long time, no see

Hoppas alla har det fint såhär på kvällskvisten och att dom som vill orkar hålla sig vakna hela hockeymatchen. Men det kanske inte borde vara så stora problem. Jag tänkte att det kanske är dags att be om ursäkt och försöka skylla på något rimligt som bidragit till mitt uteblivna bloggande.

Igår var jag på utflykt med min mamma och lillasyster. Vi tog tåget till huvudstaden och tog en promenad till Söder och åt väldigt god sallad till lunch och fortsatte vidare till Göta Lejon där vi tittade på Marie Serneholt, Sebastian Karlsson, Janet Leon, Sara Sommerfeldt med flera som spelar i Grease. Vi gillar sånt där och hade inte särskilt höga förväntningar efter att ha läst en och annan sågning i diverse tidningar. Jag kan ju avslöja att upplevelsen därmed blev över våra förväntningar. Det var bra! Mest nöjd blev jag med att det var så många jätteduktiga sångare. Killarna imponerade klart mest!
Efter en promenad tillbaka till Centralen drack vi lite Chai Latte och satte oss sedan på tåget hem. En mycket bra dag! Skönt också att både tåget dit och tåget hem var i tid så vi slapp sitta och vänta. Det kan ju bli lite av en glädjedödare.

Idag har jag varit och tränat och så har jag och mamma hjälpts åt med lite bokföring och bokslut som ingår i min lilla ekonomikurs. Imorgon ska jag skriva klart Nulägesanalysen och skicka iväg den till Dag och dessutom passa på att höra hur jag ska göra med bokföringen, eftersom jag inte har den i datorn. Jag känner mig ju lite (läs: tokmycket) stressad över att jag snart ska åka och har inte planerat att hinna åka till skolan och avsluta kursen imorgon eller på tisdag. Så eventuellt åker jag till Dag efter jag kommit hem och avslutar kursen då. Vi får se vad han säger.

Nu är det som sagt OS-finalen i ishockey och Marcus och pappa sitter givetvis klistrade. Jag tänkte nog fortsätta titta inne i sängen. Börjar bli riktigt trött nu och känner att jag har skitmycket att göra imorgon. Ska plocka fram allt jag ska ha med mig och kanske provpacka en gång och se om allt jag tänkt mig får plats. Måste dessutom se över om det är något jag måste köpa, vilket jag redan vet att det är. Borde alltså passa på att köpa dessa grejer imorgon så jag slipper stressa på tisdag. Fan vad det närmar sig!

Från en rolig kväll hos Sara Andersson

fredagkväll

Godkväll!
Är helt mör i kroppen efter varmt bad och massage hos fina Maria. Jag känner mig alltid så glad och nöjd när jag går därifrån. Och det känns ju faktistk som ett stort plus eftersom ingenting sånt där är gratis precis.
Nu har jag precis smällt i mig en Calzone och tänkte skriva lite på min nutidsanalys innan det är dags för skidskytte. Känns även bra att jag jobbat för sista gången innan resan. Nu blir det ingen mer stress över att jag ska dit och måste pussla in det mellan andra grejer jag har i schemat. Skönt! Skrev ett litet meddelande i fikarummet att alla arbetskamrater var varmt välkomna att titta in här i bloggen och följa mig här och via Facebook på resan. Hoppas dom hittar hit!

Nej, dags att leka lite analytiker innan det blir för sent att få något gjort.

besök på skin&beauty

Dags att bege sig till jobbet för sista passet innan resan. 10-14 blir det och det ska faktiskt bli skönt med ett riktigt kortpass. Direkt efter jobbet ska jag bege mig till Maria där det ska peelas, badas och massagas. Haha. Hur lät det där? Nej, men jag ska helkroppspeela mig inför resan, sen slappa i hennes sköna bubbelbadkar och avsluta med en ryggmassage. Det behöver min rygg verkligen, har haft så himla ont i den på senaste tiden. Tänk vilka möjligheter jag har att få massage i Thailand var och varannan dag. Haha. Vi får väl se hur det blir med den saken.

Nu måste jag minsann borsta tänderna och sen åka iväg så jag inte kommer för sent.

helvetesnatten

Nu har jag verkligen börjar känna av stress och nervositet inför resan och allt vad den innebär. Inatt somnade jag efter kl 03 efter timmar av hårt tryck över bröstet och en hel del tårar och jobbiga tankar. Mycket stress har jag lagt på mig själv eftersom jag måste göra klart kursen i företagsekonomi innan jag åker och det är en hel del kvar att göra. Fick panik och ännu mer tryck i bröstet när jag insåg att jag ska jobba 12-19 idag, vilket innebär att hela dagen försvinner i ett nafs. Ringde till jobbet imorse och kollade om det gick att få ledigt, men det funkade inte, så nu är jag alldeles strax på väg dit. Men jag får skylla mig själv. Jag har ju tackat ja till att jobba.

Nu måste jag kila. Ska försöka få något i magen innan jobbet.

Tjing!

heja sverige!

Heja Sverige! Sätt på herrarnas stafett allihop. Även om ni inte gillar skidor i vanliga fall kommer ni nog tycka det är riktigt spännande! Dessutom kan vi ju alla hjälpas åt att heja fram våra grabbar till en riktig framgång.

24/2

Hej!
Jag ber om ursäkt för att jag är lite frånvarande, men jag jobbar varje dag nu och har massor att fixa inför resan. Ska verkligen försöka blogga när jag har lite tid över. Nu ska jag sticka iväg till jobbet och kommer inte hem förrän vid 19. Har ju skolarbete som jag måste fixa klart också. Och det ska helst ske den här veckan. Men jag hinner ju inte! Jag har väl i och för sig mig själv att skylla eftersom jag skjutit upp det hela tiden. Nu är det verkligen skarpt läge!

Dags att borsta tänderna och bara vänta på att mamma kommer hem med bilen!

en lördag hos boe

Kanske inte så jävla snygga hela tiden, men förbannat roliga och underbara!

lite om lördagen

Eftersom jag inte yttrat mig något angående lördagkvällen och natten tror ni väl att jag bara vara asfull (på grund av inlägget igår) och hade väldigt tråkigt. NI HAR FEL! Okej, jag var asfull, men jag hade huuur roligt som helst. Roligare än på väldigt länge. Det var helt galet! Vi började hemma hos Sofie som olyckligt nog hade skurit upp halva handen när vi kom så blodet sprutade i hela badrummet. Kvällen kunde ju börjat bättre. Dock slutade det blöda och vi tänkte egentligen inte mer på det förrän vi skulle jubla som idioter när Hellner och Olsson tog medalj i dubbeljakten. Då gick det upp igen. Men vi var glada ändå, vill jag lova.

Vin i mängder, lite mello, lite skidor och mycket mysprat är något man gärna gör om oftare och vi lovade varandra att det blir massor med sånt i sommar. Dock kanske lite mindre mello och ännu mindre skidor. Vi får hålla till godo med vin och varandra. Det går nog galant! Sofie och Markus har förresten en helt underbar balkong. Stor och rymlig så det får rum för massa mys och sånt i sommar. Bra!

Kvällen fortsatte oväntat nog på Statt. Det var inte riktigt meningen, men jag och Moa hängde med bandykillarna som inte snålade med bjudningarna precis. Stackarna har ju inte festat på hela säsongen, men det tog dom igen nu och jag och Moa hakade på. Haha. Helt galet! Mitt sista besök på Statt på typ tre månader slutade alltså med succé.

Det är bara att konstatera att det är dom spontana kvällarna som man inte har så höga förväntningar på alltid är dom som blir bäst. Man borde med andra ord slappna av mer och planera mindre. Jag har dock lite svårt för sånt.

Nu tittar jag lite på konståkning från natten, snart åker vi väl in till stan eftersom vi sovit i Vingåker inatt. Senare blir det träning och sen ska jag ladda som en gnu inför sprintstafetterna. MISSA INTE!!!

tungt huvud

Jag tror att jag mår som jag förtjänar, men fan så roligt jag hade igår!

fredagkväll

Idag gjorde jag en fuling som verkligen inte hör till vanligheterna. Jag fick för mycket pengar tillbaka på ett ställe och sa inte till. Jag fick 100 kronor istället för 50 och tog dom och gick. Dumt eller inte?

Nu är jag alldeles strax på väg till fina Ellen för lite fredagsmys och planering inför resan med henne och Sanna. Och senare ikväll blir det att heja på Anna Haag och Charlotte Kalla i dubbeljakten. Spännande!

Det blev en kortis. Kanske återkommer. Ha en trevlig fredagkväll!


jag gillar inte sprutor

Ska snart åka till Vingåker och få min andra Twinrix-spruta. Jag gillar inte sprutor. Tur att det är en jag känner som ska sticka mig i armen. Hoppas jag kan röra mig efter sticket, för jag tänkte nämligen promenera genom hela Vingåker Hoppas också att jag inte reagerar på något annat sätt och får feber. Det kan nämligen hända. Och ikväll ska jag träffa mina partners in crime och planera, boka ett par inrikesflyg i Thai och hotell i Hong Kong. Jag gillar inte sprutor. Speciellt inte om dom förstör för mig!

Visst syns det verkligen att jag inte gillar sprutor?

OS

Motgångar, motgångar, motgångar.

det närmar sig!

Imorgon ska vi planeeeeeera!

dagens rätt

Idag improviserade jag lite med kycklingfilé, kokosmjölk, ingefära, samba oelek och vitlök. Blev hur gott som helst! Jasmineris och lite gurka blev det till. Och vatten, för starkt blev det.

18 februari

God Morgon!
Har hunnit läsa tidningen och dricka en Naturdiet Smoothie till frukost. Det fanns nämligen inget av värde att äta till frulle här hemma. Någon måste handla idag! Ska kolla runt lite på internet innan jag ska sätta tänderna i nästa arbete i företagsekonomin. Marcus får nog sova ett par timmar till eftersom han var vaken till 4 inatt och såg hockeyn. Själv låg jag såklart bredvid och sov som en stock. Vaknade dock till mot slutet och noterade att vi skulle vinna. Bra då.

Ska ner på stan sen och kolla på en vårjacka med min syster. Åt min syster. Själv missar jag ju hela våren och behöver inte köpa någon ny. Ekonomiskt! Haha. Dessutom har jag hur många vårjackor som helst så jag klarar mig nog även om sommaren inte kommit den 10 maj.

slut för idag

Fan, det blev ju en riktig skitdag vad gäller OS. Vi glömmer den snabbt och hoppas på bättre resultat imorgon. Nu laddar vi upp för hockey, men jag kommer förmodligen somna så fort jag lägger mig i sängen. Lika bra att satsa på att borsta tänderna med en gång.

Dessutom ska vi väl vara rätt glada över att det gick bra med Anja efter kraschen i störtloppet. Det kunde gått hur illa som helst. Såg precis ett litet snack med Anders Pärson som var lättad och skrattade och sa att det var lugnt men att Anja hade ont i vaden och eventuellt skulle hon kunna starta imorgon. Usch, tänk vad som kunde hänt.

till emelie

Jag och Emelie funderar på en liten vinkväll och jag försöker hitta en kväll som passar. För att hitta min bästa dag gick jag såklart in och tittade i OS-tablån för att se när det inte är något superintressant. Men vi har ju medaljchans varenda kväll! Emelie, jag behöver inte sitta klistrad, men jag har liksom gärna tv:n på i bakgrunden. Usch, jag hatar mig själv nu. Haha. Du får helt enkelt bjuda in mig vilken kväll som helst, vardag som helg så kommer jag som ett skott! Puss på dig!

funderingar

Hej allihop!
Jag känner hur jag bara blir tröttare och tröttare för varje dag som går. Anledningen är förmodligen att det är OS-tittande lite halvsent på kvällarna och nätterna och inte blir det bättre nu när hockeyn dragit igång heller. Gruppspelet intresserar mig inte speciellt mycket men Marcus är ju helt salig. Han ska helst se allt. Med alla lag. Det innebär att tv:n i mitt rum gärna ska vara på hela nätterna, vilket jag i och för sig lyckats undvika hittills. Inatt spelar dock Tre Kronor med start 01.30, så det lär bli en lååång natt. Jag brukar faktiskt somna som en gris runt midnatt och inte märka så mycket, men det sägs ju att det inte är helt optimalt att sova med ljus och ljud igång i sovrummet. Vi får väl se hur det hela slutar.

Jag är mest lite fundersam över hur det kommer bli när jag ska åka till Thailand bara 3 dagar efter att OS slutar. OS är ju som bekant i Kanada i år och just nu håller vi alltså på att ställa om kroppen lite smått till Vancouvers tid. Och Thailandet ligger ju åt helt andra hållet, vilket innebär att jag måste ställa om kropp och gärna helt tvärtom när jag beger mig åt andra hållet. Men det går nog bra. Jag ska ju bara ligga på en strand och steka i några veckor. Haha.

Eftersom vi gick upp lite halvsent idag var jag söt och gjorde lite pannkakor till brunch. Om ett tag blir det väl lunchtajm och ikväll blir det lite käk och OS-tittande hos Marcus syster Annika och Robert. Det ska bli mysigt.

vinter


mina semlor


skridskor

Nu är jag snart klar med konkurrensanalysen och ska faktiskt skicka den idag! Törst inte ens säga när den egentligen skulle varit skickad. Tur att datumen är mer som riktlinjer. Jag får ju lägga upp kursen på precis vilket sätt jag vill. Dag är toppen!

Ska snart spela in lite skridskor från nattens OS-sändningar. Mamma bad mig göra det ifall hon blir sugen att titta lite när hon kommer hem. Skridskor är ju lite henns grej. För er som inte vet det var hon jätteduktig på det när hon var i min ålder. Hon har varit med på junior-VM bland annat och hade länge rekord i antal medaljer på junior-SM (hon tror att hon kanske har det fortfarande. Min lilla mammi.

16 februari

Dagen till ära håller jag och Marcus på att göra egna semlor. Dock kan vi inte göra klart riktigt än, för jag hade köpt lite för lite grädde. Dessutom köpte jag ICA's vispgrädde och den har lite lägre fetthalt så grädden blev lite lös. Senare i eftermiddag tänkte vi kirra lite mer grädde från Arla och då tror jag grädden blir bättre. Jag visar såklart bilder sen!

Ikväll ska jag iallafall träna. Igår struntade jag i det, främst på grund av att jag får lite ont i benhinnorna av att träna varje dag söndag-torsdag. Så jag gjorde ett litet uppehåll så jag kan träna alla mina favoritpass resten av veckan. En annan anledning var att jag skulle få stressa lite för att hinna se Charlotte Kalla och det var ju inget jag ville missa! OS-guld blev det ju. Vilken tjej!


medaljer ikväll?

Taggar mest inför kvällen. Skidåkarna ska göra premiär i spåren och vi har en och kanske flera riktigt bra medaljchanser i framför allt Charlotte Kalla, Anna Haag och Marcus Hellner. Skönt att loppen inte är så sent också. 19.00 och 21.30, tror jag det är. Igår blev det nämligen rätt sent eftersom jag väntade till 00.30 på att Marcus skulle komma hem från Stockholm samtidigt som jag slötittade på puckelpist. Och inte somnade vi precis när han kommit hem heller.

Vi planerar nog att göra lite tacos att mysa med framför skidorna så det kanske är dags att bege sig mot affären och köpa lite smått och gott. Innan skidorna ska jag skriva klart min konkurrentanalys också. Jag har hållit på med den alldeles för länge och borde faktiskt skärpa till mig. Ska helst vara klar med hela kursen innan resan och det är snart bara två veckor kvar. Shame on me!


valentine's day

Just det. Idag är det Alla Hjärtans Dag. Jag är nog sist i världen att notera detta. Eller, jag har noterat det tidigare såklart men jag har inte gjort något stort väsen av det. Jag tycker faktiskt inte att den här dagen är något speciellt. Jag ser ingen anledning till att vi ska tycka mer om eller uppmärksamma varandra bara för att det står något speciellt i kalendern. En annan orsak till att jag inte lägger så stor vikt vid Valentine's Day just i år är att jag inte träffat Marcus på hela dagen. Jag sov visserligen bredvid honom inatt men sen åkte jag till jobbet vid 07.30 och när jag kom hem därifrån hade han åkt iväg på hockey. Nu är deras match i Stockholm precis slut och han kommer hem efter midnatt. Det var den kärleksdagen liksom. Men äh. Vi kan tycka om varandra imorgon istället.

Nu ska jag dricka min första dos Dukoral, som ska skydda mig lite mot problem med magen på min resa. Det kommer säkert smaka skit och problemet med det är att jag ska dricka ett glas till om en vecka. Typiskt.


Min kärlek

den ofrivilliga pausen

Hallå!
Nu verkar det som det äntligen funkar att blogga igen. Jag har försökt flera gånger både igår och i förrgårkväll men det gick sådär. Har faktiskt blivit ganska frustrerad. Det är nog fler som känner igen den känslan när man skrivit ett bra inlägg och så går det inte att publicera. Ännu surare blir man när texten inte sparats i arkivet för senare publicering. Men nu kunde jag iallafall skriva en kommentar och då räknar jag med att det ska gå att få iväg det här inlägget också.

Helgen har i stora drag bestått av jobb och tv-tittande. Underbart att OS är här! Förstår om vissa inte tycker det är intressant och jag ska försöka skriva om lite annat i bloggen under dom här två veckorna också. Oroa er inte! Nu har jag till exempel varit och aktiverat min soffliggarkropp (har ni också såna?) lite grann på Friskis. Pappa står och förbereder kvällens middag som består av entrecote med diverse tillbehör. Smaskigt! Eftersom att jag är kungen i familjen på sallad ska jag bege mig in i duschen och sen styra upp lite grönsaker. Tror minsann jag ska göra fetaoströra med vitlök i. Det är inte dumt inte. Dessutom är det roligt att variera lite och inte bara göra samma gamla fetatärningar hela tiden.

Hör av mig senare. Det kan bli en lång kväll det här.

reflektioner

Haha. Så fort det blir helg verkar det som folk inte har tid att använda internet längre. Iallafall inte för att läsa min blogg. Kan säga att hittills idag har jag nästan 50 färre unika besökare mot i förrgår. Och jag har inte direkt asmånga läsare, så det är verkligen ett rejält ras. Och det lär ju inte bättra på sig under kvällens gång heller.

Nu har jag varit iväg på ett medelpass som inte var något att skriva hem om. Övervägde att gå på spinning istället men rädslan att få fittigt ont i stjärten tog överhand. Det blev medel. Hur som helst, jag blev ju svettig iallafall. Trevlig som jag är har jag inte duschat än så det står högst upp på min lista. Sen blir det lite pizzamys med familjen innan jag ska bege mig mot ishallen för att titta på hockey. Det får vara en helt okej fredagkväll. Ska upp imorgonbitti och jobba också.

Ha en bra kväll!

12/2 - 10

Goooodmorgon!
Idag är jag verkligen uppe med tuppen och enda anledningen är väl att jag ska jobba 7.30-15. Skönt att komma hem tidigt! Då hinner jag med en sväng på stan och dessutom träna ikväll. Träna ikväll är faktiskt ett måste, eftersom jag inte tränat på två dagar och inte kan träna imorgon heller.

Nu är det dags att åka. Mamma blev sur för att jag tog hennes matlåda som JAG hade gjort iordning. Dessutom var den inte till någon speciell. Och man tillämpar väl först till kvarn?

Hörs ikväll!

spännande

Det gick förvånansvärt fort att jobba. Det var faktiskt riktigt roligt att komma tillbaka. Har ju faktiskt inte jobba på väldigt länge. Det bästa, både för att det är kul och för att jag kommer få en lön när vi är i Thai, är att jag ska jobba imorgon och på lördag också. Yey!

Nu sitter jag mest och väntar på att IOK (Internationella Olympiska Kommitén) ska släppa namnen på dom 30 idrottare som stoppas från deltagande i OS. Tänk om det är någon framgångsrik svensk?! Då börjar jag ju typ gråta. Kalla mig löjlig, för det förstår jag att ni som inte är sportfånar tycker att jag är, men fan. Jag gillar sport och är taggad som ett djur inför OS. Men det förtar ju en del (läs: JÄVLIGT MYCKET) av det roliga med OS. Så, vi får väl se hur dom närmsta två veckorna blir.

godmorgon!

Godmorgon allihop!
För att vara jag är det rena rama ottan. Fast nej, inte nu kanske. Men jag gick faktiskt upp för en timme sen och det är faktiskt rätt tidigt för att vara jag. Men vad gör man inte? Patrik ringde från jobbet och frågade om jag kunde jobba 12-19. Självklart kan jag det! Det enda negativa är att jag hade tänkt träna ikväll, men fan. Jag har många fler dagar jag kan göra det på.

Den här morgonen har jag hunnit med en smörgås och drickyoghurt till frukost, plocka i all skitig disk i diskmaskinen och kört i gång den och dessutom har jag stekt köttfärs till tacosen som Marcus och jag hade planerat till lunch. Eftersom det blev ändrade planer och vi får äta lunch på varsitt håll tänkte jag förbereda en matlåda som jag kan ta med till jobbet så kan han sitta här hemma och äta tacos i sin ensamhet sen. Dock går det nog ingen nöd på honom precis.

Om man skulle gå och ta på sig ansiktet kanske?

kvällens sysselsättning

Nu har jag tagit min pojkvän i kragen, myst ner oss under täcket och på tapeten står nu kvällens sysselsättning som blir senaste filmen om Martin Beck. Den är inte så ny längre, men ingen av oss har sett den än. Har hört att de inte är någon höjdare i och för sig. Förhoppningvis är den iallafall värd att slösa ett par timmar på.

Tack och godnatt för idag!

det närmar sig!

I min ensamhet sitter jag och spånar och planerar lite inför resan. Har samtalat lite med Sanna också som skulle försöka ta reda på lite exakta datum och tider för våra flyg. Lite svårt att boka anslutningsflyg när man inte vet hur dags man kommer fram liksom. Första projektet är att boka flyg mellan Bangkok och Phuket. Sjukt att det inte kostar mer än 700 kronor t/r per person. Perfekt för oss ju! Vi känner att det är värt att lägga ett par extra hundringar för att flyga i någon timme istället för att åka buss eller tåg 14-16 timmar. Känns som vi kommer resa rätt mycket på det sättet när vi kommer till Australien. Haha, jag är så internationell. Skrev nämligen Australia först. Haha.

Dags att fortsätta med planeringen! Ska nog kolla lite hotell i Hong Kong också. Men återigen, jag vet ju inte när vi kommer dit.

jag är smart

Tänkte faktiskt visa en liten bild på hur jag ser ut idag, men Marcus har åkt iväg med min kamera och jag hittar fan inte var man går in för att fota med webkameran så jag lägger ner det projektet. Om jag har lust kanske jag styr lite med det där senare. Så länge kan jag väl slänga in en bild från en annan dag. Så får det bli! Man känner sig inte alltid så jävla teknisk alltså. Jag har ju använt webcamen förut, men nu verkar det som programmet är helt försvunnet. Kan det har något att göra med att vi har falskt Windows på den här datorn? Nej, det borde det väl inte ha? Själva programmen borde ju inte ha något med det att göra.

Nu ska jag göra ett toalettbesök, sen se om jag hittar nåt skoj tv-program att se på datorn och sen göra lite uppgifter i Företagsekonomi. Måste jobba på som en gnu med det nu eftersom jag ska vara klar innan resan. Och det äre tre veckor kvar idag. TRE!

Gammal bild

Söt tjej

Hon ser inte ut som jag


dagens efterlysning

Godkväll! Snart dags att bege sig mot sängen, men tänkte först bara meddela att jag är sjukt sugen på att våldgästa någon en kväll, dricka massa vin och snacka skit. Vore helt underbart. Någon frivillig?

Blev dessutom väldigt sugen på filmen Livet är en Schlager. Så den har jag kirrat. Är inte så säker på att Marcus vill se den ikväll, så det får jag väl göra någon gång när jag är ensam.

Godnatt!

glamourama, vilken skit!

Hej på er!
Tänkte faktiskt höja ett varningens finger. Satte mig framför datorn förut för att titta på Tv3's nya websatsning, eller vad man ska kalla det, Glamourama. I korta drag handlar det om tre it-girls från Stockholm. Tre väninnor med framgångsrika bloggar och andra diverse yrken. I första programmet fick man en liten presentation av varje tjej och en liten inblick i deras såkallade vardag som innehöll supande på Stureplan, bortamatch och en återställare på East dagen efter. Spännande! Den blondaste tjejen med gravt opererade läppar lät meddela att hon haft Mr Big-sex och inte somnade förrän 8 på morgonen. Vilken vardag va?

För övrigt har jag en känsla av att jag sett hon med läpparna på Lyxfällan för ett par säsonger sen. Hon köpte kläder och åkte taxi för maaassor med pengar varje månad så hon blev tvungen att få pengar av sin pappa för att kunna betala alla räkningar och krediter. Är det någon som kan bekräfta eller dementera detta?

Mitt största problem är att jag förmodligen kommer se skiten igen. Heja!

jobbiga funderingar

Ni vet hur jag är med mina funderingar. Dom gör mig fullkomligt galen. Om tre veckor beger jag mig ut i världen med två av mina finaste vänner. Det är en resa jag längtat efter i flera år och jag har hunnit haft många tankar fram och tillbaka över hur den ska se ut. Nu är allt spikat och klart men ändå kan jag inte känna tillfredsställelse. Jag oroar mig alltför mycket hur jag ska klara mig nästan helt själv i främmande länder utan egentlig trygghet och helt utlämnad till att lita på mig själv och min erfarenheter jag samlat ihop hittills. Jag tvivlar i och för sig inte på att mina erfarenheter kommer att hjälpa mig på vägen. Jag är ingen duvunge precis, utan har varit med om många roliga och spännande saker i mitt liv och är ivrig att lägga till ytterligare en höjdare på mitt cv. Och jag hoppas innerligt att det blir en supererfarenhet som kommer utveckla mig själv som person.

Jag är tyvärr en person som tänker alldeles för mycket på hur andra uppfattar mig och besluten jag tar. Istället borde jag fokusera på vad som vore rätt för mig och vad som vore ett bra steg i riktning mot målen jag satt upp. Just nu känner jag ganska starkt att jag sätter mig själv åt sidan till förmån för andras tankar och idéer om hur jag borde leva mitt liv. Jag blir osäker på min egen förmåga att planera och förverkliga mig själv. Just nu glider jag bara med på det jag redan åstadkommit utan egentlig ansträngning. Ibland känns det som att jag tror att livet bara kommer lösa sig varefter åren går och att jag till slut kommer sitta i ett litet radhus i en liten stad med man, barn och ett helt vanligt jobb i mängden. Jag skulle säkert trivas. Det finns inget som säger att någons liv är bättre eller sämre än någon annans, men jag hoppas att jag faktiskt kommer ge mig själv chansen att ta mig någonstans. Tyvärr känner jag att jag har lite brist på drömmar att förverkliga. Jag hoppas att dom här 9 veckorna på vift ska ta mig närmre en tanke om hur det här livet ska gestaltas. Det är bara jag som kan göra det här för mig!

rättelse!

Ber om ursäkt. Jag tar tillbaka. Iallafall lite grann. Det kan faktiskt vara preciiis lika gott att slicka ur skålen med sockerkakssmet. Det är gaaaalet gott!

Tur att jag ska träna ikväll.

just nu

Jag är ingen höjdare på att baka, men nu fick jag ett ryck och står med elvisp, smör och vaniljsocker i högsta hugg. En sockerkaka ska det bli och det är faktiskt inte mycket som slår en saftig bit sockerkaka som är precis nyuttagen ur ugnen. När jag bakar sockerkaka använder jag mig alltid av Leilas grundrecept. Det blir alltid superbra!

pic's from a wonderful night


ändrade planer

Hann ju inte mer än planera för lite mys (ensam) i ishallen och lite hockey. Jag har nästan aldrig tid att titta på Marcus matcher, eftersom jag råkat jobba typ varenda gång. Men idag passade det ju kanonbra! Då uppstod den lilla detaljen att matchen är inställda på grund av att det andra laget hade drabbats av mycket sjukdom och skador. Det blir alltså träning istället och det är ju fan inte mycket att hänga i gran. Så jag stannar hemma. Egentligen är det bra, för då kan jag se hela Vinterstudion idag igen. Och så behöver vi inte äta så tidig lunch. Sååå, jag gör tummen upp helt enkelt!

morning!

Godmorgon! Jag hade egentligen tänkt sova längre, men när man blir väckt av diverse anledningar och känner sig pigg är det väl lika bra att gå upp och aktivera sig lite. Frukostmackan har precis blivit uppäten och jag ska faktiskt börja med lunchen om inte alltför lång tid. Pasta med ost- och skinksås bjuder jag på idag och det blir tidig lunch för sen ska jag iväg och titta när Marcus spelar hockey. Resten av familjen är iväg och roar sig på annat håll. Pappa är på domarkurs och mamma och Malin är ute och åker skidor. Duktigt!

Slänger in bilder från lördagens bravader i eftermiddag eller framåt kvällen. Det finns en hel del och många blev väldigt fina. Det tackar vi min braiga Nikon D60 för.

sneak peak


fiskgratängen

Det blir tyvärr ingen bild på fiskgratängen. Kort sagt blev den väldigt ful, typ kokade över i ugnen och är jätterinnig. Jag har gjort jättebra gratänger förut, men jag tror jag gjorde för löst potatismos den här gången. Hoppas den smakar gott iallafall. Låter den stå en stund på tallriken så jag inte bränner mig. Finns det något värre än att bränna sig i munnen på mat som varit i ugnen, typ gratänger och lasagne? Man förbannar sig lika mycket varje gång eftersom man vet att det är så himla varmt. Nu ska jag alltså tänka mig för!

en rolig grej

Senare i eftermiddag ska jag till min fina Maria på Skin&Beauty och bli sminkad! Det ska bli hur roligt och spännande som helst. Dock vet jag inte riktigt vad jag ska våga mig på. Hon använder smink från Nouba och det finns en del spännande färger att välja på, om man säger så. Maria får väl ge mig några förslag, helt enkelt, och så är det väl bara att haka på ett av dom. Det är hon som är experten, inte jag. Haha.

För att återgå till vardagen ska jag nu kila och ta bort mitt avskavda, fula nagellack och sen sätta på potatis. Det blir självklart hemmagjort potatismos till den hemmagjorda fiskgratängen!

vilken underbar morgon!

Jag blev väckt av jobbet för en kvart sen och kunde sen inte somna om. Patrik frågade om jag kunde jobba 12-19 idag, men det kan jag ju inte. Det var verkligen skit, för jag skulle behöva pengarna. Men det är lite väl slött att säga att jag kan komma 12-15.30. Halva passet liksom. Funkar inte! Men som sagt, jag såg vilket fint väder det var och därför tänkte jag ta mig i kragen och promenera någon timme. Sen blir det perfekt att väcka Marcus, ta en lång dusch och sist, men inte minst, sätta fart med fiskgratängen jag ska göra till lunch. Köpte färsk fisk igår och fiskgratäng ligger högt upp på min favoritmatlista.

Dags att ge sig ut då! Hoppas jag hittar min iPod. Brukar kunna ligga lite var som helst.

om att må riktigt dåligt

Imorgon ska bli en väldigt spännande dag som jag verkligen ser fram emot. Hoppas bara på att jag känner mig bättre till mods. Har haft ett par dagar nu som inte känts helt hundra. Då och då har jag dagar då mitt självförtroende sjunker som en sten och jag funderar och oroar mig alldeles för mycket över mitt utseende, nutid, framtid och min relation till alla möjliga människor. Då sitter det en stor klump i magen och jag vill bara krypa ihop i fosterställning och ha någon som håller om mig. Det är egentligen ingenting som är fel, utan det är bara jag som har en förkärlek (kanske inte är något bra ord i sammanhanget) för att oroa mig för saker som för alla andra är lika stor som en droppe i havet. Jag har pratat om och funderat ofta på att gå till en psykolog eller typ life coach för att få hjälp.

Är det någon, utan riktigt allvarliga problem, som har erfarenhet av sånt?

den utlovade ledtråden


presentfunderingar

Hittade ju, som sagt, en hyffsad/bra/god(?) present till Emma förut på min lilla utflykt. I bilen på vägen hem fick jag dock en annan idé och ju mer jag tänker på den desto bättre tycker jag faktiskt att den är. Tyvärr kan jag inte berätta vad det är för något. Då kan jag ju inte utnyttja den braiga presenten vid något annat tillfälle. Den är helt enkelt för bra för att avslöjas. Nu låter det i och för sig som att det är den bästa presenten i världshistorien, men så är det förstås inte. Den är bra, men hade nog egentligen passat bäst på en tillställning som den jag ska på imorgon. Så jag får helt enkelt välja tillfälle noga. Det är ju inte så roligt att ge bort samma sak flera gånger.

Jag ska försöka leta reda på en bra bild som kan agera ledtråd och sen kan ni väl gissa vad det är för något? Som sagt, det kommer nog inte så många bra tillfällen så eventuellt går den att avslöja senare.

Kanske har ni något exempel på en riktigt bra present ni gett (får man säga så?) till någon eller kanske fått? TELL ME!

min torsdag

Den här dagen blev typ bara pannkaka. Nej, jag har inte ätit pannkaka, men den har varit stressig och konstig. Började med att köra mina syskon till skolan imorse och sen gjorde jag ett besök i solariet innan jag kröp ner i sängen brevid Marcus igen och sov till lunchtid. Då ringde mamma och sa att det fanns en bra ryggsäck i Eskilstuna som jag helst skulle åka och titta på. Vi hittade nämligen en skitbra rygga i mellandagarna som jag skulle få i födelsedagspresent, men när mamma skulle köpa den var dom slut. Utgångna (? haha) ur sortimentet, utreade, borta. Ni fattar. Jag fick en annan ungefär likadan istället, men den första var mycket bättre och nu har jag helt enkelt stressat runt hela dagen för att köpa den där. Min lillebror var också med och det var egentligen mer stressande än det gjorde nytta, men jag tycker det är skönt att ha någon annan med i bilen när jag kör och Mackan kunde inte följa med.

Jag fick dessutom tag på en present till Emma som ska firas med buller och bång imorgon. Köpte även ett nytt nagellack, hårspray, lösögonfransar och kanel-te. Jag bara älskar kanel!

Hade tänkt träna halv fem, men det hann jag ju inte och jag har inte lust att gå på varken core eller danspass. TYPISKT! Det får väl helt enkelt bli en promenad, men det har jag inte heller lust med. Fan. Nej, jag skiter i det. Ska iallafall göra ett besök hos fina Annika som jag ska låna lite smycken av till imorgon. Det är guldtema på Emmas fest och jag är inte guldig över huvud taget. Tror inte jag har någonting, varken kläder eller smycken som liknar guld. Silver hade varit en miljard gånger lättare. Meeen, vem har sagt att livet måste vara lätt?!

Någon som har ett bra tips på vad en kille (läs Marcus) kan ha för gulddetalj?

sara rekomenderar

Nu har vi sett The Ugly Truth och den rekomenderar jag. I vissa situationer är det hög igenkänningsfaktor och det passar perfekt i en romantisk komedi, där man nog får placera en film som den här. Kortfattad handlar det om en tjej med kontrollbehov som behöver lite hjälp på traven för att hitta en kille att gå på dejt med. Och hjälp får hon, men det går ju inte riktigt som hon tänkt sig, om man säger så. Kanske inte så förvånande, men det brukar ju inte såna här filmer vara och det är därför vi älskar dom!

På det stora hela är det kanske ingen film man får speciellt stor behållning av, men en perfekt film att slappna av till. Man behöver inte engegera sig i hur det ska gå utan man bara flyter med. Kanon att se en kväll när man ändå inte har något bättre för sig. Om den bara konkurrerar med filmer i romcom-träsket får den ****/*****


Det var recentionen of today. Nu blir det godnatt och jag lovar att höra av mig imorgon. Jag är ju ledig!

två fina vänner

Som jag gärna skulle träffa oftare

 



godkväll

Nu åker vi och hämtar min syster på Friskis samt hyr en rulle att tillbringa kvällen med. Sådäså.

god morgon!

God morgon, god förmiddag eller whatever. För er som inte gillar snö och ännu inte har tittat ut genom fönstret tipsar jag nu om att helt enkelt inte göra det på hela dagen. Det är nämligen inget att se. Eller jo, det är det. Svinmycket snö och typ snöoväder så långt ögat når. Så gillar man det inte kan man gott krypa ner under täcket igen och stanna där.

Jag sitter däremot framför fyra panoramafönster som sträcker sig från golv till tak, så det var oundvikligt att se snön. Dessutom måste jag ut i den också. Ska bara äta upp min frukost först. Jag ska alltså till jobbet och slita mellan 11 och 18. Som tur är kommer pappa hit och kör mig. Jag känner mig inte dirket motiverad för en promenad i det här vädret.

Direkt efter jobbet ska jag pallra mig ner till Ida på Självfallet och färga min utväxt som inte är så värst snygg för tillfället. Tacksamt att ha keps på sig på jobbet då, vill jag lova!

På grund av jobbet blir det alltså inte lika flitig bloggning idag som igår. Men håll ut! Efter idag jobbar jag inte förrän nästa fredag! Det hinner bli många inlägg det.

Pusspuss.

hahaha

Jag blev vansinnigt trött på mig själv när jag insåg vad som hände. Efter kvällens första avsnitt av Paradise Hotel skojade "hallåan" och sa att finalen är nästa vecka. Och jag typ tappade hakan och fick hjärtklappning. Haha. Hjärtat bara dunkade i bröstet när jag trodde jag var tvungen och vänta en hel vecka till. Skön jag är.

jag är duktig!

Nu är jag helt slut! Man känner sig verkligen superduktig när man varit iväg och kört ett hårt pass. Åtminstone gör jag det. Idag var det Veronicas puls/bas som gav mig en omgång. Och vilken omgång sen! Tror inte jag varit så svettig sen jag slutade med fotboll. Dessutom var passet gryyymt bra och kommer besökas av mig varje tisdag fram till resan. Har faktiskt tänkt köra stenhårt fram tills vi åker. Jag vill ju gärna känna mig lite snygg och fräsch när jag ska svassa runt på stranden i flera veckor. Har dessutom funderat på att försöka äta riktigt bra mat när jag är borta. Inte så mycket onyttigt utan mycket frukt, grönt och mindre kolhydrater. Tror ni det skulle funka bra?

Återkommer senare. Nu är det Mästarnas Mästare på SVT1. Det är verkligen något för en sportälskare som jag.

natural look of today

 

Tyvärr ser mitt hår orange/gult ut på fotona. Jävligt tråkigt, för i verkligheten ser det väldigt naturligt ut.


sommarlook


Vit body och jeansshorts känns ju rätt långt borta när man tittar ut genom fönstret. Min arm ser ut att tillhöra en apa, för övrigt. Snyggt.

smidigaste sättet att svara på kommentar

Jag har ett litet problem angående det här med kommentarer. Eller, det är inget problem egentligen. Visst är det underbart med kommentarer?!
Grejen är att jag försöker komma på det smidigaste sättet att svara på kommentarerna. Är det att svara i sitt eget kommentarsfält i anslutning till kommentaren, eller är det att svara i den andres blogg? Om man svarar i sin egen kanske personen i fråga missar svaret. Jag är inte helt säker på att alla tittar in och letar svar. Man glömmer ju till och med bort att man kommenterat ibland. Men svarar man i den andres blogg ser ju inte alla andra automatiskt svaret och dessutom blir det ett himla "hattande" mellan alla bloggar ifall en liten konversation skulle uppstå i kommentarsfältet.

Framför allt känner jag att jag inte riktigt är konsekvent vad gäller detta. Jag gör liksom olika från dag till dag. Någon som har ett bra tips?

planeringen för dagen

Det hjälpte faktiskt att starta om skiten. The Internet is back! För att fira detta ska jag:
  1. Fixa lite lunch
  2. Titta på en film
  3. Göra klart och skicka iväg en konkurrentanalys till Dag, som ett bra steg på vägen till ett MVG i Företagsekonomi B.
Ikväll ska jag till Friskis på ett puls/bas, förhoppningsvis är Veronicas pass lika bra den här terminen som det var den förra. Det kanske är någon som hunnit gå på det redan?


varför man vill ha en laptop

Internet funkar inte på laptopen. Något med nätverkskortet som inte funkar. Jag är inte så bra på det där med datorer. Och Marcus är i Malmö. Jag har aldrig haft en laptop förrän Marcus fick den där braiga saken när han tog studenten. Nu förstår jag verkligen vitsen med att ha en bärbar dator. Inte så att jag var motståndare förut på något vis, men jag tyckte att jag lika gärna kunde sitta här vid en stationär dator och göra allt man vill göra vid datorn. Hell no, säger jag bara. Här vill man ju inte sitta och häcka. Man är helt låst och kan knappt göra något annat samtidigt. Och sitta här och titta på film är ju helt uteslutet, även om stolen är rätt skön. Jag menar, man kan ju inte ens lägga sig ner. Usch, antar att det här också är ett i-landsproblem.

Nu ska jag iallafall gå och starta om laptopen ifall det nu bara var något tillfälligt fel som behövde lite hjälp på traven.

solarieupplevelsen

Besöksrekord igår! Första dagen jag bestämt mig för att börja blogga igen. Inte illa! Det här måste betyda att det anslutit några nya läsare? Välkomna!

Ett utropstecken i varannan mening. Inte illa pinkat. Det var faktiskt inte medvetet.

Jaa, hur som helst sitter jag och äter färskt bröd till frukost. När jag är klar tänkte jag gå och lägga mig igen. Att jag är vaken nu över huvud taget beror på att jag var snäll och körde min bror till skolan. Jag gjorde det igår med, men då gick det lättare att gå upp. Idag var det väldigt segt. Men vad gör man inte? Han har ju faktiskt långt till skolan. Efter att jag lekt taxi åkte jag till norr och solade. Väl där blev jag ganska missnöjd både med mig själv och solariet. Jag hade tagit med mig ganska många mynt, för jag visste inte riktigt hur länge jag ville sola när jag väl stod där. Det jag vill komma till är att det var tur att jag hade så många mynt med mig, eftersom solariet jag gick till först bara käkade upp mynten. Jag fick ingen tid för pengarna jag la i och dom gick inte heller att trycka ut igen. Trött man blir! Man måste dessutom sola för minst 20 kronor och jag tänkte att mynten kanske skulle trilla ner och solariet skulle starta om jag bara tryckte i 20 spänn. Som ni förstår var så icke fallet. Som tur är hade jag 20 kronor till och fick ändå sola drygt 10 minuter i ett annat solarium. Fast man kan ju ändå bli lite trött på sig själv. Det hade räckt med att första femman gick till spillo. Men nejdå! Jag pulade glatt ner några till för säkerhets skull. Retard!

måndagkväll

Hemkommen från jobbet och har precis slängt i mig en pastasallad. Smaskigt! Det är faktiskt inte mycket som slår att smälla i sig en sån i världens fart när man varit på jobbet hela kvällen. Tur att det inte är jätteonyttigt iallafall. Tyvärr "måste" jag dränka allt i dressing, som ju inte är världens nyttigaste. Men fan, det kan man väl unna sig?

Hann iallafall hem och se halva programmet om skidlandslagets väg mot OS. Det var ett roligt program. Jag är verkligen sportnörd! Fast det visste nog dom flesta om. Haha. Älskar att ha ledig helg och ligga i soffan och nöta Vinterstudion hela dagarna. Dessutom börjar ju OS om mindre än två veckor. Då ska jag nöta!

Slutbloggat för nu. Paradise Hotel börjar och det har ju börjat dra ihop sig nu. Beroende på vad som händer kanske det blir en liten fundering här i bloggen mellan programmen.

mot jobbet

Dags att pallra sig iväg till jobbet. Skönt att stänga och börja 15 faktiskt så jag får 30 minuters rast. Det blir ju bara en snabb korv eller yoghurt när det ska ätas på en kvart, så ikväll blir det riktig mat! Skönt ändå att jobba i en mataffär. Då finns det alltid något att stoppa i magen! Det är inte många arbetspass kvar nu innan resan. Jag har tyvärr inte fått några tider i februari, så jag får helt enkelt hoppas att någon blir lite småsjuk eller ska åka till fjällen eller något.

Nu blev klockan mycket! Skit också. Måste åka på en gång!

jag är fattig

För övrigt har jag varit hos tandläkaren idag. Vad nöjd man är att man är över 20 år när man måste gå på tandläkarbesök. Jag är ju inte ens på gränsen. Fyllde ju förfan 21 förra veckan. Hur som helst, var inne hos tandhygienisten i en kvart och tog bort tandsten. Har bara haft hål en gång i mitt liv, men tandsten tar jag bort ett par gånger om året, förutom den vanliga undersökningen. Det är något med saliven som gör att vissa får mer tandsten än andra och vissa inte allt. Hur som helst. 530 spänn fick jag punga ut. Kul. Jag som sparar allt vad jag har till resan (snart bara 4 veckor kvar!) och så måste man lägga en halv förmögenhet på att gå till tandläkaren. Men det kanske är lika bra.


bättre sent än aldrig

Jafan. Den här bloggpausen är faktiskt precis värdelös. Men det har faktiskt känts som att det enda jag har att meddela är att det snöar som fan och man känner sig som en eskimå så fort man sätter foten utanför dörren. Därav lite, eller ja mycket, brist på inspiration. För att visa vad jag menar skulle jag ju kunna visa några av bilderna som jag och Marcus var ute och tog i snön igår. Roligt att testa nya kameran och föreviga snömassorna. Man vet ju inte om det blir så här mycket snö igen under hela vår livstid. Den som lever får se.