vecka 30

Inte så spännande kanske att typ bara uppdatera här på tisdagar, men tiden räcker inte riktigt till och det är svårt att veta vad som är intressant att dela med sig av! Vad vill ni veta? Tankar om graviditeten? Förlossningen? Hur jag känner inför att bli mamma?
 
Idag välkomnar vi vecka 30 och det känns som en milstolpe som verkligen tala om att det inte är så lång tid kvar. Det känns dock ganska länge när man tittar i kalendern och ser att hela juli och hela augusti återstår. Detsamma gäller när man tittar sig i spegeln och funderar på hur tjock man kommer bli innan graviditeten är över. Nu ska det ju bli varmt också, och jag hoppas att jag inte svullnar upp och fyller kroppen med vätska direkt. Då blir det en lång sommar! Hittills har jag gått upp 10 kilo och det känns faktiskt helt okej. Självklart kommer det inte stanna där, men jag hoppas att jag klarar mig hyfsat från viktuppgång även tiden som är kvar. Det är tillräckligt tungt ändå. 
 
På lördag ska vi på bröllop! Det är min fantastiska vän Linnéa som ska gifta sig med sin Robin, och det ska bli sååå roligt! Jag ska ha på mit en klänning som jag köpte i slutet på mars när jag och Johanna var i Stockholm på Katy Perry och det var en chansning som gick hem. Inte lätt att som gravid köpa en klänning man tänkt ha drygt 3 månader framåt i tiden. Den är från Zara och jag gillar den supermycket. Tyvärr är den kort, och mina ben är bleka som snö. Men det är väl bara att acceptera att så är fallet och vara blek. Tänker att det är en dålig idé att smörja med brun utan sol nu när det ska bli så varmt. Man brukar bli så fläckig och ful när man svettas!
 
Som sagt, släng gärna in en kommentar med en fråga eller ämne ni vill att jag ska ta upp! Mycket roligare och lättare att blogga då!
 


 
 
 

planera föräldraledighet

Så sent som i förrgår skrev jag ju att jag är så lyckligt lottad som har en problemfri graviditet, och det har såklart inte ändrats på två dagar. MEN! Igår och idag har jag haft riktigt (eller ja, relativt) tuffa morgnar/förmiddagar. Jag mår illa, känner mig yr och nedsatt. Kanske beror det på att det börjar bli trångt i magen och att vår lilla bebis trycker undan allt annat som normalt sett har ganska gott om plats. Jag har ju bra värden och normalt blodtryck, men kanske räcker det med att blodtrycket går ner lite grann för att jag ska känna mig lite olustig. Även om mitt jobb inte är ansträngande för kroppen så blir det jobbigt när man inte kan stå pga yrsel och det heller inte är så skönt att sitta pga att det känns trångt i magen. Jag väljer att sitta, om än lite tillbakalutad så huvudet också får vila. 
 
Det blir iallafall allt tydligare att bebisen ganska snart är här. Det är så roligt att kika i apparna, för det är liksom milstolpar hela tiden. Häromdagen var ju 70% avklarat, och imorgon har det gått 200 dagar, vilket innebär 80 dagar kvar till beräknad födelse. Det är inte så mycket! Satt precis inne hos min mamma, som också är min chef (Hur skönt?! För det mesta!) och pratade lite om hur jag ska göra med ledighet när det börjar närma sig ordentligt. Hade egentligen tänkt jobba på som vanligt fram till bebisen kommer, under förutsättning att mitt mående inte ändras. Nu har jag funderat lite och efter semestrarna, när jag är i vecka 35, kommer jag nog vara ledig en dag i veckan i typ tre veckor. Blir nog onsdagar, så jobbar jag bara två dagar åt gången. Och sista veckorna vara hemma två dagar i veckan, förslagsvis måndag och fredag. Om bebisen stannar tiden ut och väljer att dessutom ligga kvar och gotta sig lite till kan jag ta ställning då om jag ska gå hem helt från och med bf. 
 
Känner att jag gärna vill jobba och det är en kombination av att inte vilja förlora pengar, men inte heller nalla för många föräldradagar innan bebisen ens kommit. Men någon dag i veckan i några få veckor får det vara värt! Vill heller inte gå hem på heltid för tidigt och gå omkring och göra ingenting alldeles för länge. Lite finns det väl att stå i såklart, men det finns ju kvällar och helger för sånt. Det här med ledighet är ett sånt himla pusslande och i det avseendet ser jag inte riktigt fram emot bebisens ankomst när det på allvar måste planeras för ledighet och pengar hit och dit med försäkringskassan. Tur att det förhoppningsvis blir värt varenda litet krångel! 




vecka 29

Stundtals är jag ju ingen vidare bloggare precis. Inläggen och bilderna lyser med sin frånvaro, och grejerna vi köpte i Ullared är nerpackade i källaren och hos mamma och pappa. Får väl visa grejer när bebisen kommit helt enkelt. Vi är på jakt efter ett fint bäddset till bebisens säng, så när det är inhandlat och bäddat får jag väl bjuda på en bild på det. Mysigt!
 
En magbild från idag kan jag bjuda på iallafall. Idag går vi in i vecka 29, vilket innebär tredje och sista trimestern. Läste imorse i en av apparna att antingen mår man fantastiskt eller så är man väldigt trött vid den här tiden, och egentligen mår jag fantastiskt. Men just precis idag är jag svintrött. Så antingen beror det på att jag somnade sent igår eller så är det helt enkelt tredje trimestern som direkt gör sig påmind. Haha. Tror faktiskt mer på det första! Apropå hur jag mår så kan jag helt ärligt säga att jag aldrig kunde föreställa mig att jag skulle få må såhär bra såpass länge i en graviditet. Trodde absolut att jag skulle dra nån sorts nitlott, men icke. Alla värden är jättebra (inklusive järnet, så äter inga järntillskott), vikten är bra, inget illamående, inte den minsta känning i fogarna osv. Än hinner mycket hända, men är iallafall oerhört glad och lyckligt lottad att allt gått så bra hittills! Nu börjar det dock kännas att magen är ganska stor. Känner mig såklart osmidigare än vanligt, flåsar som attan och ligger liksom obekvämt i soffan och delvis i sängen också. Även om jag fortfarande sover bra på nätterna! Nu är det dessutom full aktivitet i magen och det är ju roligt! På ultraljudet i Norrköping fick vi veta att moderkakan ligger i framvägg (vilket vi inte fick veta på rutinultraljudet), så det är inte så konstigt att det tog lång tid innan jag kunde känna bebisen. Moderkakan fungerar ju liksom som en krockkudde. Men nu är det som sagt livat där inne och jag blir ständigt påmind om att någon lever rövare där inne.
 
Fråga gärna om det är något ni undrar över :)
 
 
 


 

ullared

Sitter i bilen på väg hem efter en visit i Ullared. Var riktigt skönt att åka ner i lugn och ro igår, handla i några timmar och sen åka och sova i en campingstuga. Igårkväll åt vi supergod mat på Harrys och sen spelade vi minigolf. Jag vann! Marcus var typ helt galen, för honom gick det ganska dåligt för. Såna där spel kan verkligen sätta relationen på prov, haha. 

Imorse gick vi upp skapligt tidigt och var på Gekås igen vid halv 9. Runt 10 var vi klara och började röra oss mot kassorna och så småningom hemåt. Vi är väldigt nöjda med våra köp, och även om det drog iväg en del i pris (som alltid) så köpte vi nog väldigt lite onödigt och funderade lite kring typ varje grej vi la ner i vagnen. Det allra mesta är sånt vi ändå hade köpt en annan gång iallafall. Kan visa lite bilder på våra köp sen när vi kommer hem. Det blev till exempel en åkpåse, badbalja, babyvakt, pekböcker, nappar, nappflaskor, täcke och kudde till vagn och babysäng, lite kläder och filtar. Skönt att ha köpt mycket av det man ändå vet att man vill ha. Lite återstår och det kommer vi ta lite i taget. Tex ska vi köpa skötbädd och plastad frotté. Skötbädd fanns ingen som föll oss i smaken, och plastad frotté vill vi gärna ha med dra-på-funktion så det beställer vi på nätet istället!

Två timmar kvar hem!

sista dagen och strandhäng

Hej från Kreta! Idag är det sista dagen. Vårt plan går klockan 20 ikväll så vi hinner vara på stranden nästan hela dagen innan vi ska duscha av oss på hotellet och sen åka till flygplatsen. Riktigt skönt med en flight som är kortare än fyra timmar! Även om Ryan Airs stolar inte är superbeväma duger dom för fyra timmar. Våra senaste flygningar har ju varit till Thailand och USA och även med skönare stolar finns det härligare saker än att flyga timme ut och timme in. 

Vi har haft en väldigt skön semester och kommer säkert åka tillbaka till Grekland någon mer gång. Det här är min tredje gång på Kreta, så just här kanske det inte blir något mer besök. Tur att Grekland kryllar av öar!




Allvarligt talat ska det bli ganska spännande att åka hem. Imorgonbitti ska vi nämligen till Norrköping på ultraljud! Älskade lilla kotte, vad det ska bli skoj att se dig igen! ❤️

poolhäng

Klarblå himmel, knappa 30 grader och några sköna vindpustar. Så har vi det idag vid poolen! Igår var vi nere vid stranden och då blåste det ganska mycket, men det var skönt ändå. Poolen på vårt hotell är ganska liten, men man får utnyttja ett större poolområde på andra sidan gatan och det är perfekt! 

Hur som helst är det väldigt skönt att vara på semester några dagar! Älskar att vara utomlands och få sola, bada och äta på restaurang! Mysigt och lyxigt!




mot grekland!

Har precis gått på flyget och strax åker vi mot solen! ☀️ Ha det så bra alla där hemma så hörs vi säkert under veckans gång!

semester!

Äntligen lite semester! Har varit ganska mycket på jobbet hela maj, och även om det inte känts så stressigt så kan det ju komma ikapp såhär i efterhand. Så nu är det två veckors semester på agendan och imorgon åker vi till Kreta. Vädret ser underbart ut! Klagar inte om det blir några grader svalare, men så länge dagarna spenderas vid pool eller strand så blir nog inte värmen något problem! Guuuud så skönt det ska bli!


Har precis skrivit en liten packlista. Det mesta går ju att köpa, men när man redan köpt känns det ju onödigt att köpa igen. Sån är jag! Var faktiskt på Scorett idag på förmiddagen och köpte ett par nya sandaler och badtofflor. Skönt med något att bara köra ner fötterna i när man bara går till pool eller strand. 

Ganska säker på att det finns internet på hotellet, och säkert på en del restauranger också, så får försöka uppdatera er eller åtminstone slänga in nån bild då och då. Det var verkligen inte längesen man inte hade en chans att ha kontakt annat än via telefon när man var utomlands. När jag var i Thailand för fem år sen var det liksom internetcafé som gällde och jag hade inte ens nån smartphone, så wi-fi hade inte hjälpt iallafall, haha. 

Flyger går 14.45 imorgon. Skönt att det inte är något morgonflyg. Det blir alltid så stressigt när man ska iväg tidigt. När vi åkte till NY i höstas åkte vi hemifrån 04.30. Skönare kan man ju ha!


fortsätt gissa!

Läsarrekord igår tror jag minsann, och det är nog snudd på kommentarsrekord också, men det är ändå vääääldigt många som inte bidragit med någon gissning än. Imponera på mig nu! Det tar bara fem sekunder att skicka iväg en kort kommentar! Kanske är ni ett gäng som funderar fortfarande? Det är så roligt att höra era gissningar och vilken känsla ni har. Hittills leder pojke som ni kanske sett. 
 
Vissa hävdar ju att dom kan gissa med hjälp av ultraljudsbilden. Tror man tittar på huvudformen på nåt vis. Men det kanske främst gäller på tidiga bilder, typ från KUB-test. Men jag har ju inte bjussat på ultaljudsbilden här i bloggen än, så här får ni den serverad!




pojke eller flicka?

Dagen efter vi kommer hem från Grekland, det vill säga nästa tisdag, ska jag och Marcus åka till Norrköping och göra ett extra ultraljud. Skönt att få kika in i magen en gång till och dessutom vill vi gärna veta om vår bebis är en liten pojke eller flicka. På rutinultraljudet syntes det inte, på grund av att bebisen låg lite tokigt och också att den var lite för liten. Var ju bara i vecka 17. 
 
Så därför tänkte jag att det kanske kunde vara på sin plats att ni får gissa bebisens kön! Antingen bara en gissning, eller om ni har någon känsla. Ibland får man ju nån sorts känsla gällande både sin egen och andras bebisar. Kansek skriver ett inlägg om mina tankar om bebisens kön lite senare. Vill ju inte påverka er gissningar! En bit in i sommar får vi ha en ny gissningstävling gällande födeledag, längd och vikt. Vi har redan en sån lapp sitter uppe på jobbet som en kollega har styrt upp. Spännande att se vem som blir närmast!
 
Sååå, skriv gärna en kommentar till det här inlägget om ni tror att det är en pojke eller flicka som ligger i min mage och sprattlar!

varm i hjärtat


Hur fint var det här då? Blev så himla glad när jag kom till jobbet och fick syn på den här fina bilden och kommentaren på Annikas instagram ❤️

taco night

Full fart på jobbet idag! Har ju bara två dagar kvar till semester, och dessutom har det ju varit månadsskifte så det finns mycket att jobba undan. Nu ska jag fixa tacos och sen ser jag fram emot en mysig kväll framför Sveriges yngsta mästerkock. Det är ju final idag!
 
Imorgon blir det också en lång dag. Jobb, personalmöte och sen ska jag fixa naglarna! Inte en dag för tidigt. Har lite problem med att gelén inte riktigt vill fästa ordentligt. Kanske för att jag är gravid. Naglarna kan tydligen reagera så då. Ska iallafall fixa nya imorgon och sen en gång till innan Linnéa och Robin gifter sig. Efter det får vi se. Så himla skönt att slippa måla och hålla på. Men dyrt om inte naglarna sitter som dom ska.
 
Aja. Tacos coming up!

vecka 26


Här har ni magen i vecka 26 och om några dagar är vi nere på tvåsiffrigt, alltså mindre än 100 dagar kvar. Herregud. Jag har varit gravid hela det här året, och lite till, och när man tänker så har tiden bara rusat iväg. Även om första tiden gick långsammare än en sengångare. Just nu är en väldigt bra tid i graviditeten. Inga krämpor. Har i och för sig varit väldigt förskonad hittills och har haft en väldigt enkel graviditet. Det trodde jag aldrig att den skulle bli! Än hinner det ju hända mycket, men att det gått fem fulla månader utan jobbigheter känns helt fantastiskt. Än är bebisen lite seg i magen och sparkarna jag känner är ganska lösa. Tror den ligger långt bak mot ryggen och att det är därför det inte känns så mycket i bukväggen. Igår levde den iallafall rövare hela kvällen och det var säkert bara för att Marcus inte var hemma. Typiskt.

Föräldrakursen idag var för övrigt mycket bättre än förra veckan. Vi gick igenom en förlossning från början till slut med smärtlindring, förlossningsställningar och vad som händer under och efter förlossningen. Även om hur det funkar med planerade, akuta eller urakuta kejsarsnitt. Vi kommer nog inte gå någon mer gång. Nästa vecka är vi ju i Grekland och gången efter det skippar vi nog, för då ska vi iväg på annat spännande! Får skriva ett inlägg om det senare. Tänkte att det är dags att anordna en liten gissningstävling om bebisen i min mage  är en pojke eller flicka :)

föräldrakurs

Idag ska jag på föräldrautbildning för andra gången. Förra veckan var det inte mycket att hänga i granen tyvärr, så denna gång går jag själv. Marcus åkte hem från Järna där han jobbade förra tisdagen för att kunna vara med och dom pengarna var det absolut inte värt, och han är i Järna den här veckan med så han får hellre passa på att jobba när han är iväg. Den här gången skulle vi prata amning och förlossningsställningar om jag förstod det hela rätt, och det känns mest viktigt för blivande mammorna, så jag ska dit iallafall. Förlorar ju ett antal hundralappar på att åka tidigare från jobbet, men gör hellre det än nallar av föräldradagarna. Sparar gärna dom till tider då dom behövs mer.
 
När jag ändå kommer hem tidigt ska jag passa på att hämta ett par paket med grejer jag beställt, och dessutom tänkte jag köpa ett par korsordstidningar och kanske nåt mer att ta med till resan. Även fast vi ska ha två barn med oss finns det nog lite tid på stranden eller kvällen att slå ihjäl. Vi är ju trots allt sex vuxna som kan hjälpas åt! Jag och Marcus har alltid med oss korsord när vi är ute och reser. Skönt att varva en vanlig bok med lite tankeverksamhet. Ska bli så himla skönt att åka iväg en vecka! Det har varit så mycket nu i vår att jag knappt inte tänkt på att vi faktiskt ska åka utomlands. Vi åker på måndag, så det är ju jättesnart! 
 
Magbild och lite graviditetsupdate kommer i eftermiddag!
 

linnéas möhippa

Ber om ursäkt för lång frånvaro! Inte nog med att veckorna springer iväg, när man har planer en helg så går ju den också i ett och att hinna blogga är ju inte ens att tänka på!
 
I lördags hade vi möhippa för Linnéa, en av mina allra allra bästa vänner. Det blev en så himla lyckad dag! Hela dagen var så välplanerad och vi hade dessutom hyfsad tur med vädret också. Speciellt på vår utomhusaktivitet, som även denna möhippa var ett besök på Vildmarkskampen. Den här gången tittade jag bara på, hejade och agerade fotograf. Man rörde sig mycket ändå, så man slapp frysa även om man inte deltog i aktiviteterna. Anki, som också är gravid, avstod också. Många grenar var dessutom lika roliga att bara titta på som att delta. Skrattade såååå mycket på kofotbollen! Man ser ju inte hur alla ser ut när man spelar själv. 
 





Vi började dagen med att Linnéa blev kidnappad hemma av Emelie och Emma, medan vi andra möttes upp och dukade upp frukost i paviljongen vid Djulö. Det regnade så det var perfekt att kunna vara under tak! Frukosten var verkligen jättegod och lyckad och vi hann äta i lugn och ro, prata, skratta och ge Linnéa ett par uppdrag innan hennes ögonbindel återigen åkte på och vi packade in oss i bilar och åkte vidare. 
 



En av Linnéas största drömmar är att få prova att blåsa glas. Så självklart hade vi fixat det! Vi åkte till Rejmyre och när ögonbindeln togs av och hon förstod vad hon skulle göra blev hon såå glad! Har typ aldrig sett någon bli så glad över en överraskning och det var såklart jätteroligt för oss andra som planerat och fixat! Det blev glädjetårar från både Linnéa och flera av oss andra och det var jätteskoj att få vara med och se henne uppfylla sin dröm. Och hon var verkligen så himla duktig! 
 



Efter glasblåsningen åt vi lunch och åkte mot Norrköping och Vildmarkskampen. Det regnade lite grann, men alla var så himla glada och taggade så regnet gjorde ingenting. Sen hade vi bokat rum på ett vandrarhem där vi skulle få duscha och göra oss iordning allihop. Vi hade tillgång till en stor umgänges- och loungedel och en jättestor bastu. Var verkligen toppen att kunna vara där, och det bästa av allt var att vi endast betalade för ett enkelrum men var ändå 15 stycken som kunde härja fritt och dela på fem duschar. Både mysigt och trevligt! Man gör sig ju inte iordning ihop inför en utekväll längre som man gjorde förr. Saknar det. 
 


Middag intogs sen på Texas Longhorn och det var verkligen supergott!
 
Tack alla underbara vänner och framför allt Linnéa såklart för en superrolig dag med bästa gänget! Vi alla längtar så himla mycket till bröllopet, det ska bli helt fantastiskt!