sommar?


vackert väder

Soligt och fint väder! Helt underbart ju! Nu har jag dock fastnat framför Du är vad du äter och en tjej sattes på stenhård low carb på grund av svårt sockerberoende. 12 kilo på 8 veckor det är inte illa det! Nu vägde hon i och för sig 120 kilo från början. Lite drygt min vikt kan man väl säga.
Om inte magsjukan kommer och tar mig ska jag ta mig en löprunda imorgon när jag vaknat. Vårruset är bara två veckor bort!

Middag: laxfilé grilla i folie. Göttans!


plock och vin

Igårkväll var det mys för hela slanten. Gottis och vin med två av mina finaste väninnor Emelie och Linnéa!


långhelg

Jaaha, då var jag hemma i bästa Katrineholm igen. Antar i och för sig att det är människorna som gör att jag uppskattar staden mer än själva staden i sig. Så himla skönt och roligt att ha två hem jag gillar. Och snart kanske två och ett halvt! Marcus har nämligen fått jobb i Stockholm! Det är inte 100% klart än i och med att det inte är skrivet några papper, men det verkar inte vara några konstigheter. Så snart går det väl ett litet flyttlass för honom upp till huvudstaden och jag lämnas i Jönköping med mina väninnor. Förhoppningsvis innebär det inte några större problem. Och nästan hela sommaren ska jag ju vara här i Katrineholm för att jobba, mysa med mina vänner och ladda batterierna inför höstterminen! Huuuur kul att börja hösten med kick off?! Jag dööör! Som att ta studenten fast tusen gånger bättre och roligare! Lite annat än att komma tillbaka till en ny termin på gymnaset där man slängdes direkt in i matteböckerna. Halvkul.

Gud vilket osammanhängande inlägg! Nu ska jag bege mig ner på stan för att kika lite, köpa vin och kanske lite lunch? Ikväll ska jag träffa Emelie och det ska bli skitkul! Allt är lite oplanerat men förhoppningsvis droppar det in fler favoriter att snacka skit med. Wonderful!

Smack!

full moon


woop woop


onsdag

Godmorgon världen! Det kanske är dags att stiga upp ur sängen? Låter som en mycket bra idé! Den här dagen är ganska fullspäckad, men bara av bra grejer! Dagens första grej, förutom frukost och sånt tjaffs, är att jag ska åka till skolan och möta upp min grupp för vårt Project Proposal Seminar. Vi har ett Course Project i Organization&Leadership där en rapport på 10-15 sidor ska lämnas in i mitten av maj, men nu efter ett par veckor av kursen har vi gjort ett utkast kan man säga. Och det är fem sidor som lämnades in förra veckan och idag ska vi alltså ha seminare med en lärare och ett par andra grupper där utkastet ska presenteras och så diskuterar vi och får feedback. Känns som ett bra upplägg faktiskt!
Så ja, det är väl dagens enda "måste" och minst roliga grej. Efter skolan ska jag till Make Up Store på A6 och bli sminkad helt gratis! How great?! Och ikväll väntar som sagt Full Moon-sittningen, grym mellanfest hos Casandra och sen Akademien. Skoooj!

Tjing!

dagens lunch

Fuskpaj med grönsaker och keso.


stefan liv



Tur att vi hade förhinder och inte kunde gå på matchen när dom skulle hissa Stefans tröja.
Jag hade ju gråtit mig sönder och samman. Har inte ens vågat se klippet förrän nu!

morgondagen

Imorgon händer det grejer! Sexkreation styr Full Moon-sittning och just nu håller jag tummarna för att våra lysande armband och uv-kroppsfärg ska hinna komma. Oavsett kommer det bli grymt och det är väldigt peppat bland alla som ska gå. Gött!
Sen hade jag också turen att vara snabb på en facebookuppdatering från Make Up Store som har klubbdag imorgon och hela eftermiddagen erbjuder dom gratis 30min sminkning och 20% på hela sortimentet. Så dit ska jag imorgon och bli sminkad inför partyt. Det ska bli kul!

Nu ska jag snart möta upp Åsa för en tripp till Ikea. Hon ska hämta ett köksbord och eftersom jag har bil ska vi hämta det tillsammans så hennes mamma slipper komma hit hemifrån. Det tar nån timme hemifrån dom att åka hit och det är ju onödigt!

Den här bloggposten vaccinerar 95 barn



Foto: © UNICEF/Asselin

Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, polio och mässling.

Jag skulle gärna ta mig an uppdraget, men eftersom jag inte kommer loss så publicerar jag den här bloggposten istället. Då vaccinerar jag nämligen 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat. Det är också bra.

Jag är med UNICEF i kampen för varenda unge. Vill du också vara med och förändra barns liv? Bli Världsförälder här: unicef.se/bli-varldsforalder. För 100 kronor i månaden är du med och ser  till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten under kampanjen så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj (kampanjen gäller 16 april-13 maj eller upp till 5000 blogginlägg)


mys

Nu ska jag slänga ihop lite middag och styra lite plock för om en stund kommer fina Åsa hit på måndagsvin. Bra start på veckan!


mumma


godmorgon

Runt nio har visst blivit min nya tid att vakna och eftersom jag är ensam hemma tänker jag gå och köpa gofrukost! Får se vad jag hittar för smaskigt! :)

Puss!


söndag

Snart är det lunchdags och jag ska äta fiskgratäng. Jag älskar fiskgratäng! Sen ska jag köra Marcus till bussen. Jag ska vara ensam några dagar när han ska till Stockholm på arbetsintervju. Jag håller såklart tummarna för att han får jobb och då innebär ju det många dagar och nätter ifrån varandra. Men så kan det vara!


vårruset

För att öka på pressen på mig själv att börja träna så fort som möjligt när jag blivit frisk har jag anmält mig till Vårruset. Bestämde för längesen att jag skulle springa men sen har det inte blivit av att jag anmält mig. Förhoppningsvis ska Åsa och Johanna springa också. Kul att göra nåt annorlunda tillsammans! Nu är vi i och för sig i lite olika shape, men man kan ju göra så mycket som möjligt tillsammans iallafall. Det som är lite tråkigt nu när jag "måste" springa är att vädret inte är på topp. Men ska jag nu springa ett lopp så måste jag få upp flåset igen och då krävs det att jag ger mig ut oavsett väder. Tänkte dessutom slå min tid från förra året så lite tävling är det! Även om jag bara tävlar mot mig själv.


image description

helgen

Nu är jag alltså på nästa helg. Sista helgen i april = löning (läs: csn för vissa) och jag vill såklart hitta på något med mina väninnor. Så kära läsare: vill ni hitta på något, typ vin/grilla/utgång, så är jag himlans öppen för förslag :)


status

Dagens status: fortfarande sjuk.
På tv: Emil och griseknoen, Extreme home makeover och El Classico.
Middag: kycklingfilé med pesto och mozzarella.

Typ.


överraskning

Lagom till fredagsmyset ringer det på dörren och två pojkar räcker över en kasse med grönsaker och önskar trevlig helg från Citygross. Schysst!


moi!


happy girl

Har fått besked nu att jag klarade tentan i management accounting! Woop woop! Är så himla nöjd och glad att jag slipper en omtenta till. Tre tentor 20-28 maj räcker fint!
Det som är så skönt är att kurserna vi har nu är utan matte och uträkningar. Passar mig perfekt! Jag hoppas till och med på mina högsta betyg hittills. Håll tummarna!


fredag

Hej. Idag är det fredag och jag hostar och rosslar i halsen så att det låter som jag varit storrökare i minst 40 år. Charmigt.
Något som är lite positivt iallafall är att Brynäs vann sm-guld igår vilket innebär ingen mer elitseriehockey det närmaste halvåret och lite till. Eller, det är väl mest slutspelet som har tagit kol på mig när det varit match varje eller varannan dag. Woooohoooo! (glädjetjut)

Tjing!


sjukismys

Kalventrecôte med chilibea till kvällsmat är inte dumt inte! Var hungrig som en varg så jag glömde fota. Hade så dålig matlust vid lunch så inte så konstigt att jag var hungrig nu när klockan tickat iväg. Tog en ibumetin för ett tag sen så nu känner jag mig rätt pigg ändå. Annars har jag haft så ont i halsen och huvet hela dagen, och dålig i magen är jag också. Kanske är en liten influensa-bacill som ligger och myser. Kul.

Mina brudar har iallafall varit på topp idag och skrivit klart vårt project proposal som ska skickas in imorgon! Tur att seminariet inte är förrän nästa vecka. Är inte så sugen på nåt sånt imorgon.

Nu ska jag återgå till hockeyn och kanske plocka fram chipsen. Är man sjuk så är man! Håller mig ifrån socker iallafall!
Puss!


eeeh?

Vad hände här liksom? Miss you baby!


onsdag

Gooodmorgon! Här har ni en som blivit med halsont över natten. Det började igårkväll men nu är det värre. Förhoppningsvis blir det bättre framåt dagen för det är en lång dag som väntar. Usch, vill bara lägga mig i sängen och dra täcket över huvudet!

Hejdå.


rumble

Har skaffat Rumble nu! Kanske är på tiden. Om nån vill spela mot en nybörjare så heter jag wooden89!

Tjing!


tisdag


faddrar

Förlåt, men skolan tar över mitt liv den här veckan! Rapporter hit, rapporter dit, möten hit och föreläsningar dit. Typ så.

Igår var jag på faddermingel med alla som ska vara faddrar på min skola i höst. Tippar på att det är runt 100 stycken bara på min skola. Alla fyra skolor har sina egna faddrar. Man kan väl säga att kick-offen är både separat och gemensam. Mest är det väl min skola som äger kan man säga. Hur som helst är jag i samma grupp som mina bästisar Johanna och Åsa och fem till och det kändes som vi klickade ganska omgående. Skönt! Temat för kick-offen är Warrior Civilizations och vår ska vara vikingar. Sooo GO VIKINGS!! Det kommer bli så jäkla grymt!

Nu: hockey

Puss!


wtf

Det här med lärare som ger en noll motivation och inspiration.. Sitt vid era skrivbord och pyssla med grejer ni gillar istället för att döda vårt intresse!

Marketing låter liksom inte så kul och spännande längre.


kvällens middag

Min bästa broccoligratäng med fläskkarré och halloumi. Gott!


dagens

Dagens:
  • Snabb promenad
  • Mumsigt kött med broccoligratäng
  • Se Brynäs vinna SM-guld
  • Premiär av Mästarnas Mästare (missa inte!!)
  • Mycket kortspel (jag vann!)

Veckan kommer bestå av väldigt mycket skola och imorgon blir det event med alla nya faddrar.


120414

Ikväll åt vi superdupergoda kycklingburgare vi gjorde själva. Hur svårt är det egentligen att köpa kycklingfärs istället för nötfärs? Inte speciellt svårt! Och hur mycket godare är det att göra egna burgare istället för några frysta fulla med tillsatser? Myyycket godare! :)

Var 6,5 poäng från att klara macrotentan och nu när jag lugnat mig lite från besvikelse är det ändå skönt att vara några poäng ifrån än att vara väldigt nära. Så nu är det bara att ladda om för omtenta innan jag får sommarlov. Håller såklart tummarna att jag klarat tentan i management accounting så jag slipper göra en omtenta till. 4 tentor på två veckor precis innan sommaren tackar jag gärna nej till om jag får välja.

Och fadder blev jag också! Ska bli så jäääkla kul! Vår kick-off i höstas var så grymt lyckad och det ska bli sjukt kul att få välkomna dom nya nollorna till skolan.

Är det nån av er läsare eller nån ni känner som sökt utbildning i Jönköping till hösten? Eller någon som sökt nåt annat? Vore kul om ni berättade om era planer! :) själv skickade jag in en ansökning om en spanskakurs på 7,5 hp idag!

Puss!


lördag

Dagens promenad avklarad och det var riktigt skönt! Här i Jönköping har vi inte snö nämligen utan varmt och sol. Great!

Nu blir det ett besök på Citygross för lite handling och sen måste det sorteras tvätt.

Tjing!


suck

Jag missade macrotentan. :( Väntar på ett mejl med hur många (eller få) poäng jag fick så att jag kanske kan få lite hopp om att kunna casha in ett godkänt på exam reviewen.

Saker jag också väntar på: resultatet på tentan i management accounting och ifall jag ska vara fadder i höst.

Om det också skiter sig gräver jag ner mig. Och köper en biljett till Lady Gaga! För att fira liksom (?)

Hejdå.

en rolig onsdag


120413

Marketing Management here we go! Försov mig imorse, fredagen den 13e till ära. Var sååå nära att inte åka till skolan för det var verkligen på håret att jag skulle hinna. Men sen tänkte jag att marknadsföring är ju min grej så jag skyndade mig och åkte iväg. And here I am!
Vi ska gå igenom marketing research och få instruktioner till vårt course project. Goodie.

Puss!


räkor

När det är fotboll eller hockey på tv har jag eget kvällsmys. Ikväll äter jag räkor. Jag älskar räkor.

snyggt

Nu på eftermiddagen har vi hjälpts åt här hemma och satt upp tavellister och gjort fint. Jag blev så himla nöjd! Sen kommer jag säkert möblera om på listerna några gånger för att se hur jag vill ha det. Skönt att få upp det iallafall.


påsken

Ursäkta bloggfrånvaron under påsken. Det har varit sååå skönt att vara ledig några dagar och jag har inte gjort annat än umgåtts med familj och vänner. Jag och Marcus körde någon sorts varannan dag-variant hos våra familjer och åkte mellan Katrineholm och Vingåker hela tiden.

I lördags blev det en superlyckad drinkkväll hos fina Sanna följt av rolig utgång på Harrys. Träffade en del väldigt efterlängtade personer och det gör ju det hela lite extra kul! Åkte ändå hem ett tag före stängning och var väl okej pigg på påskdagen.
Träningen har blivit lite lagd på hyllan och så även lchf under helgen. Dock har inte dieten spruckit totalt. Har faktiskt inte ätit en enda godisbit så sockersuget blev inte stimulerat alls. Heja! Eller ja, bortsett från Sannas goda drinkar men det får vara ett undantag! Men 1,2 mil har jag lyckats promenera iallafall trots skitväder. Hoppas vädertanterna har fel så att resten av veckan blir finare än väntat, för isåfall blir det fler promenader och kanske lite joggning!

Puss på er!


nya håret


glad påsk

Glad Påsk från mig och Nova!


skärtorsdagen

Hej Katrineholm!
Eller ja, hej Vingåker blir det väl. Om ett par timmar ska jag till min fina frisör Jenny i Vingåker och bli fin i håret. Hon kom hem från Thailand igår och jag kommer känna mig blekast i landet. Kul. Men ska bli spännande att höra om hennes semester.


onsdag

En timmes promenad avklarad. Nu blir det en dusch medan Marcus lagar fisksoppa. Ska packa ikväll också eftersom vi åker till Katrineholm imorgon för att fira påsk!

Här får ni en bild på mina nya Kayano!


120404

Imorse när jag vaknade var det 10 minusgrader ute. Jag sov en timme till istället för att ge mig ut i kylan. Dålig karaktär kanske men det blir en joggingrunda efter skolan och det duger det med!

Nu är jag på väg till skolan. Föreläsning i Organization and Leadership är vad som gäller och efter det ska vi göra klart det mesta i vår trend scouting så vi kan åka hem över påsk med gott samvete. Redovisningen är inte förrän nästa torsdag så det är ingen ko på isen!


120404

Imorse när jag vaknade var det 10 minusgrader ute. Jag sov en timme till istället för att ge mig ut i kylan. Dålig karaktär kanske men det blir en joggingrunda efter skolan och det duger det med!

Nu är jag på väg till skolan. Föreläsning i Organization and Leadership är vad som gäller och efter det ska vi göra klart det mesta i vår trend scouting så vi kan åka hem över påsk med gott samvete. Redovisningen är inte förrän nästa torsdag så det är ingen ko på isen!


kvällens middag

Ikväll var Marcus kock och bjöd på supergoda hamburgare! Jag åt burgarna med ost, sallad, spenat, gurka, tomat, mango och äpple/curry-sås från Erik Lallerstedt. Hans såser är bäst av färdiga såser om man äter enligt LCHF tack vare det höga fettinnehållet och få tillsatser!


larvpotta

Idag är första dagen på väldigt länge som jag inte tränat alls. Det känns ändå okej. Men imorgon är det jag som går upp tidigare än jag egentligen behöver så jag kan gå en promenad innan skolan. Hoppas bara att vädret är skapligt! Om jag inte är i skolan för länge blir det motion efteråt också. Det var några dagar sen jag sprang nämligen! Marcus har haft lite ont i halsen och jag går hellre promenader när jag är ute själv för jag har så dålig diciplin och tror att jag orkar mindre än jag egentligen gör. Larv!


godnatt


vad göra?

Här var det slösaktigt med kommentarer! Eller inte. Vad vill ni läsa om för att ni ska intressera er lite?
Jag försöker fråga frågor och lägga upp bilder ni kan tycka något om. Men icke.

Antar att det går i omgångar det där. Rätt vad det är kanske det smäller till!


måndag

Nu är jag på väg till en rar tjej som heter Louise som ska massera min rygg. När jag var där sist var jag öm så att man knappt kunde röra mig i typ tre dagar! Men det var skönt och det ger ju resultat på sikt!

Idag skiner solen men det blåser fortfarande mycket och himla kallt. Det är ju ett riktigt bakslag mot förra veckan men det var väl rätt väntat. Så länge det inte snöar och regnar är jag nöjd :)

Puss!


söndag


lama

Nu på förmiddagen var vi i Stadsparken och gick runt. Där träffade vi den här krabaten!