har bestämt mig

Bestämde mig för att skicka tillbaka Jimmy Choo-väskan till H&M iallafall. Det verkar som att marknaden för allt detta börjat sina på Tradera eftersom allt fler grejer ligger där utan bud. Dessutom beställde jag ju väskan mot faktura och om jag skickar tillbaka den behöver jag ju inte betala. Annars ska jag betala fakturan, ligga ute med 800 kronor, lägga upp den på auktion och hålla tummarna för att få tillbaka pengarna. Nej fan. Känns skönare att skicka tillbaka den och veta att man får pengarna tillbaka. Eller ja, slippa betala. Tråkigt när man blir sådär besviken.

på bättringsvägen

Det jag sysslar med nu är alltså att återhämta mig från den här sjukdomen jag drog på mig. Influensa av något slag är ju vad jag har haft, men vilken sort är oklart. Dom säger ju att man inte ska vaccinera sig om man redan haft svininfluensan, men det är ju inte så lätt att veta om det är den man haft, så jag ska ta sprutan iallafall. Dumt att riskera att bli sjuk om man nu inte redan varit det. Hostar gör jag fortfarande ganska rejält. Torrhosta är verkligen jobbigare än slemhosta eftersom det kommer ju inte upp något när man hostar. Alltså, det är som att man hostar i onödan, vilket är skitjobbigt. Dessutom piper det i luftrören och om vartannat är det trögt att andas. Hmm, låter ju väldigt hälsosamt.

På grund av hostan ska jag inte jobba idag heller och imorgon är jag ledig, så jag hoppas att kroppen hinner vila klart på dom här två dagarna, för sen ska jag jobba onsdag-lördag och det är pengar jag verkligen behöver.

plus i kanten

Min pojkvän är värd ett extra plus i kanten. Han gillar Gossip Girl. Det är till och med han som vill se ett avsnitt till när jag tänkt att vi kan göra något annat. Vi är ett par avsnitt in på säsong två nu. Me like!

sås ska det va!

Sitter framför finalen av Top Model 12 och är för första gången på tre-fyra dagar riktigt sugen på mat. Det är väl en kombination av att jag idag känner mig mycket bättre och att det blir riktig god middag idag. Helstekt fläskfilé, ugnsrostade rotfrukter och sjukt god champinjonsås står på menyn. Jag smakade nyss såsen och jag höll på att dö. Det var som himmelriket. Efter den här såsen kan jag dö lycklig. Jag är en riktig såsfia. Äääälskar sås!

Hoppas det finns något bra att se på tv ikväll eller att vi tar oss i kragen och tittar på en bra film. Vi, det är nog jag och Mackan. När han kommit tillbaka från Stockholm. Ishockey ni vet. Dom fick pisk.

julbak

Idag har det varit lite bakning här i huset. Eller, det är pågående kan man väl säga. Mamma har bakat lussekatter, så nu luktar det gottigott i hela huset! Sjuka jag har tagit ut en och annan plåt ur ugnen och även penslat på lite vispat ägg. Men det är väl det hela. Vi vill ju inte ha baciller i alla bullarna. Mellan varven har hon dessutom gjort pepparkaksdeg, så imorgon kanske det blir pepparkaksbak! Mamma gör alltid egen pepparkaksdeg och det är så himla gott! Jag tycker faktiskt mer om degen än dom färdiga kakorna.

Hur brukar ni göra hemma? Äkta deg eller fusk?

låttips


Dagens fråga

Dagens I-landsproblem och fråga lyder:


Varför är det BARA skit på tv på lördagar?



rapport från sjuklingen

Hon har nästan svettats klart efter att ha tagit två alvedon för att få lite bukt på febern. Dock tror jag att hon gjorde ett litet misstag när hon gick och duschade direkt efter att hon svalt tabletterna. Att hon aldrig lär sig! Men man känner sig ju lite fräschare om man tar en skön dusch när man känner sig seg och hängig. Det var nog därför hon duschade. Nu sitter hon framför Americas Funniest Homevideos och skrattar för sig själv. Typiskt henne. Snart är det pizzadags för familjen. Hon har bestämt sig för en pizza kvällen till ära. Hon som hållit sig till sallad på fredagarna sedan flera veckor tillbaka. Jag tycker hon har varit duktig!

Hon = jag och jag tror Idol blir riktigt bra ikväll!

i valet och kvalet

Jag kan ju avslöja att zebraväskan från Jimmy Choo for H&M inte alls motsvarade mina förväntningar. Om man läser ordentligt om den kanske man förstår vilken typ av väska det är, men jag gick helt enkelt på bilderna. Och jag är ganska besviken. 800 spänn för en väska jag inte är nöjd med och inte ser framför mig att jag kommer använda är lika bra att göra sig av med. Nu är bara frågan om jag ska skicka tillbaka den eller lägga ut den på Tradera? På Tradera riskerar jag att inte få igen hela summan jag lagt ut, men å andra sidan finns också chansen att göra en bra affär och till och med tjäna på försäljningen. Hjälp någon?


gossip girl

Har legat i soffan hela dagen med kuddar och täcke. Mellan varven har jag sovit men till större del har jag tittat på Gossip Girl säsong ett. Nu har jag snart sett hela första säsongen en gång till. Det är så himla bra! Jag vet att jag tjatar, men jag tycker man har lyckats så bra med alla karaktärer. För övrigt tycker jag att Blair har blivit så himla löjlig i säsong tre. Tycker inte alls att hon står att känna igen. Tråkigt! Och Chuck har blivit en riktig toffel. I dom två första säsongerna är han min favorit! Riktigt elak, men smart och omtänksam på samma gång. Intressant.

Vem är din favorit?


jag har feber!

Det var alltså inte dålig dagsform vad gäller träningen igår. Kanske får jag sota nu för att jag åkte iväg och hoppade en halvtimme. Värsta natten på länge blev det nämligen. Måste haft närmare 40 graders feber. Jag mådde verkligen skit. Låg bara och yrade och såg människor så fort jag blundade. Alla kom fram till mig och skulle byta bil. Det här hände alltså varje gång jag slöt ögonen. Hej hallucinationer! Gick dock upp vid halv 3 och tog alvedon och sen svettades jag som en gris tack vare att febern gick ner och sen sov jag faktiskt resten av natten med några få vakna uppehåll. Fan vad jag hatar feber.

tröttis

Har haft frossa och ont i kroppen idag lite till och från så jag tänkte skita i att träna. Det kommer ju andra dagar liksom. Men i sista sekund bestämde jag mig för att åka och gå på ett halvt pass iallafall. Var tvungen att sticka sen för det var grejer det skulle fixas med här hemma. Bättre att röra på sig lite grann än inget alls! Men jag kan tala om att jag hade noll energi. Noll verkligen. Blev kallsvettig och illamående, men tog mig hem med bilen iallafall och sen stöp ner i soffan och vilade mig lite. När jag fick i mig lite spagetti och köttfärssås som min fina Marcus hade styrt upp blev det hela lite bättre. Ännu bättre blev det av en varm dusch och nu har jag, mamma och sis myst framför Stockholm-Arlanda med lite glögg. Årets första. Mysigt!

jimmy choo igeeen

Faktiskt så skrattar jag ganska gott åt dom som köper Jimmy Choo for H&M-grejer på Tradera för kraftiga överpriser när det mesta faktiskt finns på H&M's hemsida. Dom flesta väskorna finns och nästan alla skor i diverse storlekar också. Jag skulle ju ångra mig om jag köpt något för flera hundra för mycket än jag kunde kommit undan med. Om jag inte hade obegränsat med pengar förstås. Det kanske bara är jag som inte har det?

skin&beauty

Yeees, drog till med en liten chansning och skickade ett meddelande till Maria Linder på Facebook och frågade om hon hade tid för mig idag. Och det hade hon! Det är så välbehövligt. Så klockan 12 blir det ansiktsbehandling och mys på Skin&Beauty. För hela slanten! Tur att jag fått lön idag!

Känns som att klockan är långt inne på förmiddagen, vilket den också är för vissa. Men för egen del brukar jag ju sova såhär dags. Men inte idag! Som den gulliga familjemedlem jag är körde jag pappa till jobbet vid 8 så han kunde hämta en egen bil och åka upp till sjukan för att röntga den, numera, läkta armen. Får se vad dom säger, den ser nämligen lite sned ut... Sen var det bara att vända hem och hämta lillebror som skulle till tandhygienisten. Han blev skickad dit av tandläkaren som tyckte att han borstade tänderna dåligt. Tandhygienisten fattade ingenting och sa att allt såg jättefint ut. Hon tog bort tandsten i 30 sekunder, visade hur han skulle borsta på tänderna längst bak i munnen och sen putsade hon lite. Tror vi var där i max 5 minuter. Ovärt!

irriterad

Man får ju bli lite trött ibland. Jag har fått lite hjälp av min kära mamma med uppgifterna som ska in till Dag. Dock förstår jag inte alla hennes anteckningar och därför kan jag inte skriva in skiten i Word och skicka iväg allt som jag hade planerat. När man för en gångs skull tar tag i saker så går det inte att göra det fullt ut. Och allt för att jag fått lite hjälp. Somliga straffar Gud med en gång tror jag minsann. Men trött kan man ju bli för det. Jag går och sminkar mig istället.

jag är lam

Jag är så fruktansvärt osugen på att åka till jobbet. Som tur är behöver jag inte åka förrän om drygt två timmar, så förhoppningsvis hinner jag tagga till lite innan dess. En Red Bull blir det iallafall när jag kommit fram, det är ett som är säkert. Och sen är jag ledig två dagar och då ska jag vila mig ordentligt. Dessutom ska jag ta tag i min företagsekonomi där jag ska göra en SWOT-analys och en konkurrentanalys. Det är ju ingen ny grej precis så jag hoppas det går som ett rinnande vatten. Om jag pinnar på lite hinner jag få en ny uppgift innan jul, vilket vore toppen eftersom jag helst vill bli klar med hela kursen innan resan.

Nu ska jag skicka iväg ett par uppgifter till Dag, som egentligen skulle varit inne för flera veckor sen. Men han har sagt att jag ska ta allt i mitt eget tempo och det har jag gjort. Mitt tempo är tyvärr vansinnigt lågt och jag skulle behöva lägga på ett kol ibland. Men jag har sagt det förut och jag säger det igen: så länge man håller sig över ytan skiter man ju i att man alltid är ute i sista sekunden.

wallmans

Två dagar och 17 timmar sen jag bloggade. Men inte är jag ledsen för det. Jag har ju minsann varit på partaj och det resulterade i soffläge hela dagen igår. Vi var alltså på Safiren och tittade på Wallmans och åt middag i lördags. Ni som känner mig vet att jag fullkomligt älskar sånt. Jag höll i gång som fan och fick till och med äran att sjunga i en egen mikrofon. En riktig. Mina arbetskamrater blev väldigt stolta över mig. Dock hade dom nog blivit ännu stoltare om det varit en låt jag kunde så jag riktigt fick klämma i. Det var alltså typ en av ytterst få låtar jag inte kunde texten på under hela kvällen. Antiklimax. I och för sig kanske arbetskamraterna blivit väldigt besvikna om dom hört min ganska dåliga sångröst ljuda ut över hela Safiren. Jag kanske ska vara nöjd med att jag inte kunde texten. Japp, så får det bli!


jag är smart

Jag är liksom inte alltid så smart. Skorna jag visade er som jag klickade hem. Jag ljög. Inte medvetet, utan jag glömde liksom bort vilka jag beställde så det blev en liten överraskning idag när jag hämtade dom på posten. Jag fick hem dom med kilklack och ett par andra heels som jag inte hittar någon bild på nu. Ska bara bestämma mig för om jag ska behålla båda och sen kan ni få lite bilder. Ett av paren ska jag iallafall ha imorgon på personalaktiviteten. Får se vilka det blir. Och vilken klänning jag har. Outfit bild kommer eventuellt imorgon eller på söndag. Annars på måndag när Marcus kommer hem från Gotland och laptopen återinfinner sig. Vad bekväm man blir med laptop! Jag har alltid suttit vid stationär dator förut och det funkar ju det med, men det är väääldigt mycket skönare med bärbar. Som ni alla redan vet. Jag är lite efter. Men det tar emot att köpa en egen när Marcus dator ändå alltid är hemma hos mig. Dessutom vill jag inte ha det så att man ligger i soffan och dreglar framför tv:n OCH varsin dator. Där går väl ändå gränsen?

Nu är det snart dags att se vem som åker ut ur Idol. Svårt idag, men jag tror det blir Reza eller Erik. Men det visar sig. Imorgon är det jobb 7.45-15 och sen blir det partaj med kollegorna. Toppen!


hur många gör det här?


ja, jag köpte skor

Jag råkade liksom klicka hem två par skor igår. Typiskt. Hoppas dom kommer imorgon så jag kan prova dom ordentligt och kanske ha ett par på lördag på personalaktiviteten. Alla är astaggade, det kommer bli såååå skoj!



Chengdu SEK 129, Nelly  Shoes - NELLY.COM

Real SEK 149, Nelly  Shoes - NELLY.COM

Nelly.com

 


pannkakor

Har precis vispat ihop lite pannkakssmet, vilket innebär TADAAAA(!) att det blir pannkaka till lunch på Stenblocksvägen 29 idag. Det var längesen jag åt det och det är faktiskt väldigt gott, trots att det bara lägger sig som en klump i magen och man blir hungrig lite väl tätt inpå man har ätit. Det skiter vi i idag. Idag blir det pannkakor för hela slanten och det går ju faktiskt att äta ett lite stadigare mellanmål än man brukar. Det ska jag göra för annars blir jag så hungrig på jobbet sen.

trött på utväxten

Jag och Malin slängde precis i lite hårfärg på varandra. Vi var lite trötta på våra mörka utväxter. Dock var det inte någon blekning vi slängde i, utan någon blond färg, så vi får väl se om det blir någon skillnad. Något bättre kanske det blir. Jag kände mest att jag ska till Ida om typ tre veckor, och eftersom jag redan är mörk i hårbotten kändes det lite länge att stå ut tills dess. Smidigt att man kan fixa och dona lite hemma också.

i don't believe you

Pinks nyaste låt I don't believe you är verkligen hur bra som helst. Helt klart min nya favorit. Hon sa själv på konserten att vi skulle tänka på något hemskt och hon höll tummarna för att vi mådde riktigt dåligt, för det är då låten är som allra bäst. Och jag tror henne verkligen. Nu mår inte jag direkt dåligt och hon hoppades nog inte att vi gjorde det heller, men till den där låten tror jag man skulle kunna gråta till tills tårarna tog slut. Hoppas att jag slipper det bara. Just nu älskar jag den bara, trots att jag mår fint.


klipptid i höstmörkret

Åkte en sväng till Ida förut och bokade tid för klippning och slingor. Jag tog det dock några veckor framåt i tiden så jag blir fin lagom till lucia, jul och alla roliga tillställningar det för med sig. Just nu ser det inte direkt ut på vädret som att vintern och julen närmar sig. Snön lyser (eller inte) med sin frånvaro. Det är bara grått, kallt, trist och regnigt. Om det åtminstone kunde vara mindre mulet och mera sol så skulle man ju känna sig lite piggare och gladare. Men så kul skulle vi tydligen inte ha det.

Om en timme ska jag åka ner mot friskis för att gå på Veronicas puls/bas. Det är mitt favoritpass och jag har inte kunna vara där på tre eller fyra veckor på grund av jobb och sjukdom. Mycket folk brukar det vara också, då får man lite extra energi.

Det börjar, med andra ord, bli dags för lite mellanmål. Tror minsann det blir Special K med mjölk.

Tjing!

jimmy choo for H&M


Ända sen jag såg den allra första sneek peeken (eller nåt) har jag sagt "den där SKA jag ha!". Det har dock tagit emot lite att betala grova överpriser för den på Tradera. Jag blev gaaanska förvånad när den fanns på H&M's hemsida nu ikväll och jag var faktiskt lite i valet och kvalet om jag skulle klicka hem den. Jag valde mellan den och ett par skor, som jag egentligen också ville ha men inte vet om jag skulle ha så stor glädje av. Jag tog alltså väskan och hoppas att den motsvarar mina förväntningar. Annars gör jag väl som alla andra. Säljer den svindyrt i andra hand. Mohaha.

ett år och elva månader



resan

Frågor har dykt upp angående vinterns/vårens resa och än så länge är det inte så välplanerat, men det ska snart styras upp ordentligt. Jag vill bara boka! Då ser man svart på vitt att det kommer bli av. Tanken är väl att jag ska åka på en långresa med mina goda vänner Ellen och Sanna. Som det ser ut nu har vi siktat in oss på Australien, Nya Zeeland och ett par länder i Asien. Typ. Tanken är att vi ska vara borta mellan två och tre månader, men vi får se helt enkelt. Vi ska se över lite kostnader och prata om våra önskemål i ett lite nyktrare tillstånd än vi kanske gjort tidigare. Det ska bli roligt att komma igång med den verkliga planeringen.

Som många andra säkert skulle tycka tycker jag givetvis att det kommer bli jättejobbigt att vara ifrån min pojkvän. Men jag vet helt säkert att jag kommer ångra mig så jäkla mycket om jag inte gör den här resan som jag alltid planerat att göra. Om jag börjar plugga till hösten, som är planeringen, kommer det dröja länge tills jag får chansen att åka iväg länge. Risken är ju faktiskt att det aldrig blir av. Och det vore lite av ett misslyckande för en tjej som jag.

måndag

Jag gråter för allting. Iallafall på film. Grät precis en skvätt när Farbror Melker köpte Snickargården. Jag är hopplös.

Det har blivit lite ändringar för mitt arbetande den här veckan. Imorgon är jag helt ledig och sen jobbar jag onsdag, torsdag, fredag och lördag. Fler timmar än det var tänkt från början och det är bara bra! Jag behöver ju pengar till resan. På söndag tror jag jag ska träffa Ellen och Sanna. Det börjar bli dags att planera saker och ting. Och jag längtar! Jobb blir det för övrigt idag med. Jag får äran att stänga butiken och det går förhoppningsvis både snabbt och smärtfritt.

Nu tänder mamma ljus i hela huset. Det är väl det enda som är mysigt med hösten. Levande ljus och mysiga kläder. Tända ljus kan man såklart göra året om, men det känns lite extra när det är mörkt och tråkigt ute. Nu ska jag slänga i mig lite mellis och sen åka mot jobbet.

den där svininfluensan

Dagen till ära är mamma hemma med oss barn och vårdar sjuka barn. Jag är dock inte sjuk. Det är däremot mina syskon, i misstänkt svininfluensa. Eller vanlig influensa. Man vet inte. Just nu väntar vi på köttfärsslimpa som tillverkats till tonerna från EMD's julskiva. Den var fin och bra. Min mamma gillar julen och speciellt julsånger väldigt mycket. För att spinna vidare på jultemat har vi nu kurat ihop oss i soffan framför Jul på Saltkråkan. Mysigt!

heja värmbol!

Dagen har endast bestått av fotbollstittande i Duveholmshallen. Det är ju lite av en tradition. Undrar hur många hela dagar man har spenderat där nere spelandes och tittandes? Det tål att tänkas på. Våra kära Värmbols blå-grabbar vann hela skiten och det är vi naturligtvis väldigt stolta över. Tjejerna kämpade också på bra, men det räckte inte riktigt hela vägen i år, det blev förlust i semifinalen mot Eskilstuna United. Jag hoppas på revansch i Värmbols egen turnering på hela planen i Duveholmshallen. Det ska bli skoj!

Efter den långa dagen är man ju lite trött så kvällen tillbringas framför tv:n. Söndagarna är ganska bra tv-dagar. Jag har precis avslutat middag med baconlindad kycklingfilé med soltorkade tomater och fetaost framför Gossip Girl och nu slötittar jag och Marcus på Vem kan slå Filip och Fredrik. Mackan är sugen på att testa vår nya popcorn-maskin, men han törs inte göra det själv. Kanske är bäst att jag hänger på.

Sen har jag nog tänkt titta på Paradise Hotel. Jag bara måste.

ostkakans dag

Som bekant håller jag stenkoll på alla speciella matdagar som finns utnämna i vår kalender. Dock är det ju en slump att jag får reda på detta onödiga vetande, men eftersom jag informerat om kladdkakans dag kan jag ju meddela att idag, den 14 november firar vi ostkakans dag. Det var mamma som visste, så vi köpte med oss lite ostkaka hem förut. Marcus och pappa tycker det är jättesmarrigt så dom blev väldigt överraskade och glada. Jag tycker faktiskt inte att det är så himla gott, men jag är ju inte den som är den. En liten bit med massa jordgubbssylt blev det.

Middagen vi åstadkom gick inte heller av för hackor, eller hur man nu säger. Det var hur gott som helst. Det lär dock dröja till nästa gång, eftersom rådjur inte är så vanligt förekommande i vår frys. Däremot kryllar det av vildsvinskött och det är inte heller fy skam!

Nu tror jag det är dags för lite lördagsmys och imorgon blir det Duveholmshallen för hela slanten. DM gillas!

jimmy choo

Samtidigt som det skulle börja göras middag här hemma kom jag på att det är idag Jimmy Choo's kollektion för H&M släpps. Det hade jag verkligen helt glömt bort. Allt under 1000 kronor (och lite till) är givetvis heeelt slut och därför gick jag in på Tradera där jag nu lagt några bud på skor, väskor och armband. Jag kommer säkert inte vinna något. Det mest lär ju gå för dubbla H&M-priset, och även om det är väldigt roligt att ha och förmodligen rätt bra kvalité är jag ju inte beredd att betala hur mycket som helst. Jag sparar ju till min resa!

Åter till matlagningen. Rådjurssadel och hasselbackspotatis blir det ikväll. Alla i familjen är mycket nöjda över detta. Det doftar underbart i hela huset!

p!nk



Jag är nog ingen mästerfotograf. Dels ville man ju inte stå och ta bilder hela tiden och så var det verkligen skitsvårt med både tajming och om man skulle ha blixt eller inte. Kanske hade jag varit bättre med en bättre kamera, men några hyffsade bilder blev det iallafall.

För att berätta lite snabbt om konserten kan jag väl säga att det var en grym show! Hon bjuder verkligen på sig själv och sparar inte precis på krutet. Showen var uppbyggd lite som en cirkus, turnén heter ju Funhouse Tour. Hon sjunger verkligen vansinnigt bra och var huuur snygg som helst. Det där skulle jag väldigt gärna se igen. kanske med en bättre kamera den gången.

lika som bär

Halkade in på Comedy Fight Club på tv3. Om jag ska vara ärligt så var det ju ingen jätteslump eftersom jag tittade på Lyxfällan som gick innan på samma kanal. En kille om är med i programmet är verkligen jättelik Ed Westwick, ni vet Chuck i Gossip Girl. (Hittade tyvärr ingen bättre bild på Messiah)



Inte är jag väl helt ute och cyklar?

ett litet misslyckande

Idag har jag misslyckats rejält med det där att hålla igen på småätandet. Det är småätandet som är mitt största problem, för jag har börjat träna, äter mindre portioner med mer grönsaker istället för "annan" mat. Kanon! Jag känner ju att det går åt rätt håll och jag har faktiskt gått ner drygt ett kilo. Inte jättemycket kanske, men det är faktiskt en liten kick att se resultat när man försöker. Jag ska faktiskt inte påstå att jag offrat speciellt mycket, för jag har misskött mig lite grann den senaste tiden. Jag har ätit onödigt smågodis, ibland tagit en extra liten portion bara för att det var gott och självklart skulle jag kunna ge mig ut och gå promenader varenda dag. Jag känner dock inte för att gå ut i höstrusket, även om det skulle göra nytta. Men det här är ändå ett aktivt val jag gjort, och innan jag blev sjuk hade jag kommit igång ordentligt och har tränat absolut minst tre gånger i veckan under en hyffsat lång tid, och det är något jag planerar att fortsätta med.

Uuuusch, nu babblar jag för mycket. Egentligen har jag bara skrivit allt det här för att peppa mig själv lite. Jag gör helt enkelt en liten lista på allt positivt jag faktiskt åstadkommit och som jag är stolt över.

  • Jag har gått ner drygt ett kilo och blivit 3 cm smalare i midjan
  • Jag har inte ätit pizza på väääldigt många veckor (och min familj äter pizza VARJE fredag)
  • Jag har inte druckit läsk eller saft på minst lika många veckor (utom en gång då jag blev sjuuukt sugen på fanta, vilket aldrig tidigare hänt i hela mitt liv. Knasigt.)
  • Jag har kommit igång med träningen och jag mår mycket bättre inombords
  • Antalet kvällar jag gråter mig till sömns har minskat med typ 95% (Ja, det har varit en period det hänt alldeles för ofta)
Tror det var allt för nu. Hur som helst känns det som att jag är på rätt väg!


PS. Anledningen till detta inlägg är att jag failat totalt idag och ätit två muffins (min bror hade bakat morotsmuffins i skolan. SJUKT goda!), en kanelbulle och diverse annat småplock jag hittade. Förlåt mig. Yes, jag är förlåten.

förlååååt

Jag måste återigen be om ursäkt för uteblivet bloggande. Jag har helt enkelt inte haft tid. Idag har jag och Marcus varit en tripp till Örebro och Biltema åt hans pappa och ikväll har jag tränat för första gången på två veckor. Det var jättekul! Och jobbigt. Jag blev faktiskt väldigt trött och smet lite tidigare från passet. Har nog druckit lite för lite idag, vilket resulterade i att jag blev lite snurrig i bollen efter allt hoppande och skuttande. Det är iallafall skönt att vara igång igen!

Nu tittar jag på Lyxfällan som är lite av ett favoritprogram. Man blir ju verkligen inspirerad till att sköta sin ekonomi och hålla sig så långt från inkasso och kronofogden som möjligt. Ikväll är det tyvärr säsongsavslutning. Hoppas det kommer något annat bra program på den här tiden sen. :)

Imorgon lovar jag bilder och lite info om resan till Stockholm och tillställningen Pink bjöd på i Globen.

vi och äventyret

Nu är Fiffi på väg för att hämta upp mig. Vi ska ju till Stockholm på ett riktigt äventyr idag! När Frida slutat jobbet tar vi tåget upp till huvudstaden. Först ska vi mysa med lite middag och sen ska vi på Pink i Globen. Det ska bli jätteroligt! Nu måste jag leta reda på en väska. Tror vi har en liten rullväska som är alldeles perfekt för detta ändamål. Jag ska sova hos Rebecca och Sofie och jag kan inte lämna min väska där förrän precis innan konserten eftersom dom jobbar. Därför känns en rullväska perfekt. Det är så jobbigt att ha en väska över axeln att släpa på hela eftermiddagen.

Dags att kila alltså!

om att sova ensam

Jag slapp sova ensam inatt. Det känns alltid lika bra att somna bredvid någon man tycker om, och framför allt känner man sig mycket tryggare. Det gör jag iallafall. Jag och Marcus sover tillsammans minst sex gånger i veckan, oftast hela veckor i sträck och jag får väldigt svårt att somna när han inte ligger bredvid mig. Jag ligger och vrider på mig så lakanet till slut bildar en hög i mitten på sängen, jag använder täcket eller kudde nummer två för att hålla om lite grann och jag har ingen att bolla tankar och funderingar med innan det är dags att säga godnatt. Inte ens en godnattpuss får man ju. Ovärt.

zlatangalan

Behövde inte stänga på jobbet ikväll så nu sitter jag och tittar på Zlatangalan, nej förlåt, jag menar såklart Fotbollsgalan. Ikväll ser vi alltså på fotboll på ett lite annat sätt än vi brukar. Jag brukar ju bli lite trött på match efter match efter match, men ikväll är det fotbollsgala och sen är det någon dokumentär om Henke Larsson. Det är sånt jag gillar. Lite mys blir det nog också eftersom jag ska vara i Stockholm två dagar. Det är ju länge. Imorgon väntar ju nämligen Pink i Globen med fina Frida och Felicia och på onsdag blir det mys och shopping där uppe i huvudstaden. Det är mycket Stockholm nu alltså.

Nu ska dom hedra Henke. Måste sluta, med andra ord. Jag kanske fäller ett par tårar.

när jag skulle servera fläsk

När det var lunchdags idag skulle jag äta lite sallad och Marcus skulle få chicken nuggets som vi hade i frysen. Kanon att det fanns så det räckte! Inspirerad av Matakuten, programmet där kända kockar ska styra upp maten i Sveriges skolmatsalar, skulle jag titta hur många procent kyckling det var i dessa nuggets. Överst i innehållsförteckningen står det Griskött. Whaaat?! Jag inser dock snabbt att det inte är nuggets av kyckling, utan av gris. Tillverkaren är Scan och på påsen står det Piggham Nuggets. Det var små schnitzlar, helt enkelt. Och det gjorde ju faktiskt ingenting. Nu till det roliga med det hela. Marcus säger: vet du vad vi köpte dom där till? Jag fattade ingenting. Då förklarade han att vi köpte dom när vi handlade till DFK's sommarfotbollsskola i somras och var tvungna att köpa ett par luncher även till en liten tjej som var muslim och alltså inte åt griskött. OCH SÅ KÖPER VI FLÄSKNUGGETS! Bra jobbat.

Nu hör det till saken att muslimtjejen inte dök upp på hela veckan. Jag och Marcus mamma slapp inse att vi serverat griskött till en muslim, så egentligen är ju allt frid och fröjd. Det är jag väldigt nöjd med.

jag och mina glasögon

Ja, nu är det gjort. Jag har hämtat mina glasögon. Och inte nog med det. Jag är nästan 3000 kronor fattigare. Men vad gör man inte för att se bra och slippa vara rädd för sig själv när man kör bil?

This is me:


vi körde förstås fel

Igår var alltså jag och Marcus på en liten tripp till Råsunda, Solna, Stockholm. Vi åkte bil. Behöver jag säga att vi körde fel? Marcus är i och för sig från Stockholm och har varit där uppe rätt mycket även sen hans familj flyttade hit ner men det hjälpte inte. Det blev ju inte katastrof eller så, men det kunde gått lite snabbare. Det som däremot tog vansinnigt lång tid var att hitta parkering i Solna. Helt galet var det. Det fanns INGENSTANS man kunde ställa sig om man inte bodde där. Boende Solna stod det på varenda parkeringsruta vi såg under typ en halvtimmes tid. Och det var ju inte en ruta precis. Till slut hittade vi någon sorts allmän parkering där vi iallafall kunde stå och vi hamnade inte så jättelångt från Råsunda heller. Väl där var det kö för att komma in och matchen började precis när vi kom dit. Vi missade typ 10 minuter av första halvlek, men det gjorde inget. Vi missade ju inga mål. Vi satt ganska nära Norra där klacken står och det var nästan roligare att titta och lyssna på dom än att titta på matchen. Jag gjorde lite av båda.

Hur som helst var det ett roligt äventyr som jag minsann tror att vi måste göra om.

fars dag

Jag har verkligen inte någon lust att blogga. Har inget bra att komma med. Idag har jag jobbat en liten stund och nu är vi hemma hos Marcus där vi har ätit god mat och firat hans pappa som fyller år på tisdag. Vi slog två flugor i en smäll i och med att det är Fars Dag idag, som alla redan verkar veta. Till min pappa köpte jag några smaskiga chokladpraliner och en lott. Hoppas han vinner något. Han är bra min pappa.

Om ni inte har något för er så tänkte jag tipsa om några filmer som är riktigt bra. Serien om Johan Falk! Första filmen heter Gruppen för Särskilda Insatser och det finns sex filmer hittills och alla är väldigt spännande och bra. En sån polis skulle jag vilja bli! Hoppas det blir fler filmer. Sista filmen öppnar faktiskt för en fortsättning. Bra!

kladdkakans dag

På förmiddagen när vi satt och tittade på Efter Tio med Malou von Sivers var det en kock där som gjorde flera olika varianter på kladdkaka. Hon har till och med gjort flera kokböcker med bara kladdkakor! Tänk att man kan variera en liten chokladkaka på så många sätt. Anledningen till att hon var där just idag är tydligen att det är kladdkakans dag idag. Kanelbullens dag, våffeldagen och diverse andra dagar har man ju koll på, men det är nog flera med mig som inte visste att även kladdkakan har en egen dag. Jag och Marcus ställde därför till med lite bak såhär innan det är dags för mig att åka till jobbet.


Tyvärr hinner det inte bli någon bild på den färdiga kakan. Men eftersom jag inte är någon höjdarbagar (Marcus är myyycket bättre!) blev det en helt vanlig kladdkaka idag och det vet ni ju alla hur en sån ser ut. :)

Receptet vi använde

jag och aik

Imorgon ska jag och Marcus till Stockholm på äventyr. Vi ska nämligen till Råsunda, Solna och heja lite på AIK som ska spela final i Svenska Cupen mot IFK Göteborg. Det ska bli roligt, men vädret gör ju att man blir lite mindre taggad. Må spelet värma något oerhört, annars får vi väl sitta och frysa väldigt mycket i ett par timmar. Hur som helst så blir det säkert en rolig tripp. Vi har pratat länge om att vi ska åka och titta på en match, men det blir liksom aldrig av. Fast nu kan jag ju inte säga så längre. För nu har vi ju biljetter och allt. Spännande.

hur jag känner mig

Kan inte bestämma mig för om jag ska klicka hem skor eller inte. Har dessutom hittat några fina klänningar jag är lite sugen på. Ibland känns det som jag inte gör annat än shoppar, men ändå har jag alltid samma gamla kläder på mig varenda dag. Hur stor användning har man egentligen för festkläder? Jag har dessutom lite svårt för att ha samma kläder på mig flera gånger när jag går ut. Ellen Lindar, som för övrigt är en av mina allra bästa vänner, säger alltid att hon ALDRIG sett mig i samma kläder när jag går ut. Nu har hon kanske gjort det, men vi har varit ute tillsammans X antal gånger. Det där med att inte använda samma plagg flera gånger för att man tror att alla andra tänker så himla mycket på hur man komponerat kvällens outfit och skulle tycka man har dålig fantasi som "återanvänder" festkläder är ju faktiskt en riktig ovana. Ett dåligt tankemönster, helt enkelt. Kanske är det också att nedvärdera sig själv, dom kläder man har i garderoben och sin förmåga att använda kläderna på olika sätt med olika accessoarer och frisyrer.

Det kanske finns fler som lider av detta syndrom?

skotips

Sitter uppkrupen (uppkrypt? haha) i soffan med en nygjort jordgubbssmoothie och tittar på skor på Nelly.com. Jag har några alternativ på fina festskor att klicka hem. Men innan jag gör det ska jag titta på Factory Outlet imorgon ifall det finns några där. Kan ju finnas på Scorett också, som faktiskt är en skoaffär. Det vill sig inte riktigt med att visa bilder därifrån så jag länkar väl istället. Alternativ ett, alternativ två, alternativ tre, alternativ fyra. Det bästa av allt är att alla skor jag valt att tipsa om kostar max 249 kronor. Toppen för festskor man inte använder varje dag!

tv-bloggen

Marcus är på träning och det innebär att jag kan se vad jag vill på tv. Det brukar jag kanske kunna annars också, men då vill jag ju gärna ha honom nära och inte sitta vid en egen tv i min ensamhet. Funderar bara på om jag ska se Bonde söker fru eller Stockholm-Arlanda. Ingen idé att fundera nämre över det egentligen för det slutar ändå bara med att jag zappar mellan båda. Ibland känner jag verkligen att det här är en tv-blogg, man vafan, alla tipsar ju om att man ska nischa sig. Haha. Just nu är det iallafall Halv åtta hos mig som står på programmet. Jag gillar ju det här med matlagning. Matlagning och inredning missar jag sällan. Hoppas verkligen att det blir en ny säsong av Nytt Läge som gick på trean. Bääästa inredningsprogrammet där dom både gjorde om hus och lägenheter och dessutom hade ett moment där en mäklare visade en familj tre olika hus eller lägenheter som förhoppningsvis skulle passa dom. Jag längtar verkligen jättemycket till jag ska flytta till ett eget boende. Tänk att få göra allt till sitt eget! Ja, jag vet att många som läser min blogg redan har det på det viset. Jag är väl lite seg i starten, men jag vill veta lite grann om vad som ska hända i framtiden innan jag flyttar. Som det ser ut nu blir det en långresa till våren. Spännande!

jag bjuder på mig själv


Yes, jag bjuder på den. Vem är pudding när man har lagt en ansiktsmask? Just den här luktar underbart och innehåller kakao- och sheasmör och köpt på Åhléns.

jag och tv-avgiften

Precis nyss ringde en kille från Radiotjänst till min mobil och berättade att dom just nu har skärpt tv-avgiftskontroll i Katrineholm (ni vet det dom påminner om i den enda "reklamen" som finns på SVT) och han undrade varför det inte finns någon tv-avgift registrerad i mitt namn. Jag sa vänligt att det nog är för att jag bor hemma hos mina föräldrar. Det var en godkänd anledning/ursäkt och han tackade för sig. Fasen vad pinsamt det hade varit om jag bott själv och faktiskt inte hade betalt någon tv-avgift.

middagsdags

Håller på och steker schnizlar till middag. Jag har faktiskt panerat själv. Väldigt mycket godare än att steka såna där djupfrysta. Dom är i och för sig ganska goda dom med, men innehåller väldigt mycket skit. Det blir pommes frites, bea och sallad till. Vad gott det ska bli!

Förut bokade jag tågbiljetter till tisdag. Bara en vecka kvar nu! Jag, Felicia och Frida ska på Pink i Globen och det ska bli hur kul som helst. Att det blir lite shopping där uppe och att jag hittade billiga tågbiljetter skadar ju inte heller. För övrigt är jag väldigt tacksam som får sova hos Rebecca och Sofie. Skönt att slippa åka hem på natten liksom.

Just nu står Marcus vid spisen. Bäst att jag går och kollar hur det ser ut.

sjukisen

Fan vad jag snorar och är tung i huvudet. Och jag som pratade med jobbet för en timme sen och sa att jag kommer imorgon. Det är väl bara att pallra mig dit, men det känns ju inte jättebra. Det går verkligen upp och ner när man är sjuk. Tror inte jag har feber idag iallafall. Alltid något. Jag får så ont i lederna när jag har feber. Mest i fingrarna, men igår hade jag ont i knäna också. Brukar ni få ont på något speciellt ställe när ni har feber?

tisdag

Jag skyller gårdagens frånvaro på 1. sjukdom och 2. Marcus tog med sig datorn till Stockholm. Hoppas han känner sig nöjd med det. Eller, det är inget att fundera över, för det vet jag att han är. På grund av honom blev det alltså uteblivet bloggande, inget ekonomiplugg, inga vinnarmejl till dom som vunnit mina auktioner på Tradera och inget kollande av tågbiljetter till kommande Stockholmsresor. Typiskt. Nu finns det i och för sig två datorer till i huset och jag låg däckad typ hela dagen. Men man vill ju alltid hitta någon att skylla på. Och allt för ofta är det Marcus som får ta den smällen. Det får han stå ut med.

jag är sjuk

Och här ligger jag och är sjuk. Feber, ont i halsen, snorig näsa och ont i kroppen. Det känns sådär. Fick ringa och sjukanmäla mig lite sent, men det är inte mycket att göra åt. Marcus är söt och köpte färskt bröd till frukost och nu gör han te åt mig. Vad bra jag har det! Hoppas det blir lite film och mys nu innan han åker iväg till Stockholm för lite hockey. Hans lag ska möta Botkyrka, men han ska inte vara med eftersom han var sjuk före helgen. Duktigt av honom att vila. Det kommer ju fler matcher.

söndagkväll

Jo, det blev AIK-vinst och SM-guld så nu har jag en glad och nöjd pojkvän, vilket alltid är bättre än en sur och missnöjd. Nu väntar vi på lammstek och resten av kvällen spenderar vi nog framför tv:n. Först på programmet står såklart ett nytt avsnitt av Gossip Girl och senare hoppas jag på filmmys. Så att Djävulen bär Prada skulle visas. Tror kanske inte det är en film i Mackans smak så det kanske blir något annat. Jag skiter egentligen i vilket, för eftersom jag sov ensam i natt är det mest kramarna jag vill åt.

fotbollsfesten

Nu pirrar det i magen! Inte så jättemycket i min. Men i Marcus mage pirrar det för fullt just nu, har han låtit meddela. 25 minuter kvar till matchstart och det gäller såklart IFK Göteborg mot AIK. Vi har laddat upp med cheeseballs och vi får väl se om Marcus äter mycket eller lite. Nervositet kan ju yttra sig på olika sätt.

Inte har vi Canal + heller så vi får betala 139 kronor för matchen. Taktiskt av Marcus ändå eftersom den avgiften läggs på pappas nästa faktura. Bäst att passa på. Det blir nog värt pengarna oavsett hur matchen slutar. Det lär ju bli ganska spännande. Jag får väl erkänna att jag också är lite pirrig. Fast jag bryr mig egentligen inte så mycket om vem som vinner. Bäst för friden i huset vore ändå att det blir AIK-seger. Annars får jag leva med en sur pojkvän i x antal timmar/dagar/veckor. Förhoppningsvis är det inget jag behöver erfara.


smakprov