magen v.21

Här har ni magen i v.21 (20+2). Blir helt annorlunda såhär när man inte har kläder. Den blir liksom lite mer slät och tydlig om man har något på sig. Aja, det här är den nakna sanningen iallafall. 
 


 

gräsänka

På fredag ska Marcus iväg över helgen och jag blir gräsänka eller nåt. Igen. Det är lite som vanligt kan man säga. Tre helger i rad har han varit i Nyköping och dömt hockey (pengar in!) och den här helgen ska han med sitt domargäng till Italien för att äta/dricka gott och titta på fotboll (pengar ut...) Men jag är alltså van och den här helgen behöver jag nog inte gå sysslolös om jag inte vill. Brudparen ska ägna hela helgen åt att röja och städa i logen där bröllopsfesten ska äga rum och dom tackar säkert ja till en hjälpande hand eller så. På söndag har jag dessutom andra planer. Då ska jag till exempel åka till Norrköping och hämta en bebissäng som jag köpt på blocket. Har jagat en i flera veckor nu men dom är populära och blir sålda jättefort. Och man vill ju inte betala vad som helst heller. Men denna var inklusive madrass och i princip i oanvänt skick. Hoppas sängen ser så ut också! Vill ju inte åka i onödan. 
 

 
 

spraytan

Var ju på spraytan igår och det är verkligen ett väldigt snabbt sätt att få känna sig lite brun och fräsch! Jag var hos en kvinna som kör spraytan hemma, men som också gör fransförlängning och lite annat. Fransar ska hon börja göra på salong nästa vecka, men spraytan ska hon fortsätta med hemma. Dock hade hon (och flera andra som håller på med spraytan) haft problem med att färgen inte fäster på alla hudtyper och hon tyckte inte det var så kul då och visste inte om hon skulle fortsätta framöver. Men vi körde på iallafall och sprayade två gånger och direkt så var jag superbrun, men mycket gick bort när jag duschade senare på kvällen. Det ska det göra också, så det var inga konstigheter. Det är så himla svårt att fånga på bild och jag tog bara igår innan jag duschade för sen var det så mörkt. Men idag känner jag mig iallafall fortfarande brun och tycker att det var värt pengarna. Kostade bara 200kr! Jag hoppas färgen sitter i fint åtminstone ett par dagar till. Perfekt när man vill vara brun till ett speciellt tillfälle. Jag testade ju nu för att se om det är värt att spraya inför bröllopet och det tycker jag absolut att det är. 
 
Hon som sprayade mig ska dessutom få in en ny färg nu i dagarna och hon var gullig och erbjöd att jag kunde få testa den gratis för att se om den var något att ha. Så det tackade jag ja till och så har jag förhoppningsvis två olika färger/märken att välja på till bröllopet. Hoppas den nya färgen är ännu bättre än denna!
Slänger in ett par bilder här under. Tänk på att det är innan dusch, som sagt. Så färgen är lite ljusare och linjerna är inte lika skarpa längre.
 
 
 
 

spraytan i fullspäckat schema

Godmorgon!
 
Det är så jäkla mycket att styra med innan bröllopet. Känner nästan att det är tur att jag inte ska gifta mig själv, även om jag såklart gärna hade velat vara brud också! Det är frissan, smink, naglar osv, och så barnmorskan på det. Plus att vi har årsbokslut på jobbet samt ett och annat möte efter arbetstid och så ska jag gå en kurs i vårt affärssystem. Tur att jag haft vett att skriva upp allt i almanackan i mobilen! Brukar inte ha så mycket för mig, så brukar ha det mesta i huvudet. Förutom att det är många olika grejer, datum och tider har dessutom ett par grejer fått ändrad dag och tid, och utan att skriva upp det hade jag förmodligen tappat det helt. Idag efter jobbet ska jag iallafall på spraytan. Hoppas det blir fint! Tänkte passa på att gå en gång innan bröllopet ifall det inte skulle bli jämnt och fint eller helt enkelt inte passa mig. Får återkomma med en recension! 

shopping till bebisen



halva tiden!

Idag har halva graviditeten passerat. 50%. Helt sjukt! Nog för att det var ett tag sen det var nyår, det känner jag ju. Men tiden har gått så fruktansvärt sakta. Åtminstone i början. Första dagarna kändes varje dag som en vecka. Så bara januari kändes väl som ett halvår eller så. På senaste tiden har jag hunnit vänja mig lite och nu går tiden rent av ganska snabbt. Och värre lär det väl bli. Tycker att sommaren alltid brukar flyga iväg i en rasande fart och den här sommaren lär väl inte bli något undantag. 
 


 
Min bebis behagar dock inte göra sig till känna riktigt än. Vill så gärna att den ska komma igång med ordentliga rörelser som jag kan känna, och så småningom som Marcus och andra kan känna på utsidan. Då kommer det nog kännas lite mer verkligt. Det är nämligen fortfarande så att det mest är magen som växer (vilket den i och för sig också väntade ett tag med) och mensen som uteblir. Inte mycket annat. Å andra sidan ska jag absolut inte klaga, för jag mår ju toppen. Det är inte alla som har den "turen". Så det är väl bara att njuta av det så länge det varar. Krämpor lär väl komma så det räcker och blir över. Kan ju säga att det är en underdrift att jag hoppas på en lite svalare sommar än förra året. Soligt och fint, absolut, men kanske inte 33 grader alltför många dagar. Men det blir ju som det blir! Snacka om att vädret är något man inte kan påverka. Jag får ta det som det kommer. 
 
Apropå värme så packar jag och Marcus väskorna, tar med oss hans systrar med respektive (äkta makar har dom ju hunnit bli då!) och barn och åker till Kreta andra veckan i juni. Grymt skönt ska det bli! Det är så kul för det är mest graviditeten som rör sig i mitt huvud just nu, så rätt vad det är kommer jag liksom på att vi ska åka utomlands och då blir jag sådär pirrig som man blir när nåt kul väntar. Har lovat Nova att vi ska bada och äta glass varenda dag! Blir nog inte så svårt att hålla!
 
 

tickets for the party


Med detta borde man bli insläppt på kalaset va?

lyckad shopping

Min shoppingtur igår blev lyckad! Jag hittade skor till bröllopet, även om det inte riktigt blev som jag tänkt från början. Ljusa ballerina verkar vara hopplöst ute och fanns inte i nån butik med märkesskor. Något märke var absolut inte viktigt men ibland är det ju synonymt med kvalité. Dessa på bilden nedan hittade jag på Din Sko för 299kr så jag slog till! Köpte även två par till på H&M, så nu är jag rustad för vår! 


Däremot blev byxjakten en riktig besvikelse! Paren jag ville prova fanns inte i butik över huvud taget. Varken shorts eller långbyxor. Får avvakta lite eller beställa från nätet, men det är så skönt att kunna prova innan. 

På Kappahl köpte jag två nya bh-ar. Precis vad jag behövde! Bebisen fick sig också några fina saker, bland annat en väldigt fin och mysig filt! Får visa senare. Nu ska jag nämligen göra mig iordning, slå in paket och sen åka till mina favorittjejer på kalas! Nova fyller 5 år idag och Meja fyller 1 om två veckor, så idag vankas det fest.



shoppingdag

Alltid när jag tänkt ha shoppingdag och planerat att faktiskt spendera en del pengar slutar det med att jag kommer hem tomhänt. Idag får detta inte ske! Jag ska möta upp mamma och min syster på stan om ett par timmar för att gå ett litet varv där. Vi ska kika efter något åt bebisen men också åt oss själva på Kappahl där mamma hade nån sorts rabattkupong. Jag måste också bli medlem i deras kundklubb! Handlar inte så jättemycket där själv, men till bebisen finns det ju mycket fint och rabattcheckar kan man aldrig få för många av!
 
I eftermiddag skulle jag gått på kalas i Forssjö, men det blev tyvärr inställt när födelsedagsbarnet blev magsjuk. Stackars lilla Felicia som säkert också såg fram emot ett riktigt toppenkalas! Men det får bli en annan gång istället och jag tänkte då passa på att åka till Norrköping när jag fick en lucka. Så har jag dagen fri imorgon innan Nova och Mejas kalas. I Norrköping ska jag hitta skor till bröllopet! Det är absolut prio. Jag tänker mig några ljusa ballerina i skinn eller mocka. Det ska vara bra kvalité så dom är sköna att ha hela dagen och dom ska funka att ha efter bröllopet också, så alltså inga skor enbart till fest. Kan hända att det blir något sandal-aktigt också. Får se vad jag hittar, men vill som sagt väldigt gärna få det köpet avklarat.
 
Jag ska också kika lite allmänt på mammakläder och äntligen har det kommit lite mer till H&M som faller mig i smaken. Kläderna som funnits i vår har inte varit så roliga tycker jag. Slänger in några bilder på underdelar jag gärna provar idag! Lite tidigt med shorts kanske, men det lär ju vara jäkligt skönt att ha den dagen det behövs!
 
 
 
Blev nåt knas med bilderna, men här har ni två jeansshorts jag gillar iallafall!

eftermiddagens lilla goda




mat när man är gravid

När vi var på matmarknaden var det ju något som var lite tråkigt, och det var ju att inte kunna smaka på ostar, skinkor osv. Älskar ju lufttorkad skinka! Dock tycker jag det är en balansgång med alla råd och restriktioner kring vad man får och inte får äta när man är gravid. Här gör ju alla såklart som dom själva vill och jag lägger ingen värdering i det. Därför vill jag helst inte att andra dömer hur jag väljer att hantera kostråden som rekommenderas.
 
Jag har ätit både sushi, parmaskinka och icke helt genomstekt nötkött, samt smuttat (alltså knappt svalt) på alkohol. Vissa skulle aaaldrig göra något av detta, och jag känner att det är upp till mig att bestämma vad jag vill stoppa i munnen. Det är möjligt att det bara är 9 månader av livet, men samtidigt har jag inte ätit ovanstående för att jag känt stort behov av det utan helt enkelt för att jag tycker det är gott. Parmaskinka har jag dock haft nedfryst 3 dygn innan jag ätit, alla gånger utom ett par på restaurang. Sjävklart skulle jag bli helt förkrossad om jag gjorde något som verkligen skadade mitt barn, men en bedömning om fräscha och färska råvaror från gång till gång är det som avgör för mig.
 
Däremot skulle jag inte dricka alkohol (mer än en smutt för att smaka) eller röka och jag tycker numera att cigarettrök luktar mycket värre än jag tyckte innan och går gärna omvägar för att undvika att någon blåser rök på mig på stan. Jag undviker också kylvaror med kort datum, opastöriserad ost och det mesta andra som finns på Livsmedelsverkets rekommendationer för gravida. 
 
Sen är det ju det ständiga dilemmat med socker, koffein och alla onyttigheter. Detta tror jag många är ganska liberala med under sina graviditeter, speciellt kaffedrickare. Själv dricker jag inte kaffe, men däremot drack jag ungefär en red bull om dagen förut. Den ovanan slutade jag med redan innan jag blev gravid, och nu dricker jag kanske en i veckan. Ibland två, ibland ingen. Kanske inte heller det mest hälsosamma valet man kan göra, men det finns heller inga tydliga restriktioner här förutom kring koffeinet och då finns det sämre drycker än red bull att konsumera. 
 
Det här är väl lite kort om hur jag ser på att äta eller icke äta under min graviditet, och eftersom jag skriver det här får man givetvis kommentera om sina tankar och åsikter. 
Kost i stort är ju en annan femma, med varierat och hälsosamt intag samt motion. Men det är något vi får beröra en annan gång. Det är ju faktiskt (i runda slängar) 20 veckor kvar med livet i magen. Jaja, om allt går som det ska osv. Men det är också något man kan diskutera flera varv, så det får också bli en annan gång.
 
Pusspuss!
 

ett besök på internationella matmarknaden.

Inte konstigt att veckorna går fort när dagarna bara springer iväg och tar slut på det här sättet. Direkt efter jobbet gick vi ner på stan för att köpa present till Nova, sen var vi på Intersport en sväng och köpte skor åt Marcus, efter det köpte vi mat på internationella matmarknaden och nu har vi precis kommit hem från Sultans där vi fikade med Marcus föräldrar. Nere på matmarknaden var det ju såklart samma mat som det varit tidigare år, och det slutade med att vi inte valde något från de utländska kockarna utan köpte pulled pork av våra lokala kockar som grillade mitt på torget. Vi åt hemma och det smakade bra. Jag köpte macarons också! Men nu är jag så mätt att jag får vänta till imorgon med att smaka, haha.
 


Nu blir det soffhäng och lite umgänge innan sängen kallar. Marcus ska iväg till Nyköping och döma hela helgen. Det är tredje helgen i rad han är iväg och dömer cup. Jag känner mig som nån hemmafru som sköter all markservice. Måttligt kul. Men i helgen ska jag ju på kalas också! Skoj!
 
 

hej från jobbet

Lunchdags på jobbet. Inte världens roligaste dag känner jag, så det är skönt att den åtminstone närmar sig slutet lite grann. I eftermiddag ska jag och Marcus ner på stan och köpa födelsedagspresent till Nova som fyller 5 år på söndag. Var tar tiden vägen?! Det blir ett varv på matmarknaden också så jag hoppas att vädret håller i sig. Annars blir det ett kort besök. 
 
Laddade ner en ny fotoapp förut för att redigera bilder och så. Den var gratis men man var tvungen att köpa alla filter. Jahaja. Får väl kika lite och se om det är värt eller om jag ska ta en annan app. Är det någon av er som har en bra app att redigera bilder i? Typ som instagram fast bara för att spara ner i arkivet. Tycker det är så tråkigt att lägga upp samma bilder i bloggen och på insta. I-landsproblem antar jag.
 



provsminkad

Såhär blev sminket! Svårt att visa på bild, men jag blev väldigt nöjd. Lyx att bli sminkad också. Det borde man bli oftare! Vi kommer vara så fina allihop!




brudtärna

Om ungefär en månad ska jag vara brudtärna! Det ska bli superkul och jag känner mig verkligen hedrad som fått ett så fint uppdrag! Det är mina två (blivande) svägerskor, Marcus systrar Annika och Anki, som ska ha dubbelbröllop och jag och en tjej ska vara tärnor. Som sagt jättekul, men också mycket att fixa med! Det här med klänning och skor är ju inte direkt lättare när man är gravid. Man vet ju liksom inte vad som kommer hända med magen på dom 4 veckor som återstår tills det är dags. Klänningen är dock inhandlad, som tur är, och skor tänkte jag försöka åka iväg och köpa i helgen. 
 
Förutom kläder så ska håret vara nyfärgat, naglarna fixade och jag ska också gå på spraytan. Har bokat in två gånger så att jag får testa en gång innan det verkligen är dags. Inte så kul om det blir fult när det väl är dags för bröllopet. Hur som helst har jag iallafall bokat allt och tror inte jag missat nåt viktigt. På själva bröllopsdagen ska vi få hjälp med smink av duktiga Ida Egeland och idag efter jobbet ska jag hem till henne och provsminka. Det ska bli kul! Lägger in lite inspo-bilder här så ni får se. Inget direkt vågat, men det har man ju kanske inte på ett bröllop, iallafall inte när man inte är huvudperson. 
 
 
 
 
 

gårdagens fika




allt kretsar kring mig

Fikan igårkväll var både härlig och välbehövlig. Så himla skönt med  lite energipåfyllning och att bara snacka skit ett par timmar. Mycket gravid- och barnsnack blev det. Var ju där med två mammor och en gudmor så det blev ganska naturligt. Dock är det inte alltid så kul att hamna på en sån fika om man inte alls är intresserad. Det är svårt det där. För jag känner ju nu att man jättegärna pratar om sig själv, sin graviditet och i förlängningen också sina barn. Tror dock att det är viktigt att tänka på att alla andra inte nödvändigtvis tycker att det är lika spännande. Marcus till exempel tycker att jag tjatar på ett helt sjukt sätt, och då är han ändå pappan till mitt barn. Förstår att det är abstrakt för honom, för det är det ju till och med för mig fortfarande. Men jag förstår då också att en icke-gravid, även om det är en nära vän, kanske inte är superintresserad av att höra ens tjat. Så jag föredrar att vänta till folk frågar osv. Jag tar liksom inte initiativet att berätta hur jag mår, känner, mina planer för framtiden osv. Men som sagt, det är knepigt det där. Man tycker på ett knäppt sätt att allt kretsar kring en. Lite uppfylld av sig själv blir man allt. Eller av sig och sitt barn kanske. Bokstavligt talat. 
 
Har också en reflektion angående hur olika människor reagerar på beskeded att man väntar barn. Säkert fler som gjort samma notering. Det får bli ett annat inlägg det!

fika med väninnor

Så himla skönt att komma hem från jobbet, landa en liten stund i soffan och inte behöva laga middag. Jag ska strax kila bort till Sultans och möta upp Emelie, Linnéa och Emmy för kvällsfika. Mysigt! Att det måste lagas ett par matlådor när jag kommer hem därifrån kan jag vänta med att tänka på tills det blir dags. Dessa matlådor alltså. Men det är skönt att få det gjort! Köpa mat ute kan man ju göra, men kanske inte hela tiden. Gött att kunna lägga dom pengarna på något annat.
 
Innan jag går iväg ska jag öppna ett paket som kom från H&M idag. Har beställt två nya mammatröjor som jag hoppas passar! Andra tröjor börjar bli lite korta nu, så det är skönt med lite nya. Skulle behöva investera i en ny bh eller två också. Kanske ska ta och göra det i helgen. En riktig kalashelg för övrigt! Kan berätta om kalasen senare. Nu ska jag piffa till mig lite!
 
Puss!

v.19 (18+4)

Något ska jag väl bjuda på när det var så flitigt med besök här inne igårkväll. Kul! Hoppas många av er återkommer. Idag går jag in i vecka 20, så snart halvvägs! Knepigt. Bilden är dock från förra veckan. Magen i vecka 19 (18+4). En liten kula börjar komma iallafall! Första veckorna var inte kul, då kände jag mig bara så jäkla tjock och plufsig. Nu känns det på ett annat sätt. Och ser ut på ett annat sätt också om jag ska vara ärlig.




dagbokens återkomst

Men jaha, vad ska man skriva här då? Det var ett år och 10 dagar sen jag skrev något sist. Vi var i full fart med att färdigställa vår uppsats, och tänk, den blev klar till slut! Det här året har verkligen gått jättefort, och ingen kan väl komma och påstå att livet stått stilla precis. För det har det ju verkligen inte!
 
Efter tre års slit med mycket glädje och mycket tårar fick jag äntligen ta min examen som jag längtat efter så länge. Det här var den 30/5-2014 och sen dess har det ju faktiskt inte gått ett år än. Men efter det flyttade jag och Marcus in i vår nyrenoverade lägenhet, jag jobbade några månader på mitt älskade Maxi, fick nytt jobb som ekonomiassistent i Kungsör där jag fortfarande trivs superbra, vi tog sen vårt pick och pack och åkte en vecka till New York och det kanske allra viktigaste och härligaste av allt; strax efter nyår fick vi reda på att vi ska få barn. Att det ligger en liten bebis i min mage och göttar sig. Helt sjukt och overkligt!
 
Det är lite därför jag känner att jag måste väcka den här gamla bloggan till liv igen. Lite för att dela med mig till alla som är intresserade, men mest för min egen del så jag har något att se tillbaka på när jag blivit mamma. Man glömmer ju så fort! Jag började skriva dagbok första dagarna efter jag gjort det positiva testet, men efter några skrivningar rann det liksom ut i sanden.
 
Hoppas några kommer uppskatta att det skrivs lite här inne igen. Jag ska försöka uppdatera så ofta jag känner att jag har något intressant att dela med mig av. Och om ni undrar något så är det bara att kommentera, så svarar jag eller kanske ägnar ett helt inlägg åt svaret, vem vet?!
 
Stor kram och välkomna!