31/8 - 09

Håller för närvarande på att färga min lillasysters hår. Det kanske inte är världens roligaste, men det finns ju inte speciellt många roligare saker att hitta på heller. När jag är klar sätter jag mig nog och tittar på någon spännande film. Eller så fortsätter jag med städningen av mitt rum som jag påbörjade igår. Det ser verkligen förjävligt ut där inne. Projektet som startade undanplockningen är egentligen att tömma ett par lådor i min byrå så att Marcus får plats med sina kläder där i. I garderoben får dom sannerligen inte plats. Där hänger redan hans kostym och tar utrymme från mina galgade kläder. Det är inte lätt när det är trångt.

Ikväll ska jag iväg på någon hud-grej med en tjej på mitt jobb. Jag har inte riktigt förstått vad det är för något, men det ska bli skoj!

Dags att skölja ur färgen nu. Hoppas det blir hyffsat. Det ska läggas i slingor sen också, men det hinner vi inte nu, eftersom Malin ska iväg på gitarrlektion. Såå, det får blli ikväll istället.

Tjing!

29/8 - 09

Nej, fyfan. Den här tiden på dygnet är verkligen inte min starkaste. Framför allt inte när det är lördag. Fast egentligen spelar det inte så stor roll. När man jobbar både vardagar och helger känns det ändå bara som att dagarna flyter ihop. Lite som att ha semester, men ändå väldigt stor skillnad. Idag får man ju ta sig i kragen och tänka på pengarna. Snart är det ju slutjobbat med många tider varje vecka. Då får jag ta tag i annat istället. Vad sägs om att gå ner ett par klädstorlekar kanske?

26/8 - 09


Jag skulle faktiskt vilja visa bilder... Bilder på allt fint jag köpt i Göteborg. Kom hem för nån timme sen efter två finfina dagar i den stora staden på västkusten där jag varit med min mamma. Mellan tre och fyra tusenlappar fattigare har jag hunnit bli, men det är det absolut värt! Om jag har tid och ork ska jag nog faktiskt ta och fotografera mina nya fina kläder, skor och sminkprylar. Jag köpte bland annat en jäääättefin vit kappa med pälskrage som kom in till H&M idag. Om den finns på hemsidan har ni säkert lagt märke till den redan. Den är såå fin! Jag kom dessutom hem med ett par höga, svarta pumps från Din Sko, bruna ankelboots från H&M, kort paljettjacka från H&M, jeans, svarta jeansleggings, linnen och koftor från Gina Tricot, ögonskugga, roguge och rougeborste från Make Up Store och ett par nagellack. Det var nog det hela. Och imorgon kanske jag utökar garderoben ytterligare. Då ska jag och Marcus köra pappa till Eskilstuna och vänta på att han opererar armen. Han lyckades ju bryta den natten mellan lördag och söndag.

Inatt bodde vi, för övrigt, på ett jättefint och mysigt Bed&Breakfast som heter Aprikosen som ligger på Muraregatan 5, ungefär vid Handels i Göteborg. Det kan jag verkligen rekomendera!

Huuur som helst, nu blir det sängen. Skönt att sova i sin egen säng ändå. Bredvid Marcus också.

21/8 - 09

Äntligen är jag så frisk att jag kan jobba igen. Det har inte riktigt varit okej att vara sjuk hela sista veckan jag har mycket jobb, men antar att det inte är mycket att göra åt saken. Ikväll ska jag iallafall jobba 16-21 och efter det ska jag nog lägga mig och sova. Imorgon jobbar jag 10-15 och sen ska vi direkt ut till Björkvik och Albin för kräftskiva. Det blir nog riktigt trevligt. Dock blir vi inte borta så sent eftersom jag börjar 7.45 på söndag. Det är ju alltid skoj att träffa folk iallafall.

Annars är väl det mest spännande som händer i mitt liv just nu att jag har sökt några gymnasiekurser som jag (om jag får G, vilket jag ser som givet) ger mig ett antal meritpoäng i mitt betyg. Drog till med Engelska C, Spanska steg 5 och Finansiering & Kalkylering. Hoppas att jag blir beviljad åtminstone en så att jag har något att göra nu när tiderna på jobbet börjar sina. Vi får väl se.
Har ställt mig i bostadskön till Göteborgs Studentbostäder också. Om allt går som planerat har jag tänkt börja plugga Internationell civilekonom med spanska som språk på Handels i Göteborg nästa höst. Dock borde jag ställt mig i kön lite tidigare. Det är rätt lång väntetid på dom mest centrala boendena. Mellan 30 och 50 månader ungefär. Meen, det finns några ganska nybyggda fastigheter där väntetiden bara är något år. Det ser alltså inte helt kört ut. Vi får se hur det hela artar sig.

Nu ska jag cykla till Specce och handla något som jag och Mackan kan äta till lunch.

Tjing!

19/8 - 09

Varför måste Marcus hockeylag ha träning till 22.15? Det är faktiskt något jag inte begriper. Men det är väl bara att bita i det sura äpplet och pallra sig iväg och hämta honom om någon halvtimme. Ska dessutom hämta mammas cykel på stan, eftersom hon inte hade någon nyckel när hon låste den förut. Också det på grund av Marcus, som envisas med att ta ur nyckeln ur låset när den står olåst, vilket vi andra inte gör.

Hur som helst, skönt med friidrott på tv hela dagarna när man ligger hemma och inte har något att göra. Mer sånt!

19/8 - 09

Jag fortsätter snora och jag börjar faktiskt bli rätt trött på skiten. Hatar verkligen att vakna mitt i natten och det går inte att andas genom näsan över huvud taget. 04.12 gick jag därför upp och ägnade en kvart åt att försöka bli kvitt snoret som blockerade, vad som kändes som, hela min hjärna. När jag känner mig såhär sjuk och eländig har jag inte lust att ta mig för någonting. Mina planer var därför att ligga i soffan och häcka framför friidrott och film hela dagen. Men så ringde söta, fina Ellen och erbjöd lite umgänge och fika, och det kunde jag ju verkligen inte tacka nej till, Tror att jag slår till på en räkmacka!

18/8 - 09

Varför kan man inte få vara glad och nöjd med allting? Jag är verkligen aldrig nöjd. Jag kanske ser glad ut på utsidan, och ibland känns ju allt faktiskt riktigt bra. Men rätt vad det är sitter djävulen där på axeln igen. Och vet ni vad han gör? Jo, han skriker ut hur ful, tjock och värdelös jag är. Han bara tigger om att jag än en gång ska gråta mig till sömns och då är det bara att hoppas att det är en natt Marcus är här och kan trösta mig. Vad skulle hända annars? Vad händer om man inte har någon? Det hemska är att det finns många som faktiskt inte ha någon. Så länge Marcus finns är jag aldrig ensam. Och om jag inte hade honom finns det en hel rad med fina vänner som mer än gärna hjälper och stöttar. För när det kniper finns det många att vända sig till. Det är jag fantastiskt glad över. Trots det finns det saker man inte vill prata om. Något som ligger och pyr under ytan. Det är bara att hålla alla tummar man har för att det inte ska börja brinna.

Nå. Nog om det för idag, tror jag bestämt. Egentligen gillar jag inte att vara ledsam och kryptisk. Men om det är något som man vill få lite utlopp för är det väl bara att ge vika. Svag är vad jag är.


Hur svag jag än är finns han alltid där och räddar mig.

17/8 - 09

Nu är det dags för godnatt. Har jobbat hela dagen och nu är det dags för godnatt och att sova alldeles ensam. Det ligger inte precis högst upp på topplistan. Det ligger faktiskt inte på någon topplista över huvud taget.

Imorgon ska jag öppna på jobbet. Ska bli sååå skönt att sluta kl 15. Det händer inte så ofta. Sen är jag faktiskt ledig på onsdag. Wonderful!

15/8 - 09

Ligger i soffan tillsammans med en pojkvän och Euroshoppers variant av Red Bull och tittar på friidrott. Jag är sjuk! Gick hem hela tre timmar tidigare från jobbet igår och idag stannar jag hemma från dagens pass. Både på grund av hur jag känner mig och av hänsyn till kunderna. Jag jobbar ju faktiskt med människor, och det är ju inte meningen att man ska bli smittad när man är och handlar mat. Fint väder är det ju iallafall så eventuellt åker jag till Backavallen sen och tittar på lite fotboll. Men det beror helt på hur jag känner mig. Det är ju inte så dumt att bara lata sig i soffan heller.

Ställde precis in en färdig fiskgratäng i ugnen, så laga mat behövde jag inte heller. Familjen har tagit sitt pick och pack och övergett oss den här helgen för Gustavsvik. Ikväll ska vi nog grilla och mysa, jag och Marcus.

Skönt också att jag är ledig imorgon, så kanske jag hinner kurera mig och bli frisk till måndag! Sista veckan nu med mycket jobb, sen är det ett par dagar i veckan som gäller. Inte så mycket, men i dessa tider ska man vara glad för det man får. Dessutom trivs jag som fisken i vattnet där uppe på Ica.

Har dessutom inte nämnt att jag och Mamma drar till Göteborg 25-26 augusti. Snart bara en vecka kvar! Ska bli skoj med shopping, Liseberg, god mat och mys. Ett skönt avbrott i, den annars inte så händelserika, vardagen.

Nej, dags att tagga för försök på herrarnas 100 meter!

13/8 - 09

Kom hem från jobbet för drygt en halvtimme sen. Föräldrarna är spårlöst försvunna, båda bilarna borta och jag tror att jag hungrar ihjäl. Inga mobiler har dom med sig heller. Man vill ju liksom inte börja med värsta middagen ifall någon av dom skulle ha någon sorts mat med sig hem sen. Meen, har som sagt ingen aning om när någon behagar stiga in genom dörren.

Idag blev en gubbe sur på mig för att jag inte hade någon korv klar när han och hans fruga var sugna. Jag klarar inte sånt folk. Det är faktiskt svårt att beräkna hur mycket korv man ska ladda upp med. Det känns inte helt okej att behöva slänga 10 korvar bara för att kunderna uteblir. Jag ska aldrig någonsin bli sur på en kassapersonal! Om inte personen i fråga beter sig som en skit, såklart. Men det gjorde faktiskt inte jag idag!

Och om någon mer säger: "Åh, vad är det här för ny trisslott?!" om dom nya kampanjlotterna ber jag nog den personen fara och flyga. Läs själv på lotten, förfan! 100 000 kronor i månaden i 25 år skulle väl i och för sig inte sitta i vägen.

11/8 - 09

Har snackat ihop mig med en del söta människor idag (min lediga daaag!) och kommit fram till att det blir grillning och så hemma hos mig på lördag. Om man känner att man är vän till mig får man jättegärna höra av sig så är man välkommen!

Nu ska jag slänga mig i soffan och titta på andra Harry Potter-filmen för dagen. Tar nog med mig en vattenflaska ner i soffan också. Det är sjukt varmt här hemma!

Är dessutom väldigt sugen på att se Hipp Hipp Hora. Det var ju inte igår precis.

Imorgon är det ju dags för det efterlängtade mötet mellan Värmbol och KSK i DM. Hoppas det inte blir alltför dåligt väder bara. Ösregn är ju inte den bästa stämningshöjaren faktiskt.

8/8 - 09

Hade verkligen underbart roligt igår på söta Sannas kombinerade kräftskiva och 20-årsfest. Det är verkligen inte varje dag man träffar hela drösen med fina tjejer. Jag är så glad att ha er som vänner! Öltältet var dock inte så himla skoj så vi styrde kosan mot Statt istället. Dricka drinkar och dansa, det måste verkligen vara något av det roligaste som finns. Framför allt med det klockrena sällskapet jag hade. Det satt ju inte helt fel med en vildsvinskebab mitt i natten heller. Fyllemat i våra hjärtan!
Det underbara vädret bidrar ju faktiskt också till att man gärna cyklar hem istället för att betala dyra pengar för taxi. I vanlig ordning pratade jag så mycket när jag kom hem att Marcus blev irriterad. Men fan, jag är inte ute så ofta. Han får väl stå ut.

Idag har jag jobbat några timmar, sen legat ute i solen och läst sista boken om Harry Potter. Har redan läst den en gång, men kommer faktiskt inte ihåg så mycket. Perfekt att läsa när man vill vara ute i det fina vädret!

Ska se om jag kan lägga in lite bilder på Facebook från den senaste veckans festligheter. Men det tar ju sån tid!

7/8 - 09

Utgången i onsdags var inte att leka med! Har precis hämtat mig. Vi började hemma hos Frida där stämningen var underbar. Efter en kort visit i öltältet drog vi vidare mot Harrys. Där dansade vi som galningar i ett par timmar. Svettades som aldrig förr och ett skoskav åstadkom jag också.

Igårkväll tittade jag på Beck - Flickan i jordkällaren. Blev dock lite besviken över att inte alla scener var med på den filmen jag såg. Det här var en dvd från senaste Beck-boxen och det saknades scener. Varför gör dom så?

Nu kom Marcus hit. Trodde inte han skulle komma förrän ikväll, så det blev en glad överraskning. Vi lägger oss i trädgården och solar nu. Och ikväll ska jag på kräftskiva. Det blir platta skor idag.

4/8 - 09

Idag fick jag äran att öppna spelbutiken alldeles ensam, och ja, det gick faktiskt ganska bra. Kunderna fick klara sig utan morgontidning någon kvart längre än vanligt, men å andra sidan var det ingen som frågade efter någon heller. Jag ger mig själv, med andra ord, mycket väl godkänt. Eller något sånt. Men vad mer kan man begära när det faktiskt är första gången? Ikväll blir det lugna gatan. Imorgon är jag ledig och då vankas utgång med ett helt gäng sköna tjejer. Ska bli riktigt skoj. Vi börjar hemma hos Emma någon gång på eftermiddagen. Det blir alltså en lååång fest. Dessutom är vi givna i öltältet och därefter är planeringen att dra vidare till Harrys. Jag börjar inte jobba förrän 12 på torsdag, så det blir nog perfekt!

Nu återstår bara att fundera ut var man ska sova ikväll. Kanske tar jag och Marcus bil till Vingåker om en stund. Han MÅSTE faktiskt träna ute i Byle ikväll och någon annan skjuts lyckas vi nog inte åstadkomma.

Har dessutom lyckats byta bort min stängning på fredag så att jag kan gå på Sannas kräftskiva. Lyckliga jag!

2/8 - 09

Idag mår jag verkligen som jag förtjänar. Illamåendet har lagt sig nu. Tacka fan för det. Egentligen borde jag tacka Marcus, för det var nog toasten han gjorde till mig som bidrog starkast till att jag nu känner mig relativt fräsch iallafall.
Igår var det alltså lite fest hemma hos söta Emma som är hemma en sväng från sitt au pair-jobb. Det var verkligen skoj att träffa alla goa vingåkrare igen. Det händer alldeles för sällan! När vi kände att det passade bra drog vi vidare till folkparken där årets Augustibasar ägde rum. Jag hade hur roligt som helst! Och, som sagt, jag mår som jag förtjänar. Så nu ska jag ta det lite lugnt med alkoholen ett tag. Levern får iallafall vila till onsdag, för då är det jag och mina tjejer som intar öltältet!

Marcus är duktig och klipper gräset och jag funderar starkt på att köpa pizza. Vi får se hur det blir med den saken.

Framåt kvällen blir det fotboll och det är VFC - Bissarna som står på programmet. Det blir fint!