baby shower

Idag blev jag så himla glad och överraskad när mina vänner med svägerskan Annika i spetsen hade styrt en baby shower för både mig och Anki! Blev hemlurad till Annika för att Nova ville bjuda på fika, och fika blev det, men dessutom ihop med nästan alla mina finaste vänner. Vi kompisar har bestämt sen innan att vi inte ska fixa åt varandra, men när tillfälle ges på annat vis vill man såklart vara med ändå. Jag har aldrig ens varit på en baby shower förut. Jag skulle gått på Emmys i vintras men då var jag magsjuk så det blev inte av.

Det var så fint fixat med vimplar, serpentiner och servetter i både blått och rosa, eftersom det ser ut som att jag ska få en pojke och Anki en flicka. Vi fikade, gissade blöjinnehåll (jag hade morotspuré i en och det var så jäkla äckligt!), gissade vilka dagar bebisarna kommer på samt längd och vikt, gissade hur stora våra magar är och fick fina presenter. Jag blev såå glad för allt jag fick! Alla hade varit så generösa och gjort så fint! Det känns verkligen som vi är redo för bebisleverans nu. Om det ändå vore så väl att det bara levererades till dörren...

Delar med mig av en liten översikt av bebisens fina presenter och så kanske jag kan ge er en närmre titt senare. Har lämnat allt i bilen eftersom vi har visning på måndag och jag vet inte riktigt var jag ska kunna stoppa undan alla fina saker tills dess. 



känner mig färdig

Dagarna går. Imorgon går vi in i vecka 38 och bebisen betraktas som färdigbakad. Jag klippte ihop ett litet kollage med bilder från vecka 25, 33 och 37, och det har ju verkligen hänt grejer. Det var typ i vecka 25 som jag började få en riktig gravidkula och sen var magen inte så jättestor förrän det sa pang för 2-3 veckor sen. Förra veckan när jag var hos barnmorskan hade måttet på min mage letat sig upp på den övre kurvan efter att ha legat mitt på normalkurvan ända sen vi började mäta. Ingen fara eller så, men det är inte så konstigt att jag börjat känna mig stor och osmidig. Nu är det helt hopplöst att sitta skönt i soffan eller ligga bra i sängen och framför allt ett helt projekt att ändra position. Precis som tidigare har jag svårt att somna och vaknar ofta när ska ska vända mig eller måste gå upp på toaletten. Toabesöken är åtminstone 3-4 stycken per natt, plus typ 3 stycken från att jag borstar tänderna till att jag kommer till ro. Ändå går det helt okej att komma upp på morgonen och att jobba. Men den här veckan ska jag vara ledig två dagar och kommer vara ledig minst två dagar återstående veckor också. Känner inte riktigt behovet än av att vara helt ledig. Det blir ju lite långtråkigt att bara vara hemma, plus att jag tänker på inkomsten också. Vill gärna slippa ta föräldradagar innan bebisen kommit. 
 


Som vissa av er kanske redan sett, eftersom jag delade en länk på facebook, ligger vår lägenhet ute till försäljning nu. Det är visning om en vecka, och det ska bli spännande att se hur många som är intresserade och vilket pris man är villig att betala. Första lägenheten vi säljer, så det är lite pirrigt faktiskt! 
 
Här kan ni kika på lägenheten!

skötbädd och påslakan


Här har ni bild på den fina skötbädden och påslakanet vi fick av min mamma (och kanske pappa såklart) häromdagen. Tycker sånt här mönster är så himla fint och vi har en åkpåse som är liknande också. Skulle även kunna tänka mig en sån typ av tapet i bebisens rum så småningom. Men det är inget vi börjat tänka så mycket på än. Hur som helst, nu tror jag inte det är så mycket vi "måste" ha innan bebisen kommer. Skulle kunna handla hur mycket som helst, men man får ju försöka lugna sig lite grann. 

Nu ska vi åka till mina föräldrar och äta kräftor :)

mormor 80 år

Idag är det en kort dag som gäller på jobbet. Min mormor fyller nämligen 80 år och jag och mamma ska vara där i eftermiddag och hjälpa henne med fika osv till gästerna. Det blir nog inte jättemycket folk idag, för imorgon ska vi nämligen med släkten och äta på Julita Wärdshus, så det blir nog just ingen släkt idag. Så jag ska väl egentligen bara jobba på ett par timmar till här och sen byta om och åka dit. Har fixat en liten personlig present som jag hoppas hon blir glad för.
 
Ikväll är Marcus iväg och dömer, för tredje gången av fem den här veckan, så jag ska åka ner till mamma och min lillebror (pappa dömer också, fast fotboll) och ha pizzafredag. Imorgonkväll ska vi dit igen, men då blir det kräftor!

presenter

Imorse när mamma kom och hämtade upp mig för att åka till jobbet hade hon inte bara en, utan till och med två presenter med sig i baksätet! Delvis till mig och Marcus, men mest var det allt en present till vår lilla bebis. En skötbädd från NG Baby och ett bäddset till lilla spjälsängen i samma mönster. Sååå fint och något vi hade önskat oss och behövde, så jag blev jätteglad. La upp bild på skötbädden här i bloggen för ett tag sen, men kan fota och visa er igen!
 
Apropå presenter så har vi även fått två jättefina och önskade presenter av Marcus mamma. Hon har knåpat ihop och sytt både ett babynest och en barnvagnsmobil med virkade ugglor. Allt blev så fint och vi är jättenöjda! Hoppas bebisen kommer tycka det är mysigt att ligga i sitt babynest och mysa. Så himla smidigt att man kan ha det både i sin egen säng, bebisens säng, vagnen, soffan eller var som helst. 
 
Man blir verkligen jätteglad av presenter, och framför allt sånt som man tittat på, behöver och har önskat sig. Samtidigt som det också är väldigt roligt att få bra presenter som man inte visste innan att man saknade. 
 
Får som sagt fota våra fina saker vid tillfälle! Vagnen har vi ju hämtat också, så ugglemobilen hänger där och väntar på att få en bebis inlagd under sig. Måste bädda först bara! Och föda såklart, hehe. 

helgen

Tiden bara springer iväg och är jag inte på språng nånstans så vilar jag. Inte så spännande att berätta om kanske.
 
I lördags var vi på dop för Emmy och Johans fina Walter. Dom hade ordnat så fint och det var mysigt att sitta och fika med ett gäng kompisar. Vi trodde vi hade ont om tid, det skulle nämligen komma någon och titta på/köpa vår bil men smsade strax innan utsatt tid att han fått förhinder. Så istället hann vi fika lite mer, prata om den kommande förlossningen (och lite annat såklart) och vara med på presentöppningen. Walter fick så fina saker!
 
 
I söndags var vi på utflykt med Tove och Erik i Stockholm. Vi brummade dit i vår nya fina Volvo, åt lunch på Svenska Hamburgerköket (sååå gott) och åkte vidare till Solna för att titta på AIK-Kalmar FF. Jag och Marcus har faktiskt varit på flera fotbollsmatcher i våras och i sommar men nu har vi ju sällskap och det var himla trevligt! Det gör vi gärna om!
 



 
Igår var väl i och för sig helgen slut, men även då var det någon som skulle kolla på bilen. Det kom förbi ett par från Linköping efter jobbet och dom verkade nöjda med provkörningen. Dock skulle dom kolla på ett par bilar till innan dom bestämde sig, och dom har ännu inte hört av sig. Hoppas dom gör det och att dom vill köpa den. Vår bil alltså. Dom var himla trevliga och det skulle kännas bra att sälja bilen till dom. Så håll tummarna! 
 
Var även hos barnmorskan igår på morgonen. Får göra en liten update om det senare. Ny vecka och magbild väntar också. 

på önskelistan

Älskade säng, varför måste du vara så dyr? Finns till exempel HÄR :)
 
 

ledig onsdag

Var ju ledig igår och det satt som en smäck kan man säga. Vakna av sig själv, även om det inte var speciellt sent är välbehövligt och jag kunde ju dessutom sova på dagen om jag ville. På förmiddagen var jag på fotmassage. Hur skönt?! Fick massage på fötterna och underbenen och det är verkligen inte dumt såhär i slutet på graviditeten. Ska nog boka en tid till innan bebisen kommer. Fick även tips om att det inte är så dumt att unna sig massage någon gång då och då när bebisen kommit också. Man sitter/ligger tokigt och ammar (eller flaskmatar) och rätt vad det är har man jätteont i rygg, axlar, nacke eller något annat. Värt att tänka på! Man har kanske inte sin rygg som prio den första tiden...
 
På eftermiddagen var vi nere på stan och hämtade bebisens vagn! Det känns lite mer påtagligt när man fixat såna grejer. Kläder är inte riktigt samma sak, men att ha hans lilla säng bäddad och klar och vagnen stå och vänta känns himla mysigt. Tänkt att det snart ska ligga en bebis där! Fortfarande en märklig känsla. Marcus satte även in babyskyddet i bilen, men imorgon ska vi hämta vår nya bil och då får vi flytta över basen och skyddet dit. Det är förmodligen ingen brådska än, men det är ju bra att det finns i rätt bil. Egentligen satte vi mest in grejerna i Golfen eftersom det tar minst plats där. I lägenheten har vi tillräckligt med grejer ändå. Kom på nu att vi nog väntar till nästa vecka med att byta plats på babyskyddet. På söndag ska vi nämligen brumma upp till Stockholm med Tove och Erik för att titta på fotboll! Ska bli jättekul då vi ses så himla sällan. Hoppas det kanska kan bli lite oftare nu när vi också ska få barn!
 


 

skön helg

Helgen har passerat och igårkväll konstaterade jag att helgerna går så himla fort! Nu ska jag ju alldeles snart vara mammaledig och då blir det ju ledigt för hela slanten, eller ja, inget jobb iallfall. Känns konstigt att det är ett helt annat liv som väntar runt hörnet. Hur som helst har helgen varit lugn och skön. I fredags var vi och grillade hos mina föräldrar. Så himla gott med grillat och vi kommer förhoppningsvis kunna grilla mycket mer nästa sommar när vi flyttat och har en egen liten terass. Marcus älskar att grilla och han längtar riktigt mycket till att kunna grilla hemma! I lördags skjutsade jag Marcus till golfbanan innan jag gjort ett par ärenden på stan och annars mest tog det lugnt. Mådde lite dåligt på eftermiddagen så det var skönt att ha en halvdag att verkligen bara kunna ligga still och vila. På kvällen vankades det kräftskiva hos Cilla, och det var så himla lyckat! Fint väder, trevliga människor och goda kräftor. Tack så jättemycket för att vi fick komma! Ett annat år får man väl gå all in. Vissa gjorde visst det och kom i säng riktigt sent. Älskar såna kvällar! 
 
Igår gjorde jag inte heller många knop. Var med mamma och tittade på fotboll på eftermiddagen, men annars vilade jag mest, tvättade lite och tittade på tv. Märker verkligen att kroppen börjar bli tröttare och tyngre nu. Vet att jag tjatar, men nu börjar jag bli trött på att vara gravid. Har inget emot att magen växer men jag får ondare i ljumskarna och det är såå jobbigt att somna/sova. Eller, sitta och ligga över huvud taget är så himla oskönt. Kan vara ligga på höger sida och även om det är skönt så vill man ju gärna kunna variera sig. Speciellt när man inte kan somna och vill byta position, men något annat än höger sida är inget alternativ. 
 
Nåja, har tagit två alvedon mot ljumskarna så det känns lite bättre. Ganska snart är jobbdagen slut och i övermorgon ska jag vara ledig. Skönt med en ledig dag mitt i veckan, och på förmiddagen ska jag på fotmassage. Gud så skönt!

finfint från lindex

 

helgplaner

Helgen närmar sig och det ska bli skönt med lite sovmorgon! Sover som sagt inte helt klockrent på nätterna och framför allt har jag lite svårt att somna på kvällarna och det är ju mycket skönare att inte behöva ha pressen på sig att man booorde sova eftersom man ska upp tidigt till jobbet. Igår var faktiskt första dagen på ett tag som jag inte gjorde nånting efter jobbet. Jag var själv hemma till åtta, så innan det tittade jag på simning, sov en liten stund och tittade på ett avsnitt av En unge i minuten. Jag har inte varit på nån förlossningsavdelning någon gång så det är väldigt skönt mentalt att titta på det programmet för att få se lite hur det ser ut och hur saker och ting går till. Programmet är inspelat i Västerås och där ska jag inte föda, men jag har inte behov av att veta exakt hur avdelningen ser ut, utan mer en ungefärlig bild. Speciellt eftersom jag inte är nåt direkt sjukhus-fan. Tänk att förlossningen närmar sig!
 
Ikväll tror jag det blir ganska lugnt. Kanske får ta och titta på sista Johan Falk-filmen. Tycker den här sista "säsongen" varit himla bra, precis som tidigare filmer i och för sig. Tråkigt att det är slut nu. Imorgonkväll däremot blir det lite mindre lugnt. Då ska vi till Cilla och Matthias på kräftskiva. Ska bli både gott och skoj! Det blir väl ingen jättesen kväll för oss, men ska ändå bli kul att komma iväg och äta (förhoppningsvis) goda kräftisar och träffa lite folk. Var och köpte svenska kräftor häromdagen och hoppas dom är bra! Annars kunde jag lika gärna köpt billigare. 
 
Kramkram!

vecka 35

Sex veckor kvar. Eller max 8 veckor kvar, kanske man ska säga. Kan ju bli när som helst från nu och 8 veckor framåt. Tänk om vi får en augustibebis! Det här är sista veckan jag jobbar hela veckan. Jag ska vara ledig nästa onsdag, och beroende på hur jag mår kommer jag därefter vara ledig minst en dag i veckan. Förmodligen blir det bara en dag i veckan augusti ut och sen i september blir det nog minst två dagar i veckan hemma. Men det beror som sagt på hur jag mår. Har ju varit väldigt nöjd med graviditeten hittills, och är väl i och för sig nöjd fortfarande men senaste dagarna har jag verkligen börjat känna mig riktigt gravid. Som jag skrev förra veckan har ju magen växt på sig och det börjar verkligen kännas. Det känns mycket i ljumskarna och trycket neråt fortsätter. Samtidigt blir jag osmidigare och osmidigare så jag har svårt att ligga skönt och är vaken flera gånger varje natt. Det blir man ju sliten av. Det går ändå bra att jobba tycker jag. Det är egentligen mest att jag blir trött efter en hel arbetsdag. Därför är det ju skönt att kunna sluta lite tidigare vissa dagar! Igår jobbade jag dock hela dagen för första gången på ett tag och sen var vi nere på stan och kikade på KK-joggen hela kvällen. Vid 20.30 kom vi hem och då var jag riktigt trött men jag hade heller inte räknat med något annat. Skönt iallfall att det var så fint väder!
 
Förresten har vår nya bil kommit! Den är levererad till Skobes men inte klar för oss att hämta än då dragkrok ska monteras bland annat. Oss gör det inte så mycket eftersom vi inte sålt vår gamla bil än. Det går lite trögt! Det är många som hört av sig, och flera som sagt att dom vill komma och provköra men sen inte gör det. Hoppas vi kan bli av med den snart iallafall. Den borde inte vara så svårsåld tycker man. 




en ledig lördag

Idag är Marcus och dömer hockey i Nyköping hela dagen. Jag tog sovmorgon och ska nu iväg en sväng på stan och sen handla till kvällens middag. Kära sambon ville ha en överraskningsmiddag sa han, så då får det bli så! Blir inget avancerat, men förhoppningsvis gott. Innan kvällen tänkte jag åka till mina föräldrar och sitta ute och läsa en stund. Har också planer på att rensa en garderob på träningskläder som jag ändå inte kan använda nu. Vi behöver lösgöra lite förvaringsutrymme inför bebisens ankomst. Hoppas det blir bättre på förvaringsfronten när vi flyttar. Till att börja med är det klädkammare i vårt nya sovrum, så bara där lär man ju få in en del, framför allt om man planerar och fixar den noga. Plus såklart att vi kommer ha ett barnrum där alla barnsaker kommer kunna vara. Tror det blir toppen!