sofias änglar

Klockan är mycket och jag har snart sett klart kvällens avsnitt av Sofias Änglar som är ett av mina absolut bästa program. Har ni inte sett det än så måste ni verkligen göra det. Det går på kanal 5 och gamla avsnitt finns på kanal5play.se. I kvällens avsnitt är det en 9-årig flicka som amputerat benet på grund av sin cancer med en pappa som också drabbats av samma sjukdom och opererat bort en del av huvudet, bland annat ena ögat, som får hjälp. Man blir otroligt ödmjuk inför livet när man ser såna här program. Jag grinar ju hela programmet. Tänk vad vissa behöver kämpa riktigt hårt för att överleva och hålla ihop familjen.

Imorgon åker jag hem till min fina familj över helgen! Och på lördag ska jag dricka vin med mina absolut bästa väninnor. Love it!


vår på g?

Var ute och gick en promenad på knappt en timme nu när solen var på väg ner. Himla skönt! Hoppas det är våren som är på väg! Nu ska jag ta en snabb dusch och sen äta middag. Ska äta rostbiff med ugnsrostade morötter och sötpotatis. Mumsigt.

Ikväll ska jag se uppdrag granskning om dopning och såklart Mia på Grötö!


onsdag

Idag måste jag verkligen städa. Ser ut som ett bombnedslag här! Till och med jag som inte är så känslig med sånt inser det. Nu ska jag iallafall titta på skidor, sen städa och träna. Blir till att träna hemma den här veckan, i och med att mitt kort gått ut, och hela nästa vecka är det tydligen gratis träning på friskis. Såå, hemmaträning denna vecka och nystart på friskis nästa. Sounds like a plan!
 
I helgen blir det för övrigt en massa egen tid då både Johanna och Åsa ska hem till sina föräldrar och jag inte ska det. Med skidor på tv och lite mello och annat blir det säkert kanon!

besöksrekord

Kul med besöksrekord idag! Hoppas ni hittar tillbaka igen! Litet minus dock att ingen av er alla lämnat nån kommentar. Vore kul att veta vilka ni är, vad ni tycker om det jag skriver och vad ni vill läsa om?! Är ni lika spända som jag på höstens vistelse i Mexiko?


pirrigt

Tidigare idag satt jag med Åsa och Johanna i skolan och vi googlade runt lite om städerna vi ska bo i på utbytesterminen och givetvis, eftersom jag ska till Mexiko, läste vi lite om hur kriminaliteten ser ut där och så. Det är inte direkt världens farligaste plats, men ändå är det ju högre kriminalitet än i Sverige. Här är man ju inte direkt rädd för att bli rånad eller kidnappad mitt på dagen, och det tror jag inte man behöver vara så orolig för i Guadalajara heller. Det gäller väl att tänka på i vilka områden man rör sig, framför allt under kvällstid och inte ensam. Dessutom ska man inte skryta runt med dyra smycken och liknande, och det blir nog inga problem. Haha.
 
Det jag skulle komma till var att jag googlade lite nu för att se hur jag ska gå till väga för att fixa med boende och hamnade på en blogg skriven av en tjej från Linköpings universitet som var i just Guadalajara nu i höstas. Hon verkar haft det så himla bra! Så nu är jag lugn och glad. Letade upp henne på facebook och skrev ett meddelande, så jag hoppas hon svarar. Helst snart! Har även fått mejl, och min termin håller på från 3 augusti (då det är arrival date, introduction börjar ett par dagar senare) till 10 december, då sista dagen för final exams är. Enligt den här tjejens blogg verkar det också vara så att man läser 6 kurser samtidigt! Kanske är hösten 2013 tiden för att jag ska bli tvungen att bli disciplinerad?! Det vore på tiden!

drama

Imorse när jag var på väg till skolan krockade bussen med en bil. Bilen kom på en tvärgata och skulle svänga vänster men måste ha missbedömt svängen totalt och åkte in i sidan på bussen och det blev en jäkla smäll trots att bilen inte körde så fort. Bilen blev helt förstörd men kvinnan som körde verkade vara helt okej, precis som alla i bussen. Skönt! Men det var ändå lite obehagligt.

Nu tittar jag på skidor och efter det ska jag åka ut till A6! Ikväll blir det tacos!


välkommen molly!

Idag har mina och Marcus fina vänner Tove och Erik blivit föräldrar till sin efterlängtade lilla Molly. Jag är så glad för deras skull! Visste redan imorse att det var på gång och har varit jättepirrig hela dagen! Kommer somna med ett leende på läpparna!
 
 

bra dag!

Det känns ganska skönt att vara tillbaka i Jönköping efter en längre semester än planerat. Idag känner jag på mig att det kommer bli en riktigt bra dag! Ska dock till skolan och skriva midterm i international trade theory, vilket förmodligen kommer gå åt skogen på grund av total avsaknad av plugg. Efter skolan tänkte jag gå ett varv på stan och ikväll blir det nog nån form av myskväll med mig själv. Ska fundera ut något gott att äta till middag!
 
Känner på mig att något riktigt roligt och spännande ligger i luften!
 

mexiko

Skrev ett inlägg häromdagen som inte blev publicerat och det verkar inte blivit sparat i utkast heller, så jag får skriva en ny, lite kortare version. 
 
Precis som många av er säkert redan sett på facebook åker jag till Guadalajara i Mexiko i augusti för att plugga där till december! Det är väldigt pirrigt, kan jag säga. Men samtidigt är det såklart himla kul och spännande. Guadalajara är Mexikos tredje största stad (och näst största storstadsområde), sägs ha landets godaste mat och är tequilans hemstad. Igår var det dessutom en tjej på min skola som går civilekonom som skrev till mig på facebook och hon ska till samma skola som jag! Känns kul och tryggt att ha någon hemifrån med sig. 
 
Väntar nu på att få mejl från skolan i Mexiko så jag vet lite mer exakta tider för terminen så jag kan börja spana på flygbiljetter, för än så länge vet jag inte när i augusti terminen börjar. Har lite smått börjat spåna lite på en tripp till något land i Sydamerika (kanske Peru) medan jag ändå är på andra sidan jorden. Besöker jag Sydamerika har jag ju bara Afrika kvar av världsdelarna att åka till. Självklart vill jag också besöka kritvita stränder och turkost hav i Cancún eller Acapulco och dessutom lockar Karibien, och där finns det mycket att välja på! Åsa, min fina väninna, ska till Kanada och vi har lite löst pratat om att det vore grymt om hon kom ner till Mexiko någon vecka och hade en liten semester med mig. Vore grymt!
 
Plan nummer två är väl att Marcus kommer dit lagom till jag slutar skolan så vi kan resa runt lite över jul och nyår innan min sista termin i Jönköping börjar. Men alternativen är många! Vi får se vad den slutgiltiga planen blir. Såklart får vem som helst som jag känner, som känner att det rycker i rese/sol/bad-tarmen och har några tusenlappar till övers, åka till Mexiko och hälsa på! Skulle vara så himla kul!

torsdag

Börjar pigga på mig ordentligt nu och har inte ens mått illa nu ikväll, vilket är ett gott tecken. Har ätit pannbiff till middag. Min mammas pannbiffar är supergoda!
Har såklart tittat på sprint idag och nu är det friidrott på tv som gäller. Friidrotten är väl inte jätteskoj kanske, men bättre än ingenting. Imorgon ska jag sminka iordning mig ordentligt, vilket inte var igår precis, för jag, mamma och mina syskon ska åka på en liten utflykt till Örebro och gå på Marieberg och Ikea. Det ska bli kul!

Tjing!


onsdag

Idag mår jag bättre och har kunnat äta och så. Så det känns skönt! Är fortfarande lite seg och man vill ju inte direkt trycka i sig mat trots att man är hungrig. Har legat i soffan och tittat på tv hela dagen och här lär jag väl förbli. Ikväll är det ju mästerkock och Mia på grötö!


tisdag

Förra inlägget var alltså skrivet i fredags när vi kom fram till Älvdalen. Internet var för segt för att publicera och därför har uppdateringar uteblivit! Hur som helst har jag blivit sjuk under resan och idag är det värre än tidigare. Mår väldigt illa och har inte ätit på 24 timmar. Det hör inte till vanligheterna. Bilfärden hemåt var med andra ord ingen höjdare. Har precis landat i Vingåker och strax ska jag åka hem till Katrineholm. Skönt!


opublicerat

Nu är vi framme i Älvdalen och jag och Nova har sjungit Sean Banans låtar en liten stund medan vi försöker få upp värmen vid brasan. Mysigt! Nu ska vi väl bara bädda iordning och sen blir det godnatt.


torsdag

Packningen inför Älvdalen är färdig. Förutom en grej. Tandborsten! Är expert på att glömma den nuförtiden eftersom jag så sällan behöver packa ner någon. Har en liggandes både hos mina och Marcus föräldrar, så min egen alltid kan vara kvar hemma i Jönköping. Men imorgon ska det nog ordna sig! Jag ska inte åka härifrån förrän efter lunch så det är ingen stress.

Vad skönt det ska bli att inte gå upp före fem imorgonbitti!
Godnatt!


valentine's

Nyss kom lilla fina Nova och ringde på dörren och lämnade en bukett rosor från Marcus som är i Stockholm och jobbar. Bäst är dom! :) Annika får väl också lite cred som körde Nova hit!


lång dag

Allt som behövdes var visst att installera blogg.se's nya app. Så nu ska det nog kunna bli lite fler uppdateringar!

Hur som helst är klockan bara runt lunchtid men det känns som kvällen närmar sig med stormsteg. Jag gick upp 04.50 imorse och mitt tåg gick 06.06. Att resan kostade en krona gjorde det hel himla värt kan jag säga. Kom till Katrineholm vid nio och nu är jag helt slut. Haha. Sov inte alls på tåget, utan roade mig med Alex och Sigges podcast och jag skrattade högt flera gånger. Lite pinsamt när man sitter i en tågvagn. Men så kan det vara!

Nu ska jag snart se andra åket i damernas storslalom. Medaljläge! Sen ska jag och mamma åka ett varv till stadens butiker och se om vi hittar termobyxor och skidjacka åt mig. Åker ju norrut imorgon!


morgonpigg?

Fy fasen, imorgon ska jag gå upp vid fem eller möjligen strax före. Det hör verkligen inte till vanligheterna. Mitt tåg går 06.06 och det enda positiva med det är väl att man har så mycket kvar av dagen när man väl är framme. Till Katrineholm kommer jag strax efter nio. Jag har precis gjort en, förhoppningsvis, god ciabatta med salami och brie som jag ska äta på tåget. Köpte även en smoothie som jag ska ha med mig. Ska bli riktigt mysigt att äta frukost på tåget, haha. Fattas bara att jag skulle försova mig!
 
Nu ska jag äta hallon framför Sveriges Mästerkock!
 
 

ändring

Det hade visst blivit nån ändring i schemat, så mitt bästa friskispass var inte idag. Så jag tar och städar lite mer istället. Det bränner också kalorier!
 
Veckans avsnitt av Hannah och Amanda var förresten skitbra. Se det!

happy

Är himla glad nu, för det gick över förväntan på midterm imorse! 77% rätt fick jag, och för att ha fattat typ nada fram tills nu och haft svårt med decimaler och grejer så är jag verkligen jättenöjd! Jag har firat med ett avsnitt Gossip Girl och att lägga in rena kläder i garderoben. Nu ska jag fortsätta med På middag hos Hannah och Amanda innan jag ska åka in till stan och gå på mitt favvopass på friskis.
 
Ikväll blir det tacos och två favoritprogram på tv, Sveriges Mästerkock och Mia på Grötö. Måste städa också. Ser ut som skit här. Och det vore ju kul om det såg skapligt ut när jag kommer hem från min lilla semester nästa onsdag!
 
PS. Helt sjukt att min biljett hem kostade 1 krona...

old pic


 
Älskar hårfärgen jag hade här!

fettisdagen

Idag har jag varit på föreläsning med Magnus Hedberg som är programledare i Lyxfällan. Han föreläste om olika fällor studenter gärna faller i gällande både ekonomi och planering/mål för framtiden samt vilka olika personlighetstyper det finns och hur dessa agerar och vilka yrken som passar vilken person. Föreläsningen var väldigt nyttig och Magnus var jätterolig och delade med sig av många egna erfarenheter. Tummen upp!
 
På eftermiddagen var jag på friskis en sväng och nu ska jag unna mig en vaniljsemla framför Maria och Mindy. Imorgon har jag midterm exam och efter det ska jag gå en sväng på stan innan jag åker hem och storstädar lägenheten. På tordag morgon (KLOCKAN 6!) tar jag tåget till Katrineholm för på fredag ska jag åka på en långhelg till fjällen med Marcus och hans familj. Upptäckte idag att jag visst kan köpa tågbiljett till Norrköping på Tradera! Att jag inte gjort det tidigare!? Biljetten på torsdag var jag enda budaren på och jag fick köpa den för en krona. 1 krona! Hur bra? Det enda negativa är att auktionerna läggs upp 4 dagar innan avresa, och avslutas 2 dagar innan, så det funkar ju bara för spontantrippar eller om man törs ha is i magen och vänta nära inpå avresa med att boka.
 
Nu blir det semlaaa!

halloj

Efter en underbar helg i Katrineholm är jag tillbaka i Jönköping några dagar. Idag har vi gjort klart vårt assignment i corporate finance och på onsdag har vi midterm exam i samma ämne. Känns ändå som man har okej koll på läget, men det är tur att det inte är den riktiga tentan som är två dagar bort!
 
Jag och Johanna avslutade dagen med ett stationspass på 70 minuter på friskis. Det var ett medelpass med extra lång styrkedel då man använde redskap också. Kul men jobbigt!

torsdag

Sitter i skolan och nu är det dags för lunchpaus. Corporate finance med typ 15 decimaler på varenda tal tär på krafterna. Snacka om att det är lätt att tappa bort sig. Gött iallafall att jag har min mumsiga mat från igår i matlåda! är by the way ganska irriterad på blogg.se-appen för att det inte går att skriva inlägg där. Ni andra som använder den, funkar det för er att skriva och publicera inlägg? Kanske ska ta bort appen och installera den igen. Håller på och hoppas att det är en bugg som kan fixas med en uppdatering av appen, men den verkar ju aldrig komma. Kanske får ta tag i det där på tåget på väg hem sen.
Det är liksom på grund av appen jag inte lägger upp så många nya bilder. Orkar inte sätta i mobilen i datorn varenda dag och föra över bilderna. Det är ju så mycket smidigare med appen där man kan lägga in nytagna bilder och publicera direkt. Måste nog fixa det alltså!
 
Dags att gå och värma mat nu!
 

jag och mina bästisar


onsdag

Lång dag, men många och krångliga uppgifter sätter sina spår. Är slut som artist. Att jag var och tränade hjälpte ju inte till med tröttheten precis, men kul var det! Nu har jag precis ätit kyckling fylld med mozzarella med zucchini, paprika och champinjoner. Det var faktiskt det godaste jag ätit på länge! Var så hungrig så jag hann inte fota, men sånt är livet.
 
Imorgon blir det ytterligare en dag med halvroliga uppgifter i corporate finance och på eftermiddagen tar jag tåget till Katrineholm. Längtar!

tisdag

Efter några timmar i skolan idag var jag både irriterad på uppgiften vi håller på med och trött för att jag sov så dåligt inatt, men som tur var tog jag mig i kragen och gick och tränade iallafall. Kul pass var det också! Imorgon blir det någon sorts liknande dag fast ännu längre. Klockan 8 har vi exercise session, vilket nog kan hjälpa oss lite på traven i uppgiften vi håller på med, så det är ju bra, men sen kör vi på med matlåda och hela kittet och kör 10-15 stenhårt med siffror, ratios och skit och sen blir det ett roligt medelpass på friskis. Skönt att träna klockan fyra, när man kommer hem så tidigt och inte behöver sätta igång med middag precis när man kommit innanför dörren.
 
Blev även på bra humör ikväll när jag fick sitta och njuta lite framför tv:n där Maria Montazamis nya program hade premiär. Jag älskar henne!
 
Godnatt!

victoria's secret

Ryktet säger att Victoria's Secret öppnar en butik på Arlanda senare i vår. Hiss! Förhoppningsvis blir det ju en butik inne i Stockholm på lite längre sikt. Dessutom lär ju Arlanda-butiken ligga på någon av terminalerna så att man behöver biljett för att kunna göra ett besök. Den som lever får se.

tisdag

Filmen igår var bra! Iallafall första halvan. Tyckte sista delen inte riktigt hörde ihop med handlingen, utan man kunde ha spunnit vidare på det man byggt upp tidigare. Men det var iallafall väldigt mysigt att gå på bio med mina tjejer. Har aldrig gjort det förut.
 
Nu ska jag äta en liten frukost med ett kokt ägg och skagenröra. Måste köpa nya ägg idag. Sen ska jag göra krovgrytan jag fått receptet på från fina Jenny. Hoppas den smakar lika gott som den såg ut! Vid 13 ska jag möta dom andra i skolan och vi ska försöka oss på en uppgift i corporate finance tillsammans, och senare i eftermiddag ska jag och Johanna gå på medel. Har faktiskt inte tränat sen i torsdags då det varit andra grejer som kommit i vägen. Men idag och imorgon har jag tänkt träna iallafall innan jag åker hem till Katrineholm över helgen. Sen får det bli nya tag efter helgen!
 
Pusspuss!

ego

Vädret i Jönköping är helt bedrövligt. Typ plusgrader och horisontellt fallande snöblandat regn, inte det roligaste kanske. För att göra dagen lite roligare blir det bio ikväll. EGO med Åsa och Johanna, ska bli riktigt skoj. Har höga förväntningar på filmen.
 

mellokväll

Dags att börja laga mat, för om en timme kommer Åsa. Ska göra rullader fyllda med färskost som smakar vitlök/örter. Hoppas det blir lyckat! Har dessutom gjort lite vårigt här hemma med nya kuddar och ljuslyktorna från H&M jag visade för ett tag sen. Med nya tulpaner och en orkidé, som jag ska försöka att hålla vid liv, blev det ljust och fräsch i lägenheten.
 
Som sagt, ikväll är det ju första deltävlingen i Melodifestivalen och jag vet faktiskt inte ens vilka som tävlar, så det ska bli skoj. Hoppas Gina är bra som programledare i år igen och att hon inte är uppfylld av sin egen framgång och tror hon är bättre än hon är. Det tror jag i och för sig inte, men man kan aldrig veta!
 
Nej, mat var det ja! Och ett glas vin på det kanske!

tulpaner


lördag

Igårkväll blev det lite ändrade planer och jag åkte in till Åsa för Skavlan och ett glas vin. Senare tänkte vi gå vidare till Bishops Arms men där var det knökfullt och inte direkt några i vår egen ålder, så det slutade med att vi gick till 8 Glas och drack årets första rosé, som smakade jordgubbssaft. Ett riktigt schysst, lätt vin som vi tänkt är bra som fördrink med en frusen jordgubbe i. Det får bli när våren närmar sig!
 
Nu gör jag plättar till frukost/lunch/brunch och tittar på skidor. Efter det blir det ett besök på A6 för att fixa lite inför kvällen då jag ska bjuda Åsa på middag och titta på mellon.
 
Puss!

gottis


fredag

Har haft en mysig eftermiddag med Åsa efter en förmiddag med anteckningar och powerpoints. Var på stan och köpte något till en liten flicka som är i antågande och så spanade vi på våriga kläder. Snön är bort här, men att våren kommer redan är väl kanske inget man ska ta för givet. Förutom fönstershopping och lite kläm och känn på fina kläder gick jag till saluhallen och köpte lite plock till ikväll; serrano, tryffelsalami, färska räkor, goda ostar och en klick fikonmarmelad. Köpte även ett vitt vin jag inte druckit förut som jag ska smaka. Riesling såklart!
 
Såå, kvällens planer är gott plock, vitt vin, På Spåret och Skavlan. Gött om ni frågar mig.
 
 

fint