dålig tajming

Gaaah, jag orkar inte. Har blivit förkyld under helgen och nu har det väl brutit ut ordentligt får man väl säga. Snorig näsa, halsont i allmänt seg i kolan. Det är inte helt optimalt kan man ju säga. Jag har två grupprapporter som ska in snart. Kanske allra helst typ den här veckan, i och med att det är två veckor kvar till första tentan. Dock är det inte deadline på någon av dom förrän i slutet på nästa vecka, men att hinna sitta med näsan i böckerna utan två rapporter som hänger över en är ju att fördedra. Men möten hit och dit som ska pusslas in i kalendern, grejer som ska ner på papper, förberedelse inför muntliga redovisningar och dessutom tentaplugg på det är inte riktigt vad man önskar sig när man är sjukt. Antar att det är smällar man får ta.
 
För övrigt har jag haft en himla skön och mysig helg i Katrineholm. Önskade att jag kunde säga att kunde samla energi och köra på ett par veckor med intensivt plugg nu, men riktigt så blev det ju inte. Aja.

hemfärd

Sitter på tåget mot Katrineholm. En långhelg där är precis vad jag behöver! Jag ska såklart umgås med familjen och fira min lillasyster som fyller 21 år idag. Grattis gumman! Jag ska även passa på att besöka bästa Jenny som ska klippa och färga mitt hår. Det sitter aldrig fel. Imorgon förmiddag ska jag träffa Tove och Molly över en fika. Det är också något jag längtat efter. Molly ska få ett par grejer som jag köpte åt henne i Spanien. Hoppas hon blir glad! 

Nu är det alltså tåg som gäller typ tre timmar framöver. Jag ska passa på att lyssna på några bra poddar! 

mina gullisar



onsdag

Idag har jag spenderat förmiddagen i skolan och lekt skådespelare i vår reklamfilm för en diskborste, hehe. Det var roligt och gick lite snabbare än vi trodde. Nu ska filmen klippas och ljud ska läggas på, men det är jag inte så involverad i. I övrigt ska det skrivas en rapport om vårt arbete och så blir det en presentation inför full klass (vilket vi aldrig gjort tidigare) när vi ska övertyga kunden om varför just vår reklamfilm ska väljas. Alla grupper har nämligen samma kund och produkt. Ganska kul upplägg! 

Nu är jag hemma på lunch. I eftermiddag ska jag på en summary lecture i b2b och sen ska vi ha gruppmöte om det arbetet. Kortfattat skriver vi om relationer som skapas och kan skifta snabbt i fotbollsklubbar och hur företag kan lära av det. Typ.




heja mig!!

Är så himla nöjd med mig själv nu efter cirkelfysen! När jag kom dit och såg alla pilatesbollar, kettlebells och skit tänkte jag att det här är inget för mig, skivstång passar mig mycket bättre. Men det var jättekul! Och verkligen en utmaning för mig som inte är så vältränad styrkemässigt. Nu ligger ju ett av mina favoritpass på tisdagar kl 16, men det är ju inte alltid den tiden passar med skolan och så, så det kan absolut bli så att jag besöker detta pass fler gånger. Ledaren var himla peppande också och hon leder ett ordinarie cirkelfys någon annan dag också. Där kanske det också kan bli ett besök så småningom. 

Nu sitter jag på bussen på väg hem. Där hemma blir det dusch, middag och mys framför tvn. Pusspuss!

tisdag

Idag är jag så trött att jag knappt inte vet vad jag heter. Sov jättedåligt inatt och gick upp ganska tidigt för att åka till skolan och gå på möte. Nu har jag varit hemma och ätit lunch och ångrar lite att jag inte sovit en stund. Ska sätta på mig ytterkläder nu och åka tillbaka till skolan för att möta upp min nya grupp i project management, plus att vi ska ha nån sorts aktivitet där läraren är med. Hoppas det blir kul och att jag blir väl insatt i arbetet. Passar på att ta med mig träningskläder när jag åker också. Klockan 18 har jag bokat ett intropass i cirkelfys. Har aldrig varit på cirkelfys innan (har såklart kört cirkelträning och så på fotbollen) så tänkte testa intropasset som är en lättare variant till att börja med. 

Dags att kila till bussen nu. Håll tummarna för att jag inte somnar på pitchen! 

på skolfronten

Äntligen börjar det bli lite uppstyrt på skolfronten. Jag har blivit insatt i en grupp som kommit igång i Project management, och det känns jättebra. Jag ska träffa dom för första gången imorgon och dessutom vara med när dom pitchar projektet för läraren, så det känns som jag kommer bli ganska insatt redan första dagen. På onsdag ska vi sen ses och filma till reklamfilmen som ingår i projektet och det ska bli kul. Har inte jobbat med film förut, så det ska bli spännande att se hur dom tänkt med manus och så.
 
Imorgon ska jag även träffa min grupp i b2b och vi ska väl briefa varandra om vad vi gjort sen sist och förhoppningsvis få lite struktur på det också. Det har ju gått ganska många veckor på kurserna redan och för varje dag närmar sig deadline och det faktum att man måste börja plugga till tentorna också. Det känns bra hittills med litteraturen och så. Böckerna är lättlästa och ger bra exempel och så, så jag har goda förhoppningar inför tentorna. Skönt!
 
 

träningsskor

Ett av dom här två paren har jag valt att behålla. Båda var jättesköna men helt olika i karaktären och materialet. Dessutom var båda himla snygga, fast det ser jag mest som en bonus. Det viktigaste med just skor är ju faktiskt att dom sitter bra och funkar bra i ens träning. Det är ju därför jag valt att köpa nya. 
Men för att vara lite ytliga ändå; vilket par hade ni valt? Baserat på utseende alltså. 





ett tips som heter duga!

Läste i en blogg för ett tag sen om denna nagellacksremover (långt ord!) och blev tvungen att testa. Att ta bort nagellack är typ det tråkigaste jag vet. Det luktar äckligt, man får gnugga som fasen och kladda mer vätska och bomull. I den här burken från Bikbok däremot stoppar man ner fingret och möts av något fuktigt svampliknande. Man trycker fingret emot kanten och gnider till och sen är nagellacket borta. Tar alltså två sekunder per finger! Trodde aldrig det skulle funka så bra och smidigt, men det var precis vad det gjorde. Så löp och köp alla som använder nagellack där ute! Den blir din för 49 kronor på Bikbok. 


Vet såklart inte hur länge den räcker och så. Oavsett så är den så sjukt bra och värd! 


söndag

Kan ju säga att mitt beslut att åka iväg och träna igår både imponerade på mig själv samtidigt som det visade sig vara en nitlott. Jag gick på jympa puls i hopp om att det skulle vara ett bra konditionspass där jag fick skaka bort lite av träningsvärken jag hade i benen sen skivstången i förrgår. Men ack, så fel jag hade! Med bortskakningen av träningsvärken alltså. Passet var ganska roligt och jobbigt och ledaren var väldigt bra och engagerad. Problemet för mig var bara att hon hade otroooligt mycket benstyrka. Typ i varje låt skulle man göra knäböj/squats/whatever eller mycket hopp med djup landning och så vidare. Inte bra för mina ben. Nu håller jag mest på och funderar på om jag ska gå på skivstång/step som jag bokade igår. Det är säkert roligt när jag kommer dit, så det får nog bli så. Ska bara dubbelkolla hur bussarna går. Är så tokigt på söndagar när dom bara går en gång i halvtimmen.

ooops!

Going to the gym


prat om jackor

När jag åkte hemifrån var det strålande sol och. Nu är jag på väg hem och det blåser apa och är ganska kallt. Under väderomslaget var jag inne på A6 och checkade läget. Är egentligen mest på jakt efter en lite längre höstjacka. Något att ha när det blir kallt men ännu för tidigt för vinterjacka. Köpte en kort höstjacka för ett par veckor sen, men skulle vilja ha en lite längre också. Kanske en parkas, kanske en kappa. Hittar inte riktigt något som faller mig i smaken, plus att plånboken gärna väntar till det komme in nya pengar på kontot. 

Hade tänkt ta en långpromenad idag, men just nu är inte vädret så inbjudande. Vi får väl se om det blir nån träning idag eller inte. Är inte så sugen så jag kanske tar tillfället i akt och tar en vilodag!


Den ganska nya jackan 


fredag

Frukosten är intagen framför ett avsnitt av Rederiet. Resten av dagen blir det plugg, göra lite helgfint i lägenheten och så har jag bokat in mig på ett skivstångspass i eftermiddag. Då lär mina muskler få sig en rejäl omgång. Träningsvärk hela helgen lär det ju bli! Igår gjorde jag även en beställning från Sportamore med tre par träningsskor och två par långa tights jag ska prova. Bra med fri frakt och fri retur! Jag har ett par ganska nya träningsskor, men dom passade inte mig allt att träna i, så jag skulle behöva ett par nya. Min syster har likadana som jag i samma storlek och hon trivs jättebra i dom, så hon får helt enkelt överta mina också.
 
I helgen har jag ingenting speciellt att göra. Plugg finns ju alltid, men det är väl inte det roligaste att pyssla med hela dagarna. Blir vansinning på att det kostar skjortan att åka tåg. En sista-minuten-biljett till Katrineholm ikväll kostar liksom 286 kronor. Och så ska man tillbaka hit på söndag eller måndag och då kostar det lika mycket till. 600 spänn för att åka hem en helg, det är fan asdyrt.
 
Vad ska ni hitta på i helgen?

workshop

Är på väg hem från träningen nu. Det var så himla roligt! Kanske berodde det mest på att stegen hölls på grundnivå och därför flöt det på himla bra. Jag är absolut inte den som bangar för en utmaning eller en svårare variant på ett steg, men det vääärsta jag vet är när jag inte kan klura ut hur steget ska vara. Då blir jag galen. Tjejerna som höll i workshopen var iallafall väldigt duktiga och trevliga och dom leder aerobics och step ihop med skivstång den här hösten. Så det ska jag prova! Friskis i Jönköping har tydligen varit en av testföreningarna att testa skivstång/step och skivstång/aerobics och nu finns båda i deras fasta utbud, tillsammans med mycket annat såklart! Återstår att se vad jag ska hitta på imorgon! Det blir nog Friskis iallafall. Måste ju passa på när man köpt kort!
Puss!

en torsdag

Det är torsdag.
Jag ska äta lasagne till lunch.
Jag ska plugga.
Jag ska gå på en intro-workshop i aerobics och step på Friskis.
Jag ska äta laxburgare till middag.
Jag ska titta på Idol.
Jag ska se sista delen av Broadchurch.
Jag ska försöka att inte tänka på att jag känner mig ensam. 

living room inspo

 
 
 
 
 

på önskelistan

 
 
 
 
 
 
Allt kommer ifrån NLY Trend

min goda lasagne




update

25 minuters jogging fick bli dagens träning. Var ganska seg men med lite vilja och skönt regn som kom under tiden så gick det bra till slut. Nu ska jag strax ta ut min lasagne ur ugnen och äta framför Idol. Visar en bild på min paradrätt sen! 



onsdag

Ligger i sängen, har läst ett par kapitel i en av mina kursböcker och samlar nu energi för att byta om och ge mig ut för att gå/springa. Får se vad kroppen har lust med! Kanske blir en liten springtur och lite benträning när jag kommer in igen. Vad hände med era träningstips förresten?! Kom igen nu! 

tisdagens middag



En smarrig hamburgare med sötpotatis 

tisdagsträning

Här ser ni mig efter ett träningspass. Svettig som fasen och röd som en tomat! Jag hittar ju iallafall inte på att jag motionerat. Ser ju inte riktigt ut såhär annars. Jag passade på när vädret höll sig fint att träna ute. Vill som sagt inte tappa bort löpningen. 

Jag värmde upp med 10 minuters rask promenad innan jag sprang intervaller 7*2 minuter med 1 minuts gång emellan. Alltså 14 minuters snabb joggning/löpning effektiv tid. Man kan ju inte direkt hålla maxfart men jag ser till att hålla ett betydligt högre tempo än om jag skulle jogga en längre tid. Jag avslutade med att varva ner med gång i ungefär en kvart till. Här hemma har jag precis kört plankan 3*45 sekunder. 

Hur länge och många brukar ni köra om ni springer intervaller? Ge mig era bästa varianter! 



new in




väntan

Väntar på mejl från min lärare angående min projektgrupp. Lite stressande är det att projektet dragit igång men att jag inte kan göra någonting och inte ens vet vilka jag ska vara med. Medan jag väntar blir det läsning i boken som gäller! 

finfint

Till sommaren blir det bröllop. Skulle gärna bära någon av dess då!
 
 
 
 
 
 
 

la zenia boulevard

Första kvällen (torsdag, inte måndag) i Spanien tog vi en taxi till La Zenia Boulevard, till ytan ett av Europas största shoppningcenter om jag inte är helt felinformerad. 161 000 kvadratmeter med butiker och restauranger. Herregud. Det var iallafall som en megastor galleria, fast utomhus och så gick man in i butikerna som såklart låg under tak. I utbudet fanns, bland mycket annat, Zara, Zara Home, Guess, Primark, H&M, Swarowski och ett flertal sportbutiker. Tyvärr kom jag inte ihåg att fota, så kan inte visa er. Men det var himla mysigt och många roliga butiker. Enda minuset var väl egentligen att jag inte direkt hittade något att köpa. Hittade såklart en del grejer, men inget som jag kände att jag jättegärna ville ha. Vad både Marcus och jag däremot slog till på var varsitt par Ray Ban. Jag har i flera somrar nu kört på Wayfarer-liknande modeller från typ H&M och Gina för att det är enda modellen jag riktigt trivs i men har varit för snål för att köpa ett par riktiga. Så nu finns ett par svarta Wayfarers i min ägo och det känns superbra. Fick dom riktigt billigt också i och med att vi fick 20% rabatt när vi köpte två par. Får visa er en bild en annan gång!
Middag den kvällen åt vi på en restaurang som körde på en lite annorlunda buffévariant. Man satt hela tiden vid sitt bort där man var serverad pommes frites, ris, grönsaker och bröd och sen kom det fram servitörer med olika sorters kött, korv och fisk och frågade om man ville ha, och så svarade man ja eller nej. Sen kom dom förbi lite då och då och frågade om man ville ha mer och så. Det var spännande och kul, men var tyvärr inte riktigt värt pengarna. Det var kul att prova iallafall. Bland annat smakade vi en jättegod korv och helgrillad biff som var kanon. Servitörerna hade det mesta på långa spett och så skar dom av en bit av det man ville ha och allt var nygrillat och fräscht. Men som sagt, det var gott men inte värt pengen.



tillbaka till vardagen

Sitter just nu i Nässjö och väntar på att tåget ska rulla iväg mot Jönköping. Det känns fortfarande att jag gick upp sådär tidigt igårmorse. Känner mig som en levande död ungefär. När jag kommer hem ska jag äta lunch och sova en liten stund innan jag måste åka till skolan. Ska på ett seminare i project management. Måste prata med läraren också, som verkar ha pajat till det med min project group. Hoppas det löser sig!

Jag ska berätta lite mer om resan också, bland annat om köpcentret vi var på i måndagskväll (Kom på att det var i torsdags! Den levande döda har talat). Men det får bli till kvällen det!




sista dagen i torrevieja

Tänkte bara titta in här och ge er en sista update från Torrevieja. Nu är det redan tack och godnatt för vår del. Imorgon kommer nämligen taxin och hämtar upp oss 04.30 för avfärd mot flygplatsen. Puuuuh! Men det ska nog gå bra! Förhoppningsvis har kroppen vett att ta sig en liten lur på flyget. 

Återigen hade vi en mulen förmiddag men en mycket varm och solig eftermiddag och vi låg vid poolen hela dagen och solade, läste och löste lite korsord. Ytterligare en toppendag såklart! Ikväll har vi ätit goda (och stooora!) biffar på El Muelle. Blir vi sugna på gott kött kan det nog bli ett besök till där om vi får äran att åka hit fler gånger. För er som inte vet det är vi och lånar ett hus av Marcus systerdotter Novas farmor och farfar. Det är tredje sommaren vi är här på semester och vi är så himla glada att vi får komma hit och låna huset. 

Nähe, godnatt var det ja! Vi hörs igen när jag är hemma i Sverige! 


För fyra år sedan




en fredag på stranden

Idag var det lite mulet på förmiddagen så vi låg vid poolen efter frukosten och sakta men säkert kom solen fram. Efter lunch tog vi cyklarna ner till stranden och där fick vi en riktigt varm och skön eftermiddag. Vi unnade oss helkroppsmassage för en billig penning och havet var varmare än det varit tidigare när vi varit här. 

Nu ska vi snart bege oss ner på stan. Vi tänkte testa en italiensk restaurang vi läst nåt tips om på internet. Hoppas det blir lyckat! Igår var vi på La Zenia Boulevard, det stora köpcentret jag skrev om tidigare. Får berätta mer om det en annan gång! 




update från poolen




framme!

Resan igår gick bra och vi kom fram till Torrevieja strax efter midnatt. Nu har vi varit och handlat och dessutom ätit frukost. Ska smörja in oss med lite solkräm nu och sen blir det viloläge vid poolen! 
Pusspuss!

godmorgon

Godmorgon alla fina! Dags för frukost och sen ska jag bara slänga ner tvättfärdiga kläder i tvättkorgen och sen bege mig till bussen. 
Bäst att jag sätter fart!




spanien imorgon

Imorgonbitti tar jag bussen mot Norrköping och sen tåg till Katrineholm därifrån. Jag och Marcus åker ju till Spanien imorgonkväll och det ska bli himla skönt och mysigt! Har packat väskan nu ikväll. Halvfull. Svårt att packa för så få dagar man tar liksom alltid med sig för mycket. Men inte den här gången! Vi har dessutom tänkt utforska ett nytt, superstort köpcentrum som ligger en kort taxiresa bort från Lilian och Staffans hus som vi lånar när vi är där. Så lite shopping har jag tänkt ska få plats i resväskan på vägen hem. Hoppas jag hittar nåt fint. 

Langar in några bilder från när vi var i Spanien förra året! Också det vid precis den här tiden på året faktiskt.






min träning

Har precis kommit hem efter ett puls-pass på Friskis. Klockan 16 på tisdagar är jag stammis och jag hoppas att jag snaaart får till alla rörelser ordentligt! Haha. Jag är väl ingen dansare precis och i vissa låtar är det rätt mycket koreografi, men det går bättre och bättre för varje gång. Igår, däremot, kikade jag in på step medan jag väntade på min träning. Det passet kommer jag inte besöka, kan jag säga. Såg skitsvårt ut och typ hälften som var där hade ingen aning om vad dom höll på med. Förutom att det inte är så kul att inte kunna rörelserna så blir det ju inte jobbigt heller när man inte kan ta ut rörelserna.
 
Det är lite klurigt det här med träning. Samtidigt som jag vill gå ofta på Friskis så vill jag inte sluta springa heller. Men jag kan ju inte träna varje dag, för någon gång ska det ju vilas också. Och än så länge har jag inte haft jättemycket i skolan och då finns det ju tid varje dag. Hur ska man prioritera?
 
Just nu skulle jag mest av allt behöva ha en digital klocka att använda när jag springer. Helst vill jag ju springa intervaller, men det är så himla svårt när jag inte kan ta tid. Visst kan jag springa en viss distans, men en klocka vore att föredra. Det är ju med klockans hjälp jag kommit igång med löpningen och det vore tråkigt om det rann ut i sanden.
 
Något jag skulle behöva göra lite mer är kanske att satsa på styrketräning. Visst är det styrka på varje pass på Friskis och det är ju en bra start! Har tänkt gå på skivstång och stationspass när jag blir lite varm i kläderna, men det får vänta ett par veckor till. Nästa vecka tänkte jag gå på ett intropass i aerobics och step! Även om jag varit på båda förut kan det ju vara nice med en liten presentation så man känner sig hemma när man går dit. Kanske blir det bra, kanske inte. Gå på det ska jag iallafall göra om jag inte glömmer.
 
Det var lite om träningen. Inte så detaljerat kanske, men ändå något. Svårast just nu är det faktiskt med maten. Så himla tråkigt att laga mat till sig själv. Ska bli bättre när jag kommer hem från Spanien! Måste försöka minimera intaget av mjöl och socker. Har hittat en bra frukost som fungerar, vilken inkluderar smörgås, så får i övrigt skära ner på bröd och definitivt på pasta. Måste komma in i rutinen att inte behöva ha kolhydrater som tillbehör till varje måltid, men det är inte så lätt. Skulle så himla gärna gå ner 5 kilo tills vi åker till Thailand. Men det är inget man gör i en handvändning, och det allra viktigaste är först och främst att jag inte går upp den vikten jag redan gått ner, det vill säga cirka 7-8 kilo. Det vore ett himla nederlag!
 
Kom gärna med tips och ideér, framför allt kring träningen :) Hur tränar ni?

träningsdags




nedräknande

Sitter i skolan och väntar på att min föreläsning om cost management. Övervägde att bara vara hemma och anteckna, men tydligen skulle det vara nån additional info, så jag hoppas det blir värt att ha gått hit. 

I eftermiddag ska jag skriva klart min case analysis och packa min väska inför Spanien. Det ska bli så skönt att komma iväg några dagar! 




what to say

I och med att jag inte bloggat på ett tag så låser det sig lite med vad jag ska skriva. Först och främst återstår det väl att se om någon har lust att läsa över huvud taget. Är det någon som har det?

Något som är bra är såklart att det finns en del bilder från sommaren att visa. Eller, egentligen inte så många roliga i och med att jag bara jobbat som fasen och inte haft något socialt liv över huvud taget. Men bilder lovar jag att det ska bli. Ska försöka fota lite när vi är i Spanien också såklart. Tyvärr ser det inte ut som att det blir nåt höjdarväder när vi är där, men lite sol, bad, god mat och shopping tänkte vi få till iallafall. Vi ska bara vara där tre dagar, så det blir en snabbis den här gången. Det går väl ingen nöd på oss egentligen. I december åker vi ju till Thailand i 25 dagar.

nypremiär

Tänkte att det kanske är dags för en update här i bloggen. Har känt ett litet sug på senaste tiden och idag är det ju ny vecka och allt! Skolan har dragit igång igen och nu har mitt sista år på utbildningen börjat. Sjukt. Tiden bara springer iväg och när man tänker på det är det lite läskigt att man snart ska igång och söka jobb. Men det är inte riktigt dags än!

Kurserna jag läser nu är Principles of project management och Business to Business marketing. Båda är roliga och lärarna är bra, så det flyter på! Just nu skriver jag en case analysis till ett seminar jag har nästa vecka. Ute i god tid tänker ni, men jag är så illa tvungen för på onsdag åker jag och Marcus till Spanien!

Återkommer snart!