om ni vill gråta lite

Hittade denna i Hannah Graafs blogg. Idag har det varit begravning för en en pojke (son till deras vänner) och detta är en video som är filmad sista gången pojken Jesper lämnade sitt hem. Jag vet inte riktigt vad jag förväntade mig, men inte riktigt det här uppenbarligen. Gråtgaranti utlovas. Dessutom såklart en underbart fin gest från grannar och vänner till familjen!
 

en liten lista

Hittade en liten lista i en blogg, så tänkte jag skulle ge mig på den. Jag gillar listor. Det ger något att skriva om, kan även bidra till vidare frågeställningar och dessutom tycker åtminstone jag att det är rätt kul att läsa andras. Så. håll till godo!
 
Det slog mig precis att: Jag tjatar som fasen om Thailand, men det kan man väl få göra när det vankas semester?
 
Idag hade jag på mig: Träningskläder. Gick promenad på förmiddagen, bytte till en svettfri tröja efteråt och hade samma kläder till jag duschade och bytte om efteråt.
 
Idag har jag: Gått promenad, ätit omelett, styrt med plugg, gått på cirkelfys och nu har jag tvättid.
 
Dagens humör: Lagom
 
Dagens sämsta: Att det var så blåsigt och halt när jag skulle gå promenad.
 
Dagens bästa: Att jag gav allt på cirkelfysen!
 
Vad har du tänkt på idag? Att det är kort tid kvar på terminen. Skynda skynda!
 
Vad vill du göra innan du dör? Få barn.
 
Vad köpte du senast? Mat. Förutom det var det schampoo och spray som skyddar håret mot sol.
 
Vad är du rädd för? Fortfarande räddare än dom flesta för att gå till tandläkaren.. 
 
Vad/Vem skulle du inte kunna leva utan? Så tråkig fråga. Min familj och mina vänner såklart.
 
Vad är det bästa du vet? Att dricka vin med mina väninnor och bara vara och ha det härligt!
 
Hur många förhållanden har du haft? 2
 
Hur länge varade ditt senaste förhållande? Det pågår just nu och har varat i 6 år (om ungefär två veckor)
 
Hur många barn vill du ha? Det vet jag inte. Två kanske.
 
Hur många gånger om dagen tänker du på framtiden: Typ tusen.
 

windy

I förmiddags var jag i valet och kvalet om jag skulle gå ut och gå en promenad. Himlen var blå och solen sken, så jag drog på mig kläderna för att gå till Ica Maxi, vilket är ungefär 5km. Tänkte köpa julstjärnor (alltså blomman) som var billiga. Har faktiskt inte tänkt julpynta någonting. Känns jätteonödigt i och med att jag åker till Katrineholm nästa fredag och sen bara tänkt åka ner hit över dagen två gånger för att skriva mina tentor och sen kommer jag ju inte tillbaka förrän i mitten av januari. Det känns som att det kostar mer än det smakar att göra julfint för en veckas skull. Hur som helst, några julstjärnor blev det inte, för väl ute blåste det massor och jag höll dessutom på att ramla för att det var så himla halt. Så promenaden blev bara drygt 20 minuter lång, men det var iallafall bättre än inget. Nu har jag ätit omelett till lunch och om ett par timmar ska jag iväg på cirkelfys. Det är med en ny tränare denna gång och jag hoppas det blir roliga övningar.
 
Ni som tränar på Friskis i Katrineholm, vilka är era bästa pass? Jag har tänkt träna där några gånger under dom dagar jag är där hemma och pluggar och behöver tips! :)

graduation

Fick mejl idag om att vår graduation ceremony är fredagen den 30/5. Nästan precis 6 månader kvar. Helt sjukt hur fort tiden har gått och fortfarande går. Dags att lägga på ett litet kol med plugget så jag kan åka till Thailand med gott samvete och sen lägga typ allt fokus på den där uppsatsen som känns som ett berg att bestiga. Samtidigt ska det i och för sig bli ganska kul att komma igång. Man har ju vetat ända sen skolstarten att uppsatsen ska skrivas, men det har hela tiden känns så långt fram så man har inte riktigt förberett sig. Åtminstone har inte jag det. Ska ha en gruppdejt på skype med Johanna och Åsa på söndag. Kanske får diskutera lite närmre hur vi tänkt med topic och så då. Den 17/1 är det deadline för att skicka in sin application och då ska ens frågeställning finnas med. Vi har ju spånat en del, men inte riktigt kommit fram till något konkret. Som med allt annat så löser det sig väl det med.
 
 

onsdag

Passet jag var på var väldigt roligt och ledaren var nog den mest inspirerande ledaren jag tränat med. Förstår verkligen varför han är poppis! Får nog prova hans step och skivstång också någon gång. Han leder pass nästan varje dag, så något ska jag nog kunna få till. Någon broccoligratäng orkade jag inte ställa till med. Var sååå nära att gå in och köpa en pizza på vägen hem, men det får bli till helgen isåfall. Istället gjorde jag en omelett med champinjonstuvning och lite keso till. Tror jag ska göra en deal med mig själv och äta omelett/bananpannkaka/kesoplättar till lunch varje dag resten av terminen, åtminstone dom dagar jag är här nere i Jönköping. Det mättar ju bra men är samtidigt kalorisnålt. Jag äter hellre mindre till lunch än på kvällen. Det funkar bäst för mig.
 
Nu är det Arga snickaren på tv och sen blir det väl något kul på datorn att roa sig med.

131127

Jaha, då var det ny dag igen och jag känner väl att jag upprepar mig som aldrig förr. Jag har lite sovmorgon, jag donar med skolgrejer, tittar på skit på datorn, fixar lite mat, åker och tränar och så vidare. Det är så livet ser ut just nu kan man väl bara konstatera. Idag har jag satt ihop det som är färdigt till en rapport vi ska lämna in nästa vecka. Det som återstår där är en reklamfotografering imorgon, som jag i och för sig inte ska vara med på, och det ska skrivas ihop hur vi gjorde och tanken bakom bilderna. Antar att det blir gjort i helgen. Riktigt skönt att vi är bra på banan där!
 
Ikväll ska jag iväg på ett puls-pass som ofta är fullbokat i förväg och det finns 100 platser, så jag har väldigt höga förväntningar och hoppas det är ett riktigt roligt pass. Enda minuset är väl att det är så jobbigt när passen är fulla för det blir ju ganska trångt, men det är väl smällar man får ta. Hellre fullt än typ 10 personer. Efter träningen tänkte jag göra broccoligratäng. Det var jättelängesen jag åt det. Återstår bara att se om jag äter den rakt upp och ner med bacon i eller om jag ska göra den naturell med typ lax till. Vi får se!
 
 

några saknade

 
Hej tjejer! Här har ni oss. Saknar er som sjuttsan, men snart ses vi igen! Då är det dags att styra upp och göra vårt allra bästa med den där rackarns c-uppsatsen vi fasat över i över två år. Bara att bita i det sura äpplet!

tisdag



Här har ni mig. Har varit i skolan och fixat lite och nu har jag precis ätit lunch. Nu blir det skolgrejer ett par timmar och sen ska jag iväg och träna. Skivstång/step blir det idag. Både bra styrketräning och bra för förbränningen i och med att hjärtat får jobba under lång tid. Hoppas dom utökar sitt utbud så att ett sånt pass kan finnas på programmet i Katrineholm sen när jag flyttar tillbaka. Vore skoj! Skulle kanske behöva springa den här veckan också. Får se när jag kan tänkas få till det.

Puss!

25 november

Har färgat håret nu ikväll. Det blev lite guldigt för min smak, men det är väl bara att köra på med silverschampoo. Det viktigaste är att utväxten är borta. Har känt ett par veckor att det är så himla mörkt och fult men nu är den borta. Skönt. Just nu sitter jag med ansiktsmask och väntar på att Dessertmästarna ska börja. Det ska visst bakas bröllopstårtor! 

Imorgon ska jag till skolan och möta upp min grupp och styra med projektet och så ska jag iväg och träna efter det. Har inte riktigt bestämt vad det blir än, men det lutar åt skivstång/step. Idag när jag tränade la jag på lite extra vikt på benstyrkan mot vad jag gjort förut. Kanske till och med skulle våga mig på lite till. Vi får se om det blir imorgon. Ett som är säkert är iallafall att jag är dåligt tränad i ryggen. Men jag kämpar på och hoppas träningen ger resultat. Det borde den ju göra.

Kanske ska värma lite glögg och mysa med i soffan. Fasen att det är socker i alltså. 

no filter vs. filter





bananpannkaka och lunchträning

Idag gjorde jag bananpannkaka för första gången och det var ju smidigt och gott. Mosade en banan och blandade ihop med två ägg och stekte två pannkisar i smör. Tummen upp! Åt dock bara en pannkaka tillsammans med keso, men hade orkat två. Ska iväg och träna nu, så ville inte bli jättemätt, plus att jag ska äta lunch när jag kommer hem igen. I eftermiddag ska jag styra med plugg i båda mina kurser. Känns som att vi är riktigt bra i fas, åtminstone i den ena kursen. I den andra ska vi ha möte imorgon och jag hoppas läget är under kontroll där med. 

Nähe, dags att gå mot bussen. Ett skivstångspass ska rivas av. Skönt att träna mitt på dagen! 




vilket gäng!

Trots några blundningar och så, så älskar jag er av hela mitt hjärta :)

den här fredagen

Den här dagen består av skolarbete, städning och träning. Ska på cirkelfys klockan 17 och där lär jag få mina fiskar varma, eller vad man säger. Haha. Det är samma pass som jag var på förra veckan och det var en av mina största träningsutmaningar på länge. Tyvärr är jag himla irriterad, för jag har ju ont på insidan av vaden! Just på cirkelfysen ställer det nog inte till så mycket problem eftersom det mest är vanlig styrketräning där jag inte behöver belasta vaden speciellt mycket. Undrar om det är överansträngning eller något annat? Tippar dock på att det är lite överbelastning i och med att det blev mycket bättre när jag tog en vilodag. Imorgon ska jag vila igen, för sent ikväll kommer Marcus hit. Så vilodag imorgon och sen har jag bokat jympa station på söndag. Det är ett medelpass med extra lång styrkedel där man kör en typ av cirkelträning med brädor, gummiband och hantlar som redskap. Får se om jag går på det eller om det blir skivstång/step. Beror lite på hur dags Marcus tänkt åka härifrån.
 
Har sett att ett par stycken redan gjort awarden som jag delade ut. Kul! Tycker det var en rolig typ av kedjebrev i och med att alla inte behöver svara på samma frågor. Dessutom hittar man ju andra bloggar när dom man vanligtvis läser sprider awarden vidare. Vem vet, jag kanske får en till så småningom med andra frågor att svara på. Å andra sidan vet jag inte vilka jag skulle sprida den till då. Det återstår att se.
 
Nu ska jag fixa med lunch och sen fortsätta med mitt rapportskrivande.

jag har fått en award!

 
 
Hur fungerar awarden? Här är reglerna:
 
-Tacka och uppmärksamma den som nominerat dig.
-Skriv 11 random fakta om dig själv.
-Svara på dom 11 frågorna du fått i awarden.
-Välj ut 11 bloggar att nominera (du kan inte välja den som nominerat dig).
-Skriv 11 frågor åt dom du nominerar.
 
Tack fina Tove för awarden! Vad kul!
 
- Jag skulle åkt till Mexiko den här hösten som utbytesstudent, men ångrade mig och stannade hemma.
- Jag representerade Södermanlands distriktslag i fotboll i Cup Kommunal när jag var 16 år.
- Jag har flugit Sydney - Stockholm ensam med mellanlandning i Bangkok och London. Det tog tusen år.
- Jag har inga kusiner.
- Jag kom in på min utbildning tack vare att jag fått 1,4 på högskoleprovet.
- Jag lagar himla god lasagne.
- Jag åker till Thailand den 19/12, det är min tredje solsemester det här året. (Hoppas frekvensen fortsätter så...)
- Jag älskar Gossip Girl.
- Jag borde sluta dricka Redbull.
- Jag älskar chips, men är inte lika förtjust i godis.
- Jag har inte speciellt stor umgängeskrets. Den har minskat genom åren.
 
Frågorna jag fick:
 
- Hur anser du dig själv vara som person?
Snäll, ärlig, streetsmart, omtänksam, envis, ibland inte så självsäker, blyg i nya grupperingar.
 
- Vad är din högsta önskan?
Att alla jag tycker om får vara friska och krya. Lite mer ytligt så önskar jag att jag får möjlighet att resa väldigt mycket i framtiden.
 
- Finns det något som du verkligen ångrar här i livet?
Nej, inget jag skulle vilja ha ogjort.
 
- Vad är det finaste någon har gjort för dig?
Några av mina närmsta vänner gav mig det finaste och bästa peppet när jag mådde som sämst och fick mig att ta helt rätt beslut i en fråga som var väldigt stor för mig just då. Det var inget dom gjorde medvetet eller ens visste om, men det tyder bara på att dom är sanna vänner som tycker om mig och vill mitt allra bästa. Det är SÅ fint, tycker jag.
 
- Nämn dina tre favoritbloggar.
Stora bloggar jag läser varje dag: Blondinbella, Hannah Graaf och Michaela Forni.
Vanligtvis gillar jag SanneAlexandra också, men hon pysslar med så mycket annat nu att jag tycker hon uppdaterar för sällan.
 
- Om du fick vara en valfri färg, vilken skulle det vara & varför?
Jag har verkligen snöat in på puderrosa. En dov färg, men ändå en färg och inte mainstream som svart/vitt/grått/beige. Puderrosa skulle få mig att synas i mängden utan att sticka ut för mycket. Det är inte jag.
 
- Vad gör du när ingen ser?
Pruttar, haha. Så snarare när ingen hör. Haha.
 
 
- Vad lägger du mest pengar på?
Förutom resor, som såklart drar iväg, så är det mat. Borde handla mer sällan alltså.
 
- Om du fick ändra på något med/hos dig själv, vad skulle det vara då?
Personlighetsmässigt skulle jag vilja bli mer självsäker och lita på att jag är duktig på saker och ting, till exempel i skolan. Där är jag nervös för att andra också är bra, så jag blir nervös för att redovisa muntligt ta mycker plats i en grupp med nya människor. Inte bra.
Utseendemässigt är väl mitt stora komplex att jag har så dålig hy. Ska byta p-piller och se om det hjälper. Har inte riktigt tänkt på att det kan vara boven.
 
- Vilken person var du i skolan?
Jag har varit så himla olika beroende på vilken skoltid det varit. I låg- och mellanstadiet var jag väldigt bossig, men uppfattade mig inte direkt som elak. Men jag och mina föräldrar blev kallade till extra utvecklingssamtal med min lärare för att dom andra tjejerna i klassen hade klagat/varit ledsna för att jag bestämde för mycket. Charmig tjej...
I högstadiet flöt jag nog bara med väldigt mycket och sen i gymnasiet hittade jag mitt fina järngäng med underbara vänner som står mig väldigt nära idag också.
Nu på högskolan sticker jag inte ut på något vis, vilket jag på ett sätt ser som en nackdel. Önskar att jag hade trivts med att ta för mig mer, men det gör jag inte. Jag har mina närmsta vänner och vi gör bra ifrån oss. Jag har medelbetyg och det visar sig ganska tydligt att jag har sämre betyg i mattekurser, som jag har svårt för, och högre betyg i kurser där man får tänka själv och argumentera.
 
- Hur ser ditt liv ut om 5 år tror du?
Om 5 år hoppas jag att jag har barn och ett jobb som jag trivs fantastiskt bra med, gärna att jag till och med tagit nåt litet kliv på karriärstegen. Om inte våra jobb tar oss någon annanstans tror jag att jag, Marcus och vår lilla familj bor i hus i Katrineholm och att vi som bäst planerar för poolen vi sparat ihop till.
 

 
 
 
Och mina frågor till Er är:
 
- Vem är din bästa vän och hur träffades ni?
- Vad skulle du göra om du vann 1 miljon kronor?
- Vilket är ditt drömjobb (både typ av yrke och för vilket företag)?
- Vilken är din favoritdrink?
- Om du skulle bo i ett annat land, vilket skulle det då vara och varför?
- Beskriv din drömsemester.
- Vad är du mest stolt med hos dig själv som person?
- Berätta om ett roligt minne från din barndom.
- Vilken är den bästa present/julklapp du givit bort och fått?
- Hur ska du fira jul?
- Vilken är din största last?

brist på resultat

Har ruttnat helt på det här med att träna duktigt men faila på att jag inte kan sköta kosten. Idag har jag gjort ett schema för lunch och middag den kommande veckan och har minskat kraftigt på kolhydratintaget. Hoppas på att kroppen känner en förändring och att det kanske bidrar till lite vikt-/måttminskning när vätska inte binds i kroppen av mjöl osv. Till lunch idag har jag ätit ost- och skinkpaj utan pajskal med sallad till. Gott!
 
I eftermiddag ska jag gå på step. Det är klockan 15 och då brukar det inte vara så mycket folk, men hoppas det kommer några stycken iallafall så att man känner lite pepp av att vara flera. Funderar som mest på om jag ska köra med låg ellet hög bräda. Det sved riktigt i låren igår på hög bräda även fast det bara var 15 minuter step. Å andra sidan hade man ju kört skivstång innan, vilket bidrar till trötta ben. Tror jag kör på hög bräda. Det är bara att köra på! Orkar jag inte är det väl bara att byta.
 
Puss!

Morbergs glögg

Igår provade jag, som sagt, Per Morbergs glögg och lovade att återkomma med vad jag tyckte. Så, here we go. Helt klart värd! Jag tycker den var riktigt god och kändes julig och fräsch. Min favorit annars är Blossa som är väldigt klassisk i smaken, men min uppfattning är att Morbergs har en lite annorlunda smak som jag inte riktigt kan sätta fingret på. Dessutom har jag ju inte provat dom samtidigt och kunnat jämfört, så kanske är jag helt fel ute. Dom kanske är superlika varandra i smaken. Men, jag tror inte det. Hur som helst kostade Morbergs 30 kronor där jag köpte den, vilket var kronan billigare än Blossa. Så löp och köp allihop om ni vill testa en ny glöggsort!

olika glöggsorter

Tar lite glögg framför en tv-kväll där det blir en del zappande. Det blir fotboll och Fest hos Bagge Wahlgren. Sjuans program går ju inte att se på play och vill gärna se partyprogrammet. Det får bli lite fram och tillbaka helt enkelt. Köpte Per Morbergs glögg förut när jag hittade den på Ica. Ska prova den lite senare. Började med den öppna flaskan Ica-glögg jag hade hemma. Hade en Blossa innan som tagit slut. Sååå mycket godare än Icas! Så ni vet! Men har såklart höga förhoppningar på Morbergs. Återkommer med en recension!


finfint från gina tricot

 

london 2012

 

träningsfri dag

Idag får det bli en träningsfri dag. Jag har haft lite ont i vaden dom senaste dagarna och jag hoppas det bara beror på att jag kört på ganska hårt på kort tid. Förhoppningsvis går det över om jag får vila lite. Imorgon planerar jag iallafall att gå på skivstång/step som jag bokat. 

ett härligt besked

Efter tusen år av väntan på resultatet i project management-kursen kom det äntligen idag. Jag fick VG! Wohoo!! Var så nöjd när jag gick ifrån tentan och har verkligen hoppats på VG sen dess. Var 0,5 futtiga poäng från A på tentan, och 3,5 från A i kursen, men B duger finfint! Så nu är jag jättenöjd och är dessutom klar med caset inför seminariet imorgon, så jag tror minsann jag ska laga middag och dricka ett glas vin. Heja mig!
 
 

kvällens middag



en bra söndag ändå

Jag började dagen med att snooza i över en timme. Hade ställt klockan på 8.15 för att gå en promenad. Promenaden blev av ändå, fast inte förrän halv tio. 4 km fick det bli och det var himla skönt ute även fast det blåste lite, som vanligt här nere. Strålande sol var det däremot!
 
Nu sitter jag och skriver på caset om SAS som jag berättade om en annan dag. Det är ganska intressant, men helst vill man ju bara ha det överstökat. Jag längtar verkligen till skolan är slut och jag ska få jobba på något kul ställe. Förhoppningsvis blir det så också. Är ju en aning stressande det där med att inte veta. Jag är ju fast anställd på Ica Maxi, så det går ju ingen omedelbar nöd på mig, men tanken är väl att jag ska hitta något annat så fort som möjligt. Inte för att jag vantrivs, tvärtom, men jag vet ju att risken är stor att jag nöjer mig och blir kvar där. Och då är ju allt det här plugget till ingen nytta och bara en massa lån att betala tillbaka. Skulle inte kännas så kul.
 
Hur som helst, nu ska jag köra på med den här seminariegrejen och i eftermiddag ska jag på skivstång/intervall. Kul! Till kvällen sen så blir det tvättning, fläskfilé med rotsaker och Bron. Bra söndag ändå.
 
Gammal bild på en mörkhårig tjej

lördagkväll



Ikväll packade jag upp allt smarrigt jag köpte igår och hade en mysig tapasmiddag by myself. Lufttorkad skinka, salami, vitlöksbröd, skagenröra och quesadillas med getost och honung. Fy fasen så gott! Nu har jag precis huggit in på räkorna framför Så mycket bättre. 

Imorgon skulle jag gått på skivstång/step men fick ett sms om att det var ändrat till skivstång/intervall istället. Det ska bli riktigt kul! Och jobbigt. Idag har jag bokat in träning för den kommande veckan. Det blir bland annat jympa puls, skivstång/step och cirkelfys. Känns så skönt att vara igång ordentligt med träningen. Är det inte världens sämsta väder tänkte jag köra löpträning med intervaller på måndag.

Pusspuss

some pics from ny

 
 
 
 
 
 

en fredagkväll

Tacos och Idol är avklarat. Nu blir det fotboll och efterrätt. Har stekt ett skivat äpple med kanel och kardemumma och till det blir det en skopa vaniljglass och en klick grädde. Hur gott?!

Hoppas Sverige vinner förresten. Vore grymt! 

plugg och huvudvärk

Det blev ingen skola. Sköter allt hemifrån istället. Men just nu har jag så jäkla ont i huvudet så det är lite svårt att få något gjort. Hur som helst så tänkte jag iallafall få till något vettigt till vårt seminare om SAS som är på tisdag. Men än är det ju gott om tid och det är skönt. Ska försöka göra klart innan måndag så jag inte sitter som vanligt kvällen innan. Det är inget som gör mig något egentligen, för jag brukar inte direkt behöva sitta på natten eller så som jag vet att vissa gör. Det skulle jag inte orka. Men det vore ju skönt att ha kvällen innan seminariet fri och bara kunna känna sig nöjd med att vara klar.
 
På förmiddagen drog jag på mig träningskläderna och promenerade mina 6 km in till stan. Skulle köpa vin till ikväll och tänkte att jag lika gärna kunde gå till stan och ta bussen hem istället för att behöva åka iväg extra. Tyvärr blev det inget vinköp, för jag glömde såklart mitt körkort hemma. Great. Har i och för sig en flaska rött här hemma, så kanske får slå till på den. Tänkte äta tacos ikväll och så har jag köpt lite plock med salami, skinka och räkor till imorgon. Passar bra med vin till båda. Så, så får det väl bli.
 
För övrigt börjar det bli ruggigt ute nu. Det blåste som fasen när jag var ute förut. Slänger in en ett par bilder från 2010 som kanske kan få mig att acceptera den nuvarande situationen några veckor till.
 
Kram på er!
 
 
 
 
 
 

känner mig duktig

Fyfan alltså, rent ut sagt. Jag är helt utslagen! Var på cirkelfys och fick mig en riktig omgång! 30*40 sekunder och det var stenhårt vill jag lova. Tydligen tyckte tränaren att jag mesade (vilket jag inte riktigt vill hålla med om, eftersom jag höll på att dö) och sprang fram och gav mig en tyngre kettlebell eftersom jag "ju leker med den där lilla". Hmm. Hur som helst var det en stor utmaning styrkemässigt för mig men samtidigt himla kul och peppande, och jag väntar väl och ser hur det känns imorgon innan jag avbokar skivstången på lördag förmiddag. Finns risk att jag inte kan böja på benen nämligen... Imorgon ska jag vara i skolan större delen av dagen, så om den inte är riktigt busväder så får morgondagens motion bestå av en promend framåt kvällen.
 
Nu ska jag hoppa in i duschen och sen äta lax till middag.

glögg

Skönt att avsluta dagen i soffan med lite glögg och Arga Snickaren. Har varit på skivstång/step och det var jätteroligt! Jag har varit på skivstång ganska många gånger nu och man känner ju att man blir starkare. Samtidigt är jag lite feg med att lägga på vikter för jag vet ju vilken sjuk träningsvärk jag haft ibland. Lagom dos är okej, men riktig smärta är inte kul alls. Men jag ska verkligen försöka lägga på mer och mer och utmana mig själv ju mer tiden går och tränad jag blir. Förhoppningsvis ger det resultat på kroppen också! Svårast är ju inte träningen, det är kosten. Fan alltså. 

Imorgon blir det en dag i pluggets tecken och på eftermiddagen ska jag på cirkelfys.



måndag

Den här förmiddagen har jag spenderat framför datorn där jag klarat två stycken self test i min ena kurs. Nu tänkte jag ta lunchpaus och sen försöka få godkänt på ytterligare ett test. Det är runt 40 frågor på varje och man måste ha 90% rätt för att få godkänt, så lite jobbigt är det men samtidigt nyttigt då man får slå upp grejer i boken och så. Boken ja. Den är 800 sidor lång och två kilo tung. Halvkul.
 
Senare i eftermiddag tänkte jag gå en lång promenad och resten av veckan är der Friskis som gäller nästan varenda dag. Imorgon tänkte jag gå på ett pulspass och senare i veckan har jag bokat in mig på skivstång/step, cirkelfys och skivstång. Kul!

söndagens träning

Föll precis ihop i soffan, men bara tillfälligt. Måste stretcha innan vilan tar vid. Har varit ute och sprungit och det var tungt i benen idag kan jag säga. I fredags sprang vi intervaller efter ungefär 3 km uppvärmning och igår var vi på skivstång innan mamma och Malin åkte hem. Trots tunga ben blev det iallafall 4 km plus 1 km gång. Det fick duga helt enkelt. Hade tur att jag gav mig ut när jag gjorde också, för nu spöregnar det. Har avslutat med lite styrketräning och dammsugning av lägenheten och, som sagt, nu behöver jag stretcha ben och rumpa. 

Puss!




lördag

Ja, här ekade det ju typ. Har haft några toppendagar med min mamma och syster. Därför har bloggen blivit lagd åt sidan. Nu har dom precis åkt hem mot Katrineholm igen och jag har lördagsmys i soffan. 

I torsdags gick vi upp tidigt och åkte till Ullared. Det var skönt att det var vardag och lite lagom med folk. Tycker det är lite jobbigt när det blir trångt och stressigt. Vi skulle egentligen inte ha något speciellt, utan mest köpa sånt som går åt hemma och lite julklappar. Jag köpte några pocketböcker att ta med till Thailand. Tänk att vi åker snart! Vi har bokat ett par hotell nu så att vi har lite förberett när vi kommer dit. 

Är det någon läsare som varit i Thailand över jul och nyår utan att boka boende i förväg? Det är ju inga problem att göra så annars, men när det är extrem högsäsong så känns det lite ostabilt. Som det ser ut nu har vi iallafall bokat boende för knappt två veckor och har 11 dagar efter nyår obokade. Men vi får väl se om vi låter det vara så eller om vi gör upp någon annan plan. 



wehoooo!

Fick precis ett mejl att jag fick godkänt på min omtenta i International macroeconomics and finance (ni hör ju hur krångligt det låter..) och det känns så jävla bra! Det kändes ju bra när jag gick ifrån tentan, men när det handlar om matte och att verkligen förstå hur man ska rita grafer och flytta linjer hit och dit så är det så himla svårt att veta om man verkligen gjort rätt. Man kan liksom har värsta flowet och tycka att man kan allt jättebra och så har man fel på alltihop för att man inte riktigt förstår ordentligt. Men nu är jag alltså klar med ytterligare en kurs. 120 hp är mina, och ytterligare 15 poäng hoppas jag ha inkasserat innan denna vecka är slut. Väntar ju fortfarande på resultatet i mina två senaste kurser. Sjukt att det är så få kurser och kort tid kvar innan examen, bara ett halvår drygt. Och sen då?
 
 

update

Tänkte bara kika in här och säga hej! Ska strax åka ut till Vingåker och fika med Emelie, Emmy och lilla Felicia. Det var superlänge sen vi sågs så det ska bli riktigt kul och mysigt. Emelie skulle ju haft tjejkväll med te och grejer i fredags, men det blev tyvärr inställt, så den lilla presenten jag köpt till henne får jag ge idag istället. Hoppas hon blir glad, men det är inget jag är speciellt orolig för.
 
Helgen har inte direkt bestått av något speciellt. I lördags var vi hos Marcus syster Anki och blev bjudna på supergod mat. Det är man inte bortskämd med när man bor själv. Igår lagade jag och Marcus lammstek med rostade rotfrukter här hemma. Också himla gott!
 
Nu ska jag bege mig! Vi hörs snart igen!