Koh Lone

Skrivet den 22/12

Idag tog vi en longtail boat till en ganska stor men oexploaterad ö, nämligen Koh Lone, där vi fick en helt egen strand för oss själva. Någonstans på ön ska det visst finnas nån form av restaurangaktigt, men i övrigt ingen bebyggelse och från vår strand var det enda man såg några båtar som smög förbi då och då. En härlig dag har vi haft! Imorgon tar vi vårt pick och pack och flyttar till Kata Beach över jul!

phuket town

Resan var lång, men jag tycker faktiskt den gick över förväntan. Men det är klart, kan man undvika 10 timmars väntan vid mellanlandningen till ett vettig peng så är det såklart värt. Vi kom fram till hotellet vid 3 inatt ungefär och vi sov alldeles för länge så vi missade frukosten. Istället åt vi pad thai till lunch en bit ifrån hotellet. Hotellet är kanonbra men ligger inte direkt vid nåt turiststråk, så ikväll åker vi iväg och tillbringar kvällen i "centrum". Nu på eftermiddagen har vi varit på ett spa som ligger vägg i vägg med hotellet. 1,5 timme fot- och ryggmassage fick det bli. Hur skönt som helst! 

Slänger in en bild på rummet vi bor i.



på väg!

Vafan, här skrev jag precis ett ganska långt inlägg om planerna för dagen och annat men det ville inte publiceras och försvann sen. Hurra! Sitter på tåget mot Stockholm nu. Marcus jobbar ju där så vi ska mötas upp på centralen. Jag tänkte äta nån lunch innan vi tar Arlanda express mot flygplatsen. Vi lyfter 18.20 om det inte blir nån försening. I och för sig skulle det inte göra så mycket om vi fick vänta lite, vi har ändå en mellanlandning i Peking där vi ska vänta nästan 10 timmar! Vi har tänkt gå ut från flygplatsen om vädret tillåter, men det verkar som det är kallt och vi har ju inte direkt laddat upp med varma kläder. Annars har vi laddat upp med filmer på surfplattan, podcasts, böcker och korsord så det går nog ingen nöd på oss. 

Vi får se när nästa uppdatering blir. Hoppas ni tycker det vore skoj med nån liten update då och då!?

Pusspuss! 




dan före dan

Tentaperioden är över och igår tog jag jullov! Tentan jag skrev igår gick väl sådär. Den jag skrev förra veckan gick mycket bättre. Det är bara att invänta resultatet och ta nya tag om det inte gick vägen.
 
Dan före dan är det för mig idag! Julfeelingen infinner sig ju inte riktigt, men det är faktiskt inte hela världen. Det blir ju jul ändå, även om det inte är en meter snö och minusgrader. Å andra sidan kunde det ju varit bättre än 6 plusgrader och en gräsmatta lika grön som i oktober. Hur som helst. Idag är det ganska mycket som står på schemat. Jag ska packa väskan inför imorgon (sjukt skönt att åka på långsemester alltså), gå en sväng på stan med pappa, slå in sista julklapparna och ikväll kommer mormor hit och vi ska ha lilljul med julmat och lite julklappsutdelning. Lyxigt för familjen att köra två julaftnar. Jag ska ge alla varsin klapp som är från mig och Marcus och förhoppningsvis får jag väl någon jag med. Mysigt ska det bli iallafall. Det kanske i och för sig innebär att det är dopparedagen för mig idag? Å andra sidan är det mer spänning inför imorgon, så dan före dan får det vara!
 
Jag hoppas på att kunna göra några uppdateringar medan jag är i Thailand. Har ganska höga förhoppningar på det i och med att det verkar vara rätt bra tillgång till wifi där vi ska vara. Tänk att sist jag var i Thailand hade jag inte ens någon smartphone, så då var det internetcaféer som fanns att tillgå. En smartphone hade knappast hjälpt heller, för det känns inte som wifi var något direkt vanligt förekommande. Det är snart 4 år sen jag, Ellen och Sanna var ute på äventyr. Sjukt vad fort tiden går! Så, som sagt tänker jag göra mitt bästa för att uppdatera bloggen och kanske slänga in nån bild om nätet tillåter och annars är det väl Instagram som känns lättast att bara slänga in en bild på. Vi får se hur det blir helt enkelt.
 
Nu ska jag slå in ett par julklappar medan jag fortfarande är ensam hemma!

tentadags

Tänkte bara slänga in en liten update! Imorse åkte jag bil ner till Jönköping, för imorgon vankas det tenta minsann. Nu på eftermiddagen har jag gjort klart mina anteckningar och nu är det bara att nöta som gäller resten av kvällen. Känns som jag har ganska bra koll, men som vanligt vet man ju inte vad som var viktigast förrän man sitter där med frågorna framför sig. Efter tentan, som bara är en kortis på max tre timmar, ska jag göra ett ärende i en butik och sen plocka fram sommarkläder till Thailand från källaren innan jag åker upp till Katrineholm igen. Där väntar lucia-tittande och eventuellt bio som avslutning på dagen. Sen är det plugg som gäller fram till måndag då jag åker ner för nästa tenta. På söndag ska jag även på julbord med Marcus familj. Det ska bli jättetrevligt och förhoppningsvis gott. 

Jaha, dags att återgå till anteckningarna!

trafikkaos

Det där med att bussen åkte i tid hjälpte mig inte ett skit kan man säga. Det är helt stopp i båda riktningarna utanför Ulricehamn och i Jönköping har vissa väntat på sina bussar sen 10 i förmiddags. Med andra ord är det kaos och noll info och vi var ett gäng som gav upp i tid och köpte biljetter till Östgötapendeln (tåg) istället. Förhoppningsvis kommer tåget kunna köra på i vanlig takt och då är jag i Norrköping kl 18 istället för 17 och det känns som ett kap, med tanke på att man inte har nån aning om det dyker upp några bussar än på ett tag. Sitter iallafall på tåget nu och ska sätta på en schysst podcast.

Puss!

time to leave

Efter mycket ringande och krånglande har jag fått reda på att min buss har avgått från Göteborg i tid och det ser alltså ut som jag kommer ungefär i tid till Norrköping. Där ska mamma hämta upp mig och sen blir det nog Idol och mys för hela slanten. Men från och mer imorgon blir det ju nånting annat för hela slanten. Näsan i böckerna! Lite träning ska jag också hinna med och på onsdag åker jag tillbaka till Jönköping för att skriva min första tenta denna period.
 
Presentationen på förmiddagen gick bra och det är skönt att ha det gjort. Och Casandra som var fast i Stockholm har också kommit till rätta, så allt är frid och fröjd. 
 



myskväll blev stresskväll

Min lite lugna kväll gick i stöpet, eller vad man säger. Min vän Casandra som var en av två som skulle presentera imorgon sitter fast i Stockholm på grund av att tågen är inställda och hon vet inte om hon kommer hem ikväll eller ens i tid till imorgon. Så jag ska presentera iallafall, tillsammans med en annan tjej. Med andra ord, nu ska jag hoppa in i duschen. Har precis varit på cirkelfys. Mina lår fick sig en rejäl omgång! Sen ska jag skriva ett litet manus inför morgondagen. Jag ska bara prata i ungefär två minuter, så det är inte hela världen, men det är inför alla som läser kursen, vilket väl är ungefär 100 stycken. Inget man gör varje dag precis.
 
Sååå, nu dusch, sen manus och middag!
 

två veckor kvar

Presentationen igår gick fint, men jag var himla nervös. Jag har varit det dom två senaste gångerna jag redovisat och jag vet inte riktigt varför. Jag får väl förbereda mig mer till nästa gång. Känner man sig trygg med det man ska presentera känns det ju mycket lättare. Verkligen något att ta med sig in i yrkeslivet. Där kommer jag i och för sig antagligen mest prata svenska, vilket såklart underlättar massor. Även om jag är bekväm med engelska så är det ju inte samma sak och det är svårare att uttrycka sig.
 
Aja. Rapporterna är inskickade och klara och nu ska jag ägna dagen åt att fylla i en service journal jag ska lämna in imorgon och sen är det fokus på boken! Helt hopplöst känns det inte och det ska bli skönt att komma igång med tentapluggandet. Två ganska "små" tentor har jag framför mig och jag hoppas jag klarar det fint. Den 12e och 17e ska det skrivas och den 19e åker jag till Thailand. Idag är det bara två veckor kvar! Hur fort har den här terminen gått egentligen?! Å andra sidan förväntade jag mig inget annat.
 
 
 

en liten skolupdate

Imorgon eftermiddag har vi muntlig presentation i Service Management and Marketing och när det är överstökat är det bara tentaplugg som gäller. På fredag är det pitch i Marketing Communication men den ska två andra tjejer i min grupp göra, så där behöver jag inte lägga något fokus, förutom att jag ska ta mig dig till 8 på morgonen. Bara det är ju utmaning nog. På fredag eftermiddag hoppar jag sen på bussen mot Norrköping där mamma ska hämta mig. Det ska bli skönt att vara hemma några dagar eftersom jag inte ska vara där alls på jullovet.
 
Nu ska jag titta på Fest hos Bagge Wahlgren. Dom är härliga tycker jag!

förra julen

 

3 december

Lite skönt ändå med ett meddelande om att det varit fel på besöksstatistiken i söndags. Inte för att jag har så jättemånga läsare i normala fall, men på senare tid har den varit bättre än vanligt och det är ju trevligt att det finns några som uppskattar att man skriver. I söndags däremot hade jag noll läsare enligt statistiken. 0. Det kändes ju lite halvdant. Mest för att det verkade som att alla andra firade advent precis hela dagen och inte hade tid för dator, medan jag satt i min lägenhet ensam. Haha. Men förhoppningsvis var det några tappra själar som tittade in, men inte registrerades i och med att det var nåt datastrul.
 
Hur som helst. Nu är det väldigt nära färdigskrivet på alla rapporter! Underbart. Ikväll ska jag bara förberede min del för den muntliga redovisningen som är imorgon efter lunch och eventuellt skriva några sista rader på en slutsats. Fram till dess blir det ett avsnitt Rederiet, träning och lite middag. Apropå träning vaknade jag imorse med nån sorts nackspärr. Kan inte vrida nacken speciellt mycket åt höger utan att det gör ont och strålar upp i huvudet. Men jag läste att det är bra att röra på sig så att blodcirkulationen kommer igång, så träning blir det!
 
Är det någon som sett julkalendern förresten?
 
 

2 december

Jag har jobbat med rapporterna i skolan hela eftermiddagen och verkligen haft fullt fokus. När jag kom hem fortsatte jag ett par timmar till och jag var helt slut när klockan närmade sig åtta. Någon motion hade det ju inte varit tal om, men Marcus ringde och sa att jag skulle gå ut och gå en liten sväng iallafall för att fräscha upp huvudet lite. Jag hade klagat lite på att jag var så himla sliten. En promenad på dryga 20 minuter blev det iallafall i kylan och det var skönt med lite frisk luft. Imorgon ska rapport nummer två göras klar och på eftermiddagen har jag tänkt träna.

Det dåliga med tempot idag var att jag inte kommer ihåg om jag bokat av passet jag tänkte gå på eller inte. Det kan hända att jag gjorde det i förmiddags men jag är väldigt osäker. Inte mycket att göra åt nu iallafall.

Nu ska jag slappa lite vid datorn och sen sova!




måndag morgon

Är på väg till skolan för att träffa gruppen och göra klart rapporten. Blir skönt att få den ur världen. Sen är det bara presentationen kvar på onsdag efter lunch. Som bekant blir det ju inte direkt lugnt efter det, eftersom det är tentor på ingång och det är mycket att läsa inför det. Tur och kul att det är intressant åtminstone! 

Kommer förmodligen inte hinna träna det passet jag tänkt idag, så som det ser ut nu får det bli löpning på programmet. Det var ett tag sen, men det blir nog en uppvärmningsrunda och intervaller på det. 

Puss!

en annan jul

 

första advent utan ljus

Jag kör ju på en advent utan pynt, och det känns lite tråkigt. Framför allt känns det tråkigt att inte tända första ljuset idag när det är första advent och allt. Jag ska i och för sig inte klaga. Jag har ju valt det här själv. Bara fem ynka dagar kvar i Jönköping innan det är dags för tentaplugg i Katrineholm. Ska bli mysigt att vara hemma lite i och med att själva julen inte firas hemma med familjen utan i Thailand med Marcus. Förmodligen är det kanske den enda julen jag kommer spendera så långt borta. Det är ju mysigt med jul och jag tror jag föredrar att fira en svensk jul med julbord, julklappar, tomte och Kalle Anka. Men det vet jag ju inte än, men jag har mina aningar. Det gör det ju dock inte mindre skönt att få åka på en lång solsemester och det ska verkligen bli så himla kul att komma iväg.
 
Nu sitter jag med en lite brådskande rapport i knät. Ska strax byta om och åka ner på stan och kika på julskyltningen en liten stund innan jag ska gå på skivstång/step. Det var verkligen ett bra beslut att inte träna igår. Jag kände mig sliten i armarna som fick sig en omgång på cirkelfysen i torsdags och skivstångspass både dagen innan och dagen efter.
 
Det ska iallafall bli kul att träna och skönt att få allt med rapporter överstökat!