girls


Världens mysigaste mys med världens goaste vänner. Tyvärr är inte bilden tagen idag. Nu när det intensiva festandet är slut saknar jag er mer och mer! Men om två veckor kommer jag och gör Katrineholm osäkert igen!

entrepreneurship

Svåraste ordet hittills att stava, men jag tror jag får ordning på det för det mesta. En av våra första kurser är som sagt Entrepreneurship and Business Planning och med det sagt är det dags att kila till bussen. Det är alltså entrepreneurship som är lite knivigt att få till stavningen på. Gött btw att då och då ha föreläsning mellan 15 och 17. Nästan som att jobba kväll fast man får gå hem mycket tidigare än vanligt. Lyx!

back to business

Finsittningen och festen efteråt var great! Det var bara en liten detalj som saknades. Disco Infernos spex. Vi kom alltså inte topp fem!! Och ingen (förutom kanske juryn då) fattade varför. Ingen i vår grupp iallafall. Så jag är faktiskt skitbesviken att vi inte fick vara med och fightas. Men så kan det vara. Vi ägde dansgolvet iallafall, det var det ingen som kunde ta ifrån oss!

Kick-Off Week är nu officiellt över och allvaret ska börja på allvar. Vi har ju startat lite smått med ett par föreläsningar, men det blir inte riktigt samma sak när man fortfarande har Kick-Off stuff att se fram emot. Nu är det ju bara vanliga fester på kvällarna... Haha. Skämt och sido, jag ska faktiskt ta det lugnt resten av veckan för ikväll kommer minsann Marcus hit! Så då får det bli filmer, matlagning och mys på kvällarna. Det blir fint det.


stresssss!

Högst upp på minussidan (som är väldigt kort) med Kick-Off Week står stressen. Man hinner vara hemma efter skolan typ en kvart innan man måste rusa tillbaka för diverse skitroliga aktiviteter. Min idé om Night Mission var hyffsat rätt, förutom att det var fler uppdrag att utföra än saker att hämta. Sakerna att hämta var dock inte superlätta, men vi klarade hela listan och dessutom i tid, och vi misstänker även att vi var först av alla. Inte illa pinkat!

Synd att det är sista dagen idag. Sista kvällen med älskade Disco Inferno. Men jag tror vi kommer mynta något slagt uttalande i stil med "Once a Disco, ALWAYS a Disco". Grymt va?

Nu måste jag skynda mig som satan. Ikväll är det finsittning och time att ta på sig sin finaste outfit och skratta och tjoa natten lång. Vi ska vara på förfest om en timme och förbereda ett spex! Vi utgår nämligen från att vi fortfarande ligger topp 5 och blir en av grupperna som med hjälp av ett gryymt spex ska försöka vinna över alla andra grupper. Wish us luck!

Puss!

Night Mission

Jag trotsar förkylningen, drar på mig min gröna overall, fyller en petflaska med boxvin och åker in till stan för hyss med älskade Disco Inferno. Night Mission står på schemat, vilket jag tror innebär att vi får en lista med saker vi ska leta reda på och så får vi poäng. Typ röd bh, rullstol, någon som är 27 år, tre tomma ölburkar, snorkel osv. Kanske är jag helt fel ute, kanske har jag alldeles rätt! Om regnet bara håller sig borta blir det nog superkul!

Puss!

some pictures


new week

Första veckan börjar nu, ingen säger Nalle Puh! Hihi. Kul.

Börjar dagen med äggröra och knäckebröd till frukost. Om en stund ska jag gå till bussen för idag ska vi ha introduktion till våra två första kurser på JIBS. De flesta andra skolor läser kurserna i helfart, en kurs i taget i 4 veckor. Pang bom! Vi läser varje kurs i halvfart i 8 veckor och två kurser åt gången. Så det blir ändå en utbildning i helfart. Bra va? Tror detta kommer passa mig som handen i handsken. Lite varation iallafall och jag får lång tid på mig med varje kurs. Något annat som är skönt och passar mig bra är att nästan alla arbeten och tentor är i grupp. Våra faddrar sa att dom hade gjort typ 2-3 arbeten helt själva förra året. Även om man såklart ändå ska visa framfötterna och försöka bidra med så mycket som möjligt är det skönt att inte få samma press på sig som man får när man är själv. Sååå, det här blir nog great.

Och så var det det där med engelskan...

De två första kurserna för International Management ht11:

Business and Academic Communication 7,5hp

Entrepreneurship and Business Planning 7,5hp

Spännande!

Watch out!


Official Kick-Off Week song @ Högskolan i Jönköping 2011


första veckan avklarad

Första veckan är avklarad. Kick-Off Week lider mot sitt slut, men två fab fester återstår och förväntningarna är skyhöga. Inget får liksom gå fel. Och inget kommer gå fel.

Första veckan som Jönköpingsbo är också avklarad. Grymt! Tänk att lilla jag flyttat till en ny stad. Det är ju synd att säga att jag gjort det alldeles ensam, för det är ju inte sant. Marcus har ju gjort en liten uppoffring och flyttat med mig, men eftersom han skulle jobba i Katrineholm och jag skulle få festa i fred har jag ju faktiskt bott här en hel vecka alldeles själv. Heja mig!


lördag

Jag leeeever!

a day off

Imorse var det slitet vill jag lova. Men det var det värt! Insåg att jag inte berättade om gårdagens galej, vilket var ett fullkomligt galet Toga Party på Centrum. Hela JIBS var insvepta i vita lakan och stämningen var på topp från början till slut. Lyckad förfest hos en av våra faddrar, Sofia, i en finfin lägenhet på Torpa precis bredvid skolan där Disco Inferno har sin meeting point. Baksidan av den där förfesten var att vi var i en liten lägenhet på kanske 45 kvadrat och vi var stundtals en bra bit över 50 personer där. Liiite trångt med andra ord. Men vi är inte rädda för närhet inte!

Idag har jag min day off samtidigt som större delen av gänget befinner sig på Rosenlundsbadet på SWE som är ett Poolparty. Det är säkert skitkul men jag pallar inte att ösa så många kvällar i streck sååå ikväll har jag mys hemma med film och tända ljus. Och lite bloggning.

Hur som helst. Toga Partyt var totally crazy och Disco Inferno var som vanligt sist kvar på dansgolvet. Jag passade på att samla lite extrapoäng till gruppen genom att önska Studentkårens ordförandes favoritlåt, såklart tillägnad honom från vår grupp och när jag ändå var igång drog jag en vals med the Sexmaster, presidenten i studentföreningen JSA (dom som håller i nollningen kallas Sexkreation, därav the Sexmaster) Nu blev jag plötsligt jävligt osäker på om det var honom jag dansade med.. Bra koll. Det var iallafall någon från juryn! Och istället för att åka hem skapligt stupade jag i säng vid 02.30 efter en taxiresa hem till Råslätt.

Nu tror jag minsann jag ska avsluta min lediga kväll med en film! Godnatt!
Inte många studenter som säger godnatt 21.30 en fredagkväll. Speciellt inte under Kick-Off Week. But I do!

stay in control!

På förmiddagen har vi fått lite info från skolans Health Care, karriärcoach, studentkåren och polisen med flera. Har jag sagt, btw, att hela utbildningen är på engelska? Och typ 30% av eleverna i min klass är internationella så all info vi får, och allt annat med för den delen, är på engelska. Jag känner verkligen redan att engelskan börjar flyta på och det är så himla skönt att kunna få språket på köpet under utbildningen. Vi får väl se om det flyter på lika bra nästa vecka när kurserna börjar. Förmodligen inte men jag antar att det reder sig det också.

Poängen med att tala om det där med engelskan var iallafall att vissa grejer jag kommer berätta om kommer innehålla en del engelska ord, namn och termer eftersom det är så vi får lära känna dom. Vissa grejer har ju inte ens någon riktig svensk motsvarighet så då måste jag komma på nåt eget. Och det skiter jag i.


Den vita runda byggnaden i mitten är min skola. :)
JIBS
Jönköping International Business School

onsdagsnatt

Jag hinner inte blogga. Igen. Måste tala om det.

Däremot hinner jag fylleäta fryspizza som ligger på en tallrik på Marcus huvudkudde medan jag kollar ett avsnitt av Gossip Girl efter gryyyyymy Beach Party.

Vadå, sa jag att jag trivs? Nej? Jo!!

inspiration day

Nackdelen med att inte hinna blogga är att det finns tusen saker att berätta och jag har ingen aning om var jag ska börja. Plus att jag inte hinner berätta allt nu heller. Det känns som att jag efter den här veckan får köra ett par catch up-inlägg och uppdatera er lite på hur jäääävla kul jag har haft! Jag utgår ifrån att resten av kick-off week kommer fortsätta lika galet roligt som det varit hittills. På fredag har jag dock beslutat för att ta en lugn kväll, laga mat för första gången den här veckan och ligga i soffan och titta på tv. Jag har inte rört tv-dosan sen vi flyttade hit i söndags. There is no time for tv!

Now: Har precis slängt i mig lite pastasallad. Vi har haft Inspiration Day i Kinnarps Arena (där HV71 spelar ishockey) med Kristian Luuk och en skitrolig engelsman som föreläsare. Great! Det som inte var great var att vi åkte i typ 30 bussar från skolan till Kinnarps men dom hade inte fixat bussar tillbaka så vi fick glatt trängas som packade sillar på dom vanliga kommunalbussarna. Jag fick dock plats ganska snabbt och sen fick jag skjuts hem av min nyfunna vän Johanna och hennes kille som också går på skolan.

Jag ska alldeles strax kila till bussen och möta upp världens bästa faddrar och discokompisar för förfest. Ikväll väntar beach party på en klubb som heter Centrum. Utgår ifrån att vi komma uppta partyt där vi slutade igår och då var nivån myyyycket hög! Jag tror faktiskt att jag ska åka hem lite tidigare än vad jag gjort dom senaste kvällarna. Men vi får se. Det är jäkligt svårt att slita sig!

Pussss!


hmf!

Kul att någon har kissat i hissen... Luktar ju inte hallontårta precis.

kick-off week

Jag hinner inte blogga! Finns inte en sportmössa! Jag leker med min Disco Inferno-grupp hela dagarna och hela kvällarna och sen sover man. Men jag kan inte beskriva med ord hur kul vi har! Ni behöver inte vara oroliga där hemma, jag har hittat suuuupergoa vänner som ni skulle älska!

Måste slänga på mig min gröna overall nu och åka tillbaka till skolan igen. Vår grupp ska ses i Munkparken för att förkröka lite innan det är dags för overallsittning.

Pusss!

dan före dan

Medan jag har gjort tacos har finaste Marcus fått ordning på nästan alla kläder. Det är lite dåligt med klädförvaring i vår lägenhet som annars är perfekt för oss. Hade jag fått välja hade jag valt andra tapeter i rummet (vi bor i en etta på 40 kvm) och ett annat kakel i köket. Meeeen, jag är så glad att vi hittat någonstans att bo även om det bara är tillfälligt. Kontraktet går ut sista januari, så snart är det dags att leta nytt boende.

Hur som helst, vi kom alltså ner till Jönköping vid lunch eftersom vi stämt träff med tjejen vi hyr lägenheten av. Vi skrev kontrakt och hon visade oss tvättstugan och hur man bokade den. Inte helt lätt för en ovan kan jag säga. Det är ju lite pinsamt, men under hela året vi bodde på Bryggaregatan var vi inte i tvättstugan en enda gång. Vi vet inte ens var tvättstugan i det huset ligger. Till mitt försvar kan jag ju meddela att vi hade tvättmaskin i lägenheten och alltså inte lämnade bort tvätten varje vecka till någon stackars förälder. Vuxenpoäng!

Efter rundturen åkte vi till IKEA för lite komplettering av förvaring. Vi köpte bland annat trådbackar att ha under sängen att lägga kläder i. Vi ångrar lite att vi sålde våra sänglådor. Men det är lätt att vara efterklok. Framåt kvällen åkte vi till ICA Maxi här i Jönköping som inte ligger jättelångt från där vi bor. Man blir ju lite yrkesskadad så jag var tvungen att titta lite extra på sortiment och hur dom löst vissa grejer i sin butik. Och vilken butiiik! Jag tänker då inte handla någon annanstans! Det var superfint och dom hade den fräschaste och finaste frukt/grönt-avdelning jag sett och superbra delikatessdisk där dom även sålde kött över disk. Nu har vi iallafall fyllt upp kyl och frys så vi klarar oss ett tag. Skönt att slippa tänka på det. Sen avslutade vi med ett besök på Plantagen där vi köpte lite växter att pryda lägenheten med så nu börjar det bli fason här hemma. Gött!

Imorgon börjar skolan!!


PS. Tvättstugebokningen sker inte med hjälp av en papperslapp som man skriver sitt namn på utan elektroniskt med en tag på en liten monitor. En tvättlista hade jag nog kunnat åstadkomma utan hjälp.

update från jönköping

Jönköpingsbo. Det är precis vad jag är det. Vi åkte idag på förmiddagen och kom fram en timme och femtio minuter senare. Det tar inte längre tid att åka när man åker med vanlig bil.

Nu fick jag visst inte uppdatera er mer. Måste gå till affären och komplettera inför middagen. Vi som nyss var och handlade. Hmf!

Puss!

fredagsmys

Försökte blogga från mobilen förut idag men min iPhone var inte speciellt samarbetsvillig. Med andra ord ber jag om ursäkt för uteblivna inlägg och lovar att bättra mig!

Städningen i lägenheten är iallafall klar nu och det mesta känns bra inför söndagens flytt. Skolstarten på måndag ska vi inte tala om. Än. Nervositeten smyger sig på!

Nu: fredagsmys i Vingåker med god mat och ett par glas vin.

Godkväll!

flyttstäd

Dags att avsluta flyttstädningen. Egentligen skulle man överväga att anlita proffs för detta djävulens påfund. Men det har jag inte gjort och jag har haft grym hjälp av mamma och min lillasyster. Marcus den glidarn jobbade natt och sov halva dagen igår. Det får han ta igen idag. Mohaha.

Kanske får man belöna sig med ett par skor till hösten?

som om det vore igår


110806


Världens underbaraste, bästaste, snyggaste jobbarkompisar på världens bästa, underbaraste och svinroligaste hejdå-fest! Blir tiden i Jönköping hälften så bra som tiden med er kommer jag vara mer än nöjd!

nystart

Jaha, mina vänner. Vad sägs om att väcka den här gamla bloggan till liv och dela med mig lite av allt spännande som händer i mitt liv just nu?! Mycket tyder på att det är en bra idé. Det är flera som påpekat (läs: mer eller mindre krävt) att det vore ett bra sätt att få lite inblick i mitt nya liv som student i en annan stad. Korta Facebook-uppdateringar gör ju ingen människa glad.

Såå, vad sägs om att jag utlovar ny fräsch design och ett stort sug i skrivtarmen?

Återkommer! Smack!