onsdagkväll

Dagen är inte slut än och jag är vansinnigt nära nytt besöksrekord. Roligt!

Erik var great på Idol och mitt tips är att han kommer gå till finalprogrammen, precis som både Mariette och Erika. Det är vad jag håller på just nu. Skönt att jag är ledig alla kvällar den här veckan så jag kan se både sista tjejerna imorgon och kvalfinalen på fredag. Lediga kvällar brukar det annars inte krylla av i mitt liv. Nu är det ett avsnitt Gossip Girl som gäller (ja, jag kan försöka sluta tjata om det men serien är ju sjuuukt bra!) och sen ska jag hämta min älskling i ishallen. Imorgon och på fredag ska jag sakna honom lite för imorgonbitti 07.06 sätter han sig på tåget mot Göteborg där han ska mönstra. Marcus vill verkligen inte göra lumpen så vi får se vad han säger om sina äventyr där nere imorgonkväll. Kan han bli omvänd kanske? Nu är det ju inte riktigt så att jag önskar att han ska göra lumpen, men har man inget jobb kanske det är bra att göra något annat som man faktiskt kan ha nytta av i framtiden. Han har dessutom börjat prata om att åka till Norge och jobba ett tag. Sara, tänk på alla pengar han kommer tjäna för annars kommer du gå under av saknad. Vi är inte gjorda för att vara ifrån varandra för mycket. Eller, det kanske vi är. Vi har bara inte provat.

Imorgon jobbar jag 7.30-15 och efter det kanske det är på tiden att jag söker runt efter någon schysst utbildning. Jag har nog lagt ner det där med Handels. Dumt? Ja, kanske. Men jag vill inte hålla på med bokföring och skit. Snacka om att slösa bort 4 år. Även om det är på en skola med bra rykte.

nytränad och nyduschad

Nyduschad efter ett baspass på Friskis. Är faktiskt väldigt nöjd med mig själv att jag kommit igång ordentligt nu. Just nu sitter eller nja, snarare ligger, i soffan och har precis ätit några kycklingköttbullar med potatis, brunsås, keso och gurka. Kycklingköttbullar är faktiskt riktigt gott och dessutom nyttigare än vanliga köttbullar. Ska nog köpa kycklingfärs någon dag och prova att göra egna. Roligare att äta mat som man gjort själv faktiskt. Min favorit är ju lasagne, men det är ju så himla mycket ost i. Ost = en riiiiktig kalorifälla. Synd, för det är verkligen jättegott. Fast någon gång då och då kan man faktiskt få ösa med ost. Man kan ju snåla lite annars.

Idol it is och jag längtar mest bara till att Erik ska sjunga. Han är en favorit. Tycker inte att killarna håller sådär jättehög klass i år. Men dom kanske överbevisar mig ikväll eller senare i höst.

fiskbullar

Blev helt plötsligt vansinnigt trött. Alltså, trött som i sömnig. Kan bara inte bestämma mig för om det är en bra eller dålig idé att somna en stund. Måste äta ett litet mellanmål innan jag ska träna, så det kanske är läge att göra det istället. Då är frågan bara vad jag ska hitta på? Special K med mjölk kanske. Eller lite Riskvikk. Jag får väl se vad som ser smaskigast ut. Först ska jag iallafall diska undan kastrullerna från lunchen. Finns det något tråkigare? Fiskbullar med ris blev det. Blev så himla sugen på det på förmiddagen när (ovanligt) många verkade planerat fiskbullar till lunch denna onsdag. Det var längesen jag åt det och jag skulle bara laga till mig själv, så vafan. Det blev fiskbullar. Med dillsås. Har jag sagt att jag gillar fiskbullar?


smygreklam

Gud, vad kallt det var imorse! Tur att Marcus körde mig så jag slapp skrapa rutorna på bilen själv, eller ännu värre, CYKLA. Efter ett riktigt kortpass på jobbet åkte jag till Maria och köpte det fantastiska ansiktsvattnet. Det luktar så himla gott!

Just den här goda som luktar päron är för blandhy, vilket passar mig bra, men det finns för andra hudtyper också. Jag har varit på flera olika behandlingar hos Maria på Skin&Beauty som använder Matis produkter och jag är verkligen supernöjd! Det här är dock den första produkt jag provar. Det är så svårt att byta märke när man redan vant sig vid ett. Tycker inte ni också det? Man vill ju inte slänga ut flera hundralappar på något man inte vet om det är bra. Det är här är dock snarlikt ansiktsvattnet från Decleor som jag använt innan. Det vet minsann Maria eftersom dom använde Decleors produkter när hon gick i skolan för att bli hudterapeut, så jag tror att det här blir bra.

Nu ska jag titta på ännu mer Gossip Girl och senare blir det Friskis. Shit, klockan är ju inte ens halv tre! Det är verkligen skönt att sluta 12!

Måste komma ihåg att köpa nytt batteri till vågen. Min kostdagbok påminner idag om att jag måste väga in mig. Det blir svårt om jag inte har en våg som funkar.

jag och längdskidorna

Haha, jävla Annika. Precis sådär sa jag högt när jag läste hennes kommentar. Träna tillsammans låter verkligen prima, men om det blir Dalarna kan du glömma längdskidor. Jag gillar inte längdskidor. Det förklarade jag redan i vintras för hela familjen Adrelius. Jag har till och med erkänt att det från och med nu är en princip. Jag kan ju inte ge efter nu när jag envist förklarat att det inte kommer hända att jag ställer mig på ett par längdskidor. Jag tror inte jag ger med mig i vinter heller. Även om det är bra träning.

Nåja, jag utlovade en liten utvärdering efter kvällens Idol. När jag hört alla sjunga tycker jag nog att Erika och Mariette var bäst i kvällens startfält. Clara ligger också högt upp på min lista. Jag gillar faktiskt tjejerna bättre överlag. Mariette är dessutom vansinnigt vacker i ansiktet. Jättefin! Och coolt hår. Tänk er mig i sånt hår. Får rysningar bara jag tänker på det. Och det är inte av välbehag, kan jag väl tillägga.

Det ser ljust ut på mitt tips på dagen. Dock ligger toppen bara på 83 spänn. Men så länge man går plus är det ju prima!

Nu blir det godnatt för ikväll. Jobbar 7.45-12 imorgon. Inte så jobbig tid. Efter det ska jag förbi Maria på Skin&Beauty och köpa ansiktsvatten från Matis. Det luktar piggelin. Man vill bara dricka upp hela innehållet. Jag visar imorgon!

tisdag

 

I eftermiddag är det jobb som gäller 15-20, sen raka vägen hem för Idol. I och med att Calle och Jon gick vidare igår är jag nöjd so far. Ikväll såg det ut att bli tufft. Det är riktigt många bra tjejer i år. Vet inte riktigt om jag hunnit skaffa mig någon riktig favorit än. Gör en utvärdering efter ikväll.

Nu blir det kyckling med svamp och pasta till lunch tillsammans med ett par asvnitt Gossip Girl innan jag ska hoppa på cykeln och åka till jobbet. Valde att bara gå en liten kort promenad på förmiddagen, så det är inte mer än rätt att jag motionerar lite på cykeln. Dock haaatar jag att komma till jobbet svettig. Men vad gör man inte?

bästa nya låten på evigheter

När jag hittade den här versionen satt jag och grinade i fem minuter. Första 1,20 är fullkomligt magiska. Det här gjorde min dag! Det här är utan tvekan en av dom bästa låtarna som gjorts på många år. Jag har ju även en stor crush på My life would suck without you, med Kelly Clarkson. Men Sparks har fångat mitt hjärta nu.



dagens rätt

Dagens lunch bestod av bulgur, kycklingköttbullar och en rejäl grönsallad. Både gott, enkelt och nyttigt. Perfekt kombination! Nu står mer Gossip Girl på schemat och sen tror jag att jag ska läsa lite Företagsekonomi. Det är lätt att glömma bort och ta "senare" eftersom jag får bestämma själv när jag vill ha prov. Det är betydligt mycket lättare att ta tag i om man har en deadline. Jag får helt enkelt ta och skärpa mig.


frukostsmoothie och träningsplaner

Godmorgon! Imorse när jag låg vaken en stund när övriga familjen skulle iväg till jobb och skola öste regnet ner. Tänkte att det var en perfekt dag att bara få mysa ner sig i soffan med Gossip Girl utan några invändningar. Men nu är ju vädret kanonfint! Det blåser inte så mycket här nere vid Luvsjön heller, såå med frukostsmoothien i magen är det nu dags att ta med sig stegräknaren ut på en liten runda. Blir nog ingen lång sväng eftersom jag planerar att gå på Puls/Medel ikväll på Friskis. Moa, ska du med? Eller någon annan kanske är på, vad vet jag? Bara att höra av sig!


te-tips

Har varit hemma från jobbet en stund nu. Sitter och myser med ett nytt ekologiskt favoritte från Friggs. Det är visserligen lite dyrare än det vanliga teet man brukar dricka, typ Yellow Label. Plus i kanten är istället att det är rött Rooiboste som är nyttigare än svart te, det innehåller inget koffein så man kan dricka det på kvällen utan att det påverkar chansen att somna negativt. Det är snarare så att det kan vara bra att dricka om man har sömnsvårigheter. En annan bra grej är att det inte blir beskt även om teet får ligga och dra länge. Finns det något värre än att ta en klunk av sitt nya goda te (tror man) och det är så beskt att tungan krullar sig? Haha, kan man ens säga så? Hur som helst, beskt te är ingen höjdare.




Imorgon är jag ledig och då har jag planerat Gossip Girl-marathon. Men först blir det nog en morgonpromenad. Vad skönt det ska bli att planera dagen i lugn och ro utan måsten! Jasg ser verkligen fram emot den lediga dagen. Nu ska jag krypa ner i sängen bredvid Marcus. Tack och godnatt.

vilka är ni?

Precis som alla andra vill jag gärna också veta vilka ni läsare är. Det är nog bara folk i bekantskapskretsen men ni kan väl skriva ner en liten rad bland kommentarerna? Kanske har ni tips på några schyssta recept på luncher eller nyttiga, smarriga frukostar? Imorse åt jag en knäckemacka och en smoothie med honungsyoughurt, blåbär och hallon. Det var väldigt gott, men jag kan inte garantera att det håller mig mätt ända fram till lunch.

Nu sitter jag och tittar på Gossip Girl. Min syster fick andra boxen i födelsedagspresent. Perfekt när man inte jobbar så mycket! Nu ska jag dock jobba idag, 15-21. Precis som Karin håller jag också tummarna för att det inte blir någon storstädning. Ikväll vore det skönt att mest sitta av tiden och bläddra i några spännande tidningar. Det finns ju några stycken att välja på...

skönheten

By the way klickade jag hem den här skönheten tidigare ikväll:


lördagkväll update

Rhodos var verkligen inte fy skam! Varför går man inte ut och äter oftare? Kanske för att det är dyrare än att äta hemma och i den här staden är det ju ett helt projekt varje gång man ska iväg. Det skulle det ju inte behöva vara men det finns ju inte så många ställen att välja på. Grejen är den att alla jag känner, inklusive mig själv, måste liksom planera varje gång man ska äta någonstans utanför sin egen ytterdörr. I större städer går folk ut lite spontant för att det är tomt i kylen. Eller är det bara något jag fått för mig?

Hur som helst så struntade Mackan och jag i bio. Det var egentligen ingen som orkade så istället åkte vi hem och tittade till min systers partaj. Dom verkade ha riktigt kul. Ni vet sådär kul som bara ett gäng tjejer kan ha när dom är typ 16. Sådär kul som jag hade när jag var typ 16. Fast det bästa av allt är att det brukar sådär kul fortfarande. När växer man ifrån sånt? Hoppas aldrig. Snäll som jag är körde jag iväg brudarna till en fest och ska snart ringa Malin och kolla när hon ska bli hämtad. Det är i och för sig inte så sent än, men hon hinner vara ute fler gånger. Tro mig, för jag vet hur det funkar.

Bad boys på tv. Vet inte om jag är mest nöjd i stan för tillfället. Men vad gör man inte? Det känns iallafall lite mer lockande än Valencia-Atletico Madrid. Sååå, tv3 är det som gäller fram tills det blir godnatt. Hoppas det blir godnatt snart.

Fan, jag skrev fredagkväll igen. Måste nog omprogrammera hjärnan en aning.

lördagkväll

Nu är jag redo för kvällen äventyr. Snygg eller inte, det avgör inte jag.


För övrigt tänkte jag kalla det här inlägget för fredagkväll. Sen blev jag lite besviken när jag insåg att det är lördag. Ännu lite senare insåg jag att det inte spelar så stor roll vilken veckodag det är. När man jobbar både vardagar, kvällar och helger, som jag gör känns alla dagar likadana. Tur att jag kom på det.

restaurangbesök och bio

Äntligen hemkommen från jobbet! Egentligen har det inte varit så jobbigt att vara där eftersom jag styrde spelbutiken tillsammans med Karin. Då går tiden ganska snabbt. Kul när det är mycket folk också så man har något att göra. Lördagar är nog den roligaste dagen att stå där inne, iallafall sålänge allt rullar på och inget strular. Gör det det kan man nämligen få ett mindre sammanbrott. Men idag klarade vi oss hyffsat från sånt iallafall. Vad som är ännu ett plus i kanten är att det är jag och Karin som stänger kassan tillsammans imorgon. Genast blev det lite roligare att jobba stängning en seg söndag.

Gröt till frukost funkade fint idag med. Det är faktiskt riktigt bra att ha ett så bra alternativ till yougurt. Iallafall när man ska jobba. Det är verkligen ingen höjdare att gå hungrig på jobbet eftersom man inte kan bestämma själv när det är dags att få mat i magen.

Apropå mat, som jag funderar mycket kring numera, ska familjen äta middag på Rhodos ikväll. Malin ska ha födelsedagsmiddag här hemma med tjejerna i sin klass så vi tänkte hålla oss unden lite grann. Från början skulle bara jag och Marcus gå ut på mysmiddag och sen ska vi gå på bio och se Flickan som lekte med elden. Mysigt! Dock skulle ju resten av familjen också hålla sig hemifrån så dom hänger på och bjuder även med mormor som har fyllt år. Då slipper vi betala maten själva också. Schysst. Haha.

Nu hoppar jag in i duschen och göra mig lite snygg. Antar att jag får skriva ett par rader ikväll angående bion och hur jag klarade kaloriintaget trots restaurangbesök!

pengavinster och löning

Har förresten glömt att nämna att jag vann 350 kronor på Lången i förrgår. 20 spänn satsade jag så jag är faktiskt väldigt nöjd med utdelningen. Det kändes dessutom lite extra skönt eftersom Marcus matcher inte gick in och han alltså blev utan vinst. Hade även en gammal trisslott med vinst som låg och skräpade i mitt rum så numera ligger det fyra fina hundralappar i min plånbok och glänser. Att ett femsiffrigt belopp sattes in på mitt lönekonto idag gör ju inte saken sämre. Några tusen ska jag väl lägga undan till mitt sparkonto också, men det tror jag att jag styr med imorgon eller på söndag för nu är det snart dags att bege sig till jobbet.

stegräknaren och jag



Stegräknaren gör verkligen att man känner sig mer peppad att gå längre. 6179 steg åstadkom jag på under en timme och drygt 300 kalorier brände jag på det. Svettig blev jag också, för jag gick väldigt fort. Tror inte jag haft såhär högt tempo under en hel promenad någon gång förut. Ytterligare något att göra till en god vana kanske?

promenad står på programmet

Efter en frukost med kokt ägg, smörgås och juice är det nu dags för dagens promenad. Ska försöka hitta stegräknaren också så jag vet hur många steg jag har knallat. Det är ju inte så dumt.

Tror jag ska göra pasta med kräftstjärtar till lunch när jag kommer tillbaka. Det brukar bli gott. Kanske till och med visar en bild på vad jag lyckats åstadkomma. Den som lever får se.

Tack och godnatt

Nu har vi sett båda nya filmerna om Johan Falk. TIPS! Dom var verkligen bättre än vi båda trodde. Den först gick ju på bio och fick ingen höjdarkritik precis. Men den var riktigt spännande. Även den andra höll absolut godkänd klass. Längtar redan till nästa kommer ut.

Läsarantalet har ökat som senaste dagarna.  Förmodligen för att jag uppdaterat lite mer, men kanske vill ni också se om jag håller mig i skinnet vad gäller träning och kalorier. Jag ska inte göra er besvikna! Och välkomna alla nytillkomna!

Nu blir det lite mys innan det blir sovdags. Imorgon är det dags för jobb igen. Tur att jag stänger på jobbet. Då blir det inte lika svårt att tacka nej till pizzan som kommer serveras som middag här hemma.

Godnatt!

torsdagkväll

Mötet med Dag gick himla bra och vi kom överens om ett bra upplägg för mitt ekonomiplugg. Dock blev jag lite förvirrad när jag kom till skolan och skulle gå och knacka på i hans lärarrum. Han sitter ju inte kvar på samma plats! Whaaat?! Det var ju inte ens längesen jag slutade där. Jag fick ta mig i kragen och gå ner och fråga i receptionen. Där har man ju inte varit stammis annars precis. Ja, det var någon gång när vi skulle boka massagestolarna. Rekomendation för dom som inte varit där och myst någon gång.

Jag har varit så duktig med mina kalorier både idag och igår så jag ska faktiskt unna mig lite kladdkaka med vispgrädde till efterrätt. Det har jag råd med ikväll. Middagen bestod annars av kyckling med bulgur, currysås och grönsallad. Smaskigt!

Efter Idol ska vi se klart på Johan Falk - GSI som vi började titta på förut. Hittills har den varit riktigt bra.

Gröten mättar verkligen

Det där med gröt var inte alls dumt! Nu ska jag klämma i mig lite kyckling till lunch, mest för att inte behöva äta massor lite senare. Tanken är väl att äta lite lagom flera gånger om dagen, så jag kan ju inte hoppa över lunchen bara för att jag åt en stadig frukost vid 12, eller? Idag gör jag det iallafall inte. Schysst tips med äggmacka också. Tack! Jag tycker om ägg. Bra också att man kan variera med att steka, koka och göra äggröror. Havregrynsgröt är ju vad det är. Eller har någon något bra tips på hur man kan piffa till gröten lite?

Nu kom Marcus också. Det innebär filmtajm!

En ny vana?

Började med att sova till 11.50. Kanske inte helt optimalt, men det är ju hur skönt som helst. Och när man har hela huset för sig själv, inklusive sängen för sig själv, kan man ju helt enkelt inte vakna. Jag sover alltid svinlänge om det inte finns något runt om som stör. Nu visade det sig i och för sig att min lillebror var hemma. Men det hör inte hit. Han var väl ovanligt tyst eller nåt.

Har startat dagen med en tallrik havregrynsgröt med äppelmos. Ska se hur lång tid det tar innan jag blir hungrig igen. Alla säger ju att man är mätt så hiiimla länge om man äter gröt på morgonen (i mitt fall: läs förmiddagen/lunchtid), hoppas det stämmer. Jag lider nämligen av att bli hungrig igen på två röda, i princip, oavsett vad jag stoppar i mig. Så vi kan kalla det här för ett litet expriment. La dessutom till havregrynsgröten som ett "favoritrecept" i kostdagboken. Kan ju vara värt ett försöka att få det till en god vana.

Nu ska jag göra mig iordning och sen bege mig mot Duveholmsgymnasiet där jag ska ha ett litet möte med min kära gamla mentor Dag. Han ska nämligen vara min handledare nu när jag ska försöka få MVG i Företagsekonomi B.

Bäst att rusa!

nu tar jag tag i extrakilona!

Nu har jag bestämt mig! Verkligen bestämt mig på riktigt. Imorgon börjar kampen mot min övervikt på allvar. Nej, jag vet att jag inte är jättetjock, MEN:

  • Jag är överviktig (enligt mitt BMI)
  • Halva garderoben passar inte (jag kommer inte i min studentklänning)
  • Jag trivs vansinnigt dåligt med mig själv och kan inte ens räkna alla nätter jag gråtit mig till sömns på grund av detta.

Anledningarna kanske inte är många, men det är fullt tillräckligt. Risken är väl dessutom att det kan gå ännu mer utför än det redan gjort. Och ju längre man väntar desto svårare blir det att ta tag i, precis som med allt annat. Jag har gått upp 7 kilo på ett och ett halvt år, och nu är mitt mål att gå ner 8 kilo. Min målvikt (till att börja med) är 63 kilo, vilket innebär att jag ska äta 1450 kcal varje dag.

Jag har registrerat mig i tidningen Må Bra's "viktklubb" där jag ska föra kostdagbok och fylla i när, vad och hur länge jag motionerar. Det finns även massvis med recept att använda sig av där kaloriantalet är angivet för varje portion. Det kanske är det allra viktigaste. Att man kan se svart på vitt hur mycket man stoppar i sig. När man får se det kanske man hoppar över den lilla extraportionen eller det onödiga fikat på jobbet. Det är ju faktiskt småätandet som är farligast. Som att vi inte visste det redan. Men visst är det svårt att hålla sig undan?

Dessutom kanske detta bidrar till att jag får ordning på den här gamla bloggen, som jag försökt skaka liv i så många gånger förut. Nu har jag ju något att skriva om!

Återkommer...

när jaaag ska gifta mig

Idag gick det himla bra på jobbet. Det var så lugnt att jag stod i min spelbutik och bläddrare i Allt om Bröllop i evigheter. Inte för att jag ska gifta mig inom en snar framtid, utan för att det faktiskt är alldeles underbart med klänningar, frisyrer och blommor. Som att man vill gifta sig en miljard gånger! Men samtidigt vill man kanske bara ha en sådär stor dag i sitt liv. Det är väl det som gör dagen D så speciell.

Vad sägs om dessa?



Risk finns att min blogg kommer handla en del om sån här skit i framtiden. Känner mig sjuuukt inspirerad. Det håller nog bara i sig ett par dagar dock.

Anna Anka tar över svensk massmedia

Svenska Hollywoodfruar. Jag trodde inte att det fanns svenskar med denna amerikanska mentalitet. Jag trodde inte att svenskar passade in i Beverly Hills. Men det är klart. Vi är väl uppfostrade med att ta seden dit vi kommer. Och blir gifter man in sig i den amerikanska rikemanskretsen är det väl bara att bre på för allt man är värd. Man vet ju aldrig hur länge man får stanna kvar. Det är väl en chans man ska ta vara på som alla andra chanser här i livet.

Grejen är bara att Anna Anka är så svensk att hon till och med pratar skånska fortfarande, vilket man knappast kan anklaga dom två övriga deltagarna för. Trots detta är det, utan tvekan, Anna Anka man skäms över när man ser. Hon gör sig verkligen dummare än hon måste vara på riktigt. Eller, måste ha varit. Faller amerikanska rika äldre män för dumma blonda svenskor? Ja, i det här fallet var det kanske inte så svårt. Om man är en sån karl som kräver en avsugning titt som tätt och ens kvinna inte ens funderar utan utför uppdraget som att det är hennes plikt förstår man väl att han tycker det är toppen. Anna Anka är säkert en kanontjej, men nog tycker jag faktiskt inte att vi kvinnor är födda till att tillfredsställa männen sexuellt och vara hemmafruar som (utan undantag) gör ALLT hemma. Det känns liksom inte som vår enda uppgift.

För övrigt har det stått om fru Anka i tidningen varje dag sen serien om våra Svenska Hollywoodfruar drog igång. Allvarligt, när hon sitter där på andra sidan Atlanten är hon väl faktiskt totaaalt ointressant för oss här hemma? Hon kan gärna röra om lite i grytan där borta. Men lämna förfan mig ifred.

Men ja, jag tycker det är skoj att både titta på och läsa om.
Vad tycker ni om Anna Anka och hennes "kollegor"?

090919

Resan till Dalarna var bra, trots att inte killarna fick en enda fisk värd namnet. Bara några små aborrar som genast åkte ner i vattnet igen. Too small. Mysigt på kvällarna hade vi iallafall med Idol, diverse andra tv-program och kortspel.

Idag har jag jobbat och Marcus och jag avslutar kvällen med nya Wallander - Cellisten. Vi har sett halva och hittills är den great. Nu åkte chipsen och dippen fram. Efter filmen har jag lovat att det ska bli fotboll. Typiskt. Får hoppas på mys under tiden.

Nu ska jag kramas!

090914

Utflykten är nu spikad.  Imorgonförmiddag åker Marcus, jag, Erik, Tove och Bananen (eller Daniel, som han egentligen heter) upp till Älvdalen för några dagar med fiske, promenader, kortspel och övrigt mys. Tanken var att vi skulle åka senare i höst men snart blir det fiskeförbud och det innebär halva nöjer borta. Åtminstone för grabbarna. Mina löpar/promenadskor åker iallafall med. Det är ett som är säkert. När grabbarna fiskar får man väl plugga in ipoden i öronen och ge sig ut på en powerwalk i skogen. Sånt brukar ju göra nytta. Bra för mig.

Nej, Tove det finns ingen vanlig toalett och varmvattentanken till duschen är vaaansinnigt liten. Men vi klarar oss nog! Alla kommer ju vara lika (o)fräscha.

På grund av den lilla semestertrippen fick jag lov att ändra min tid för Energy Boost och ryggmassage hos Maria, så det har jag varit på idag. Tur att hon hade en tid! Ryggmassagen (och ansiktsmassagen såklart!) var alldeles ljuvligt. Sånt där vill jag vara med om varenda dag. När jag ber Marcus massera lite tröttnar han ju efter knappa minuten. Jag hinner ju inte ens slappna på den lilla tiden. Blir alltid lite avis när folk pratar om hur gääärna deras pojkvänner masserar både ryggar, axlar, ben och fötter. Men jag ska inte klaga alltför mycket. Han brukar faktiskt massera och pilla mig i hårbotten. Det är huuur skönt som helst. Inte helt ovanligt att jag somnar.

Har varit och tränat idag också, så nu känner jag mig värd att lägga mig i soffan och kolla in tv-utbudet. Sveriges fulaste hem ska bli spännande och jag har ingen aning om vad man kan förvänta sig av Svenska Hollywoodfruar. Ibland vet man inte om man ska skratta eller gråta.


090913

Jaha. En ny vacker dag att vakna upp till. Dock har jag varit vaken i flera timmar, har inte gått utanför dörren och har egentligen inte speciellt roligt. Sitter och tittar på repriserna på veckans avsnitt av Idol, fast jag redan sett alla en gång. Men man kan väl vara glad att man lever iallafall? Även fast man inte har speciellt mycket att glädjas åt precis för tillfället. Jag är en sån som tänker alldeles för mycket. Jag ältar och ältar och till slut har jag trasslat in mig i tankar som både är ett helvete att tänka och skiiitsvåra att ta sig ur. Vissa dagar är allt som en mardröm. Om jag bara kunde se till allt som är bra i mitt liv, och leva i nuet istället för att oroa mig hur allt kommer bli efter vintern, våren och sommaren. Ja, det är nästa höst jag oroar mig så mycket för.

Just nu väljer jag mellan att titta när Värmbol möter Värmdö eller att åka med Marcus och hämta hans mamma i Norrköping. Jag hoppas att jag väljer fotboll. Det kan ju inte bli annat än trevligt i det här fina vädret. Men som den sanna toffel jag är finns ju risken att det blir Audin mot Norrköping. Äh, dags att börja stå på sig!

Ska man våga sig på deckaren efter Jungstedts bok ikväll 21.00 på tv4 kanske? Jag gillar ju sånt.

090911

Det har varit riktigt skönt att vara ledig två dagar. Ikväll ska jag stänga på jobbet och sen är jag ledig i tre dagar. När hände det senast? Om man bara fick lika mycket pengar skulle jag kunna tänka mig att vara ledig såhär mycket varje vecka. Men innerst inne är jag väldigt glad att jag har fått så pass mycket tider den här månaden som jag ändå har fått. Förhoppningsvis kan jag ta mig i kragen och lägga undan lite av pengarna jag får också. Det har inte direkt gått prima när det gäller sparande den senaste tiden. Antar att jag känner att pengar är till för att spenderas.

Efter mitt besök hos Ida igår är håret numera lite ljusare. Tanken är nog egentligen att det ska bli ännu lite ljusare sen, men det tar vi vid nästa frisörbesök.

Nu ska jag sminka mig, måla naglarna och sen pallra mig iväg till jobbet.

090910


+ Jag ska färga håret hos Ida idag. Kommer förmodligen bli hur bra som helst!

+ Jag och Moa ska träna.

+ Det är massa bra program på tv ikväll. Idol, Du är vad du äter och Lyxfällan.

+ Jag ska äta jättegod lunch! Knåpade ihop värsta goda kyckligen med pasta, kastanjechampinjoner i en väldigt god sås häromkvällen.

+ Jag känner mig motiverad att blogga!


- Idol och Du är vad du äter är samtidigt, fast på olika kanaler. Dålig tajming.

- Min alldeles underbara kappa finns numera på H&M's hemsida. Trodde bara att den skulle finnas i butik. Men sånt flyt hade jag tydligen inte.

- Jag hade känt mig ännu mer motiverad att blogga om jag hade en snygg design på bloggen, typ en fräsig header. Någon som känner sig manad?

090909

Blev väldigt nöjd efter mitt besök hos Ida. Nu kanske jag kan seriöst överväga att börja ha utsläppt hår. Det är faktiskt många som skulle göra mycket för att ha mitt hår, så det kanske är lika bra att vara stolt över det och visa upp det oftare. Imorgon ska jag dessutom dit och färga. Spännande!


Nu ska jag ta tag i kvällens middag. Jag gillar att exprimentera lite och testa nya idéer och recept. Ikväll ska jag prova mig på pastagratäng med strimlat kött. Fick en idé förut om hur det hela ska gå till, såå vi får väl hoppas att det fungerar.

090909

Igår pallrade jag mig ner till Friskis&Svettis med Moa för att köra lite puls/bas. Passet var kanonbra och musiken var grym! Jag blev verkligen motiverad att ge järnet och det gjorde jag också. Hej träningsvärk(!!!!!) säger jag bara. Men det känns riktigt bra att jag tog mig iväg. Träningskortet för 900 spänn ska jag försöka utnyttja flitigt. Det största problemet är att jag jobbar rätt mycket kvällar. Men dom andra dagarna får jag väl ta mig i kragen istället.

Om någon timme ska jag dra mig ner mot stan och kolla in Ida Plantins salong Självfallet där klippning och bokning av färgningstid står på menyn. Hoppas jag får färga redan imorgon! Känner för en nystart nu alltså. Har dessutom tagit tag i att ringa Maria på Skin&Beauty och boka ansiktsbehandling också. Inte en dag för tidigt. La dessutom till en ryggmassage också, för min rygg är inte vad den har varit. Skyller nog lite på jobbet faktiskt.

Meeen, nu tror jag det blir rester från igår. Köttfärslimpa! Hur gott som helst. Och tänkte dessutom tillägga "det var ju verkligen inte igår jag åt!". Men det var ju precis det det var. Men för igår var det grymt länge sen.

Jaja, det var allt för nu.

7/9 - 09

Smörgåstårtan fick mycket beröm av både familjen och lite övrigt släkt som bjöds hit på lite middagsmys. Och, ja. Den blev faktiskt riktigt lyckad. Såååå, är ni intresserade av att köpa svingod smörgåstårta till ett bra pris: HÖR AV ER!

Börjar inte jobba förrän 16 så idag kör jag lite Idol-marathon och laddar upp inför premiären på tisdag. Spännande!

6/9 - 09

Har precis nostalgiläst lite i en annan blogg än min egen, nämligen Sofie Pettersson. Inlägg från 2006 är inte att leka med. Det är ju den roligaste tiden i våra liv. Typ. Vi kanske kan ha rätt skoj nu med, men på ett annat sätt. Helt plötsligt kunde jag inte hålla mig. Jag brast ut i ett högt och fult asgarv för mig själv här i soffan.

- VEM KAN VARA EN FITTA?!
- NYKTERISTJÄVLARNA!!!

Haha! Man vill ju bara lägga sig ner på golvet och skratta till man kvävs. Det där är faktiskt något av det roligaste jag veeeet! Och det är så vansinnigt roligt när man blir påmind om sånt där svinroligt som hände för flera år sen.

Nu börjar jag bli hungrig. Gick faktiskt upp vid 9 imorse. På min lediga dag. Vad har hänt?! Det kommer nog dock inte bli någon vana. Det är faktiskt jobbigt. Men Marcus skulle ändå upp, så varför inte hänga på liksom?

Igår stod jag och Marcus för maten. Tacotårta blev det och den blev faktiskt bättre än vad vi trodde när den stod där i ugnen. Den var kanske inte så snygg, men så länge det smakar bra behöver man ju inte klaga överdrivet mycket. Något annat som är snyggt är SMÖRGÅSTÅRTAN vi slängde ihop i halvtidsvilan i Ungern-Sverige. Den är verkligen assnygg och ikväll blir den vår kvällsmat. Har längtat hur länge som helst. Hoppas den är lika god som den ser ut. Annars blir det ju fiasko.


3/9 - 09

Det här blir en tv-blogg. Har man inget intressant att berätta får man ta vara på det lilla spännande man får i livet. Idag när jag stod i den kära förbutiken och serverade korv som bäst kom det fram en tjej och presenterade sig och sa att hon var från Strix Television och att dom just nu spelade in nya avsnitt av Grannfejden. Nu skulle dom filma en vardagsscen med ett par av sina deltagare och ville filma när dom handlade i vår fina butik. Jag ringde ett par samtal och meddelade sen att det gick prima att filma inne hos oss. Jag tyckte det var skoj och lovade alla arbetskamrater att jag skulle blogga om denna händelse. Och nu har jag minsann hållit vad jag lovat! Nu förstår jag vad Rebecca menade när hon blev nervös när Lyxfällan ringde henne på jobbet och ville få en kreditupplysning. Det pirrade ju i kroppen. Haha. Nej, det gjorde det kanske inte, men jag blev lite exalterad.

Den här kvällen sitter jag mest i soffan och tycker synd om mig själv efter en lång och jobbigt arbetsdag. Eller, främst anledningen till att jag tycker synd är faktiskt att jag är förkyld igen. Jag skaaa gå till farbror doktorn och göra allergitest men det blir ju aldrig av! Bekväm är vad jag är. Jag börjar ju faktiskt bli trött på den här täppta näsan nu. Till sällskap har jag tagit mig lite chips medan jag passande nog tittar på Du är vad du äter. Typiskt. Nästa program är Lyxfällan. Det tycker jag är intressant.

Marcus kommer nog inte hit ikväll. Då får jag sova ensam, och det ligger över huvud taget inte på min topplista. Jag är dock inte helt säker än eftersom karl'n inte är så bra på att höra av sig. Hans träning slutade faktiskt för typ en timme sen.

Reklampaus på tv3 nu. Facebook nästa!

2/9 - 09

Nu har jag anmält mig till högskoleprovet, och det var verkligen inte en dag för sent! Om man inte gör det direkt när man kommer på det så glöms det bara bort. Tro mig. Jag talar av egen erfarenhet. Förra gången jag skulle skriva anmälde jag mig i sista stund. 23.59 godkändes min betalning på sista anmälningsdagen. Låg i sängen och hade nästan somnat när det slog mig att det var sista dagen. Ganska bra gjort ändå, får jag säga själv. Hade jag haft otur hade ju klockan varit över midnatt och då hade det varit kört. Men nu hade jag ju hela 3 minuter till godo. Och inte var datorn igång heller. Flyyyt. Fast det är ett och ett halvt år sen nu, och den här gången är jag ute med två veckors marginal. Känns faktiskt mycket skönare. Den här gången ska jag dessutom skriva här hemma i Katrineholm och inte i Kalmar. Skönt. Dessutom vet jag vad det handlar om den här gången, hur allt går till och så. Därför siktar jag upp mot 1,8, och klarar jag det är jag hemmaaaa!

Nu ska jag hämta Marcus som tränat hockey till nu. Jag älskar hans hockeylag och deras träningstider!