga studentskor på Factory Outlet. Men det fanns det givetvis inte, så jag kom hem med ett linne istället, till mammas stora förtjusning.
Nu är det mat på g, och sen ska jag och Marcus ta en liten cykeltur bort till den berömda ishallen och titta på ishockey. Hockey 28 maj, någon måste skämta. Aja, det blir säkert bra.

Helgen närmar sig. Klassen är fruktansvärt taggad på ölbrännboll och pyjamasparty hos Ellen. Att det inte är någon match i helgen innebär fullt ös. Känns som det var längesen.

Tack och hej!

one way or another

Förut var jag hos tandläkaren, och eftersom det råkade vara på min enda lektion för dagen är jag hemma från och med nu. Har precis ätit och nu tänkte jag sätta mig ute i solen. Sen får vi väl se vad som händer.

never let me go

Har skickat iväg två uppgifter nu. Inte illa. Det tar bara emot jävligt mycket att ta tag i svenskan, som egentligen är det viktigaste av allt. Dock känns det som att jag inte vill anstränga mig för mycket i onödan. För om sanningen ska fram så spelar det nog inte så stor roll hur mycket jag än gör mig till. Det kommer inte att gå iallafall. Boken är för svår för mig, och det kommer inte räcka till mer än VG iallafall. Och vg får jag ändå, hur mycket jag än gör bort mig på den här uppgiften. Känns nästan viktigare att göra en skitbra psykologiinlämning och hoppas på MVG där istället. Dock har jag ingen aning om jag ligger till, så varför anstränga sig?! Det är nog ovissheten som är värst.

Nu är jag på ett sånt där jobbigt blogghumör igen. Det innebär att jag måste plugga, men kommer avbryta pluggandet stup i kvarten för att blogga om hur tråkigt jag har. Spännande. Ska iallafall ta en paus sen och färga min systers hår, tror jag. Det har hon bett om. Dessutom är Marcus och klipper sig och han har lovat att komma hit och visa upp sig sen innan träningen. Det var ju snällt.

take me, i'm yours

Pluggveckan number one har startat, och det är inget jag känner speciellt starkt inför. Men det är slutbetygen som står på spel och det är bara tre veckor av gymnasietiden kvar. Håll ut! Jag antar att det kommer kännas värt det i efterhand. Det känns lite sisådär att stå på flaket och skrika "FYFAN VAD VI ÄR BRA!" när vi inte har lagt så mycket som två strån i kors. Med andra ord, det är kanske dags att för första gången under den här tiden verkligen anstränga sig, så att man kan vara lite stolt iallafall. Det skulle nog sitta fint.

För att orka med den här eftermiddagen åkte jag och köpte kanelgifflar. Förbannat gott. Köpte även diverse lotter för 65 kronor. Jag kände att pluggandet skulle kännas en aning lättare om jag började eftermiddagen med att skrapa fram 100 000 på triss, eller åtminstone 1000 kronor på en tianlott. Jag vann 10 kronor. Heja mig!

Det värsta med det här är att jag inte vet var jag ska börja. Jag tror jag tar det lättaste. Hej marknadsföring!

take your passion

Upptäckte nu hur fet min bloggfrånvaro har varit. Dags att styra upp kanske?!

Igår var det dags för studentbalen. Jag hade väl inga direkta förväntningar, men det var roligt. Dock inte värt att lägga ut tusentals kronor på. Men det hade jag ju inte gjort heller, så allt var frid och fröjd. Sällskapet höll verkligen världsklass, och det är ju alltid ett stort plus i kanten. Vilket underbart gäng 89:orna är, som jag får äran att ta studenten tillsammans med. Det finns ingenting att klaga på. Och så ska det väl vara, antar jag.
Jag hade tyvärr ingen kamera med mig. Men om man är nyfiken får man väl hålla ögonen öppna i bloggar, bilddagböcker och på facebook, så ska man nog kunna hitta bilder på både det ena och andra. Spännande.

Idag blir det nog faktiskt till att plugga en del. Jaja, vi får se hur det blir med den saken. Inte ens mina två sista pluggveckor i skolan någonsin kan jag ta tag i saker. Det är ju fruktansvärt.
Om en timme ska vi till mormor och äta. Det ser jag verkligen fram emot. Senare under eftermiddagen kommer Marcus, och då ska vi väl hjälpas åt med varandras plugg. Och då kommer det faktiskt bli någonting gjort. Om vi känner att vi hinner och om vädret tillåter (vilket det ser ut att göra) kanske vi tar en sväng förbi Värmbols IP och tittar på när grabbarna tar emot Rynninge. Jaja, det får tiden utvisa.

Nu väntar jag som mest på att det ska bli Charlottes tur i reprisen av ESC. Även om jag faktiskt gillar det där konceptet kan jag tycka att det har urartat en aning. Ring mig nästa gång ett västland vinner.

let us live forever

Har precis suttit och pluggat spanska på mattelektionen. Tobbelito tyckte det var bra att vi tog ansvar för våra studier. Eller, han sa inget om det, men man såg i hans ögon vad han tänkte. Eller nåt. Om en kvart är det dags att skriva den där skiten och sen behöver jag inte koncentrera mig något mer på spanska. Åtminstone inte fram till dess att jag kommer på att jag ska börja plugga spanska igen. Vi får se hur det blir med den saken.

Efter spanskan blir det psykologi och sen lunch på Coffee House. Det ska bli gooott. Ska hinna med att sola med Ellen också, innan det är dags för dagens sista lektion, religion.

Ikväll ska jag väl kanske försöka träna, men har faktiskt ingen lust över huvud taget. Dessutom måste jag läsa i min förbannade bok. Måste även kasta ett öga åt semifinal nummer 2 i Eurovision Song Contest. Charlotte Perrelli FTW! Kind of.

they could not take your pride

Tänkte avsluta kvällen med att åka och sola. Och visst åkte jag. Men klockan hann bli kvart i 10 när jag kom fram, och då var det tre stycken före mig i kön. Då skippade jag solningen och åkte hem.

Annars har jag och Moa kommit fram till hur min balfrisyr ska se ut. Skönt att ha det klart iallafall såhär tre-fyra dagar innan. Det är ju gott om tid.

Vad givande det är att skriva blogg när man inte har något att säga. Imorgon ska jag umgås lite med Marcus. Det blir nice.

these are the days of my life

För varje vecka som går blir lektionerna som återstår i varje ämne färre och färre. Jag ska snart gå på en av de allra sista spanskalektionerna. Jag tror man skulle formulerat någon sorts uppsats till idag, men det har jag faktiskt inte gjort. Istället blir det nu att koncentrera sig på den betygsavgörande uppsats som ska skrivas på torsdag. Heja mig! Det blir till att råplugga verb i alla dess tempusformer både idag och imorgon. Jag måste dessutom läsa klart den där jävla boken. Begriper inte hur jag ska lyckas. Men när dom två grejerna är ur världen ska jag ta tag i det övriga som återstår. Viktigast där är psykologin, som jag utan problem hinner med under nästa vecka, och un poco de marknadsföring. Det ska jag nog kunna åstadkomma. Efter det blir det mattekomplettering och religionsprov. Det känns överkomligt. Måste dessutom skriva nån sorts fördjupning i musiken. Funderar på att skriva om Ted Gärdestad. Hans öde är inte helt ointressant, och det känns inte speciellt problematiskt att skriva ihop några sidor om honom. Så får det bli!

Imorgon firar mamma och pappa 20 år som gifta. Det är ju mysigt. Jag och Marcus tänkte köpa lite blommor och sådär. Antar att Malin och Erik får vara med på ett hörn också.

Jaja, spanska om 10 minuter. Snart dags att bege sig!

here i go

Kände bara att jag blev tvungen att väcka den här halvdöda bloggen till liv igen. För tillfället sitter vi i en datasal och försöker knåpa ihop författarporträtten som ska presenteras under dom närmaste veckorna. Det är inget jättejobbigt, men det är inte bara det som ska bli klart. Jag ska dessutom läsa en bok av en av dessa författare och det ska vara gjort och en recension ska vara skriven om en vecka. Boken är 496 sidor och jag har läst typ 50. Känns bra. Jag vet ju vad jag gör den här veckan..

Ikväll blir det träning, för första gången på ett par veckor. Blir kanske trevligt. Efter det ska jag mysa med min grabb. Känns bra.

every now and then

Kind of världens roligaste kväll igår! Hela klassen bara älskar varandra och jag är så fruktansvärt glad över att det är det där gänget jag ska ta studenten med. Efter igår kommer ingen någonsin tveka på om den ska gå på en klassfest eller inte, för alla hade verkligen aproligt. Måste även tacka Ellen för att hon var min vapendragare hela kvällen på Starlight. Underbart.

Nu ska jag nog börja göra mig iordning. Idag ska vi till Stockholm och fira Marcus farfar som fyller år. Och jag vet inte vad jag ska ha på mig. Jag utnämner det till dagens i-landsproblem.

Hej!

i don't know what it is

Singstar ikväll. Jag är fett pepp! Känns som att jag älskar min klass mer och mer för varje dag. Tragiskt att vi snart ska skiljas åt. Men men. Måste börja blogga mer aktivt i klassbloggen. Vi börjar med det snart. Typ.

they say i look fine

Nu är jag hemma efter lite mys på stan med Ellen och Emelie. Vissa inköp gjorde att jag blev ännu mer pepp på morgondagen och övriga studentfester. Trodde inte det var möjligt. Imorgon ska jag sjunga singstar som aldrig förr! Dessutom gick det över förväntan på vårt nationella prov i matte c. Det var ju intressant.
På religionen tittade vi på Solstorm. Den var bra och spännande. Ska diskutera detta nästa torsdag. Vår lärare i religion är sjuuukt slapp. Och det behövs i det övriga kaoset.

Om någon timme tror jag bestämt att Marcus kommer hit. Har inte riktigt utrett hur det blir. Men jag hoppas ju såklart. Känner inte riktigt att vår planering är solklar. Men det ordnar sig alltid. Funderar på om jag ska läsa några sidor i min bok kanske. Dock är jag orolig över att jag isåfall kommer somna. Och då är det ju ingen vits. Ska nog läsa lite om den på internet iställlet. Lite kött på benen skadar ju aldrig. Ibland älskar jag mig själv.

think

Fan vad jag har försovit mig! Inte alls bra. Speciellt inte med tanke på att jag redan varit borta från på tok för många spanskalektioner i rad. Det största problemet är väl att det är betygsavgörande prov nästa torsdag. Jag ska plugga inför det som jag aldrig pluggat förut. Det är ett som är säkert. Någonting ska jag väl iallafall lyckas med det här läsåret?!

Nej, nu måste jag göra mig iordning och sen skynda mig till skolan. Jag känner mig som en idiot idag alltså.

i've got a plan

Studentkalendern har verkligen börjat ta form, och det känns som att den kommer bli ungefär vad vi tänkt oss. Jag och Emelie åkte till Cheapy och styrde upp lite material och imorgon kommer den nog bli färdig! Nu ska jag sätta mig och skriva en liten kalender åt klassen. Alla ska få varsitt exemplar för att kunna hålla reda på datum och plats för diverse aktiviteter. Det går åt.

you say you dream of my face

Nu har jag gjort mig av med ytterligare en lite släpande uppgift. Iallafall halva. Resten går fort, så det gör jag i eftermiddag. Efter att jag hjälpt mamma med strykningen. Jag är så himla duktig. Egentligen borde man väl hjälpa till oftare. Men det är lättare sagt än gjort.

Idag ska vi börja med vår studentkalender. Tjoho! Haha. Nej, men igår hade vi BARA studentsnack och aktivitetsplanering hela klassrådet och det bidrog till att jag nu känner mig fruktansvärt pepp inför studenten! Jag satt i matsalen och var helt lycklig och bara log. Haha. För första gången kände jag att det är riktigt nära nu. Framför allt känns det inte så stressande längre. Jag känner faktiskt att jag har kontroll. Även om det är mycket att göra nu.

Efter den här mysiga dagen blir det fotboll på IP med världens bästa. Det blir säkert great det med.

i keep bleeding

Vilken värme!

Jag och Åsa tog en liten tur till Norrköping och tröstshoppade idag. Dock var det skor till studenten vi var ute efter. Fanns det ett enda par man kunde tänka sig? Nej, det gjorde nog faktiskt inte det. Nu ska jag måla naglarna med ett nyinköpt rosa nagellack och om en halvtimme eller något kommer Marcus. Ska nog försöka få med honom ut på en promenad. Jag är dock beredd på ett nederlag vad gäller detta. Men vi får väl se. Någon gång ska väl även jag få som jag vill. Får känna av vad han är på för humör.

i can't stop loving you

Det är verkligen fruktansvärt så förkyld jag är. Och det är ännu jobbigare eftersom det är så himla varmt ute. Aja, någon gång ger det väl med sig.

Tittade iallafall på andra halvlek av Norrköping-AIK och dom där svartgula vann, vilket resulterar i en mycket nöjd pojkvän för min del. Det uppskattas ju alltid. Återstår att se om han lyckas åstadkomma något telefonsamtal eller inte. Jag hoppas. Jag vill säga godnatt.

my heart belongs to you

Inte blåser det kallt iallfall. Det är ett som är säkert. Det är så varmt så att man har riktigt svårt att sitta still. Jag läste ett kapitel i en bok som jag borde läst för längesen. Men nu pallade inte min förkylda kropp mer, så jag begav mig in igen. Får se om jag spenderar ytterligare tid i solen senare. Jag borde. För så länge det är så här fint väder ute blir det pannkaka för mig om jag solar solarium. Då blir jag röd som en kräfta, och det är inte riktigt det som är min avsikt.

Min baby har åkt till Norrköping, för ikväll är det ju dags för IFK Norrköping-AIK. Och det är ju aaasviktigt. Jag funderar faktiskt på att se matchen på tv. Har jag fått fnatt?!

Studenten närmar sig med stormsteg! Vilket kaos...

i've never had someone

Nej, det blev ingen skola idag heller, som jag hade tänkt. Den här natten har varit en plåga. Jag var så täppt i näsan att hela huvuet höll på att sprängas. Ja, det var så det kändes. Tur att Marcus inte vaknar för någonting för då hade det blivit en jobbig natt även för honom.

Nej, jag ska försöka få i mig lite lunch och sen får vi se. Kanske blir en sväng ute i solen. Eller, blåser det kallt? Aja, det återstår att se. Kan bli en film i soffan också. Låter inte helt otänkbart.

Antar att jag återkommer.

hard to believe



Hittade ett antal förträngda och mycket roliga bilder från kryssningen på min mobil. Haha. Det ser ju inte allt för nyktert och fräscht ut. Men vad kan man begära av det där sällskapet? Killen uppe till höger jobbade på båten. Trevlig kille det där, som mest garvade åt våra försök att få sjunga kareoke hela natten, spela bort flera hundra på poker och att jag på fullaste allvar trodde att månen var solen. Men ärligt, den var orange.

Ser ut som att jag får ge mig vad gäller kvällens fotboll. Det är ju faktiskt ishockey på tv. Fan så trött jag blir.

it's all coming back

Det verkar vara en varm dag idag. Det är väl skönt. Dock lite mindre skönt för mig som är sjuk och svettades som en galning hela dagen igår. Men det får väl gå. Nu sitter jag och gör klart det sista inför projektredovisningen som börjar 12.15. Det ska nog gå bra, trots att jag inte är så väl förberedd. För om sanningen ska fram, när var jag det sist? Just det, ingen kommer ihåg.

Efter besöket i skolan blir det att åka hem och eventuellt aktivera sig med något vettigt innan min älskling kommer. Kvällen har sen att bjuda på lagfoto, prova balklänning samt titta på fotboll. Hoppas det fina vädret håller i sig så blir det nog en trevlig kväll. Eller ja, det blir det nog ändå så länge Marcus är med.

Ja, det var det. Dags att ta tag i det här nu!

can't waste my time

Det var värst så spännande allt blev nu helt plötsligt. Blogg.se har bytt plattform och genast blev det otroligt mycket roligare att blogga! Eller kanske inte. Men det var nog inte heller just det som var meningen. Men om man ska vara allvarlig så tycker jag ändå att det kan vara lite småkul med lite förändring. Även om det ser i princip likadant ut.

Idag sov jag faktiskt till jag vaknade av mig själv. (Något som Marcus brukar efterlysa.) Vet faktiskt inte när det hände senast. Eller, om vi ska vara riktigt noga så var det nog i lördags när jag skulle upp och jobba. Jag vaknade ju innan klockan ringde, men jag tror faktiskt inte att det berodde på att jag sovit riktigt klart, utan snarare på ljudnivån i hemmet. Men det spelar ingen roll idag, för nu känner jag mig faktiskt utvilad. På den här knappa timmen som vaken har jag hunnit kolla igenom alla bloggar jag för tillfället anser är läsvärda, detsamma gäller bilddagböcker, läst kuriren (okej skumläst), gjort en smaskig toast med ost, skinka och soltorkade tomater samt druckit ett av mina dagliga glas proviva. Det ÄR faktiskt väldigt bra för magen. Dessutom är det gott, så det känns som att det är något där som inte riktigt klickar. Men men. Nu har jag dessutom testat alla smaker utom blåbär och nypon, som jag antar smakar som all annan typ blåbärs- och nyponsoppa, så jag tror inte jag kommer smaka dom heller. Jo, eventuellt blåbär. Det bästa med proviva är också att det finns så många smaker att man aldrig hinner tröttna på en. Så länge man inte bara köper samma förstås. Haha. Har inte riktigt bestämt mig för vilken som är favoriten. Men hallon ligger sjukt bra till...

Nu ska jag faktiskt hoppa in i duschen. Funderar på om jag eventuellt har haft lite feber inatt, för jag svettades som en gris. Eller så berodde det bara på den sanslösa värmen som råder i mitt rum. Det är nästan outhärdligt när Marcus dessutom ligger under täcket. Nästan tur att han inte gjorde det inatt. I och för sig har vi börjat sova med öppet fönster, och det sitter ju inte i vägen. Iallafall inte så länge myggen håller sig borta.

Jaja, nog om proviva och värmen. Duschen var det nu, och sen tror jag minsann att jag får besök. Wonderful!

they don't mean a thing

Inatt fick jag återigen ont i halsen. Ingen jättechock kanske eftersom Marcus precis blivit frisk. Hoppas det inte blir något långvarigt för mig bara. Sånt har jag hunnit tröttna på. Det här resulterade i att jag blev hemma från skolan. Och det gjorde visst ingenting eftersom vi bara hade en lektion där vi ändå inte gjorde någonting. Den här förmiddagen har jag istället passat på att skicka iväg mitt projekt, göra klart en psykologiuppgift och skickat iväg den också och hunnit börja med en uppgift i marknadsföring, som jag faktiskt snart är klar med. Alltså kommer jag hinna göra klart den idag och lämna in imorgon eller på onsdag, beroende på sjukdomen. Ytterligare en psykologiuppgift ska göras, och sen ligger jag helt plötsligt hyffsat bra till. Det är ju inte fy skam. Dock måste jag läsa tre böcker på ungefär tre veckor, och det kanske kan vara läge att börja med det? Men inte idag, för jag orkar inte pallra mig ner till biblioteket för att låna. Och ja, det är en speciell bok jag måste läsa.

Nu har jag varit riktigt duktig, om jag får säga det själv. Det innebär att jag nu sitter och väntar på att min fiskgratäng som står i ugnen ska bli klar. Och sen blir det nog en film och mys i soffan ett par timmar fram över. Det låter inte helt fel. Så får vi se vad jag orkar med efter det. Ja, så får det bli!

i made it

Nu är jag klar med projektet! Och om sanningen ska fram har det egentligen inte varit så himla jobbigt. Det är ju bara jag som har satt mig i den obekväma sitsen att behöva göra allting sista två veckorna. Så himla typiskt mig. Och även om jag är medveten om att en ändring vore på sin plats så gör jag aldrig något åt saken.

Spelade match idag också. Det gick väldigt dåligt, men vi vann med 4-1. Så det var ju bra. Nu äter jag pistagenötter och tittar på Sanningens Ögonblick. Jag tycker det är rätt skoj ändå. "Tycker du att din flickvän borde dumpa dig?" I love.

that's love

Hade sjukt roligt igårkväll! Tack alla som var med, det kunde verkligen inte blivit bättre!

Idag har jag jobbat. Imorse pallrade jag mig till och med upp innan klockan ringde. Inte illa pinkat! Nu har jag varit hemma från jobbet en timme, och det har resulterat i att projektet är, i princip, klart! Gaaah! Det är obeskrivligt skönt, vill jag lova. Om 10 minuter går bussen ut till Marcus, så nu måste jag kila!

supposed to be

Tog nyss ett tuggummi som smakade spya. Inte så värst gott kanske. Men jag är ju inte den som är den.

Nästan hela den här dagen har gått åt till projektet som ska vara klart på måndag, och jag har faktiskt kommit en bra bit på väg. Jag har bara en intervju som ska sammanställas och efter det ska jag knåpa ihop en innehållsförteckning och sen är skiten klar! Och det ska verkligen bli skönt! Att det sen väntar ett antal andra grejer som måste göras klart, det är en annan femma. Det är bara sex veckor kvar nu. Och sex veckor måste jag bara stå ut. Sen är det över. Ge mig!

Ikväll blir det utgång. Det skulle styras någon sorts klassfest, men jag är tveksam till om det kan kallas det. Ett som är säkert är iallafall att jag ska inta Madickens lägenhet med Cilla, Ellen och Emelie(?) i sällskap. Hoppas det finns singstar...