back in town

Efter att spenderat förmiddagen på buss och tåg mötte jag upp min syster och Tove (och hennes lilla Molly såklart) för en mysig fika på stan. Träffa Tove borde jag göra oftare men det är tyvärr inte alltid tiden räcker till. Inte lätt när man bor i olika städer. Bland annat diskuterades lägenhets- och husköp och det är ju en himla djungel. Vi mötte sen upp min mamma och shoppade smink från Nouba till 70% rabatt. Som hittat! Kan visa imorgon vad jag köpte, eller snarare vad jag fick av mamma. Hon är bra hon! På Ur och Penn köpte jag mig dessutom en klocka. Slog till på en billig i silver som jag också kan visa imorgon. Har tänkt att jag kanske skulle önska mig en fin klocka i examenspresent, men är så osäker på om jag trivs i klocka. Det är så olika det där. Nu ville jag iallafall köpa nån billig men fin som jag kan testa med hur det känns. Skulle inte kännas varken bra eller kul att få en klocka för tusentals kronor i present om jag sen inte skulle använda den.

Nu ska jag titta på Bergs bärbara talkshow innan det blir tack och godnatt för idag. Imorgon har jag en mysig tjejkväll hos min fina vän Emelie att se fram emot. Härligt!

onsdag

Seminariet i förmiddags gick bra och det är skönt att ha det överstökat. Föreläsningen nu på eftermiddagen var bra och framför allt var läraren kul att lyssna på. Hon pratade lite fort, men hon är från Sydafrika och personer med engelska som modersmål pratar ju i regel lite snabbare, men det var ju inte så man inte hängde med. Föreläsningen var om service quality och när man jobbat inom service var det inga problem att hänga med och uppfatta situationer. Så den kursen känns bra. Träffade också medlemmarna i min grupp till projektet i kursen och dom verkar kanon och vi har bestämt ämne och allt så nu är det bara att köra igång. Vi har hela november månad på oss så det är skönt.

Nu ska jag hem och ta kväll. Först ska jag hämta ut några grejer jag fått på posten. Bland annat en kursbok och foundation från Kanebo.

Pusspuss!

snabbvisit i jönkan

Jag är tillbaka i Jönköping, men det blev på någon sorts snabbvisit. Idag har jag förberett mig inför ett seminarie som jag har imorgon och efter det har jag föreläsning följt av ett snabbt möte med min ena projektgrupp. Förutom att det såklart är bra att jobba med olika människor för att öka på sin samarbetsförmåga är det lite rörigt att ha två separata grupper att försöka hålla kontakten och jobba med. Det är helt klart en fördel att jobba med två arbeten parallellt när gruppmedlemmarna är samma. När Åsa och Johanna är här har vi till och med suttit hela gänget tillsammans, men uppdelade i två mindre grupper och jobbat på båda arbetena samtidigt. Effektivt om inte annat! Inte lätt att sitta fem-sex personer och försöka skriva på samma sak och komma med vettig input, så det brukar vara skönt att dela upp det lite. Nu blir det istället mega-uppdelat när det är olika grupper och alla har olika kurser parallellt. Då blir det ett pussel!
 
Hur som helst så var det viktiga den här veckan att gå på seminariet imorgon och sen händer det inte så mycket här på ett tag. Min ena kursbok har kommit och det vore bra om den andra också hann göra det till på torsdag. Då tar jag nämligen bussen uppåt landet igen. Hittade en buss till Norrköping för 29 kronor. Hur nu det gick till. Åker hem en vecka igen, helt enkelt. Och på torsdag nästa vecka är det jag och mamma (och kanske min syster) som åker bil ner till Jönköping igen för att någon dag senare åka på utflykt till Ullared. Kul! Det blir handling av lite bra-att-ha-saker och lite julklappar. Jag och Marcus är ju inte hemma på jul i år. Kommer nog kännas lite konstigt. Men julklappar ska vi förstås ge bort ändå, om än kanske inte lika många som vi brukar. Jag brukar har lite svårt att hejda mig.. Främst är det väl Nova och Neo som ska få någonting och sen får jag väl se vad jag hittar.
 
Nu ska jag skriva klart min analys inför imorgon och sen blir det tv. Eller snarare dator. Vill se både Montazamis och Bagge Wahlgrens program, men dom går ju på trean och sjuan och dom kanalerna har visst inte jag, så det får bli play innan jag säger godnatt.
 
Puss och kram!

lördag

Hej hopp!
Idag är det lördag och det blir en lugn sådan. Har varit nere på stan en sväng och fixat en liten present till min vän Tove som fyller år idag. Hon var inte hemma, så fick ställa den utanför hennes dörr och hoppas hon blir glad när hon hittar den. Nu håller jag precis på med lax i ugn med pesto till lunch. Marcus är och skriver högskoleprovet men kommer hem vilken sekund som helst och äter på sin lunchrast. När vi ätit ska jag få skjuts upp till Skobes och hämta ut en Volvo XC60 som familjen ska låna och provköra till på måndag. Mamma ska ju, som jag redan berättat, beställa en ny bil och nu ska det provköras så att hon får känna att valet blir bra.
 
Ikväll får det nog helt enkelt bara bli myskväll. Det är FF här hemma. Mamma och pappa är i Stockholm med vänner och har trevligt.

fiskgratäng

Håller på och förbereder för en fiskgratäng med lax som blir kvällens middag. Tänkte fixa klart potatismos och sås i förväg och sen bara kunna ställa in den i ugnen efter träningen. Jag och min syster ska gå på skivstång/intervall. Det ska bli kul! Det är ju inte riktigt något springväder ute i regn och rusk. 



måndag

Det blir nog inte världens bästa bloggvecka det här. Är hemma i Katrineholm och bara tar det lugnt. Igår var det så mysigt att träffa Marcus en stund innan hans arbetsvecka i Stockholm började. Jag hjälpte honom lite med matteplugg inför högskoleprovet på lördag. 

Idag har jag haft sovmorgon och sen varit med mamma och tittat på bilar. Hon ska beställa en ny bil och det är så många val man ska göra. Men nu har hon iallafall bestämt sig för en Volvo XC60 och utförandet är inte riktigt helt klart än. Det blir nog bra hur som. På eftermiddagen gick vi en promenad och nu blir det snart kycklingtacos. Vi har pappa-fritt här hemma också. Han är på konferens i Gränna. Vi bytte lite plats liksom. Även om jag ju inte direkt varit på nån konferens.


Den här löparjackan blev det förresten till slut. Från Stadium. Den är lila upptill, inte blå som den ser ut på bilden.

nöjd tjej tar ledigt

Är hemma från tenta nummer två. Skönt att ha allt gjort! Sjukt skönt faktiskt. Jag är vid väldigt gott mod efter den här tentan och jag hoppas verkligen att jag klarat den. Det känns så, men jag vågar inte riktigt hoppas för mycket eftersom det är så tråkigt att bli besviken. Dock har min magkänsla oftast haft rätt och jag har aldrig fått en negativ överraskning när tentaresultatet kommer, så jag hoppas det håller i sig. Det känns iallafall som att jag har en himla otur om jag inte klarat någon av dagens tentor. Isåfall får jag väl skylla på att jag multi-taskat för mycket, samtidigt som det vore en dålig ursäkt i och med att jag tänkt att jag hellre ville klara en tenta bra än att kugga båda med liten marginal.
 
Hur som helst, nu är det bara att vänta ett par veckor och se vad resultatet blir. Känslan efter alla tre tentor den här veckan är ändå bra och jag hoppas jag slipper bli besviken. Nu ska jag plocka ihop mina block och anteckningar, sen äta pizza och titta på Rederiet hela kvällen. Packa väskan också, för imorgon åker jag till Katrineholm och stannar hela nästa vecka!
 
 
 

one down, one to go

Är hemma nu en sväng mellan tentorna. Tur i oturen att dom var samma dag men olika tider. Ville ju gärna kunna skriva båda. 
Jag gjorde alltså tentan i b2b marketing nu på morgonen och det känns väl okej. Jag hoppas verkligen det räcker till godkänt, men det finns absolut inga garantier. Det var ett par grejer jag inte kunde något vidare, men majoriteten gick ganska bra. Jag får vänta och se helt enkelt.

Nu ska jag läsa på det sista inför eftermiddagen. Där har jag bra koll på graferna och allt kring dom. Däremot är det några ekvationsformler jag inte får kläm på och det är olika beroende på förutsättningarna i uppgiften och nåt formelblad finns inte att skåda så långt ögat når. Håller alla tummar jag har att det kommer uppgifter som jag kan så att jag klarar tentan. Det vore verkligen sjukt skönt!

throw back thursday



Tittade tillbaka i bloggen, och titta vad jag hittade! Idag är det exakt två år sen jag skrev min första tenta. Blir lika nervös fortfarande, men på ett annat sätt. Nu vet man ju hur allt går till, hur tentorna ser ut och hur man ska förbereda sig. Om jag bara vetat vad som komma skulle i nästa kurser hade jag nog skitit på mig. Hade Microeconomic Principles varit min första kurs hade jag hoppat av efter första föreläsningen, men istället tog jag mig an utmaningen och jag är så stolt över mig själv att jag nu kan räkna och rita grafer på ett sätt jag aldrig trodde jag skulle klara. På lördag har jag förhoppningsvis min sista tenta i nationalekonomi och det vore så skönt om det blev så.
Hej mig!

en annan dag


Här har ni mig. Fast inte dagens version. När jag sitter hemma och pluggar är det inte så piffigt kan jag meddela. Lite deo och håret i en snodd bara. Märkvärdigare än så blir det inte. Ska räkna lite nu och sen tänkte jag, hör och häpna, ta en dusch och fräscha till mig lite. Vilken lyx va?

svårt att sova

Jag har så himla svårt att somna på kvällarna. Bara ligger och vrider och vänder på mig och funderar på olika saker fram och tillbaka. Minst en timme ligger jag och vrider mig varje kväll. Igår var det lite extra tjurigt eftersom min vänsterarm gjorde lite ont att ligga på efter vaccinationen. Att ta sprutorna gick för övrigt bra och det är skönt att ha det gjort och överstökat. Det jag låg och tänkte på igår iallafall var att när det är tenta på en helgmorgon går ju bussarna så illa. Så var tvungen att reda ut hur jag ska göra på lördag. Kommer behöva åka hemifrån 07.10 för att hinna, vilket innebär att jag kommer vara framme i skolan före halv 8 och tentan börjar 8. Jobbigt att gå upp så tidigt, men jag får väl ta med mina anteckningar och kolla det sista när jag kommer fram till skolan. Brukar faktiskt inte ta med mig anteckningarna så jag kan läsa sådär innan. Gillar inte det riktigt. Eller, det passar inte mig iallafall. 

Men jaha. Dags att kicka igång den här pluggdagen nu då. Är inte direkt sugen. Igårkväll kikade jag iallafall lite på international macro and finance som jag ju har omtenta i. Har tidigare bara kört på med b2b. Delar nog upp det lite idag med. Skulle bli så fantastiskt glad om jag kunde klara båda tentorna på lördag. Undrar vad jag ska unna mig då?

Puss!

från spanien







glömskan

Är på väg in till stan för att uträtta mina ärenden för dagen. Tur att jag inte ska köpa nåt för mitt visakort ligger kvar hemma. Får komma ihåg att ta med det sen när jag ska till vårdcentralen. Jag ska ju vaccinera mig idag! Två sprutor. Usch och fy. 

pannkakor och löparjacka

Håller på och steker pannkakor till middag. Kanske inte det mest näringsrika av allt man kan välja, men ack så gott. Tänkte äta och titta på ett avsnitt av Rederiet och sen återgå till mitt plugg. Kom precis på att jag ska vaccinera mig imorgon. Inte jättekul, men ett måste, så det är bara att bita i det sura äpplet.
 
Ska även passa på att åka till skolan också fixa med mitt passerkort eftersom det inte blev av idag. Ska slå två flugor i en smäll eftersom min fina mamma hörde av sig och tänkte beställa en löparjacka till mig, och jag tänkte prova ut en bra storlek. Kan lika gärna göra det om jag ändå ska ta bussen in till stan. Kanske till och med tar på mig träningskläderna och promenerar in? Det tar ungefär en timme. Får se hur vädret ser ut imorgonförmiddag helt enkelt.
 
 
 

en tisdag

Har inget att säga.
Jag åkte inte till skolan idag.
Pluggar i min soffa istället.
Nu ska jag snart äta lunch.
Kul.

fullt ös

Förmiddagen blev det ju inte mycket med eftersom jag sov länge och sen gick ut en sväng. Efter mannagrynsgröt och smörgås till lunch har jag kört på med b2b-plugg fram till nu, med lite paus för Bron på svtplay och middag. Just nu känns det lite sådär att jag har två hela olika tentor att plugga till samtidigt, men det är ju inte så mycket att göra åt. Imorgon tänkte jag åka in till skolan och sitta där på förmiddagen. Måste ändå gå till ett ställe och få hjälp med mitt passerkort. Igår när jag skulle till tentan kom jag nämligen inte in på skolan. Inte bra. 

måndag

Imorse hade jag väckarklockan av och tog sovmorgon, vilket var väldigt skönt. Började dagen med att ta mig i kragen, så jag drog på mig träningskläderna och gick ut och sprang en sväng. Inte speciellt långt, bara ett par kilometer och så lite gång på det. Det började regna mitt i, vilket inte var lika skönt som sist det inträffade. Då var det väl runt 20 grader i luften och nu kanske 8. Hur som helst, lite frisk luft och nån form av träning blev det iallafall. Nu ska jag ägna resten av dagen åt plugg. 




glad tjej!

Tentan gick grymt bra! :) Tror aldrig jag varit så nöjd när jag gått ifrån en tenta, så det känns ju skönt. Sen vet man aldrig vad läraren förväntar sig och alltid missar man ju nånting, men godkänt är det alla gånger och jag hoppas verkligen på vg. Sen ska ju resultatet läggas ihop med allt annat vi gjort så resultatet overall är jättesvårt att spekulera i. Nu ska jag iallafall åka hem, läsa lite och sen bara ha söndagsmys!

Puss på er!




tentadags

Jag tillbringar förmiddagen med att gå igenom mina anteckningar om och om igen. Det är ganska mycket så egentligen blir det väl bara ett par gånger. Det jag tror är viktigast lägger jag lite extra fokus på. Klockan 14 är tentan och jag hoppas verkligen att det går bra! Jag har en bra feeling i kroppen men samtidigt vet man ju aldrig vad det kommer frågas efter. Hoppas jag har lagt fokus på rätt saker.

Tentan tar nog inte så lång tid så innan jag tar kväll tänkte jag läsa lite inför kommande vecka. Imorgon börjar det på allvar men eftersom jag har två tentor att plugga till parallellt så kanske det är bäst att titta lite redan ikväll.

Puss på er och håll tummarna!

two years ago




nöjd tjej

Redovisningen på förmiddagen gick jättebra och vi fick bra kritik både för vår film och presentationen, så det känns himla skönt. Såååå gött att allt grupparbete är klart nu så man bara kan fokusera på sitt eget plugg till tentorna. Och som jag tjatar om det. Nu har jag iallafall antecknat klart allt jag ville och tänkte ta kväll för idag. Ska laga lite middag nu och förut köpte jag jordgubbar till fredagmys. Det sitter inte fel.
 
Imorgon blir det såklart en heldag med näsan i anteckningarna, men ett inlägg här eller två ska jag väl kunna åstadkomma ändå. Åtminstone om jag hittar någon intressant att delge er. Två inlägg om att jag har näsan i en bok känns ju inte så spännande. Men nu: mat och idol!

dagens




att inte digga sig själv

Förut idag blev jag både glad och ledsen på samma gång. Av samma sak. Fick se vår färdiga reklamfilm och den blev himla lyckad tycker jag, så det känns väldigt bra i project management. Rapporten blev bra, filmen blev bra och det känns bra inför vår pitch imorgon. Dessutom känns det bra med mina förberedelser inför tentan som jag skrev om förut. Det känns skönt att jag har bra koll när det fortfarande är ganska gott om tid att sitta och bara nöta in grejer.
 
Det som gjorde mig ledsen? Sjukt ledsen faktiskt, eller kanske mest besviken på mig själv, var att i filmen ser jag så fruktansvärt tjock ut. Kanske är jag det, men jag har inte känt mig sån på väldigt länge, och det gjort mig besviken. Jag har gått upp ett par kilo på senaste tiden och det känns så jäkla tråkigt och jobbigt. Och den enda som kan ändra på den trenden är ju jag själv. Det måste jag göra, och det SKA jag göra! Om drygt två månader åker jag till Thailand och då vill jag känna mig fin och bekväm. Smal som en sticka blir jag aldrig, men slank har jag redan bevisat för mig själv och andra att jag kan vara. Från och med på måndag ska det bli ändring. Jag måste skärpa mig med maten och träningen vet jag ju att jag kan ta tag i, det var bara så himla synd att en skitjobbig förkylning satte käppar i hjulet. Nu får det bli två veckor (en här i Jönköping och en i Katrineholm) med promenader och löpning och när mina nya kurser drar igång blir det i kombination med pass på Friskis. Jag är taggad. Det är bara så synd att man ska känna sig så ful och klumpig för att tagga till. Förhoppningsvis var det här bara den lilla tändvätskan jag behövde.
 
Jag ska väga och mäta mig imorgon och till den 19/12 ska jag gå ner 5 kilo. Ska vi säga så?

sprutor man måste ta

När jag var i Thailand för tre och ett halvt år sen vaccinerade jag mig, som sig bör, mot hepatit, men när jag kom hem från resan glömde jag bort att ta den tredje och sista sprutan några månader senare. Som många säkert resan vet tar man tre sprutor Twinrix med lite olika mellanrum för att få ett livslångt skydd. Men i och med att jag missade sista sprutan måste jag vaccinera mig igen inför vintern. Svider ju lite när varje spruta inklusive avgiften på vårdcentralen kostar ungefär 500 kronor. Plus att ta sprutor är inte direkt någon hobby jag har. 
Hur som helst, idag när jag bokade tid visade det sig att det bara räckte att jag tar en spruta, som förser mig med livslångt skydd mot hepatit b och typ 25 års ytterligare skydd mot hepatit a. Så det var ju skönt! Ska även ta en spruta mot polio som också ger livslångt skydd, så två sprutor blir det men skönt att få det överstökat på samma dag. På onsdag fick jag en tid!




motivationen är på topp!

Lever just nu på motivationen jag fick imorse när det gick så bra på redovisningen. Har tidigare känt att jag kämpar på men hoppas att dagarna går fort så jag får allt överstökat, men nu känner jag mig motiverad att prestera bra på presentationen imorgon och på tentorna som kommer! Hoppas dagarna går fort, men att jag samtidigt lär mig riktigt mycket. I project management har jag gått igenom alla slides från föreläsningarna, läst hela boken och markerat viktiga sidor och nu antecknar jag dom här utvalda grejerna. Känns som det är en metod som funkar fint i den här kursen! Ska köra på nu i några timmar och förhoppningsvis hinner jag göra klart allt redan ikväll så att jag sen bara kan nöta imorgon och på lördag. Gött! Bäst att passa på medan motivationen sitter i. Måste dra fram dammsugaren också. Ingen hårar värre än jag och det känns som det ligger hår överallt i lägenheten, så ett varv med städning får det bli framåt kvällen. Men nu blir det fokus på anteckningar!




ett litet hurra

Är på väg hem från skolan där morgonen har bestått av muntlig presentation i b2b marketing. Jag tycker det gick över förväntan och lärarna verkar tycka att vi valt ett spännande ämne och gillade att vi jämfört flera olika case och vi fick även bra konstruktiv kritik att ta med oss för framtiden. Känns skönt att ha det avklarat och kan lägga det åt sidan till på måndag då jag drar igång tentaplugget i den kursen. Fram tills dess är det fokus på min andra kurs där jag har redovisning imorgon och tenta på söndag.

Pusspuss!

Är glad för det lilla

Godmorgon alla läsare! Hoppas ni stannar kvar alla ni som hittade hit igår. Tror att det var mitt inlägg som språkpolis som lockade hit er. För övrigt är det lite halvtrist att blogga just nu. Jag har inget spännande att dela med mig av, alldeles för få läsare och i princip noll kommentarer. Men jag antar att det inte är så många som bryr sig om vad jag har för mig. Det får man ju ta.

Nu ska jag iallafall göra mig iordning, äta en rejäl frukost och sen möta upp min grupp i skolan där rapporten i b2b markering äntligen ska bli klar! Och imorgonbitti är det muntlig presentation! 


på önskelistan

 
Om ni bara visste hur mycket jag älskar paljettjackor! Jag har tre stycken i lite varierande utseende men den här godingen från Gina Tricot får väldigt gärna flytta in i min garderob! Älskar hela outfiten (möjligen minus skorna)!

plugg och bilsnack

Jag har fått ont i halsen igen och näsan är fortfarande täppt. Har ju inte rört en fena på hur länge som helst i hopp om att jag skulle bli frisk så jag kan komma igång med träningen igen. Som det är nu vågar jag inte ge mig ut och gå ens i långsamt tempo. Som tur är är det ju iallafall pluggperiod nu, så jag har inte direkt all tid i världen att lägga på träning heller. Förhoppningsvis ger sig förkylningen till helgen så kan jag ge mig ut och gå och kanske till och med springa under nästa vecka. Friskis-kortet får nog däremot vänta till efter tentorna. Bra tajming att det gick ut lagom till jag blev sjuk. Onödigt att det ska ligga och kosta pengar när man inte kan använda det.
 
Idag har jag varit effektiv. Varit i skolan och gjort klart allt i min ena kurs och dessutom läst flera kapitel i boken. Tenta på söndag! Imorgon är det möte med andra gruppen för att göra klart allt där. I den kursen har vi nämligen redovisning klockan 8 på torsdag morgon. Ska bli sååå skönt att få dom här grupparbetena överstökade!
 
En liten hobby jag sysslat med ett par dagar nu i mina pluggpauser är att bygga bilar på framför allt Volvo. Min mamma ska beställa en ny bil och det finns ju himla mycket att välja på. Jag har nog inte så himla mycket talan, men det är ju inte precis varje dag man kikar på fabriksnya bilar så det är bara att passa på. Haha. Inte kunde man kopiera någon bild och visa upp här heller, så ni får visst inte veta vilka skönheter jag byggt. Synd.

språkpolisen

Något som jag stör mig väldigt mycket på och stöter på väldigt ofta i tider som dessa när det är många som bloggar eller skriver på Facebook om sin träning är att människor i allmänhet inte kan beskriva antal repetitioner av saker och ting ordentligt. Till exempel om man sprungit ett antal intervaller eller gjort si och så många armhävningar i omgångar.
 
Rätt vad det är skrivs det att man gjort plankan i 30*3 sekunder. Det innebär alltså att man gjort plankan 30 gånger, 3 sekunder varje gång, vilket jag inte tror är ett så vanligt upplägg. Normalt är nog snarare 3*30 sekunder.
Samma sak såklart med armhävningar. I regel gör man kanske 2*20 stycken, dvs 20 stycken först och 20 till efter lite vila. Inte 2 i taget med vila emellan och upprepar det 20 gånger (20*2).
 
Är vi överens?

från turkiet






Jag och min lillasyster började sommaren med en vecka i Turkiet. Det satt inte fel!

helgen

Jag har verkligen haft en supermysig helg när Marcus varit här nere hos mig. Det är alltid när han kommer hit som det känns mest att vi inte bor tillsammans. Hemma i Katrineholm är det mest som att vi båda är och hälsar på och vi far fram och tillbaka mellan våra familje, men här blir det lite annorlunda.
 
Vi har inte gjort så mycket, utan mest myst i soffan och umgåtts liksom. Igårkväll lagade vi god mat med helstekt rostbiffsfilé och potatisgratäng och Marcus gjorde en god äppelpaj till efterrätt. Han är så duktig på att baka och själv bakar jag ju inte så ofta. Annars var vi en liten sväng på Ikea och även Media Markt och Elgiganten där vi efter långa funderingar köpte en surfplatta från Samsung. Vi har pratat om att köpa en ganska länge, och delvis är det för att vi vill ha en med oss när vi åker till Thailand. Till exempel ska vi mellanlanda i Peking där vi har en väntetid på 10 timmar ungefär, så en film eller två under den tiden skulle inte sitta fel. Vi valde att köpa Samsungs nyaste modell Tab 3 med 8 tums skärm istället för den vanliga 10,1. Den kändes smidigare och hade ändå tillräckligt stor skärm och passade bra till vad vi vill använda den till. Förhoppningsvis kommer jag få lite nytta av den, även jag, i framtiden. Marcus har den nu som sin i och med att han jobbar borta och det är smidigt med den där lilla istället för dator.
 
Jaha, det var en liten update det. Ikväll är det "äntligen" tvättning som står på schemat och från och med imorgon blir det fullt ös med plugg. Har faktiskt varit duktig och gjort grejer under veckan som varit, men nu är tentan nära och det gäller att banka in så mycket som möjligt i hjärnan. Dessutom är det ju rapportskrivning och muntliga redovisningar som gäller denna vecka också! Håll tummarna för att det går bra!
 
 

fredag

Nu tar jag kväll för idag. Både böckerna och jag får vila lite, och den där rapporten jag skrev om förut har jag lämnat ifrån mig. Är faktiskt nöjd med vad vi åstadkommit! Det är alltid svårt med grupprapporter. Alla är inte direkt jättebra på engelska och jag brukar föredra att vara den sista som läser igenom och ändrar sånt jag inte är nöjd med. Tror inte att det är något stort kontrollbehov jag har egentligen, utan mest att jag vill undvika onödiga konstiga ordföljder och syftningsfel.
 
Hur som helst, nu ska jag gå dom typ 4 steg som krävs in i köket och hälla upp ett glas vin och börja med middagen. Pastagratäng med kyckling och bacon tänkte jag göra. Inte speciellt avancerat. Äta får jag göra själv eftersom Marcus inte kommer förrän sent ikväll. Just nu är han och dömer hockey i Gnesta, så det blir en bit för honom att köra sen. Men det blir nog bra.
 
Hejhej!
 
Från London

snyggt?

Kanske är det bara jag som är gammalmodig eller något, men finns det över huvud taget någon som tycker att det här är snyggt? En liten insektspiercing att ha i näsan. Vafan?!
 
 

skolsnack

Plugg, plugg, plugg och plugg var det här. Nu ska jag fortsätta läsa och senare i eftermiddag får jag sista delen till en rapport jag håller på att sätts ihop. Det ska bli skönt när den är klar! Sen är det bara rapport nummer två vi ska få till också, men det får bli efter helgen. Ikväll kommer Marcus hit nämligen! Mys!

Nästa vecka blir det alltså till att färdigställa två rapporter, få till två muntliga redovisningar och tentaplugg som gäller. Försöker läsa ganska mycket nu innan också i och med att tentan i project management är nästa söndag, bara två dagar efter sista redovisningen. Inte optimalt, men det är skönt att det inte ska räknas och så. Det här är bara att nöta in. Sen, veckan efter det, är det två kurser som ska pluggas parallellt. Har nämligen tenta i b2b och även omtenta i international macro and finance samma dag, på lördagen om två veckor. Det bli en jobbig vecka och dag. Men jag ska göra mitt allra bästa för att klara båda. Känner ju att det är lite jobbigt att jag är i Thailand under nästa omtentaperiod. Därför vore det sjukt skönt att inte ha någon tenta att skriva då. 

Nu ska jag återgå till min bok!



här var det klippt



trött man bliiiir

Var heeeelt säker på att jag hade bokat tvättid ikväll. Tur att jag gick ner och tittade om detta stämde, eller rättare sagt fick det bekräftat, när jag kom hem från skolan. Snarare fick det obekräftat kan man säga. Ingen tvättid åt mig inte. Egentligen är jag inte så ledsen för nu känns det mest jobbigt att tvätta. Samtidigt behöver jag snart tvätta men får snällt vänta till söndag. Aja. Inte så mycket att göra åt. Sitter just nu med nyllet i en av mins skolböcker och är sjukt nära att somna. Ska försöka läsa lite till och sen fixa lite middag. 



the other day




tråkig blogg

Den här bloggen är kanske inte den mest spännande just nu. Det enda jag gör är ju pluggar, sitter vid datorn, tränar och äter. Och nu tränar jag ju inte eftersom jag är sjuk. En del mindre alltså. Nu är jag iallafall på bättringsvägen, vilket känns skönt. Ska åka in till skolan nu och ha möte och förbereda för en genomgång med läraren som vi har om ett par timmar. Hoppas det flyter på bra!



tisdag och sjuk

Idag skulle jag haft ett möte, men det blir uppskjutet till imorgon istället på grund av att jag är sjuk. Som sagt, så himla typiskt att det här skulle komma just nu! Istället multi-taskar jag här hemma med anteckningar, rapportskrivande och läsning. Känns lite panikartat att tentorna är så snart, men antar att det löser sig det också. Jag har ju inget annat för mig än att plugga egentligen så det är väl bara att ta sig i kragen. Nu när jag är sjuk kan jag ju inte träna heller, så då hänger inte det över mig heller.
 
Förresten så ska jag välja en valbar kurs till i vår också! Sista kursen jag kommer läsa innan examen och parallellt med slutfasen av c-uppsatsen (som jag försöker tänka så lite på som möjligt just nu). Valwebben har öppnat idag så måste gå in nu direkt och se vad det finns för kurser att välja på! Hoppas det finns något som passar mig bra.
 
Puss!