skärpning!

Två svar fick jag när jag frågade var ni helst skulle åka nånstans och plugga en termin?! Kom igen nu gänget, jag behöver ju inspiration!

111130

Gick upp för en stund sen och insåg att mina aningar besannats över natten. Jag berättade inte om mina aningar igår men jag kan nu bekräfta att det innefattar både halsont och ont i ena örat. Inte bra! Mycket plugg framöver som inte får bli lidande och dessutom håller jag tummarna stenhårt att jag får besök av Emelie och Linnéa till helgen. Det är bara det att Emelie är sjuk och jag hoppas verkligen hon hinner bli frisk!

Nu har jag precis ätit risgrynsgröt till frukost. Lite spontant köpte jag en sån där korv på Ica häromdagen och jag önskar jag kunde sitta här på 1 december och säga att jag sett julkalendern och ätit tomtegröt, men icke. Det är ju imorgon! Hoppas julkalendern är skoj i år. Planerar att ge den ett försök.

Dags för skola! Lång dag idag igen. Hoppas vi är klara till 17 så jag kan åka hem och se på skidskytte!

Tjing!


fråga till er!

Mycket plugg för tillfället vilket innebär att jag inte har tid att ta mig iväg på träning. Och även om jag skulle hinna stressa iväg vid 17 när jag varit i skolan hela dagen känns det inte riktigt som jag har ork och motivation. Men jag lovar härmed att jag ska åka till Friskis några gånger innan jag åker till Katrineholm på jullovet och sen får det bli en nystart efter nyår igen. Ska nog faktiskt dra ner på kolhydraterna igen. Jag har skitsvårt att klara något mellanting för det blir bara pannkaka av alltihop. Jag behöver nog lite regler. Så, skärpning nu i den mån jag hinner och sen ett nytt liv när vårterminen börjar.

Tänk att det snart gått en hel termin. Bara 5 terminer kvar varav 1 utomlands. Måste börja fundera på allvar vart jag vill åka. Tror vi har ungefär 200 partneruniversitet att välja bland.

Vart skulle ni åka för att plugga en hel termin om ni fick välja var som helst i hela världen? Det är liksom så det är. Var som helst! Fega inte nu, jag vill ha svar av er allihop!

fundering

Börjar känna lite pirr i magen inför ett visst julklappsinköp. Jag vet inte alls vad jag ska köpa till Marcus. Har suttit och spånat lite nu ikväll men kan tyvärr inte dela med mig eftersom han tittar in här ibland. Puss! Inte har jag fått någon direkt lång önskelista heller. Jag vill gärna ge något kul och lite överraskande istället för nåt tråkigt man klämmer fram på önskelistan bara för att man måste. Kanske slutar det med ett säkert kort, kanske blir det något helt annat. Den som lever får se. Det är bara det att dagarna och veckorna går och helt plötsligt sitter jag där på bussen hem mot Katrineholm den 20e december och har ingenting köpt. Skit också!

efterlysning!


Hej, jag heter Sara och bor i Jönköping.
Jag efterlyser en (eller flera) väninnor som vill komma och hälsa på mig i helgen!
Jag är sambofri hela veckan och har gjort julfint i lägenheten.
Jag lovar att bjuda på glögg, god middag och alldeles för mycket vin.
Och en utgång på det såklart.
Snääääälla!
PUSS!

111127

Efter en kämpig eftermiddag (på grund av blåst och regn) på stadens gator har jag haft en skön kväll i soffan. Nu tänkte jag göra mig iordning för sängen och titta på nåt kul program eller kanske en film innan jag somnar. Imorgon har jag sovmorgon och kör på med en föreläsning kl 13. Resten av veckan ägnas åt ett grupparbete som ska vara klart veckan därpå. Skönt att det snart är över med accounting och micro, att julen är på ingång och att få lite jullov och sen komma tillbaka med ny energi till nya utmaningar. Synd bara att det inte går att slappna av än. Nyss nämnda rapport ska som sagt in om drygt en vecka, andra math quizet ska göras (helst med bra resultat), på det en muntlig gruppredovisning av rapporten och sen två tentor. SEN är det jullov.

Det känns som det ändå var en bra vecka för Marcus att behöva åka till Katrineholm på. Jag kommer behöva ligga i med plugget, vilket innebär att jag knappt kommer vara hemma alternativt att jag inte är något toppsällskap.

Som sagt, nu börjar det bli dags för sängen. Sååå, godnatt!


adventsmys hos mig


första advent

Som alla andra ska jag inte heller vara sen att notera att det är första advent idag. En första advent utan snö, med duggregn och klass 1 varning i Jönköping gällande vind. Det regnar rakt åt sidan. Om det inte blir värre under eftermiddagen ska jag iallafall ge mig iväg på julskyltningen som jag hade tänkt. Synd om alla som ska stå utomhus på marknaden och försöka sälja grejer. Kan tänka mig att dom flesta kommer vilja hålla sig inomhus.

Nu ska jag snart se på skidor och framåt kvällen lovar jag att återkomma med några bilder på julmyset i lägenheten.

Pusspuss!

lördag

Idag har vi styrt julmys här hemma. Det känns som jag använder mys flera gånger i varje inlägg, men det är ju så murrigt väder nu på hösten att man bara vill mysa hela tiden. Iallafall jag. Och nu är det ju faktiskt första advent imorgon så julmyset består av jul/adventspynt. Det är väl bara snön som saknas. Nu är det så jäkla träligt väder här i Jönköping att snön kan få komma när som helst. Annars har jag inget emot att vänta till jul närmar sig, men när det är duggregn och mörkt dygnet runt kan det lika gärna få snöa. Imorgon åker Marcus till Katrineholm för att jobba så jag tänkte åka ner på julskyltningen på stan. Kan bli mysigt om vädret tillåter. Ikväll blir det pizza och Så mycket bättre!

fail

Insåg precis att På Spåret börjar ikväll! Det blir alltså inget Idol! På Spåret-mys it is!

Puss!


heeeelg!

Helgen är här! Iaf om två timmar när accountingen har varit. Har precis varit på föreläsning i micro och nu ska vi skicka in vårt assignment! Känns som vi gjorde bra ifrån oss och det borde inte vara några problem att casha in 10 marks till tentan.

Hade tänkt gå ut imorgon men tror att jag kör på en helhelg hemma istället. Ikväll blir det iallafall Idol och mys och imorgon ska jag äntligen julpynta! Woop!


lillördag

Lillördag den här veckan innebär Milan-Barcelona och det får Marcus syssla med själv. Jag och Johanna passar på att äta middag och dricka vin. Inte helt fel! Vi får väl se var kvällen tar oss helt enkelt.

Nu är jag däremot på väg till skolan för att möta upp Johanna och Åsa. Vi ska göra en analys på en text om organdonation. Inte riktigt vårt ämne men det handlar om tillgång och efterfrågan och vad konsekvenserna skulle bli om det blev lagligt att köpa och sälja organ hur som helst. Skulle nog bli halvkul.
Ungefär lika kul som när en kille lurade brallorna av oss igår och snodde Johannas iPhone mitt framför ögonen på oss när vi åt lunch. Kul kille.

Tjing!


111121

Jag bloggar inte och ni, kära läsare, kommenterar inte. Det går ju lite hand i hand. Imorgon blir det en heldag i skolan med tre lektioner mellan 10 och 19. Halvkul men sen är det lektionsfritt både onsdag och torsdag. Det blir i och för sig en del variation imorgon då det är en föreläsning i accounting och en i micro och däremellan en exercise session i micro. Great!

Har laddat upp inför morgondagen med hemmagjord pizza och lite hockey på tv. Återstår att se vad resten av kvällen har att erbjuda :)

Puss!


tips!

Fina klänningar till julafton!
Från Nelly och Bubbleroom

har jag blivit pensionär?

Ja alltså. Idag tvättar jag. Och städar. Och diskar. Och när jag var ute förut köpte jag en bingolott av en snäll farbror som hette Lennart. Så ikväll är det jag som sitter bänkad framför Bingolotto och håller tummarna för en vinst eller två. Det kommer nämligen bli två vinster för jag kom hem med en dubbellott eftersom dom vanliga var slut. Det enda som är lite tråkigt med det här är att jag har sån jäkla otur i spel. Men ni vet vad man brukar säga. Otur i spel medför ju något annat istället. Så nåt har jag att vara glad över iallafall.

Och nej, jag brukar inte direkt spela Bingolotto. Inte titta på det heller förutom på uppesittarkvällen. Men ikväll är det tydligen nåt jubileum, typ 20 år eller något. Man får väl offra sig lite!

Puss!

Pensionär?


helgplaner

Jag har varit ensam hemma sen i torsdags och en vecka helt ensam är inte jättekul direkt. Positivt: Jag får välja tv-program och mat helt själv och slänga runt med grejer som jag vill. Tyvärr blir det ju också jag som får städa upp efter mig. Något Marcus annars brukar hjälpa mig med. Det är faktiskt en rätt schysst fördelning; jag lagar mat och Mackan plockar undan. Inte mig emot!

Imorgon är jag ledig från skolan och först och främst ska jag städa undan här hemma. Dammsög inte sist när jag sa att jag skulle... Dessutom ska jag läsa lite i mina skolböcker. Har inte läst så mycket i dom än faktiskt. På fredag har jag en morgonföreläsning i micro och efter det blir det ett gruppmöte angående en rapport/analys som ska skrivas nästa vecka. Sen på eftermiddagen kommer mamma och Marcus hit! Weeei! Främsta planen är att jag och mamma ska åka till Ullared på lördag för lite shopping. Annars blir det väl vanligt mys med god mat, säkert lite glögg, Så mycket bättre och förmodligen ett par timmar på A6 för lite shopping innan mamma åker tillbaka hem på söndag. Marcus stannar förhoppningsvis. Annars får jag allt ryta ifrån.

Nu: Bron!

happy girl

Jag förstår numera accounting! :D Förhoppningsvis kommer jag förstå det imorgon också, och just nu känns det faktiskt som det fastnat. Äntligen! Vi hade exercise session i accounting idag och bitarna föll liksom på plats när vi fick ett papper med händelser som skulle bokföras. Jag är så bra!

Gud så peppigt det här blev.



kär och galen

Tittar på Kär och Galen på kanal5. Det börjar med roliga frierier. Helt i min smak. Hoppas tävlingarna och så vidare också är kul. Oavsett vilket kommer jag säkert titta fler gånger ändå. Typiskt mig.

tips!

Jag gillar glögg. Helst bara lättglögg för starkvinsglögg är lite för stark.

MEN DET HÄR!
Jag är ju en sucker för äpple/kanel så det här är såååå gott att varva med.



Det är i och för sig också en lättglögg, men vafan.

vinter på väg?

Skitkallt i Jönköping idag! Flera minusgrader och strålande sol :) Fint och ganska skönt men det känns ändå som snön är på väg.

Är på väg till skolan för en lektion i microeconomics. Kanske får jag lära mig nåt värdefullt till quizet i eftermiddag?

Tjing!


i miss


julmys

Det är inte jul än, jag vet det. Men när jag ser både granar och julklappsinslagning i var och varannan blogg passar jag på när Marcus inte är hemma. Okej, tända ljus har vi nästan varje kväll. Och ett och annat glas glögg har väl slunkit ner, det är ju så gott! Men ikväll tar jag måndagsmyset till en helt ny nivå! Jag ska titta på Astrid Lindgrens jul (såklart med levande ljus och glögg också!). Julklipp Pippilångstrum, Lotta på Bråkmakargatan, Vi på Saltkråkan med mera. Toppen tycker jag! Marcus hade inte samtyckt. Snällt av mig att jag tänker på det och tittar när jag är ensam.

Jag älskar Astrid Lindgren.

Och det är faktiskt mindre än två veckor till första advent. Snart dags att pynta!

jag och matematik

Fattade verkligen noll idag på mattelektionen. Bara massa totalt oigenkänligt skit som inte var i närheten av det vi håller på med i kursen. Så kände iallafall jag. Hoppas jag har rätt så att detta inte innebär att jag faktiskt inte förstår någonting fast jag tror att jag gör det.
Denna obegripliga matte återkom på the math quiz men trots det (och lite hjälp) lyckades jag få 50% rätt på mitt första försök av tre. Imorgon ska jag och Johanna hjälpas åt med våra två andra försök och hålla tummarna att det går bättre. Under december ska vi göra math quiz nummer 2 och för att bli godkänd och casha in 10 poäng till tentan ska man ha 75% sammanlagt, alltså 15 av 20 frågor rätt. Det fixar vi!



dagens aktiviteter

  • Städning av lägenheten med undanplock, dammsugning och torkning
  • Vinterstudion
  • Läsning i mina kursböcker

 

Snart: Matlagning och Gossip Girl! Wohoo!


ändrade planer

Istället för en hemmakväll i soffan åkte jag till min klasskompis Åsa och fick träffa hennes storebror och några kompisar till honom. Ett jätteskönt gäng verkligen! Vi drack vin och Irish coffee och skrattade åt Americas Funniest Home Videos innan vi skulle gå och spela biljard. Biljardhallen hade dock flyttat så vi fick knalla vidare till en annan adress. Där låg det inte heller nån biljardhall och några taxichaffisar berättade att den inte ens fanns kvar. Typiskt. Istället gick vi till ett ölställe precis nedanför Åsas lägenhet. Vi hade tjänat en del tid på att gå dit direkt kan jag säga... Haha. När resten av gänget skulle gå ut och dansa hade klockan blivit så mycket att min buss snart skulle gå även fast det var helg och bussarna gick sent. Men nån gång efter ett var jag hemma och kunde inte hålla mig. Inte hålla mig som ni kanske tänker utan jag kunde inte hålla mig från att se Så mycket bättre. Så det såg jag inatt. Det var ett bra avsnitt tycker jag.

Nu är det mer Vinterstudion som gäller. Och sen ska jag nog faktiskt städa. Tror minsann att jag behöver damma!

Puss!

111112

Sitter och äter frukost framför Vinterstudion. Popsen är efterlängtad! Och Per Elofsson också såklart. Helgerna är räddade!

Jag sov ganska länge idag liksom för att ladda upp. Helgen ska gå åt till plugg i både micro och accounting och framför allt ska jag catcha upp lite matematik. Matte C var mitt enda G (övriga betyg högre såklart, inte IG..) i mitt gymnasiebetyg och här använder vi kunskaperna vi fick då hela tiden. Synd för mig. På måndag ska jag göra ett math quiz istället för att göra det på tentan, så det är väl bäst att ha lite koll.

Hade tänkt att gå ut ikväll men jag tror jag skippar det. Ska laga lite god mat och titta på tv. Det blir great!

Tjing!

gulligull


hemmakväll

Efter en rolig utekväll igår blir det en mysig hemmakväll ikväll. Jag har tagit fram lite räkor för tining som jag ska äta som fredagssnacks. Jag älskar räkor! Nu ska jag gå iväg och köpa pizza och hämta ut mina och Moas biljetter till Avicii. Kan säga att tjejerna i min klass blev avis när jag sa att jag köpt biljetter. Vi öste Avicii under hela nollningen och tror att typ alla med glädje skulle stå där i Globen och dansa.

Lite osammanhängande kanske. Men så kan det vara. Bättre än ingenting.

Hejdå.

partytime

Nu åker jag iväg till en tjej i min klass som heter Sara och dricker vin med ett gäng klasskompisar. Utgång står på schemat och det hör väl inte till vanligheterna när jag börjar klockan 8 dagen efter. Men är man student som är man! Och jag har faktiskt inte varit ute i Jönköping sen nollningen så det börjar väl bli dags.

Hej hopp!

from new york


what friends are for

Just nu sitter jag på föreläsning. Tidsinställda inlägg kan ju vara en av dom bästa grejerna blogg.se kommit på någonsin. Toppen! Idag har jag några missions att styra med efter skolan. Marcus ska åka till Katrineholm och jobba så jag får lite egen tid över helgen. Det är bra, för nu ska jag minsann börja beta av kurslitteraturen. Kul att boken i micro är över 800 sidor. Dags att börja med andra ord.

Mitt första mission är att sälja en av våra stora fina speglar. Vi får bara plats med en och då är det ju onödigt att ha en till som står och skräpar. Jag la ut den på blocket i förrgår och idag kommer det en tjej och hämtar den. En femhunka rakt ner i fickan. Sådärja!

Sen ska jag kila ner på stan och fixa med ett par grejer som är hemliga. Om jag skriver vad det är blir det ju ingen överraskning för berörda parter. Dessa blir snart varse om vad mitt lilla bestyr handlade om.



om att ligga bra till

Det blev lite ändrade planer och vi lämnade blommorna på Vätterhem igår eftermiddag istället. Hon som skulle få blommorna var på möte, så vi lämnade buketten till receptionisten som la den på Ingas bord. Någon timme senare dök detta mejl upp i min inkorg:

Rubrik: Men kära nån!

Men vilka fantastiska blommor och tack snälla ni för denna uppskattning. Blir nästan rörd.

Det är ju mitt jobb att försöka lösa bostadfrågan för så många som möjligt av er som behöver hjälp. Vad synd att jag inte fick träffa er!

Ha det nu riktigt bra!

Hälsningar

Inga Fredlund

 

Med tanke på mejlet och receptionistens förvåning när vi dök upp med blommor i högsta hugg tyder på att det inte levereras blommor dit varje dag precis. Utan att det var vår tanke från början känns det som att vi ligger bra till för lite omtapetsering och kanske till och med golvbyte. Vätterhem lär ju ha ett gott öga till oss nu iallafall.

Gött!


111108

Nu åker vi till Maxi och handlar innan Marcus ska stå för mathållningen. Han ska göra fläskpannkaka som nog är lite av hans specialitet. Det ska bli gott! Skönt också med något som bara står i ugnen och blir klart av sig självt. Inte för jag bryr mig. Jag är ju inte kocken.

Marcus har förresten lyckats övertala mig om en grej. Vi har mejlat runt lite på blocket och får väl se hur det hela slutar. Jag återkommer när vi bestämt oss helt. Kan väl säga att det handlar om ett djur... Mamma, lugn bara lugn.

Puss!


hello!


Nu kilar jag iväg och köper blommor till vår hyresvärd!
Lite smörigt kanske, men jag är så himla glad och tacksam att hon hjälpte oss att få bo kvar i lägenheten!

ny dag

Godmorgon! Dags för föreläsning i microeconomics. Kan säga att jag fick hem boken igår. Den är på över 800 sidor och väger bly! Kul.

Puss!


happy girl

Sen vi hördes sist har det hänt en så sjukt bra grej. En så bra grej att jag bara började gråta av glädje och lättnad. Sköna tårar som när man blir friad till typ. Jag har aldrig blivit det, men jag har ju sett frierier på tv. Men inte hysterisk glädje som det är på "Kär och Galen"-trailern. Det programmet kommer nog vara något för mig. Lycka och tårar. Awesome.

Nej, nu är det helt enkelt så att vi har skrivit på kontrakt för lägenheten och skickat dom till hyresvärden.
VI HAR FÅTT FÖRSTAHANDSKONTRAKTET!!! Helt underbart kan jag tala om!

Någon dag i veckan ska jag kila in och lämna en blomma till Inga på Vätterhem som hjälpte oss att få bo kvar och så ska jag förhöra mig om ifall vi kan få tapetsera om i vårt lilla rum och måla listerna. Hoppas hoppas. Men bara att vi får bo här gör mig väldigt nöjd och glad.

Over and out.


jag mötte lassie

Nja, det var väl inte Lassie precis. Det var Scooby-Doo. Och jag gick inte fram och hälsade. Var nog snarare den äldsta som knäppte en bild utan tillhörande unge bredvid.

 

Jag träffade honom i Tuna Park när jag och mamma var på utflykt dit i lördags. Vi var duktiga och köpte mest saker till andra. Jag köpte dock ett halsband MQ's rea som jag suktat efter ett tag och så pekade jag ut ett par nagellack från OPI som jag ska få i julklapp. Great.

Jag lever, med andra ord.


här är ditt kylskåp

 

Efter en ganska dryg tågresa på två och en halv timme kom jag till Katrineholm igår. Fast nu ljög jag lite. Tåget kom till Norrköping dit min snälla mamma kommit med bilen för att hämta upp mig och Marcus. Det blev middag med min familj följt av ett nytt roligt program på SVT. Här är ditt kylskåp. Ett intervju/matlagningsprogram där Anne Lundberg och en kock kommer hem till en kändis och ska laga 3-rätters av maten som finns i kyl och frys. Igår var dom hos en av dom snyggaste snyggingarna jag vet. Henrik Lundqvist.

Jatack!

kära 16-åriga jag

Teckna inte flera mobilabonnemang åt gången. Speciellt inte ett par i månaden under ett års tid. Du sätter dig själv i skiten!

Det skulle han på Lyxfällan också ha tänkt på.


äcklig hund

Idag på bussen till skolan var det en kille med massa tatueringar och rakad skalle som hade med sig en stor, grov amstaff med arga ögon och munkorg. Jag blev rädd och satte mig i en annan del av bussen och kan tänka mig att flera i närheten kände obehag inför hunden. Han satt ju stilla på sin plats och gjorde väl ingenting, men iallafall.

Ska man få sitta på en trång buss med en muskelknutte till hund? Jag vet inte, men om det händer något kan man inte ta vägen nånstans. Hade hunden ens nosat på mig hade jag kissar i brallan.


föreläsning

Nu är det sista rycket innan jag tar helg och åker till Katrineholm. Har paus i fjärde föreläsningen i Microeconomic Principles. Man förstår vad det innebär men skulle bli lite mer påtagligt om läraren kunde ge exempel istället för att bara använda X och Y.

Så kan det gå!


glad igen!

Idag fick jag ett roligt brev i brevlådan. Ett kuvert med erbjudande att få överta förstahandskontraktet för lägenheten vi bor i! Jag ringde såklart direkt och tackade ja! Nu är det bara att hålla tummarna för att vi står först i kön och/eller att ingen annan är intresserad av en etta på sjunde våningen i Råslätt.

För mig är den iallafall helt perfekt! Såå, håll tummarna alla!


glad i hjärtat

Den här underbara snyggingen har klämt ut en liten Astrid!
Stooort GRATTIS Emma och Christian!

min vanliga otur

Som vissa kanske vet har jag haft en tendens att ha lite oflyt med mina betyg genom åren. I ettan på gymnasiet hade jag mvg i hälften av kurserna och vg i den andra hälften. I alla vg-kurser sa läraren att jag var sååååå himla nära att nå mvg. Varför säger dom ens så?

Hur som helst har jag nu inkasserat ytterligare 7,5 högskolepoäng i och med att jag blev godkänd i Entrepreneurship and Business Planning. Hurra!

Det som inte är lika hurra är att jag är 1 poäng ifrån vg i båda mina första kurser. 79/100 poäng i BÅDA! Och 80 poäng innebär vg.

Aja.

random pic


upcoming

Jag fick en kommentar från älskade Sofie att jag såklart var tvungen att visa min nya fina tavla. Och det lovar jag att göra. När den kommer. Den är beställd från internet och kommer om ett par veckor. Jag ville heller inte lägga in nån bild på tavlan eller säga varifrån den kommer eftersom jag gärna vill vara ensam om mitt guldkorn! Jag kan säga så mycket som att det är från ett galleri som säljer fotografier och numrerade tryckta tavlor från olika konstnärer. Med andra ord finns det fler exemplar av tavlan, men i en väldigt begränsad upplaga! :) Puss&godnatt!

godmorgon

Godmorgon allihop! Jag gick precis på bussen på väg till skolan. Heja blogg.se-appen! Utan den hade detta och många andra inlägg uteblivit.

Dagens planering:
8-10 föreläsning i microeconomic principles
12-13 medelpass på friskis
Sova middag!
19.00 HV71-Linköping i Kinnarps :)

Gött!