Design by: Josefin

att privatleasa en Volvo

Fick frågan om den ungefärliga kostnaden för att privatleasa en ny Volvo V70, och tänkte att jag svarar i ett inlägg istället för en liten kommentar som kanske ingen ser. 
 
Vad det kostar beror såklart på bilens totala pris, det vill säga att det beror på vilken motor och eventuella tillval man väljer. Om man inte väljer en lagerbil så har man ju möjlighet att göra precis vilka val man vill, precis som om man skulle beställa och köpa ut en helt ny bil. Vi har exempelvis valt en bensin-bil och valt till automatlåda, dragkrok och vinterdäck, och dessutom valt att få köra upp till 2000 mil per år istället för 1500 som är standard. Att köra mer än avtalet säger kan bli dyrt, och likaså blir det ganska mycket dyrare ju fler mil man skriver in i avtalet. Utan att veta helt säkert är det nog inte så förmånligt att privatleasa om man kör väldigt mycket på ett år. Många mil innebär större värdeminskning och alltså mer att betala varje månad. Om jag inte är helt ute och cyklar så är det egentligen värdeminskningen över tre år som man betalar för (och såklart lite till eftersom det ska generera vinst för försäljaren osv.), och en bil som gått 4500 mil på tre år är såklart mer värd än en som gått 6000 eller 10000 mil. 
 
Här finns en länk med cirkapriser för att leasa en V70 Classic via Skobes. 
 
Vår totalkostnad för leasing inklusive halvförsäkring (Volvo står för vagnskadeförsäkring för nya bilar, så i praktiken är bilen helförsäkrad) och serviceavtal blir ungefär 5300kr per månad. Då tillkommer endast skatt och bränsle, och såklart självrisk om försäkringen behöver utnyttjas. Det finns också möjlighet att lägga in en handpenning när man hämtar bilen, och den kan vara hur stor eller liten man vill. I vårt fall minskar månadskostnaden med drygt 300kr om vi lägger in 10000, så vi har tänkt skrapa ihop en slant och lägga in för att minska vår fasta månadskostnad lite grann.
 
Vår Golf kostar oss idag cirka 3200 för lån+försäkring, så service betalar vi ju varje gång och vinterdäck har vi köpt på sidan om. Lånet är dessutom upplagt på mer än 3 år (å andra sidan amorteras det ju mycket mer eftersom det lånet egentligen ska slutbetalas på 48 eller om det är 60 månader, kommer aldrig ihåg. Volvon betalas bara ungefär halva kostnaden på 3 år). Så för runt 2000 mer per månad får vi en splitterny bil som är mycket större och betydligt mer välutrustad än den vi har nu.
 
Fråga gärna om ni undrar något mer. Är ingen expert, men har försökt läsa på så mycket jag kan för att undvika en sämre affär än nödvändigt. :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Spara uppgifter

Din mailadress:

Din blogg:

Din kommentar:

Trackback