godmorgon!

Godmorgon allihop!
Blev väckt för ett tag sen av Marcus som är i lägenheten och fixar som berättade att Robert, hans svåger, kommer hit och sover för han har jobbat natt och deras lägenhet ska visas idag. Så det var bara att slänga på sig kläder och se glad ut. Men han har fortfarande inte kommit. Jag slängde i mig ett par ägg till frukost, som jag kokade igårkväll (hur smidigt som helst!) och tänkte sätta igång med lite flyttpackning.

Jobbar till 14 imorgon och då bär det direkt av till IKEA (måste hyra slääääp!) och sen är jag ledig hela helgen och då blir det flytt för hela slanten.

Tack och hej!


bring it!

Keso
Lättkesella
Hårdost max 10% fett
Ägg
Råris
Quinoa
Linser
Bönor
Frysta bär
Avocado
Fiberhavregryn
Havremjöl
Tonfisk i vatten
Skaldjur

Lax
Vit fisk
Kyckling
Färs max 10% fett

Frukt och grönsaker i alla former

Typ. Vissa saker finns redan i mitt kök medan vissa får komma på besök, kanske för att stanna. Till exempel pasta och bröd utesluts på grund av att dieten är glutenfri för att få bukt med dåliga magar, vilket nog kommer vara bra för mig. Men i lagom mängd är fullkornspasta och mörkt bröd okej. Till en början ska jag dock försöka vara hård och köra dieten fullt ut, vilket innebär cirka 1600 kalorier om dagen och ändå behöver man inte gå hungrig! Om man dessutom tränar finns utrymme för lite större portioner. Wish me luck!

ensam ikväll

Hallå!
Träffade Frida och Felicia nere på Friskis och det var kul att prata lite och att ha några att träna med. Passet var dessutom lite lagom jobbigt när man är lite otränad (eller mycket som jag, hehe). När jag kom hem stod maten på bordet. Kotlett med bulgur hade Marcus styrt upp och det satt inte fel. Nu har han åkt på hockeyträning och kommer inte hem förrän sent ikväll, så jag tänkte fortsätta packa ner lite grejer inför flytten medan Fångarna på Fortet får vara på tv:n.

Jag ska försöka knåpa ihop en matlista för ett par veckor så jag kan passa på att göra en riktig iso-handling lagom till flytten och det passar dessutom bra nu när lönen precis kommit. Återkommer om vilka nyheter som ska göra entré i mitt kylskåp och skafferi!

flyttdags

Jag är klar med jobbet för idag. Gick direkt till lägenheten och tittade hur det gick för Marcus med tapeterna och nu är jag hemma och packar lite. Har även hunnit med ett litet snack med hyresvärden och vi kommer få helt nytt golv i vardagsrummet samt nya innerdörrar. Perfekt!

Snart börjar det bli dags att koka ett ägg och sedan springa ner till Friskis.

På fredag efter jobbet bär det av till IKEA. Har ni tur kommer det en liten förhandstitt på vad som ska inhandlas!

sunday

Om det är något jag längtar efter just nu så är det ju Fångarna på fortet. Lär ju bli hur roligt som helst och jag kommer missa första avsnittet på grund av jobb. Tack för tv4play!

Just nu har jag Glamourama-maraton på tv3 och tjejerna är på spa. Jag måste åka på spa! Jag ska iallafall gå till Maria på ryggmassage så fort lönen kommer. Kanske inte direkt. IKEA kommer före, men vet inte när det ska hinnas med. Vi flyttar nästa helg!

Det här blev ju rätt osammanhängande, men det är ju söndag. Söndag denna vecka innebär inte ett roligt puls/bas-pass utan stängning på jobbet. Sist jag stängde gick brandlarmet precis när vi skulle gå hem. Typiskt när man bara längtar hem och vill lägga sig i soffan framför en film.

Aja, time for some make up!


lördag

Nu ska jag hoppa på cykeln och trampa iväg till jobbet! Måste fan skynda mig!

Igår var jag hos Frida och hade supertrevligt, men jag tog helt klart rätt beslut om att åka hem när dom skulle på Harrys.

Idag fyller min mormor 75 år, vilket innebär uppvaktning efter jobbet. Jag gillar mat.

Puss!

godmorgon

Gooodmorgon!
Sitter i soffan och mumsar i mig kokt ägg och avocado till frukost. Snart kommer min fina mamma och hämtar upp mig så jag kan få skjuts till jobbet. Min cykel står kvar på jobbet och jag var lite orolig för att det skulle regna idag med och dessutom börjar jag så tidigt att det satt fint med lite bilåkning.
Slutar jobbet klockan 14 (jävligt skönt) och då ska jag och Marcus ner till Ydewalls och hämta nyckeln till vår lägenheeet! Då beger vi oss dit för att ta en extra titt. Man glömmer ju bort så fort hur det såg ut och när man berättat för så många hur man uppfattar den är ju tyvärr risken att den inte alls ser ut som man kom ihåg. Hoppas vi blir nöjda!

Nu kommer mamma när som helst! Dags för tandborstning!

Plus i kanten: det blir ännu närmre till jobbet när vi flyttat!




längtar efter ljusmys

Nu när det ändå inte är speciellt somrigt ute längtar jag skitmycket till hösten. Jag går omkring och blir galen (måttligt) på att det är för varmt i lägenheten för att kunna tända ljus. Vi har en halv garderob full med ljus i olika storlekar, färger och dofter och det vore så mysigt att tända ljus och krypa upp i soffan med en varm filt runt sig. Håller ni inte med? Istället är det kvavt och äckligt både ute och inne och öppnar man dörrar och fönster kommer det in mygg och getingar. Det kan jag både ha och mista!

nyss hemkommen

Tog en promenad hem från jobbet. Det är inte direkt långt, men tar iallafall 20 minuter och det får vara dagens motion (jag cyklade faktiskt dit också). Just nu kokar jag mig ett ägg som verkar bli jäkligt misslyckat eftersom det sprack så fort jag la ner det i vattnet. Men det får duga. Ägget får bli lite mellis eftersom det blir lite mysmat när min fotbollsspelande sambo kommer hem från matchen mot KAIK. Tänkte göra kycklingsmörgåsar med baconmjukost på ciabatta. Till det lite sallad med avocado. Lär bli mumsigt. Inte direkt iso, men det är iallafall bättre än mycket annat jag kunde hittat på. Dessutom ska jag inte börja med dieten förrän vi flyttat och det är ju flera dagar kvar. Höhö.

Nej, lite Gossip på det här. Finns inte mycket annat att göra, lägenheten är nystädad och fin!

Pusspuss.

news

Dagens nyhet är att vi ska hämta nycklarna till nya lägenheten redan på freeeedag! Hur bra? Asbra! Det enda problemet är att jag jobbar och jobbar och jobbar varje dag nästan två veckor framåt, men vi får försöka klämma in en flytt iallafall.


100817

Har ätit två ägg till frukost (lika bra att börja öva för när vi flyttar ska jag köra stenhårt med isodieten och ni som kan era dieter vet vad det förhoppningsvis kommer innebära!) och nu ska jag strax kila iväg till tandläkaren. Han kommer be mig gapa, glida med hakan åt olika håll, be mig stänga munnen så rakt jag kan och han kommer känna på musklerna i käken om muskelknutarna är kvar, vilket dom är. Jag har verkligen försökt göra övningarna jag fick av honom men när jag står framför spegeln och koncentrerar mig så mycket att jag blir yr och måste lägga mig ner är det inte roligt längre. Och jag har inte ont längre, så förhoppningsvis är det ingen fara.

Nästa stopp blir Stenblocksvägen för att tvätta en maskin och äta lite pannkakor med mina syskon. Mumma!

Sist men inte minst blir det lite ärenden som har med vår nya lägenhet att göra. Vi ska upp till Möbelhuset och beställa soffa, vi ska lämna in våra tapetval på Ydewalls och lite annat smått och gott. Woohooo!

Just det, nämnde jag att jag är ledig idag?

sunday

Fredagen bjöd på megarolig födelsedagsfest hos Sofie och halvbra utgång till öltältet, som var skitdåligt, och Statt som var gratis och kul tack vare att vi var ett så stort gäng som var där. Äntligen fick jag slå till på lite vildsvinskebab också! Delade med halva gänget och vi var överens om att det är hur gott som helst (skrev svingott först, men tyckte det var en lite väl torr ordvits...)

Igår fick jag äran att bara ligga och slöa hela dagen. Gjorde faktiskt min första egna pannbiff till lunch och det blev faktiskt helt okej. Lite tjocka biffar kanske, men det blir bättre nästa gång! Dagen avslutade jag och Marcus med en cykeltur för att handla lite till kvällen. Vi gjorde baconlindad fläskfilé med mozzarella, potatiskroketter och chiliaioli. Goooott! Innan vi somnade mumsade vi chips och dipp framför en film som heter Sleepers. Någon som sett den? Den var bra, men jag var lite för trött för att hänga med i alla sammanhang. Hur som helst, en vääärd lördag.

Idag har jag lite ångest. Inte ångest kanske, men hur otränad är jag egentligen? Svaret på det lär jag få ikväll när jag ska pallra mig iväg på puls/bas på friskis. Får se om jag vågar återkomma om resultatet...

Nu blir det lite Gossip Girl medan Marcus är på hockeyträning och jag får lite egen tv-tid!

the next day

Det var roligt igår hos Tove.

Idag var det segt.

Jag och Marcus var uppe hos Robert och Annika och lekte lite med Nova förut.

Nu har jag tittat på Gossip Girl i ett par timmar.

Jag ska göra tacos.

Jag gillar tacos.

getting ready

Nyduschad och på tok för varm sitter jag och försöker torka lite så jag kan börja göra mig iordning för kvällens aktivitet. Jag klagar inte på sommaren, men det är inte kul att det är så varmt att man eftersvettas en halvtimme efter att man duschat. Öppnade precis balkongdörren i hopp om lite vindar, men icke sa nicke! Ikväll bär det av till Tove som har lite inflyttningsfest för sina tjejkompisar. Kommer säkert bli jätteroligt! Jag tänkte vara där om två timmar så det börjar bli dags att sätta fart. Men jag kan lika gärna sitta här en stund till eftersom mitt hår ändå tar alldeles för lång tid att föna. Kör på lufttorka-taktiken en stund. (Dessutom undviker jag att bli ännu svettigare under fönen!)
Man får inte vara dum!

bearnaisesås

Detta inlägg tillägnas lilla mamma som väntar spänt på att jag ska berätta hur det gick när jag försökte mig på egen bearnaisesås. Den blev bra! :) Måste kanske göra den ett par gånger till och finslipa lite innan jag bjuder på den, men det lovar jag att göra någon gång. Hasselbackspotatis på bakpotatis var dock ingenting jag rekommenderar. Den blev ju fan aldrig klar. Köpte bakpotatis av ren snålhet eftersom den enda andra "icke-färskpotatis" som fanns i affären var fast potatis i 2-kilospåse för 36.90, och det tänkte jag ju inte betala.

Nu blir det snart lite pasta med köttfärssås (i love!) innan det återigen blir stängning på jobbet!

party up!

Taggar för kvällen med lite mellis och Gossip Girl. Slutade jobba för mindre än en halvtimme sen och ska snart slänga mig in i duschen. Fira finaste Sanna står på programmet och det blir förstås kalasroligt. Har förberett en liten nostalgipresent. Typ. Hon kommer tänka på ett speciellt land när hon får presenten om man säger så... Ska bara vira in grejerna i lite celofan innan Linnea kommer och hämtar mig.

Så är läget, hur som helst. Det har varit världens mest ostressiga lördag på jobbet, och nu när det är över och man tänker tillbaka är det rätt skönt, men tiden går ju så långsamt när man är mitt uppe i det!

Jaja, dags att återgå till förberedelserna! Måste välja outfit!

hyffsat






happy birthday


fredag

Kändes som jag tog helg när jag gick hem från jobbet för en halvtimme sen. Skönt, tänker ni. Men så var icke fallet. Har inte en ledig dag förrän NÄSTA lördag. Snopet. Imorgonbitti är det uppe med tuppen som gäller för jobb 7.30-15 och sen ska jag på lite festligheter hos fina Sanna med uuunderbara vänner! En riktig toppenlördag!

Nu tittar jag lite på Gossip Girl, smaskar på lite räkor och tänkte titta på DN-galan när den börjar om en stund. Marcus är på fotbollsmatch så tänkte fixa iordning lite middag tills han kommer hem också. Räkorna är bara lite förrätt. Jag älskar räkor!


onsdag

Om man skulle ta och börja med lunchen kanske? Ett par timmar kvar till dagens arbetspass. Ska jobba stängning 6 av 7 kommande dagar, vilket inte känns sådär jätteroligt. Men jag får väl göra det bästa av situationen och vara glad över sovmorgon istället. Det är inte dumt att sova!

Skönt att regnovädret från igårkväll drog förbi. Trodde först det var ett tåg som dundrade förbi utanför huset, men sen förstod jag att det var fullkomligt skyfall när "tåget" aldrig tog slut. Då var jag rätt tacksam att jag inte låg i ett tält någonstans och försökte somna. Det hade blivit kärvt. Och blött.

jag dööööööör!




Hahahaha!

mina fina


middagsdags

Både middagen och efterrätten är klappad och klar. Blev så himla sugen på chokladpudding! Har inte ätit det på flera år, tror jag. Så jag slängde ihop lite pudding som ska serveras med lite vispgrädde och jordgubbar. Lär bli mumma! Det är bara ett litet problem som återstår. Middagssällskapet har fortfarande inte lyckats pallra sig hem från ishallen. Träningen slutade för en timme sen, eller ja, den skulle slutat då iallafall. Och här sitter jag med färdig mat upp till knäna. Jag har i och för sig inte gjort klart köttet än, men eftersom det är nötkött vill man ju inte börja med det för tidigt så det blir helt genomstekt och torrt. Typiiiiskt!

Lite kärlek idag till mina fina svägerskor Annika och Anki som bakade bullar men tog grovsalt istället för pärlsocker uppepå. Skitgott. Not. Bra jobbat!

comeback it is

Efter lite tjat och påtryckningar från exempelvis mamma som inte tycker hon har koll på någonting i mitt liv längre tänkte jag ta tag i det här med bloggandet igen. Kanske mycket, kanske lite, men förhoppningsvis tillräckligt för att stilla alla tusentals (minus ett stort antal) läsares hunger efter information om mig och mina tankar.

Göteborg kändes inte helt rätt, därför har jag tackat nej och hoppas på att hitta något som verkligen passar mig till nästa höst istället. Mitt i allt funderande fick jag dessutom inflammation i käkleden. Inget jag rekommenderar! Låg i soffan och sängen och kved av smärta i typ tre dygn. Hade sjukaste smärtan i höger ansiktshalva och jag ber till högre makter att det aldrig kommer tillbaka!

Mellan varven har jag jobbat och varit på ett par fester. Ungefär som vanligt, med andra ord. Och just nu letar vi möbler för fullt eftersom vi flyttar några kvarter bort om en månad. Bryggaregatan 5 blir det, och det känns jättespännande :)

Dags att förbereda lite inför kvällens middag. Det ska bli lite måndagsmys med rostbiff med citron- och vitlökssmör, hasselbackspotatis och så ska jag försöka mig på egen bearnaisesås. Återkommer om resultatet. Wish me luck!