sponsrat?

Haha, var inne på inlägget jag publicerade tidigare för att läsa igenom ordentligt. Då är det en Volvoreklam högst upp på sidan. Man kan ju tro att inlägget är sponsrat, men tyvärr inte. 




att privatleasa en Volvo

Fick frågan om den ungefärliga kostnaden för att privatleasa en ny Volvo V70, och tänkte att jag svarar i ett inlägg istället för en liten kommentar som kanske ingen ser. 
 
Vad det kostar beror såklart på bilens totala pris, det vill säga att det beror på vilken motor och eventuella tillval man väljer. Om man inte väljer en lagerbil så har man ju möjlighet att göra precis vilka val man vill, precis som om man skulle beställa och köpa ut en helt ny bil. Vi har exempelvis valt en bensin-bil och valt till automatlåda, dragkrok och vinterdäck, och dessutom valt att få köra upp till 2000 mil per år istället för 1500 som är standard. Att köra mer än avtalet säger kan bli dyrt, och likaså blir det ganska mycket dyrare ju fler mil man skriver in i avtalet. Utan att veta helt säkert är det nog inte så förmånligt att privatleasa om man kör väldigt mycket på ett år. Många mil innebär större värdeminskning och alltså mer att betala varje månad. Om jag inte är helt ute och cyklar så är det egentligen värdeminskningen över tre år som man betalar för (och såklart lite till eftersom det ska generera vinst för försäljaren osv.), och en bil som gått 4500 mil på tre år är såklart mer värd än en som gått 6000 eller 10000 mil. 
 
Här finns en länk med cirkapriser för att leasa en V70 Classic via Skobes. 
http://www.skobes.se/sv/erbjudanden/volvo/e/175/volvo-v70-classic/
 
Vår totalkostnad för leasing inklusive halvförsäkring (Volvo står för vagnskadeförsäkring för nya bilar, så i praktiken är bilen helförsäkrad) och serviceavtal blir ungefär 5300kr per månad. Då tillkommer endast skatt och bränsle, och såklart självrisk om försäkringen behöver utnyttjas. Det finns också möjlighet att lägga in en handpenning när man hämtar bilen, och den kan vara hur stor eller liten man vill. I vårt fall minskar månadskostnaden med drygt 300kr om vi lägger in 10000, så vi har tänkt skrapa ihop en slant och lägga in för att minska vår fasta månadskostnad lite grann.
 
Vår Golf kostar oss idag cirka 3200 för lån+försäkring, så service betalar vi ju varje gång och vinterdäck har vi köpt på sidan om. Lånet är dessutom upplagt på mer än 3 år (å andra sidan amorteras det ju mycket mer eftersom det lånet egentligen ska slutbetalas på 48 eller om det är 60 månader, kommer aldrig ihåg. Volvon betalas bara ungefär halva kostnaden på 3 år). Så för runt 2000 mer per månad får vi en splitterny bil som är mycket större och betydligt mer välutrustad än den vi har nu.
 
Fråga gärna om ni undrar något mer. Är ingen expert, men har försökt läsa på så mycket jag kan för att undvika en sämre affär än nödvändigt. :)

ny bil

Efter mycket funderingar och räknande fram och tillbaka bestämde vi oss igår och beställde en ny bil. Vi ska privatleasa en ny Volvo V70. Kanske är det inte det allra mest ekonomiska alternativet men dealen passar oss bra och faktumet att Volvo V70 nu kommer som Classic med en hel del utrusning som ingår i priset gör att vi inte kommer kunna få en lika "bra" och välutrustad bil för samma pengar, även om vi skulle köpa begagnat. Kruxet är ju också (precis som när man lånar till sitt boende) att man måste ha kontantinsats om man tar ett lån, och så mycket pengar har vi inte i dagsläget att punga ut för en bil. Därför tror vi det här blir en bra lösning, och självklart skoj med ny bil. Det kanske är enda gången man köper en ny! Om inget oförutsett händer kommer vi förmodlligen köpa ut bilen när avtalet löper ut om tre år, och det känns som en bra "investering". I den mån en bil nånsin kan vara en investering, men det finns ju bättre och sämre köp. 
 
Så precis som jag efterlyste någon annan gång så finns vår fina Volkswagen Golf från 2011 till salu. Den har gått 9000 mil, har både sommar- och vinterdäck, dragpaket och backkamera. 
Länken kommer här, och är man intresserad så finns ytterligare lite prutmån.
 
http://www.blocket.se/sodermanland/Volkswagen_Golf_1_6Tdi_Dragpaket_59704549.htm?ca=12&w=2
 
 

vecka 25

Säger hej, tjingeling och välkommen till vecka 25. Tiden verkligen springer iväg! Vi har knappt inte köpt något till bebisen än, och än så länge är det kanske inte så jättebråttom men rätt vad det är lär ju sommaren vara över, hösten på ingång och därmed också bebisen på väg ut. Känns helt overkligt. Vi har beställt vagn, köpt en liten spjälsäng och lite kläder. Och det var det, kan man säga. Vi ska ju till Ullared om tre veckor så då lär det ju iallafall bli påfyllning i bebislådan. Tur att det finns massa listor på nätet samt människor att fråga om vad man behöver, för snacka om att inte ha så bra koll. Vore ju skönt att slippa panikköpa viktiga grejer direkt när man lämnat förlossningen. Nu kan ju bebisar behaga att komma tidigare än planerat och då är man ju så illa tvungen. Även om det kanske är skönt att ha det mesta gjort och förberett i god tid så tycker jag det känns skönt och kul att kunna köpa lite i taget och fundera lite över vad man verkligen vill köpa. Tyvärr är man ju inte gjord av pengar.
 
Aja, här har ni magen i vecka 25 (24+0). Har hittat en perfekt spegel på jobbet att fota i! 
 



bröllopsdagen

Helgen har varit helt fantastisk! Lördagen som innehöll bröllop var rolig, magisk, lagom stressig och alldeles underbar. Det var verkligen en stor ära att få vara med och dela förberedelserna med mina fina svägerskor som var underbart vackra brudar och såklart resten av dagen med brudparen och alla gäster. Det var såklart jättefint i kyrkan (även om jag inte direkt blev sugen på att gifta mig i kyrkan med präst) och Marcus äldsta syster Mia sjöng så himla fint när vi gick in i kyrkan och sen två låtar till. Jag höll mig från att gråta typ hela dagen, ända fram till kvällen då jag höll tal. Är jättenöjd med talet, även om jag blev väldigt nervös och gråtig när jag började prata. För övrigt var maten och tårtan väldigt god, talen och stämningen bra och sällskapet såklart fantastiskt. Det verkar som brudparen är väldigt nöjda med sin stora dag, och det är såklart det viktigaste, och som sagt är jag så glad och stolt att jag fick vara en del av den. 
  


 

bröllop imorgon!

Idag var tanken att jobba halvdag för att kunna ta det lite lugnt på eftermiddagen innan kvällen ska ägnas åt bröllopsbestyr inför dagen D som äntligen är här imorgon! Istället blir det att jobba halvdag för att hinna underrätta alla typ tusen grejer som jag och Marcus tydligen glömt bort att vi kanske skulle fixa innan dagen D. Förhoppningsvis blir det en lugnare kväll när förberedelserna är klara och en god natts sömn på det. Vigseln är klockan 16, så även om det såklart blir en lång dag imorgon behöver vi inte gå upp alldeles för tidigt. Jag ska duscha och vara redo för hår och smink kl 10, och det känns absolut hanterbart. Tror och hoppas på en alldeles fantastisk och rolig dag och jag ska försöka slänga in ett litet blogginlägg om jag hinner och annars blir det åtminstone bilder från hela dagen på instagram!
 
 

reflektioner om bebiskläder

Igår var jag nere på stan en sväng med min syster. Skulle hämta ett paket på Lindex och hade dessutom fått sms om 3 för 2 på barnkläder, så vi kikade lite där och jag köpte en body och två par byxor. När man inte vet om bebisen är en pojke eller flicka blir det mycket vitt och beiget och det gör mig ingenting för jag tycker det är superfint! För övrigt har jag inget emot att köpa bebiskläder från pojk- eller flickavdelningen oavsett kön, men vill gärna veta innan man går loss på fina pojkkläder, för jag kommer nog inte köpa väldigt stereotypa pojkkläder om bebisen visar sig vara en flicka. Men färger och sådär blandar jag (menar såklart för det mesta både mig och Marcus om jag inte specifikt nämner att vi har olika åsikter) gärna oavsett kön. Tror jag. Det är ju det man inte vet såhär i förväg!
 
 
 
Hur som helst, barnkläderna i Sverige, framför allt för nyfödda, är ju uppdelade i typ en pojkavdelning, en flickavdelning och en lite neutral avdelning där emellan med vita, beiga och andra så kallade neutrala färger och kläder. Med andra ord har man ganska stor möjlighet att välja och variera sig mellan stereotyperna och det neutrala. Så var det inte när vi var i USA i höstas, kan jag säga. Jag var ju inte med barn än, men planerna fanns ju där och därför kikade vi en del på bebiskläder och köpte även lite grann, bland annat ett par pyjamaser och en tröja/kofta.  Det kunde nog blivit lite mer om inte det stora problemet varit att den här neutrala avdelningen som vi har här i Sverige inte riktigt infann sig i butikerna vi besökte i New York. ALLT var blått eller rosa. Det fanns typ inte ens en helvit body i sikte. Ralph Lauren hade ett litet utbud med vita kläder med gult mönster på (där samma fanns med blått eller rosa också) som möjligt skulle kunna tolkas som att det kunde passa båda könen, dock var det lite mer åt flickhållet tyckte jag. Det vi köpte med oss hem fick gå mot blått då vi tyckte det var mer neutralt än rosa. Lite tråkigt att vi inte kunda köpa mer saker, men amerikanska könsstereotyper hindrade oss alltså. 
 
Som tur är ska min familj åka till USA några veckor i höst och då ska dom få med sig en liten lista med kläder som vi skulle bli glada om vår lilla bebis kan få. Märkeskläder är inte speciellt viktigt för mig, och speciellt inte för små barn, men jag sticker inte under stolen med att det är roligt att ha några lite "finare" och dyrare grejer att kunna variera med ibland. Till exempel Ralph Lauren och Tommy Hilfiger har superfina bebis- och barnkläder som är otroligt mycket billigare i USA än här i Sverige. Något av detta nedan vore ju fint!
 
 

bröllopsupdate

Känns som bröllop och graviditet är det enda som ältas här, men ni vet ju hur det är när man är så uppe i någonting. Det är liksom det enda som rör sig i huvudet. I förrgår var jag hos bästa Linnéa och provade min klänning som hon sytt upp och fixat till. Hon har varit superduktig och också gjort om axelbanden så dom passar både mig och klänningen mycket bättre. Ikväll ska jag dit igen och då ska hon mäta så att axelbanden sys med precis rätt längd och sen får jag ta med mig klänningen hem! Jag är verkligen jättenöjd med den och det ska bli så kul att vara tärna på lördag!
 
Igår var jag förbi hemma hos Maria och fick ögonbrynen fixade och så fick jag ligga och bara ha det skönt medan hon tog bort allt smink, peelade och la en ansiktsmask. Så skönt och välbehövligt var det att bara få ligga och låta någon pyssla om en! 
 
När jag kommer hem från jobbet idag måste jag också kila ner till Lindex och hämta ett paket jag fått med bland annat gravidstrumpbyxor jag ska ha på lördag. Ber till högre makter att dom passar, annars får jag snabbt hitta på någon annan bra lösning. Men det ska nog bli bra. 
 
Övrig update är att vi håller på och försöker sälja vår bil. Om ni känner någon som är intresserad av en fin och bränslesnål Volkswagen Golf från 2011 så får ni gärna höra av er. 

vecka 24

Går in i vecka 24 idag. Som jag sagt tidigare går tiden väldigt fort nu, och många roliga grejer i kalendern framöver gör ju att veckorna bara springer iväg. Snart är maj över och bara sommarmånaderna återstår och det kommer förhoppningsvis innebära en härlig tid! Om precis en vecka ska vi gå på föräldrautbildningen för första gången. Ni som varit på sån, ni kan väl skriva en liten rad om vad man kan vänta sig av det! Ska bli kul att få ansikten på några andra som också ska bli föräldrar för första gången. 
 
Bjuder såklart på en bild från idag, första dagen i vecka 24. Senaste veckorna har magen verkligen kommit ordentligt. Och samma är det med sparkarna. Allt känns inte på utsidan, men nu känner jag iallafall bebisen varje dag och det har jag inte gjort så länge. Det mesta är som lösa små buffar. Kanske knackar den lite försiktigt istället för att sparka? :) 
 
 

lyx inför bröllopet

Bröllopsveckan är här och det innebär ju ganska späckat schema. Kul men mycket att hålla reda på. Imorgon ska jag till min gamla kollega och hudterapeut Maria och fixa ögonbrynen. Fick en liten snilleblixt och frågade om hon har några produkter hemma (just nu jobbar hon inte på salong) så vi kunde köra nån form av ansiktsbehandling på samma gång, och det gick bra! Så himla skönt. Var inte direkt nyss jag var på nåt sånt, och då passar det ju bra såhär innan bröllopet när jag ändå fräschar till massa annat. Naglarna är ju redan fixade som ni fått se, frissan fick sig ett besök och på torsdag ska jag på spraytan igen! Lyxigt med massa sånt här på kort tid tycker jag. Och på lördag ska jag både bli sminkad och få håret fixat. Ska också bli jättekul! Och givetvis himla värt. Kanske är första och ända gången jag får äran att vara brudtärna!
 
 

dålig morgon

Kom till jobbet för en stund sen och datorn står och ska göra nån uppdatering så jag kan inte sätta igång med dagens grejer än. Typ en kvart har den stått och tuggat nu. Det kanske är lika bra, har en sådär seg morgon som jag har ibland (läs: ganska ofta). Känslan är svår att beskriva men jag känner mig typ lite illamående, på gränsen till yr och lite nedstämd. Ingen skön känsla och det är svårt att koncentrera sig och göra nåt ordentligt. Har dessutom ganska ont i magen, vilket inte heller är så kul. 

Nu startade jag om datorn och det funkade, så det är väl dags att sätta fart. I lagom takt.

grillning och nattgäster

Inatt fick vi två små gäster som övernattade. Nova och Neo som är kusiner och Marcus syskonbarn. Först var vi med Annika, Robert och Meja nere vid Luvsjön och grillade med min lillebror som var själv hemma. Sen följde dom stora barnen med hem till oss för lite mys och övernattning. 6.20 imorse tyckte dom att det var dags att vakna och kom in och hoppade på oss i sängen. Vi hade blåst upp vår stora luftmadrass som dom sov på i vardagsrummet. Tyckte det var lite väl trångt att sova med en fyra- och en femåring i vår 1,60-säng! För en timme sen tog Marcus med sig Neo för att åka till Vingåker och spela golf. Jag och Nova gjorde oss iordning och gick ut och leta upp en lekpark. Jag ska strax gå ner på stan och lämna henne hos Annika och Meja för dom ska på syskonsång. Då kilar jag hem igen och tar en dusch, för kl 11 ska jag på spraytan igen! Ska ju testa en ny färg. Hoppas den är bra! 




thailandsplaner

När vi var i Thailand över jul och nyår 2013 pratade vi redan under resan om när vi skulle åka tillbaka nästa gång. Än har inte det rätta tillfället infunnit sig, men det har ju å andra sidan bara gått ett år och i höstas åkte vi ju till New York istället. Inte ett resmål som stillar samma behov, men en stad som vi älskar och väldigt säkert kommer besöka fler gånger! Det här året kom det också lite annat i vägen. En bebis! So far under graviditeten hade inte en långresa varit något problem, men det vet man ju inte innan och man får ju faktiskt inte flyga hur som helst. Nu ska vi ju till Kreta när jag är i vecka 27 istället och det ska bli alldeles fantastiskt. Ska bli kul att resa ihop ett gäng också! Två preggos, två barn, två nygifta par, två bröder, två par systrar och en bror till ett par av systrarna. Låter som vi är hur många som helst, men sex vuxna och två barn blir vi. Jag längtar jättemycket.

Såå, istället för Thailand i år så hoppas vi att tiden, pengarna och omständigheterna ska tillåta några veckors semester där i vår istället. När vårt barn är ungefär 6 månader och Marcus hockeysäsong är över, dvs i mars eller april. Vi klurar ganska mycket på var vi ska åka och hur mycket det kan vara aktuellt att flytta sig. Beror såklart också på hur länge vi är borta. Finns så många ställen i Thailand vi vill åka till och alla kommer såklart inte hinnas med denna gång. Att ha en bebis med sig medför vi vissa begränsningar även om jag hoppas att dom inte ska vara alltför stora i det här fallet. Platser vi funderar på just nu är Koh Chang, Koh Samui, Koh Lanta och Koh Lipe. Avstånden är för långa för att alla ska tas på samma gång, men det är öar vi gärna besöker. Kanske till och med är någon som har bra Thailandstips? Såklart gärna ställen med lagom lugn och ro och dit det är hyfsat smidigt att ta sig. Phuket står ganska långt ner på listan men har man ett supertips får man gärna dela med sig ändå!

Kram på er!




vecka 23

Igår gick jag in i vecka 23. Tiden går verkligen fort nu och jag misstänker att det kommer fortsätta på samma spår framöver! Så mycket annat kul som händer förutom det som växer där inne. Här har ni magen!
 



nya naglar

Var ju och gjorde nya naglar i eftermiddags. Så himla skönt att inte behöva underhålla dom på flera veckor! Tyckte detta passade perfekt till the upcoming wedding :)




bebisens hjärtslag

Vad mysigt och fantastiskt, tänker ni. Och det var det. Att ha en liten apparat tryckt mot magen och höra sin bebis hjärtslag där inifrån. Men jag hör verkligen till en av dom här som har så jäkla svårt att förstå att det ligger någon där inne. Ultraljudet kändes likadant. Skönt att se att någon levde och sprattlade, men inte överväldigande. Svårt att förklara och alla känner vi olika. Precis som jag skrev förut är det tydligast när bebisen rör på sig, men att höra hjärtat slå med jämna slag är ju verkligen en bekräftelse på en levande liten underbar bebis där inne i magen. 150 slag per minut slog det. Dunkade snarare än tickade. 150 i puls tyder på en flicka om man vill tro på sånt. Barnmorskan frågade om hon fick säga sin känsla, och gissade på en pojke. Jag varierar lite från dag till dag. Har varken någon stark känsla eller förhoppning. Ganska skönt. Har ju heller inte diskuterat här i bloggen huruvida vi vill ta reda på könet i förväg eller inte. Är ni intresserade av att veta?
 
Annars mättes min mage, vet inte vad måttet blev riktigt, vi tog lite prover, hade fortfarande bra järnvärde och hb, och förutom det så pratade vi mest lite i största allmänhet. Berättade att vi ska till Kreta och barnmorskan tyckte det lät som en jätteskön och bra idé. Pratade också om att resa är viktigt för oss och att vi förmodligen åker till Thailand till våren om allt flyter på normalt och bebisen verkar kunna gå med på det. Inte heller något jag skrivit om här inne. Någon som rest (långt eller kort) med bebis?
 
 
 
 

barnmorskan

Idag blir förhoppningsvis en bra dag! Halvdag på jobbet, för efter lunch ska jag på besök hos min barnmorska Sofia igen. Var ju flera månader sen sist! För första gången ska vi lyssna på bebisens lilla hjärta och det ska bli jätteskönt att höra. Hoppas allt låter fint. Nu när jag känt första sparkarna har det fortsatt med fler gånger, så det där med hjärtat känns inte lika "nervöst och viktigt" som det gjorde för en vecka sen. Missförstå mig rätt, det är såklart superviktigt, men innan jag känt bebisen så var det ännu mer angeläget att få höra att det låter bra. Vi ska också boka in alla resterande rutinbesök. Knäpp känsla att börja planera så långt framåt, men det är ju bara sommaren kvar.
 
Efter besöket ska jag fixa nya naglar inför bröllopet. Har väl inte ens visat dom jag har nu, dom är iallafall röda, lite åt korallhållet och har blivit mycket längre än jag är van vid. Ska nog fila ner ganska mycket och sen lägga nån ljus färg. Har inte bestämt om det blir fransk men någon detalj eller om jag ska ha ljusrosa med glitter. I eftermiddag får vi se vad det blir. Får väl återkomma med bild. 
 
Nu måste jag lägga på ett kol på jobbet. Ska ju som sagt bara jobba halva dagen. 

första sparkarna

Igårkväll när vi höll på att somna kände jag första riktiga sparkarna från bebisen! Mitt på magen under naveln, och det var lite konstigt för alla andra rörelser har varit på sidan. Det bästa var att jag kände direkt att det kändes på utsidan också, så Marcus la dit sin hand och kände han med! Så nu fick vi båda känna ordentliga rörelser för första gången samtidigt. Mysigt!

dagens planer

Har vaknat och kan inte somna om. Varför vakna klockan 7 en ledig söndag? Var tvungen att kissa och sen var det väl kört. Passar på att skriva en liten rad här medan resten sover. Är i Vingåker och sover över, vi grillade med Marcus föräldrar igår. Idag tänkte vi åka till Örebro och uträtta några ärenden så det passade extra bra att sova kvar. Ska till exempel köpa gardinstänger, ny golfhandske (inte mitt ärende...) och så ska jag titta efter shorts igen.

Igår köpte Marcus kläder till bröllopet på Factory Outlet. SÅ fint blev det! Bilder får väl komma efter den stora dagen. Jag har ju redan klänning, vilket är tur för det är bara två veckor kvar! Min fina Linnéa ska bara hjälpa mig sy upp den och fixa axelbanden. Kanske måste försöka hinna det den här veckan. En kortvecka för övrigt, skönt! Imorgon har vi dock möte på jobbet, så då blir det lite övertid, men på tisdag ska jag till barnmorskan. Så tisdag innebär halvdag. Onsdag är vanlig dag, men dag före röd dag så då blir det nog inte full dag heller. Sen ledigt torsdag och fredag! Såna veckor är inte dumma. 

Nu börjar jag bli hungrig också. Inte konstigt att jag inte somnar om. 

nyberg's

Igår när vi var på Nyberg's blev vi tyvärr inte så imponerade. Positivt var att trots att det var fullbokat lyckades vi få ett bord för två direkt när vi kom. Det gick nämligen att klämma in oss vid ett bord för två och det passade perfekt. Jag ville ju gärna ha alkoholfritt vin, men det hade tyvärr inte kommit än eftersom restaurangen är nyöppnad. Däremot så fanns ju tusen olika alkoholflaskor i hyllorna. Hur som helst så tog jag vatten istället och det gick ju bra det med. Marcus drack IPA som var både god och prisvärd. Vi tog varsin hamburgare att äta med tillbehör som cole slaw, majs och pommes frites. Vi väntade ganska länge på maten, inget konstigt för det var ju fullt. Däremot så var båda våra hamburgare råa i mitten. Vi är inte känsliga för rosa någon av oss, och det är okej även nu när jag är gravid, men rå köttfärs kändes verkligen inte okej. Så vi bad servitrisen att ta med sig hamburgarna tillbaka till köket så vi kunde få nya. Tyvärr blev det nog något fel med prioriteringsordningen i köket för vi fick vänta på vår nya mat jättelänge, nästan en halvtimme. Det kändes inte heller riktigt okej. Hamburgarna vi fick in sen var helt genomstekta, på gränsen till lite torra, så det var också tråkigt. Men vi hade ju heller inte sagt hur vi ville ha det, och personalen frågade i och för sig inte heller. På våra nya tallrikar fick vi heller ingen majs, men vi sa faktiskt inte till om det. Vi var ju rätt hungriga vid det här laget. Hur som helst, förutom att hamburgaren var lite torr var maten god. Ett litet minus också för bröden som var av modell rostbröd (kanske med surdeg eller något annat, det var inte vanligt vitt bröd iallafall). Vi båda hade önskat att brödet var lite mer rostat och krispigt, för nu var det bara mjukt och lite svampigt. Men färsen var bra kryddad, dressingen var jättegod, stripsen var bra och cole slawn också god.
 
Marcus sa direkt att han inte kommer gå tillbaka dit igen bara för att äta. Jag sa att man ju kan avvakta och se vad andra säger om maten och kanske då också om andra rätter på menyn. För det fanns ju annan mat än hamburgare. Vi hade iallafall en trevlig kväll och det är ju kul att komma iväg lite grann även om inte maten är helt perfekt.
 
 

fredagslook

Redo för dejt. Bara den andra hälften som saknas. Och kanske lite läppstift!




en liten dejt

Helgen är snart här! Nån timme till på jobbet och sen blir det helg för hela slanten! Marcus är hemma och vi tänkte börja helgen med att gå ut och äta ikväll. Vi ska gå till Nyberg's, nya stället på terassen på torget. Tydligen har det varit fullsatt tidigare i veckan, så vi får hålla tummarna att vi får plats. Annars får det bli middag någon annanstans. Älskar att gå ut och äta, framför allt om det är gott. Gillar god mat hemma också i och för sig. Mysigt att göra något tillsammans iallafall. Marcus har ju varit borta fyra helger i rad, så det har ju varken blivit kvalitetstid eller kvantitetstid på typ hela april. Hoppas dom har nåt gott alkoholfritt att dricka! Vatten eller läsk är ju lite sådär festligt. Saknar egentligen inte alkohol så jättemycket, första månaderna av graviditeten var jag liksom inte sugen alls. Men nu kan jag känna att det ju är så jäkla härligt att vara lite salongs. Som man blir efter ett glas vin eller två. ÄLSKAR det! Allra helst ihop med en rolig väninna och lite tryffelsalami. Fyfan vad gott. Får nästan ta och köpa det, lägga i frysen och äta nån dag när suget faller på. 
 
Tar gärna emot tips på goda alkoholfria viner! Vill inte att det bara smakar saft. Med rosé är det okej. Drack ett gott rosé på möhippan i lördags, men vore kul att hitta nåt vitt eller rött också. Så man åtminstone har chansen att dricka det till mat någon gång ibland. Gillar ju cider också, men det är i ju inte riktigt samma sak. 

mot en kall fin blond färg

Idag har jag varit och färgat håret hos Ida på Självfallet. Vi är inte riktigt vid resultatet vi vill ha än, men är på väg iallafall! Tanken är väl att jag ska vara ganska ljus som jag gillar men att färgen ska vara slingad och kall. Det kalla är det viktigaste. Trivs inte alls om det är för guldigt. Nu ska jag vänja mig lite, ha detta över bröllopet och sen ska jag dit i början av juli igen. Blir nog bra! Men det är ju mörkare än jag haft på länge så det är ju lite ovant. Men utomhus ser det ju väldigt tjusigt ut som ni ser nedan :)




ullared

Har precis bokat stuga i Ullared. Jag, Marcus och mamma åker dit innan midsommar och shoppar till både bebisen och oss själva. Kanske är det någon som har tips vad man ska passa på att köpa när man är där eller vad man kan vänta med att köpa och hitta för samma pengar här hemma eller på nätet? Hör iallafall många som säger att det är väldigt värt med ett besök där innan bebis kommer så att man iallafall är förberedd på prylfronten. Det finns ju mycket annat man inte kan förbereda lika lätt! Jag tänker att vi ska köpa, täcke, kudde, sängkläder, skötbädd, nappar, nappflaskor, lite kläder, tvättlappar/våtservetter, kanske något paket blöjor om det finns, andra typer av hygiengrejer som babyolja och sånt, samt lite annat som beror lite på vad som finns. Kanske mobil till vagnen, snuttefilt, någon leksak typ skallra osv. Men beror som sagt på vad som finns och hur det ser ut. Något till bebisens kommande rum kan också vara aktuellt, beroende på utbudet. Som ni ser är jag ganska öppen för tips och förslag på vad som rekommenderas och vad man inte behöver köpa, åtminstone sånt som inte finns anledning att köpa i Ullared. 

kreta

Om ungefär en månad, den 8 juni, ska jag och Marcus åka till Kreta med hans systrar med familj. Det ska bli så himla skönt att komma iväg! Fasar lite för värmen, men så länge det går att bada så ska det nog gå bra. Kommer att vara i vecka 27 då, och det är ju inte så många veckor kvar, så hoppas magen inte blivit alltför stor redan då. Men det är ju fortfarande det där med sommarkläder. Kan förmodligen inte ha nåt par av mina shorts, så hittar jag inget så får det väl bli klänningar för hela slanten. Det går nog bra det med! Jag och Marcus tänkte åka till Örebro på söndag, kanske kan titta om H&M fått in några shorts då. När jag var i Norrköping sist var det ju dåligt med den varan. Tycker det känns så dumt att beställa från nätet när jag måste prova olika storlekar. Först betala frakt och sen betala för att returnera det som inte passar. Aja, det kanske är det enda alternativet som gäller ifall jag inte får tag i några i nån butik.
 
Det här innebär också att jag kommer ta tidigt semester i år, veckan vi åker till Grekland och midsommarveckan (då det också händer något spännande!). Alltså ska jag inte kombinera min semester med att gå på föräldraledighet som många andra som föder tidigt på hösten. Jag kände att jag verkligen ville försöka få till en utlandsresa innan bebisen kommer och då fick det lov att bli tidigt. Kommer sen jobba till så tätt inpå förlossningen som möjligt om inga komplikationer uppstår så jag får bli sjukskriven. Men det hoppas jag såklart att jag slipper. Mitt jobb är ju inte tungt på något vis, så det ska nog inte behöva vara några problem. Är det någon som läser här som haft en problemfri graviditet och jobbat väldigt tätt inpå förlossningen?
 
 
 
 

vecka 22

Tisdag, veckobyte och vecka 22 är här. Ett par dagar nu har jag faktiskt känt bebisen flera gånger. Hoppas det är här för att stanna. Om den inte ligger heltokigt så borde det vara dags att känna riktiga sparkar snart. Spännande! Hade utbildning på jobbet idag, så då fanns det mycket tid att känna efter när man mest satt och lyssnade. Nu vet jag ju vilken typ av känsla jag ska leta efter också. Hade faktiskt eventuellt en liten sammandragning också. Samma där, svårt att veta hur det känns! "Livmodern drar ihop sig." Jotack, det hjälper ju mycket.
 
Att Marcus kom hem från Italien hjälpte inte mycket. Ikväll är han på speedway med sitt jobb och kommer hem sent, och imorgon ska han på golfkurs så det blir samma då. Så jag fortsätter på ensamma myskvällar-spåret. Beställer nog pizza!
 
Hur som helst, här har ni magen!
 


 
 

väntan

Inatt kommer Marcus äntligen hem från Italien! Hade visserligen inte hunnit träffa honom i helgen ändå, men har varit så trött att det hade varit väldigt skönt att ha någon som bara tagit hand om mig när jag väl varit hemma. Eller lagat lite mat kanske. Ikväll tog jag mig iallafall i kragen och gjorde pasta med köttfärssås så vi båda har matlåda till imorgon. 

Igår var jag förresten och hämta sängen till vår bebis! Den är SÅ fin! Längtar till vi ska bädda iordning den. Så länge får den stå där med bara madrass och vänta. 


Den ska inte stå där vid väggen sen, utan bredvid vår säng med ena sidan nerflyttad så att den går ihop med vår madrass. Har tänkt köpa ett babynest till den också, men väntar nog med det till vi vet vad det är för sorts krabat där inne i magen. Pojke eller flicka :)

emelies födelsedag

Vill passa på att säga stort grattis på födelsedagen till en av mina absolut finaste vänner som jag vet alltid finns där! Och som aldrig är sen att haka på en vinhaggekväll! Eller bara drömma sig bort till en vinhaggekväll, haha! Vilken tur att vi hittat varandra! Hoppas du får en underbar födelsedag, Emelie! Puss!




en lyckad möhippa!

Den här helgen har jag verkligen haft annat för mig än att pyssla ihop något till bloggen. I lördags var det möhippa för hela slanten för mina fina fina svägerskor Annika och Anki. Det var tur att det var ledigt både fredag och söndag kan jag säga! Har knappt haft annat än möhippan i huvudet dom senaste veckorna kan jag säga. Jag har tänkt, styrt, fixat och donat som en galning. Har på cupen varit stressad dag efter dag, inte vetat vilket datum det är och trott att jag missat viktiga födelsedagar. Men nu är dagen "överstökad" och det blev verkligen så himla lyckat! Så det är jag väldigt nöjd med! Är också otroooligt tacksam för alla som bidragit med tankar och planering, för ett tag kändes det riktigt svårt och jobbigt att ro dagen i land. Det räcker verkligen med en möhippa att planera per år eller så. Framför allt om man går omkring och är gravid samtidigt, för då är det ju dessutom massa andra tankar som snurrar och orken är inte riktigt på normal nivå heller tyvärr. 
 
Det viktiga är iallafall att våra blivande brudar hade en bra dag och det verkar det verkligen som! Precis som det ska vara! Vi började dagen med kidnappning i Vingåker och åkte till Vildmarkskampen utanför Norrköping och körde femkamp. Vi hade sån jäkla tur med vädret också! Det skulle ösregna hela dagen, men istället var det uppehåll och ca 10 grader och till och med solen sken igenom stundtals. Hade varit lite tråkigt om vädret skulle förstöra. Men det är ju tyvärr alltid risken när man ska vara utomhus. Femkampen blev succé och Ankis lag (där jag var med) vann hela femkampen med 65-30 eller om det möjligen var 60-35. Utklassning skulle jag säga!
 
Vi fortsatte med lunch och diverse utmaningar innan vi begav oss hemåt för att fixa oss iordning för kvällen. Vi möttes upp och minglade, grillade, och hade en allmänt kanonbra kväll. Brudarna fick göra några roliga utmaningar med helium, där Annika för övrigt blev utklassad igen. Hon fick liksom inte till det där med inandningen. Hur svårt kan det vara? ;) Kanske berodde det på alkoholintaget innan, vad vet jag? Haha. Det ställdes även en del både roliga och pinsamma frågor som givetvis bidrog till roliga och pinsamma svar. Men vad som sas uppskattas nog om det stannar hos kvällens deltagare. 
 
Där fick ni en liten recap om vad vi gjorde på Annika och Ankis härliga dag. Vill inte berätta för mycket och för detaljerat eftersom det som sagt var deras dag. Jag är iallafall glad att tjejerna blev så nöjda och hoppas dom är riktigt taggade för bröllopet som närmar sig! Ska bli en så himla rolig och fantastisk dag som jag ser fram emot jättemycket!