sandy bungalows it is

Nu ska jag fatta mig kort. Sitter bara har i vantan pa att min take away-sushi ska bli klar!

Vi bor nu pa ett lugnt och skont stalle bara 2 minuter fran det gamla, som dessutom var raka motsatsen. En bungalow mitt pa stranden har vi fatt och allt ar superbra.

For er som inte vet det har jag lange funderat pa att boka om min biljett och komma hem till er tidigare. Och nu ar det fixat! Nar jag kommer kan val bli en overraskning... ;)

Ikvall/inatt ar det dags for Full Moon Party. Ingen gar hem fore sex! ar tanken. Vi far val se hur det gar. Kanner jag mig sjalv ratt kommer det skita sig. Planering for att klara natten galler for mig!

Uppdatering angaende detta kommer EVENTUELLT under morgondagen. Beroende pa laget hos mig och mina kompanjoner.

Pusspuss

hello from coral bungalows

Grejen ar att igar nar vi var pa Sunrise Beach och dansade (Full Moon-stranden) sa slappte dom typ ut nan gas pa dansgolvet, som var utomhus. Det lukade fan och iallafall jag blev typ yr/hog/fick huvudvark. Ar det nagon som vet var detta ar? Ar det for att droga gasterna? Tycker faktiskt inte det kanns riktigt okej isafall.

Dagens uppgift har varit att boka nytt hotell, eftersom det bra stallet vi bor pa nu saklart ar fullbokat over Full Moon sa vi kunde bara boka till den 28e och Full Moon ar den 30e. Vi hittade ett bra stalle bara 2 minuters promenad harifran. En jattesot bungalow mitt pa stranden med utsikt over solnedgangen. Toppen tycker vi som inte har sett nagon solnedgang an. Vi borde skammas! Men vi sover alltid middag nar vi kommer tillbaka till rummet efter en soldag och solen gar ner runt 18, och da brukar vi fortfarande ligga och sussa. Sa kan det vara.

Dessutom ska vi forsoka boka buss eller flyg tillbaka till Bangkok harifran typ den 1a april sa vi hinner med ett par dagar i Bangkok innan vi flyger mot Sydney.

By the way ar det valdigt molnigt idag sa vi har en bra ursakt till att sitta inne framfor datorerna, styra lite med reseplanering och kanske ta en power nap i eftermiddag. Ikvall ar det pool party pa hotellet sa det galler att ladda ordentligt.

Puss&kram

koh phangan

Igar mitt pa eftermiddagen kom vi fram till vart braiga hotell pa Koh Phangan. Air Condition of course, schysst dusch och toalett, skona flaktar i taket, mysig terass, pool, strand 20 meter fran hotellet (den ar dock inte sa bra, imorgon ska vi aka till en annan strand), bra restaurang och supersnall personal. Priset? 25kr per person och natt. Duger!

Idag ar det svinvarmt och vi har valt att ha poolhang idag. Det svalkar faktiskt i poolen och det ar verkligen plus i kanten. Inte alltid det ar sa kan man ju saga. Dags att kila ut till dom andra kanske. Var tvungen att smita undan till skuggan och lite flakt sahar nar solen star som hogst. Kanske vankas det lite lunch snart? Jag gillar mat.

Pusspuss

dags att dra vidare

Sitter nu i varmen och vantar pa transfern som ska ta oss till hamnen ca 40 minuter harifran. Om ett par timmar gar baten som ska ta oss fran Koh Samui till Koh Phangan och det ska faktiskt bli ratt skont med ett miljoombyte. Men det innebar inte att Koh Samui ar daligt, tvartom! Koh Samui ar toppen och jag skulle garna aka tillbaka nagon gang.

Fan, maste ga harfran alltsa. Svettas som en gris och 2 cm fran mig hanger AC:n som det droppar vatten ifran. Haha. Och ingen kyla kommer det ur den heller.

Hoppas vi hittar ett schysst boende ratt snabbt nar vi kommer fram. Haaatar att springa runt med en tung ryggsack pa ryggen i 45 graders varme och leta efter nanstans att bo. Nejdu, mindre sant at backpackarna!

koh samui

Det ar varmt, varmt och varmt och idag har vi inte spenderat speciellt mycket tid ute i solen, det fick racka med typ tre timmar. Jag mar inte sa bra idag och ska stanna inne ikvall med resorb, ipren och lite boklasning. Ska strax kila ivag och kopa lite take away-mat och sen styra min kos hem till mina kara vaninnor for lite terass-hang. Later faktiskt inte helt fel.

Hoppas min snoriga nasa har lugnat ner sig lite till imorgon sa jag kan battra pa brannan lite. Ibland ser man ratt brun ut och ibland blir man valdigt besviken. Bast att passa pa nu nar det ar mindre an tva veckor kvar. Snart slutspurt!

framme pa koh samui

Efter en ganska obekvam resa som innebar tva svintranga bussar, plus en stor bekvamare buss samt ett par timmars battur kom vi i eftermiddags fram till Koh Samui. Vadret har inte varit det basta idag sa det kandes som ratt bra tajming att det blev en resdag. Trots att det inte varit sa mycket sol har det varit hur varmt som helst sa vi ar valdigt glada att det var A/C pa alla bussar. Annars hade man nog dott.

Vi bor pa ett stalle som heter Relax Resort i ett ganska stort rum med alla bra grejer vi behover. Billigaste boendet hittills ar det ocksa. Vi betalar ungefar 60kr per person och natt. Overkomligt! Dessutom ar det ungefar 100 meter till Koh Samuis huvudstrand och pa omradet finns en liten pool att svalka sig i pa vag hem fran stranden. Kanon!

Har haft lite tjall pa magen nu ikvall sa jag hanger inte med tjejerna ut for att kolla laget. Kopte mig en chipspase och ett Aftonblad jag kan roa mig med. Har dessutom inte speciellt langt kvar i min bok. Spanningen tatnar!

Dock ar vara rum valdigt lyhorda och vi har redan fatt lyssna till en sexuell akt fran rummet bredvid nu pa eftermiddagen. Det kan bli intressanta dagar och natter det har.

Puss&kram

Ao Nang, Krabi

Nu hanger vi i Ao Nang, som ar mycket mer som ett charterstalle an Phi Phi dar det mest verkade hanga backpackers. Vi bor pa ett fint stalle med alla bekvamligheter vi behover. I receptionen fragade dom om det var okej att vi bara fick kallvatten i duschen. Vi svarade med en gang att det gick prima, man ar inte direkt sugen pa en varm dusch efter en dag pa stranden. Vi ar med andra ord mycket nojda. En och annan myra pa golvet, men det ar val sant man far sta ut med.

Imorgon ska vi aka till en annan strand och sola och bada hela dagen. Ska bli riktigt skont.

Ska kila ivag till dom andra som har lite balkonghang med grabbarna fran Phi Phi. Tror det ar ol och kortspel som star pa programmet.

Pussipuss

the heat is killing us

Jag kan verkligen inte forklara hur varmt vi har det. Idag har det varit helt sjukt. Helt klart det varsta jag varit med om, runt 45 grader (ge och ta nagon grad). Vi har mest legat pa rummet hela dagen och degat och ikvall har vi varit ute och atit pizza samt kopt en ny kamera. Ellens har fatt ge sig och Sannas forsvann igar. Vi vet inte riktigt hur eftersom vi inte vet nar vi anvande den sist och imorse var den borta. Formodligen ar det nagon som stulit den nar vi var ute igarkvall.

Har egentligen inte sa mycket mer att meddela. Alla vara vanner har akt ifran phi phi, men vi planerar att traffa dom senare nar vi drar vidare till Krabi, vilket borde bli pa mandag. Hela ganget har namligen gett sig av dit, sa vi hoppas pa en liten re-union vilket kommer bli GREAT!

Imorgon ska vi aka till Monkey Beach och sola, bada, titta pa aporna och halla tummarna for att dom inte snor nagot ur vara vaskor. Hoppas kan man ju alltid.

Nu borjar det bli valdigt svettigt pa skinnstolen jag blev tilldelad och det ar dags for mig att dra vidare.

Pussipuss

phi phi

Starten har pa Phi Phi kunde definitivt borjat battre. Man skulle faktiskt kunna saga att det knappt kunde borjar samre. Det som var bra var att vi traffade lite skona polare fran Kanada, Australien och England och dom har vi hangt med sen vi kom for typ 3 dagar sen. Forsta kvallen hade vi ett litet hang utanfor kanadensarnas bungalow innan vi drog oss vidare mot en beach club med disco pa stranden. Det var hur kul som helst!

Nar vi kom tillbaka till hotellet skulle jag ga och lagga mig fore Ellen och Sanna som ville stanna kvar med grabbarna och hanga ett tag till, vilket var helt okej for mig. Nar jag kommer till vart rum star dock dorren pa vid gavel och dar inne star en ful thailandare och rotar i Sannas vaska. WTF?! Jag fragade vad han holl pa med, men hans engelska strackte sig bara sa langt att han kunde svara I don't know. Han hade en security-bricka runt halsen som talade om att han jobbade pa hotellet men jag sa att det anda inte var okej att han laste upp dorren och gick in och rotade i vara vaskor kl 3 pa natten. Jag blev lite radd, for jag sag att han hade handbojor i sitt balte och holl tummarna for att han inte skulle ta fast mig. Han hangde pa bort mot mitt stora gang iallafall, men sa fort han fick chansen sprang han ivag och forsvann mellan husen. Jag gick bort till dom andra och da brot jag ihop. Storgrat i typ en timme. Var tvungen att ringa bade pappa, mamma och Marcus for att fa lite trost och grabbarna vi umgas med har blev fullkomligt galna. Jag undrar verkligen vad som hade hant om inte dom hade varit med oss. Kaos hade det iaf blivit. Mer an det blev. Hur som helst sa fick jag identifiera vakten som hade tagit sig in i vart rum och han forklarade (pa thai medan en i receptionen oversatte) att dom trodde att det bodde en kille i vart rum ocksa forutom vi tre tjejer. Av sakerhetsskal fick man inte vara fler i rummen an det fanns sangar, men ingen annan hade satt sin fot i vart rum sa vi forstod inte riktigt den misstanken. For ovrigt sa kanske han inte hade behovt klampa in i rummet utan att fraga mitt i natten och leta efter bevis (killgrejer) i vara vaskor. Han hade iaf inte tagit nagonting och tur var val det.

Hela natten och hela dagen igar var jag valdigt upprord och nedstamd, men det borjar ga over nu aven om jag inte riktigt kanner mig trygg. Vi fick iaf pengarna tillbaka for bade den aktuella natten och nasta natt som vi ocksa bokat i det varma rummet utan aircondition. Aldrig mer ett sant rum! Nu bor vi istallet i ett perfekt rum i en fastighet som skots av tva jatterara thailandska tjejer. Vi ska stanna har minst tva natter till innan vi drar vidare. Rummet vi har nu har AC, balkong, kylskap, tv, varmvatten (inte for att man behover nat, man vill garna duscha sa kallt som mojligt nar man kommer hem fran stranden) och spolknapp till toaletten. Perfekt, med andra ord!

Imorgon ska vi ga upp skapligt och aka bat till Maya Bay och eventuellt nagon mer av Phi Phi-oarna sa jag ska snart pallra mig i sang. Sanna och Ellen hanger med ganget lite langre bort over en ol. Jag ska istallet lagga mig med min braiga bok som tyvarr snart ar slut.

Forutom incidenten med puckot till sakerhetsvakt ar Phi Phi hur bra som helst! Verkligen ett stalle jag rekommenderar och sa himla annorlunda Patong. Dar kandes det som att vara pa charter i vilket medelhavsland som helst. Nu kanns det verkligen att vi ar i Thailand. Aven om kvallens middag blev en Nachotallrik pa en restaurang med svensk agare. Men sa ar det ju pa var och varannat stalle runt om i Europa.

Ska forsoka uppdatera er om livet har sa ofta jag kan! Skot om er!

sista dagen i patong

Hej allihop!
Nu har jag tagit en paus fran solen. Det ar iofs ganska molnigt idag, men jaavligt varmt. Precis nu nar jag skrev det dar ser jag genom fonstret att det faktiskt sporegnar. Forsta regnet vi far pa oss, men det ar bara skont. Det ar bade varmt och riktigt kvavt och fuktigt idag. Hoppas tjejerna dar uppe vid poolen tar hand om min handduk!

Utelivet har i Patong ar schysst men valdigt jobbigt. Alla forsaljare, inkastare, typ gatuartister ar pa en hela tiden och vill ha pengar. Om ni ar nyfikna sa blev jag fotad med en transvestit eller dylikt haromkvallen. Hon la armen om mig och satte min hand pa sin tutte! WTF!? Det finns ett ratt roligt foto pa det dar, dar man verkligen ser hur forvanad och radd jag blev. Haha. Och for detta fick jag betala 100 bath. Kul. Nu ar det iofs ungefar 20 svenska kronor. Men anda. Vi har alltsa fatt erfara att allt sant dar kostar pengar, sa man far vara forsiktig med vad man tar kort pa.

Ikvall ar det sista kvallen i Patong och jag tror det blir lugnt for min del. Kanner mig fortfarande lite halvt jetlagad och sover i tid och otid. De senaste natterna har jag kommit hem 05.45, 04.00 och 04.30. Namnde jag att man blir lite trott da?

Imorgon drar vi nog vidare till Phi Phi, dar fokus formodligen kommer ligga pa sol och bad.

Pusspusspuss. Jag langtar faktiskt hem redan. Tror inte det har med langresor ar min grej. Tyvarr.

framme!

Forlat att jag inte hort av mig! Det kanske ar manga som ar besvikna nu, men jag har helt enkelt inte haft tif och mojlighet. Resan ar inget jag orkar beratta om. Kort sagt kan man val saga att bilen gick sonder pa vag till Arlanda och vi fick ta en taxi och hade jattebrattom. Inte den basta starten pa resan kanske. Efter ungefar 30 timmar pa resande fot ar vi nu framme i Patong och idag har vi solat, badat och haft mys pa balkongen pa hotellet. Sjalvklart har vi kollat utelivet som Patong framst ar famous for. Och det ar bra! Men man orkar nog inte med allt foa manga dagar har. Vi kommer nog bli ratt trotta i huvudet om ett tag. Vi har ett par dagar kvar har innan vi reser vidare, formodligen mot Phi Phi och Krabi. Men vi far se. Livet i en ryggsack ar perfekt pa det viset, vi kan ju bestamma allt helt sjalva!

Hoppas ni ar nojda for nu. Kommentera garna sa lovar jag att hora av mig saklart som mojligt!


hejdå sverige

Nu börjar den här taggningen som infann sig igår avta lite och jag börjar bli jäkligt nervös. Bestämde mig för att vara tapper imorse när jag sa hejdå till Marcus, och det gick väl hyffsat. Men ibland kanske det är lika bra att bara släppa ut allt? Nu är det iallafall för sent. Pappa och Erik fick nyss sina hejdå-kramar och nu är det bara min lillasyster som ska få sig en omgång. Hon har dock sovmorgon idag, så ska vänta med att väcka henne tills jag strax ska åka.

Vad är det man har gett sig in på?

resfeber

Börjar faktiskt få lite resfeber nu. Med rätta! Ska ju faktiskt åka om mindre än 12 timmar. Hur ska detta gå? Sa precis hejdå till mamma som sticker till jobbet alldeles för tidigt för att jag ska orka gå upp. Det blev lite tårar. Mest från hennes sida, men sen är hon lite valpig också. Alldeles för orolig och rädd om mig. Jag sa att jag faktiskt är väldigt bra på att ta hand om mig själv. Hon höll med. Det var ju tur.

Imorgon ska jag säga hejdå till alla andra i familjen. Om ingen av dom gråter kommer det gå bra. Värre blir det att säga hejdå till Marcus. Och ikväll när jag ska godnattpussas för sista gången. Fyfan.

här ska jag få plats

Och här ska mitt liv få plats dom kommande 9 veckorna.
Hur har jag tänkt?

packar!

Hej på er!
Måste passa på att välkomna alla nya läsare! Igår var ni nämligen fler än vanligt och en vild gissning är att det är ett par arbetskamrater och lite annat löst folk från Facebook som hittat hit. Vad roligt! Nu håller jag alltså på och packar och paniken börjar sakta smyga sig på. Jag har verkligen inte tagit fram speciellt mycket. Kommer faktiskt inte på något riktigt onödigt och det ser redan väldigt mörkt ut vad gäller att få plats med allt i ryggsäcken. Vad ska man prioritera och vad kan man omedelbart ta bort?

Ikväll ska jag bjuda familjen på en sista mysig middag innan jag åker. Mina bästa lasagne står på menyn, endast för att den är sjukt god och för att ingen av oss kommer kunna äta den igen förrän i mitten på maj. Stackars oss!

Nej, bäst att fortsätta med packningen. Usch. Det känns inte bra det här.

update

Usch för mig! Jag är så förbannat slööö. Men nu är jag, i stort sett, klar med Nulägesanalysen. Ska bara låta mamma läsa igenom och eventuellt fylla på med lite mer innan jag skickar den.

Snart dags att börja ladda för Puls/Medel. Kanske ska slänga i mig lite mellanmål? En liten macka med avokado på kanske. Ska se vad som finns i kylen!

Ett stycke resekompanjon

2 dagar kvar

Nu har jag hunnit med lite lunch med min fina Marcus samt ett besök på stan för lite sista minuten-inköp. Jag kom hem med en ny bikini, min andra nya inför resan. Det stora problemet med det är att jag säkert kommer hitta massa fina jag vill ha när vi väl kommer till Thailand. Men det är en annan historia. Fick även med mig två linnen, en t-shirt, en kjol, nagellack och mineralfoundation hem. Ska bara skicka iväg lite grejer till Dag och sen ska jag provpacka. Känner på mig att det kommer bli kaos och att allt inte alls kommer få plats. Då vet jag inte vad jag ska göra. Det är ju inte det lättaste att sålla bort grejer när man redan hållt igen så mycket man orkar. Men jaja, det kanske ordnar sig.

Ska avsluta eftermiddagen med ett besök på Friskis. Eventuellt mitt sista, om jag inte får fnatt och åker på Veronicas pass imorgon på min sista kväll i Sverige på 9 veckor. Den som lever får se.