jag och glasögonen

Jag vet att jag inte visade glasögonen för er. Men jag valde ändå. Själv. Eller, med lite hjälp från övriga här i huset. Men mest valde jag själv. Det här var under perioden utan internet i vårt hem, därför bloggade jag inte om det. Och i all hast glömde jag bort att ta kort så jag senare kunde visa hur jag såg ut. Om jag ska vara helt ärlig trodde jag att internet skulle dröja länge. Men om ett par veckor är glasögonen här och då kan jag minsann visa! Jag som aldrig haft några glasögon innan kände mig himla ful och fånig när jag stod där hos optikern och provade. Jag var så ovan att jag verkligen kände mig som en riktig fuling. Kanske var jag egentlligen inte så himla ful utan mest ovan att se mig själv på det där viset. Men har jag nu skaffat glasögon för drygt 2000 spänn ska jag minsann använda dom. Ibland. När det behövs. Typ bara när jag är själv. Haha. Nej, men jag antar att man vänjer sig. Och det är nog inte lika ovant för alla andra som det är för en själv. Jag tycker liksom att alla andra är skitsnygga i glasögon. Det kan ju inte bara vara jag på hela jorden som ser ut som en fåntratt då? Tror ni det?

jag har inte flyt

Jag är faktiskt på lite sämre humör nu än jag varit tidigare idag. Anledningarna? Se nedan!

  • Apoteket var stängt = Ingen nässpray (Det fanns inget meddelande om att det var stängt idag)
  • Det blev inte vinst i hockeyn. 6-6 blev det och egentligen var det rätt bra.
  • Jag fick en p-bot på 400 spänn utanför ishallen. Kul.


lördag

Ett besök på stan väntar även idag. Måste köpa nässpray, det är det allra viktigaste. Besök i ishallen väntar också för att titta på Marcus lag. Det sysslade vi med igårkväll också. Då blev det vinst 5-2. Vi hoppas på något liknande idag.

Är verkligen astaggad inför ikväll. Vad skoj det ska bli!

jag och ett provrum

Åkte ner på stan en sväng och försökte hitta något att ha på mig imorgon. Jag härjade runt i ett provrum på H&M ganska länge. Det var ju skoj!






Något av detta åkte med i en påse hem. Imorgon visar jag vad. Kul med dagens outfit faktiskt, men jag tycker alltid att jag blir så himla obra på bild. Därför är det inte så mycket sånt. Men vad tycks? Mer sånt här kanske?

typ snygga bilder



Jag och mina snygga vänner när vi var på Emelie och Dannes inflyttningsfest. En mycket rolig tillställning. Dock är det ju några veckor sen. Men imorgon slår vi klackarna i taket igen hos Sara Andersson. Har en feeling för att det kan bli lite Kreta- och Sälen-nostalgi. Det ser jag verkligen fram emot!

internetstrul

Internet har inte funkat på två dagar, vilket gör att man känner sig helt handikappad. Jag har faktiskt haft lite dåligt samvete för att jag inte kunnat blogga och dessutom har jag en del pågående affärer på Tradera där jag behövde kolla upp adresser och hålla koll på budgivningar. Hur tror ni det gick? Sådär, kan man väl säga. Men nu är grejerna ivägskickade så jag behöver inte ödsla så mycket energi på det.

Marcus säger att han vill ta ett mysbad. Man kanske skulle nappa på det?

glasögondags

Nu är jag mätt och belåten och har sett ett avsnitt av Gossip Girl säsong 1 och det börjar bli dags att göra sig iordning för stan. Som jag sa igår så blir det lite shopping med sis och jag ska dessutom prova glasögon. Var på synundersökning förra veckan och jag ser ju dåligt. Det visste jag ju redan, men nu är det dags att skaffa glasögon på riktigt. Jag kan välja själv när jag vill ha dom och det blir nog mest när jag kör bil, läser och tittar på tv. Jag är nästan lite rädd när jag kör bil när det är mörkt för att jag ser så dåligt, det är därför jag bestämt mig för att det är dags för glasögon.

Jag hoppas verkligen att jag får ta hem och prova i lugn och ro. Isåfall ska jag ta lite bilder så får ni vara med och bestämma. Schysst va?

lunchdags

Gjorde smoothie med hallon, blåbär och banan till frukost. Man behöver ju inte så mycket i magen när man vaknar och äter så sent. Egentligen kanske jag skulle satsa på en större frukost och mindre lunch, men då står jag mig inte resten av dagen med träning och grejer. Så jag kör på liten frukost och normal lunch vid vanlig lunchtid. Precis värdelöst att äta lunch vid typ tre. Iallafall om man tänkt hinna med middag också. Mja, det är ett litet dilemma det där.

Ska strax börja med lite lunch åt mig och mina syskon som är hemma eftersom det är höstlov. Marcus är i ishallen och hjälper till på något hockeyläger för småkillar, trots att han har feber. Envis som en gammal get är han. Ingen idé att säga att det är smartare att stanna hemma. Fast han mår faktiskt bättre nu än igår. Igår stannade han faktiskt hemma, så jag ska inte klaga. Jag ska dessutom passa på att göra lite matlådor med kyckling jag har i kylen. Väldigt smidigt och värt att ta sig lite extra tid bara för att göra matlådor. Både billigare och godare än att köpa färdigmat på jobbet. Det är en riktig fara med att jobba i matbutik!

tv-favoriter

Dagens jobb passerade smärtfritt och nu har jag precis tittat på Den stora resan och Andra Avenyn och myst lite med Marcus och lite hallonpaj med vaniljsås. Smaskigt! Jag är verkligen en riktig sucker för vaniljsås. Skulle kunna äta hur mycket som helst. Nu ska vi krypa ner i sängen och titta på Hell's Kitchen som är ett av våra favoritprogram. Det är spännande med matlagning tycker jag. Mat och inredningsprogram är mina favoriter. Och Gossip Girl såklart.

Nu pladdrade jag mest bara på helt i onödan så det är väl dags att avveckla det här inlägget, känner jag. Imorgon är jag ledig och då ska jag försöka göra lite företagsekonomi, skicka iväg tre paket med kläder jag sålt på Tradera och så ska jag ta med mig min lillasyster ner på stan och köpa lite basplagg på H&M och Lindex. Det är verkligen det skönaste med att H&M kommit till K-town. Att man inte behöver åka till en annan stad för att köpa vanliga basgrejer. Klicka hem från nätet funkar ju bra, men det är skönt att kunna prova också. Träna ska jag också såklart! Det var längesen. Bäst att passa på medan man är ledig. Tror det blir medel, men det visar sig.

Dags att dregla framför lite god mat!

sömntuta

Oops. Vaknde strax före 12 idag, vilket verkligen inte var planeringen eftersom jag börjar jobba kl 15. Men jag får väl göra allt lite snabbare idag, helt enkelt. Jag behöver ju inte sitta vid datorn i två timmar bara för att jag inte är på jobbet. Dessutom är jag faktiskt ledig imorgon och då hinner jag ju ta igen allt jag inte hinner idag. Nu menade jag inte bara ta igen tid vid datorn utan mer allmänt, typ gå och träna som jag inte gjort på en hel vecka! Jag har jobbat varje kväll så det har ju inte blivit av att gå till Friskis. Sen kan jag ju inte påstå att vädret har varit sådär toppenbra och i det här gråmulna regnskiten går jag minsann inte ut på någon promenad eller joggingtur, det är ett som är säkert!

Imorgon måste jag dessutom börja med mina nya ekonomiuppgifter. Jag lovade Dag att dom skulle vara klara på en vecka, det vill säga till torsdag. I övermorgon. Jag har inte börjar. Jag älskar mig själv.

panerad fisk


Lite panerad fisk med potatis lyckades jag åstadkomma. Det är ju inte alls svårt. Man doppar fiskfilén i ett vispat ägg med salt och vitpeppar och rullar den sen i ströbröd och sen är det bara att steka. Toppen!
Nu har jag precis sett Gossip Girl och nu ska jag åka till jobbet!


ny vecka

Jodå, nog lever jag allt. Men det är knappt. Är faktiskt ganska stolt över mig själv som gick upp för en timme sen. Som det känns nu, och ja det kändes så då med, hade jag kunnat tänka mig att bara ligga kvar och gosa under täcket hela dagen. Men det gick inte för sig! I eftermiddag/kväll är det jobb som gäller, och det känner jag mig inte speciellt motiverad för. Det är bara att bita i det sura äpplet och pallra sig dit. Det är ju inte den värsta dagen någonsin. Jag har jobbat i värre tillstånd. Dessutom är det måndag och då brukar det vara lugnt på kvällarna. Skönt!

Nu tänkte jag hoppa in i duschen, vilket är välbehövligt, sen tänkte jag lägga upp ett par grejer på Tradera för mammas räkning och laga lite fisk till lunch. Ska försöka hinna se reprisen av Gossip Girl också som jag missade eftersom jag jobbade igårkväll. Måste ringa pappa och fråga om han kan köra mig till jobbet, för annars hinner jag inte med Gossip. Håll tummarna!

party up!

Sticker iväg på spontanparty hos fina Linnéa med några söta tjejer. Bilder kommer imorgon!

slö dag

Den här dagen har inte varit mycket att hänga i granen. Det enda vettiga jag gjort är att titta lite på ett gammalt högskoleprov tillsammans med Marcus. Imorgon är det ju dags och jag är verkligen nervös att mitt förra resultat var så himla mycket tur. Jag kommer typ börja gråta om jag får sämre än förra gången. Iallafall om jag får under 1,0. Kalla mig löjlig, patetisk, whatever, men det är så jag är när det gäller sånt här. Måste köpa med mig något att smaska på under tiden man sitter och skriver också. Jag borde faktiskt unna mig någon smarrig choklad. Snabb energi ftw!

Vi har inte ens lagat egen mat till lunch. Vi högg in på matlådorna som fanns i frysen. Både blev nöjda, så det är väl inget fel med det egentligen. Jag ska snart bege mig mot bussen. Har inte planerat at cykla till jobbet i duggregnet och dessutom har jag ett par ärenden på stan att uträtta innan det är dags att gå dit. Jag ska på synundersökning, för det är faktiskt dags för glasögon nu. Mest när jag kör bil i mörket och kanske när jag ser på tv. Jag har ju inte världens bästa syn precis. Jag hoppas att det inte är kö in till H&M fortfarande, för jag tänkte faktiskt göra ett besök där också. Och kanske på Lindex. Jag gillar kläder.

Over and out.

mer om tradera

Lite skoj ändå att fler fått upp ögonen för Tradera nu. Men jag måste medge att jag skrattade högt åt min älskade Cilly som liksom glömde titta vilken storlek tröjan hon bjöd på hade. Haha. Hur kul som helst. Men precis som vissa andra grejer jag blir helt besatt av kanske det här bara håller sig någon vecka. Vi får väl se. Grejen är ju den att det är mycket bättre att sälja saker och få lite pengar, även om det inte är så mycket för allting, istället för att slänga grejerna. Och rensa garderoben måste vi ju alla göra ibland.

Nu ska jag iväg på lite gympa och senare ikväll ska jag baaara lata mig.

this is me


kärlek till tradera

Förut när jag skulle ha Bonde söker fru-time tittade jag tyvärr inte så noga. Jag fastnade vid Tradera istället. Om ni inte köpt eller sålt där någon gång: GÖR DET! Det är roligt och man kan göra riktiga fynd (och tjäna en hacka om man säljer, jag har sålt för nästan 1000 kronor den här veckan!). Just nu har jag högsta budet på en svart vct-jacka/tröja från Missy Elliots kollektion för Adidas. I princip oanvänd och mitt bud, som är det högsta, ligger för närvarande på 22 kronor. Det bara skriker kap om det! Har även budat på ett sminkpaket med diverse ögonskuggor och så från typ Make Up Store och Lancome värt ca 1500kr, budet är på drygt 50 spänn. Jag betalar lätt 50 spänn för kvaitetsgrejer som är använda enstaka gånger.
Haha, känner mig helt uppslukad. Men det är skoj med auktioner ju!

Bild på håret kommer imorgon! Har liksom inte varit så snygg i övrigt sen jag varit hos Ida. Friskis och så, ni vet.

Dagens spänning i tillvaron: Marcus och jag spelade på både Keno och Lotto. Var inne på Marcus svenska spel-sida förut och vad jag kunde utläsa vann vi 15 kr på Keno. Grattis till oss! Dock hade vi ju satsat lite mer, men jag är glad för det lilla!

bonde söker

Såå, vad är grejen för nu? Sen sist har jag varit på ett medelpass och svettats. Tänk att man aldrig ångrar att man tog sig iväg. Det är så himla skönt efteråt! Jag har även gjort ett besök i duschen och dessutom läst igenom kapitlet i boken. Ja, ekonomin ni vet. Nu väntas skinkstek, ris, kantarellsås och en smaskig sallad och förmodligen äter jag framför tv:n. Bäst att passa på att se Bonde söker fru medan Marcus är på träning. Det (och ALLA liknande program) är nämligen bannlyst om man delar tv-soffa med honom. Dock har jag fått se båda avsnitten hittills av Mammas pojkar. Kan det vara för att det kryllar av (endel snygga) tjejer i det programmet tro? Hur som, jag är glad när jag får titta på roliga saker. Andra kvällar är det ju fotboll som gäller.

När jag ätit blir det väl till att göra uppgifterna på kapitel 8 också. Har verkligen insett nu att jag inte ska jobba med sån där skit. Det ger en ju ingenting! Just nu är det diverse läsning om moms, lönsamhet, fasta och rörliga kostnader osv. Ni fattar. Det är inte vansinnigt roligt precis. Tur att det inte heller är så himla svårt, då hade jag ju gett fan i det. Som med Matematik C. Plumpen med bara en bokstav i mitt betyg. Fina grejer.

min onsdag

Nu är jag minsann ljushårig! Ganska ljushårig iallafall. Tack söta Ida för det. Inte för att hon gjorde det gratis. Det kostade förstås. Men tack ändå för att det blev fint liksom. Jag tror jag är nöjd. Eller, jag ÄR nöjd. Det är bara det att man känner sig ovan, så man tror typ att man är fulare än innan. Känner någon annan igen sig?

När jag varit hos Ida gick jag en sväng på stan också innan jag cyklade hemåt. Fick med mig en ansiktsmask, nagellack och eyeliner med mig hem från Åhléns. Jag hade nämligen 20% på valfri make up-vara + en check på 50 kronor. Dumt om det ska gå till spillo. Tog med mig kycklingsallad från Maistro hem också. Den är hur god som helst! Nu är jag mest i valet och kvalet om jag ska träna eller inte. När jag känner så är det lika bra att ta sig iväg. Annars kommer jag bara ångra mig ikväll. Annars måste jag göra klart sista kapitlet i företagsekonomin eftersom jag ska till skolan och redovisa imorgon. Att jag aldrig lär mig det där med framförhållning. Jag tror inte det finns något som heter det i min hjärna. Likadant när jag ska klippa mig, gå på ansiktsbehandling eller liknande. När jag kommer på det måste det ske nu. NU. Helst redan igår. Att jag skulle till Ida och färga idag klockan 10 bestämde vi igårkväll liksom. Skönt när det går att fixa snabbt trots min dåliga framförhållning. Det är väl inte förrän det skiter sig som man inser hur värdelöst det är. Så länge allt går att lösa hyffsat bra känner man ju inte att det är problematiskt. När man tänker efter blir man bara så trött på sig själv. Kanske inte bara jag som känner såhär?

Har iallafall betalat min mobilräkning. Det var ju duktigt. Och beställt tid för synundersökning. Nu ska det bli glasögon, mina vänner!

sleepwalker

Jag kan inte sova. Hate it. Måste väcka Marcus och bli lite tröstad.

gladare tjej

Nu är jag gladare. Var kanske inte speciellt ledsen förut, mest bara lite oglad. Anledningen är att min fiskgratäng ser smaskig ut. Eller vad tycker ni?


Precis när jag tagit ut denna skapelse ur ugnen fick jag dessutom sms om att mitt paket från eleven anlänt till Specce! Happy girl blev jag då. Så nu ska jag mumsa på fiskgratängen och sen ta mig en lite promenad och hämta paketet. Great!

jag och problemen

Jag hoppades ju att mitt paket från eleven skulle komma idag, för det blev nämligen skickat igår. Men icke! Jag får alltså hålla tummarna för att det kommer imorgon istället. Ska bli spännande att testa lite nya saker. Mest spänd och taggad är jag över primern från Smashbox. Den ska nämligen reducera röda partier i ansiktet, vilket det kryllar av i min fejja just nu. Jag får snart psykbryt på min hy. Den har varit okej ganska länge, men nu har det blivit helt fruktansvärt. Får se.

Nu börjar det närma sig lunchdags och det är fiskgratäng som står på menyn. Inte fryst gratäng som bara värms i ugnen, nej jag ska göra egen! Fotar nog sen om den ser fin ut.

ny vecka!

Det enda som var lite tråkigt med Gossip Girl var ju reklampauserna som jag inte är van med eftersom jag typ sträcktittat på boxarna av säsong 1 och 2. Av samma anledning är det ju även tråkigt att det bara är ett avsnitt i taget. Men det är kanske det som är charmen med tv-serier? Meningen måste ju vara att man får vänta en hel vecka till nästa avsnitt. Mitt stora problem med den saken är för tillfället att jag stänger på jobbet nästa söndag = jag missar Gossip! Någon får spela in! Eller det kanske går att se på webben? Den som lever får se. Det är ju, som sagt, nästan en heeel vecka kvar tills dess.

Just nu är jag lite nervös inför lördagens övningar. Högskoleprovet står på programmet och jag nojar lite över att jag hade värsta turen förra gången och därför kommer få ett mycket sämre resultat nu. Hoppas jag inte blir för nervös när jag väl sitter där! Det är ju inte så roligt om det bara låser sig.

Nu är det snart dags för lite lunch, men har ingen aning om vad jag ska äta. Som vanligt. Marcus ska iväg och spela tv-spel med sina kompisar. Dock ska jag inte klaga så mycket för han kommer och hämtar mig sen och kör mig till jobbet. Skööönt. Spännande med Grannfejden efter jobbet också. Dom var ju på mitt jobb och filmade, som ni kanske kommer ihåg?

underbara söndag

Det här har varit en mycket bra dag. Jag har gjort saker men ändå ingenting, och det är sånt som känns så himla skönt. Eller, fram till halv 4 har jag bara slöat framför repriser på tv. Skönt när man vet hur det går ifall man inte hinner se klart! Har även hunnit med ett roligt och tufft medelpass på Friskis och att jag varit så duktig firades med ett långt bad med Marcus. Nu är det första reklampausen i Gossip Girl. Jag har varit taggad hela dagen! Det ser bra ut so far. Snart dags för smarrig middag med lite strimlad lövbiff i sås och bulgur. Smarrigt.

Resten av kvällen blir det nog Vem kan slå Filip och Fredrik och sen nya Wallander. Det blir great!

gossip girl

Satt precis och tittade på Ellen DeGeneres. Jag brukar göra det eftersom det är väldigt roligt med bra gäster och det passar så bra när man sitter och äter. 12.45 på kanal 5, perfekt tid!
I reklamen visade dom att säsong 3 av GOSSIP GIRL (!!!!) BÖRJAR PÅ SÖNDAAAAG! Fick värsta lyckoruset! Haha. Lite löjlig känner man sig ju att man blir så glad för ett tv-program. Men ja, det är väl så världen ser ut. Typ.

Marcus har precis börjat spela lite Fifa. Hurra! Verkligen.

fredag

Husmanskost är vad som står på menyn innan det är dags att åka till jobbet. Kryddjärpar med kokt potatis och gräddsås blir det idag. Gott! Det är så himla svårt att laga mat till bara sig själv. Har jag tur är Marcus hemma också, så då blir det lite lättare. Det är svårt att laga små portioner! Det som är bra är att man kan göra lite extra så får man en matlåda att lägga i frysen eller ta med sig till jobbet. Idag är dessutom min lillebror hemma och är sjuk, så jag tror att all mat kommer bli slukad i ett nafs!

Camilla ringde från jobbet för någon timme sen och frågade om jag kunde tänka mig att komma 15 istället för 16. Det gick jag gladeligen med på, eftersom jag tänkt smita lite tidigare ikväll. Det är ju vin och Idolmys som gäller hos Moqan ikväll. Ska bli skoj. Dessutom jobbar jag inte så mycket den här månaden, så någon extra halvtimme eller timme tackar man väl inte nej till.


superkocken sara

Min lillebror har gjort klart ett sånt här läsförståelsehäfte i skolan. Ni förstår nog vilka jag menar. Det finns olika typer i olika färger och dom har roliga och knäppa namn. Just den här är röd och heter Gott eller Äckligt? På det stora hela kan man väl säga att det handlar om mat. På sista sidan var det sedan en liten intervju där man själv fick tala om vad ens favoritmat var (pizza i Eriks fall), vad man inte äter för mat (grönsaker och fisk) och vem man tyckte var den bästa kocken i hela världen. Till min stora glädje stod det Sara. Weeei! Jag var dock inte ensam på tronen utan pappa blev också omnämnd. Mamma stod tyvärr inte på listan så hon är lite nere nu. Antar att man inte kan få allt. Hon ska inte ta det så hårt. Hon är faktiskt bra på det där med mat. Det är väl tiden som är lite knapp kanske. Hon jobbar ju en del. Men som sagt, man kan inte få allt.


en vit lögn

Jag var precis en lite sämre flickvän än jag normalt är. Marcus har haft en kompis här halva dagen och dom har spelat Playstation 3. Vad är det med killar och tv-spel? Nu skulle dom iväg på träning för typ en kvart sen och frågade om jag kunde köra dom. Jag sa att jag inte skulle hinna. Eftersom att jag strax efter halv fem ska åka och hämta upp Moa för vår träning. Jag hade hunnit köra Marucs och Dennis men jag sa nej. Egentligen känns det rätt skönt att slippa leka taxi hela tiden. Fast, det är ju roligare att säga ja än nej. Hur som helst blev dom hämtade av en annan kompis istället. Så, det är inte så mycket att haka upp sig över. Och Marcus blev inte ens missnöjd med mig. Men iallafall.

Nej, dags för toabesök och sen ombyte!

feber, gossip girl-feber

Nu har jag varit duktig! Nej, jag menar inte att jag var duktig när jag gjorde mat (det brukar jag ju göra). Jag kallar mig inte heller duktig för att jag gick ut med soporna, plockade ur diskmaskinen och jag kallar mig definitivt inte duktig över att jag började titta på Gossip Girl sägong 1 igen. Från början. Varenda minut ska jag se. Igen. Det är som en drog!


Nej, när jag sa att jag känner mig duktig menade jag att jag gjort klart ett helt kapitel i företagsekonomiboken. Heja mig! Nu har jag bara ett kapitel kvar och jag ska inte träffa Dag på skolan förrän om en vecka. Jag känner mig alltså i fas! Jag kanske ser till att göra klart sista kapitlet imorgon eller möjligen på lördag och sen har jag flera dagar på mig att läsa på så jag kan berätta så mycket som möjligt om vad jag kan.

Träningen stundar. Jag och Moa är perfekta träningspartners! Vi gillar samma saker. Ikväll är det Carolas bas som gäller. Puls/bas är roligare, men man får väl ta vad man får. Vi får hoppas och studsa lite extra, helt enkelt.

torsdag

Jag bara sitter här och känner att livet är allmänt behagligt. Dock ska det bli rätt skönt att åka och jobba några timmar imorgon. Känns som att risken finns att man skulle växa fast i soffan annars. Inte för att jag bara har hängt här dom senaste dagarna, men jag har faktiskt inte aktiverat mig överdrivet mycket. Idag tänkte jag nog sminka mig lite iallafall. Då känner man sig iallafall lite piggare och fräschare. Hurra för det!

Planerna för dagen är att göra ett kapitel till i företagsekonomin, skicka iväg ett par jeans jag sålt på Tradera och sen träffa Moa nere på Friskis för lite träning. Har inte bestämt riktigt hur jag ska skicka jeansen bara. Alltså hur jag ska paketera. Men det löööser sig.

Tack och godnatt

Middagsgäster fick jag och nöjda blev dom också. Jag blev väldigt nöjd med mig själv också. Känns bra! Lasagne är ju en av mina favoriträtter och det är roligt att kunna variera lite också. Fast köttfärslasagne är ju fortfarande en all time favorit.

Landslagsmatchen var ju inte så dålig, men jag har faktiskt bara slängt ett halvt öga mot tv:n ikväll. Bloggar och diverse annat internetande kändes mer lockande. Klistrad sitter jag när det verkligen gäller något. Ikväll kändes det ju ganska givet på förhand hur det hela skulle sluta. Tror att dom flesta tycker det ska bli spännande med ny förbundskapten också. Hoppas på lite ungdom och nytänkande. Det tror jag skulle göra svensk fotboll gott.

Nu blir det tack och godnatt för idag.

middagsdags

Middagen är framdukad och nu väntar jag bara på några som vill smaka på det jag åstadkommit. Kycklinglasagne med champinjoner och så lite grönsallad står på menyn och det både ser ut och luktar riktigt bra. Men jag vill inte hinna äta klart innan familjen kommer, så jag väntar. Pappa och Erik har varit och lämnat husvagnen i huvudstaden och Malin har varit på Friskis. Mamma blir utan käk, hon sitter nämligen på Råsunda och väntar på att Sverige-Albanien ska börja. Jag är faktiskt rätt nöjd med att jag inte befinner mig där jag med. Det råder ju inte optimalt fotbollstittarväder precis.



Återkommer kanske senare. Måste ju vänta vaken på att åka och hämta Marcus från ishallen. Hans träningstider ni vet...

sushi och träning

Har precis ätit lite sushi från det nya stället nere på stan. Sushi Corner kanske det heter? Det var smaskigt. Dessutom var det ju bra att det inte bara fanns traditionell sushi utan även några andra varma rätter. Annars skulle jag ju inte få med mig Marcus dit precis. Han är verkligen feg med att prova nya saker. Anledningen till att jag var på stan var annars att jag skulle köpa lite vin till på fredag. Moa har nämligen styrt lite tjejkväll med tacos, Idol och vinmys. Det kommer nog bli väldigt bra.

Nu ska jag krypa upp i soffan och se något bra på tv innan det är dags för Friskis. Ikväll får jag iallafall sällskap av Moa, vilket blir trevligt. Och ikväll ska jag prova på att göra kycklinglasagne. Spännande!

bullbaket

Här kommer beviset på att det har bakats bullar på Stenblocksvägen den här eftermiddagen.


Ikväll lägger jag nog in bilder från helgens festligheter. Alltid lika roligt att hitta bilder man defintivt glömt bort att man taget. Dessutom hade jag supersällskap. Och då är det alltid väldigt roligt med bilder. Men först ska vi hjälpas åt här hemma att plocka ur sista grejerna ur vår husvagn. Eller, vår gamla husvagn kanske man ska säga. Inte för att den är gammal utan för att den är såld. Mamma och pappa var i Jönköping på husvagnsmässa för någon månad sen och jag var inte speciellt förvånad när dom kom hem och berättade att dom köpt en ny. Likadant var det när dom köpte nya bilen. "Vi åker bara och tittar lite." Yeah right.
Förutom det ska jag träna. Tyvärr skulle Moa jobba hela kvällen, men jag kanske träffar någon annan jag känner där nere.

fundering

Än så länge har det inte blivit några bullar. Just nu är det fiskgratäng på g i ungnen. Det blir dagens lunch. Vi har även lekt lite vuxna och varit duktiga och åkt i väg till återvinningsgrejen med kartonger och sånt och när vi var och handlade till bullbaket pantade vi burkar och flaskor. När vi är ensamma hemma på dagarna känns det som vi är vuxna och sambos med den lilla detaljen att vi inte betalar hyra, räkningar och skit. Om det vore såhär att bo själv skulle jag gjort det för längesen. Bara så ni vet.

För övrigt har jag börjat fundera över vem av mina vänner som kommer få barn först. Sötnosen Amanda har ju dock redan vunnit, men av dom som ännu inte kommit så långt. Spännande ju.

bullbak


Tänkte bara meddela att jag idag är en ännu gladare flickvän än igår. Idag har jag nämligen tänkt ta tag i företagsekonomin och då säger Marcus "Isåfall ska jag baka bullar!" Sååå, i eftermiddag kommer det lukta och smaskas bullar i hela huset. Är inte det typ total lycka?!

Moa, favoritpasset ikväll va?


mys i norrköping

Vad irriterad man blir när det tar nästan 10 minuter att logga in på blogg.se och välja att skriva ett nytt inlägg. Jag hann ju nästan ge upp hoppet. Ikväll har vi iallafall varit i Norrköping och myst. Marcus tog med mig till Källaren Bacchus som var hur mysigt som helst. Rekomenderar! Vi åt något som kallades Black Stone typ, vilket innebar att man fick in varsin färsk biff på en 440 grader varm sten och sedan skar man biten i små bitar och grillade lite i taget helt själv. Det var supergott, mysigt och spännande. Roligt att göra något annorlunda för en gångs skull. Tillbehör kunde man välja på några olika så jag dog bakad potatis och Marcus åt pommes. Till detta fick man dessutom bearnaisessås, väldigt smarrig aioli och diverse grönsaker. För det här kalaset betalade vi 250 kronor per person men det var det absolut värt! Så om ni ska ut och äta på ett fint ställe i Norrköping så är det här mitt tips.

Lite shopping hann vi även med. Mest jag i och för sig, men det är inget ovanligt. Stövlar hittade jag faktiskt. Svarta lårhöga från Scorett blev det. Mycket nöjd med det eftersom jag inte pungade ut mer än 799 kronor. Lagom för ett par skor som förmodligen inte är moderna längre än över den här vintern. En söt tröja/jacka från H&M blev det också. Mycket nöjd!


besvikelse igen

Det blev tyvärr inget Norrköping och middagsätande för oss idag. Dom flesta restauranger i Norrköping har tydligen stängt på söndagkvällar. Vissa har till och med helstängt. Lite knäppt tycker jag faktiskt. Söndagen tillhör ju ändå helgen så det borde vara fler som vill gå ut och äta då än till exempel en vanlig tisdag. För övrigt tycker jag att det är god service att ha öppet alla dagar i veckan. Det kör ju typ alla med nu för tiden. Såå, vi gör ett nytt försök imorgon igen. Då hoppas vi på öppen restaurang och god mat. Jag vet ju inte ens var vi ska! Lite pirrigt faktiskt.
För att dämpa mitt dåliga humör och besvikelsen lite grann bestämde vi oss för att laga lite mysmiddag till resten av familjen istället. Kycklingpaj med bacon blev det. Riktigt god blev den, trots purjolöken. Jag är ingen löktjej.

Måste dessutom försöka hitta ett par höstskor eller stövlar utan klack. Klackar varje dag är nog ingenting för mig och mina ända höstskor utan klack var rätt billiga och pallade bara en höst. Kan ju inte gå i tygskor nu när det börjar bli minusgrader ute. Dessutom passar det inte så himla snyggt till min fina kappa.

Nu blir det mys och sen godnatt.

galen kväll

Vilken kväll det blev! Det var riktigt längesen jag hade sådär roligt och nästan alla bästa vänner var med. Det kan ju inte bli bättre. Mest förvånad och lyckorusig blev jag när Åsa ringde från Göteborg och meddelade att hon stod bredvid Jonas Bane, dvs Kim i Andra Avenyn. Följer inte serien så slaviskt längre, men i skolan hade jag och Åsa perioder när vi baaara pratade som att vi levde mitt i Andra Avenyn. "Vad fan håller Håkon på med?!" kunde bli det första vi sa när vi sågs på morgonen. Haha. Jag saknar det!

Dock blev det lite för mycket av det goda. Mådde inte helt okej när jag kom hem och det ledde till ett litet bråk med Marcus. Tur att inte han är så långsint. Det är inte jag heller. Vi är med andra ord inte osams längre. Eller, vi var inte osams. Han tyckte bara jag var full och jobbig och då blev jag sur.

Bilder från kvällens bravader kommer senare! Nu tittar jag nämligen på fredagens avsnit av Idol som jag missade eftersom jag jobbade. Marcus är och dömer hockey och sen drar vi till Norrköping för lite shopping och middag. Marcus har valt restaurang och jag vet inte vad det blir. Det ska bli mysigt.

shopping

Imorse var jag uppe med tuppen. Runt 9 är faktiskt tuppen för mig, även om det för till exempel Cilla är rena förmiddagen. Förmiddagen hade att bjuda på ett besök på Intersport där mamma skulle köpa priser till ett par stycken inför lagavslutningen ikväll. Innan jag stack iväg på ishockey hann jag med lite underklädesshopping på Lindex. Om man är medlem där får man till och med imorgon 100:- rabatt om man handlar för 300:-. Perfekt, tyckte jag och inhandlade tre par trosor och en bh. Det är roligt med underkläder, tycker jag.


Hockeyn blev en spännande tillställning som slutade 7-7. Marcus är inte precis nöjd med varken sin eller lagets insats. Dom mötte samma lag förra lördagen och vann med 9-1. Det säger väl en hel del. Jag tror inte att morgonmatcher är deras grej. Jag är ju inget morgonfan jag heller, så för min del kan dom gärna spela lite senare på dagen. För övrigt suger deras träningstider framöver. Träning till 22.00 tre gånger i veckan. Där tog dom död på mitt förhållandes kvällsmys. Thank you.

Nu ska jag snart börja göra mig iordning eftersom det vankas festligheter!

internetstrul

Internet har strejkat ett par dagar, därav uteblivet bloggande. Ska snart bege mig mot jobbet för stängning ikväll, men sen är jag ledig i en hel vecka! Inte dumt.
Imorgon börjar nog dagen med att titta när Marcus spelar hockeymatch och på kvällen ska jag till Emelie och Dannes inflyttningsfest. Det ser jag verkligen fram emot! Tror det bär ner på stan för att dansa lite senare på kvällen också? Det ska bli riktigt skoj.

Håller på och krånglar lite med Tradera också. Eller, krånglar gör jag inte. Men har sålt ett par grejer som jag nu ska skicka iväg och jag kan inte riktigt bestämma mig för hur det ska skickas. Inte så himla lätt när man inte gjort det förut.

TIPS! Igår såg jag och Mackan film 3 och 4 i serien om Johan Falk. Riktigt bra filmer! En av slutscenerna i nummer 4 - Leo Gaut, gjorde så ont i mig att jag började gråta. Tårarna bara forsade ner för kinderna. Kan säga att det var ett autistiskt barn inblandat. Det berörde mig väldigt mycket.

besvikelse

Jag fick skönheten idag. Tyvärr blev jag väldigt besviken då den både var för liten och dessutom inte var lika fin som jag hade förväntat mig. Det hela slutar med en retur och jag beställer ingen större storlek. 700 kronor kan jag köpa en annan fin klänning för. Eller något annat. Har man tur kan man få ganska mycket för 700 kronor. Dessutom har jag andra fina klänningar och kjolar jag knappt använt. Att jag aldrig lär mig. Eller var det just det jag gjorde?

Skönt att komma hem skapligt iallafall. Det är ju det klart bästa med att behöva gå upp 06.30 för att åka till jobbet. Jag slutar nästan aldrig klockan 15. Jag är mer en sån som jobbar till 21. Fler utan fast schema som känner igen det? Träningsvärken i ljumskarna sitter i (som berget) så hade tänkt skippa Friskis idag, trots att jag har kvällen ledig. Men sen såg jag att det skulle vara puls/bas som är en av mina favoritintensiteter, så jag ska snart pallra mig iväg ändå. Jag känner mig duktig. Dock har jag kommit ifrån det där med kostdagboken lite grann. Måste försöka skräpa mig. Jag har faktiskt gått ner nästan ett kilo. Det får väl vara godkänt. Ett par kilo tunnare fram till jul hoppas jag kunna åstadkomma. Om man ger fan i att äta mellan måltiderna borde det inte vara några problem. Det är där mitt största problem ligger. Annars lider jag för tillfället mest över att det är så jäkla många kalorier i mjukt bröd. Två mackor=typ en hel måltid. Så kan vi ju inte ha det!

my life would suck without you


fotbollsmatch

Yes, idag har jag spelat fotbollsmatch och det var väldigt roligt. Vi var ett hyffsat rutinerat gäng där lika många var födda i början på 70-talet som slutet på 80-talet. Vi var riktigt bra tillsammans och lyckades vinna med 7-1 mot Stenkvista. Skööönt! Jag hade nog inte tyckt det var lika skoj om vi hade varit dåliga och förlorat. Men så kan det vara. Dessutom ryktas det att VFC's avslut inte var den bästa matchen på säsongen, så då behöver jag inte deppa för att jag missade den. Toppen!

Nu har det precis serverats hamburgare till kvällsmat och nu blir det ett avsnitt Gossip innan Marcus ska få som han vill. Sen blir det nämligen lite La Liga-fotboll. Som vanligt, skulle man väl kunna säga. Jag tror jag ska ta den diskussionen sen. Får se hur det hela slutar. Jag lär ju inte vinna iallafall. Tur att det åtminstone är kväll så man kan krypa ner i sängen och mysa lite framför matchen. Det ligger högt upp på min favoritlista.


comeback imorgon

Jag vill också! Jag vill också! Jag vill också! Jag vill också! Jag vill också! Jag vill också! Jag vill också! Jag vill också! Jag vill också! Jag vill också! Jag vill också! Jag vill också! Jag vill också! Jag vill också! Jag vill också! Jag vill också! Jag vill också! Jag vill också! Jag vill också! Jag vill också! Jag vill också! Jag vill också! Jag vill också! Jag vill också! Jag vill också! Jag vill också! Jag vill också! Jag vill också! Jag vill också! Jag vill också! Jag vill också! Jag vill också! Jag vill också! Jag vill också! Jag vill också! Jag vill också!
Men jag säger inte vaaaad. Klurigt.

Igår var jag och tränade på eftermiddagen. Det var tyvärrr inte så jobbigt som jag hade hoppats på, men det är väl bättre än ingenting. Sov i Vingåker gjorde vi inatt också. Det händer inte allt för ofta. Det här vädret som råder är verkligen inte min bästa vän. Fan så kallt det är! Jag tänkte dock trotsa vädergudarna lite och bege mig mot Backavallen för lite fotboll. En halvlek ska jag väl palla. Det är mitt gamla lag som har serieavslutning och går resultaten deras väg så kan det bli spel i div2 nästa år. Dock är inte detta så jättetroligt. Något som man inte heller trodde var så troligt är att jag skulle åstadkomma en fotbollsmatch i år. Och i och för sig har inte detta hänt än. Men vet ni vad? Imorgon smäller det! Jag ska spela fotbollsmatch och om vädret bara hade varit lite roligare hade jag verkligen sett fram emot det. Det ska faktiskt bli riktigt skoj. Men ssscchhhh! Säg det inte till någon. Att jag tycker det ska bli skoj alltså.


slut med småätandet

Ja, det var ju det här med viktnedgången. Jag känner att jag kommit in i både matvanor och träning på ett väldigt bra sätt. Mitt småätande existerar inte längre, vilket nog var ett av mina största problem. Det finns alltid fikabröd på jobbet och jag är ju inte den som är den när det ligger en toscabulle och ropar mitt namn. Toscabullarna på mitt jobb är, för övrigt, aaasgoda. Riktigt goda. Men jag har inte smakat en enda tugga på drygt en vecka, och så tänkte jag att det skulle fortsätta. Middagen ikväll bestod av kebabspett (kryddad köttfärs på spett typ), ris, grönsaker och keso. Gottgott. Imorgon ska jag fixa thai till lunch. Det var alldeles för längesen. Dock ska jag fuska lite med en sån där kryddmix från Santa Maria, men det är lagom svårt.

Dags att väga mig är det ju också, men jag glömde köpa nytt batteri innan jag åkte från jobbet. Typiskt. Jag fick min andra chans när Marcus hämtade mig från träningen. Ja, jag tränade idag fast jag kanske inte hade tänkt. Det fanns ju liksom bas eller styrka/medel att välja på och jag kände att Gossip Girl lockade mer. Men viljan att uppnå mitt viktmål vann den här gången. Anledningen till det var att jag 16.38 upptäckte att Carola skulle ha ett puls/bas istället för någon annas baspass. Sagt också gjort, jag slääängde på mig träningskläderna och drog ner på stan, hämtade Marcus vid tåget och lät honom ta bilen hem medan jag gick och svettades. Sa jag att passet började 17.00 och att jag hade 22 minuter på mig från soffan till träningsklar nere på stan? Känner mig nöjd att jag lyckades, och stolt över att latheten inte vann. Nåväl, vi tänkte på vägen hem att vi kunde köpa ett nytt batteri på Specce istället. Men där hade dom inte såna batterier. Skit också.

torsdagkväll

Tove var riktigt bra på Idol ikväll! Jag hoppas verkligen att hon går vidare. Som jag redan sagt mååånga gånger så håller tjejerna högre klass än killarna. Eller så gillar jag tjejer som sjunger mer än jag gillar killar som sjunger? Kan man resonera så? Det kan man nog. Det finns säkert vissa av er där ute som tycker att grabbarna håller högst klass. En diskussion värd att föra över huvud taget? Tveksamt. Imorgonkväll ska det iallafall bli spännande att se vilka som går vidare till fredagsfinalerna. Nu tänker ni säkert att jag ska se kvalfinalen imorgonkväll med Marcus som precis kommit hem från Göteborg och inget heller vill än att berätta hur underbar mönstringen var. NI HAR SÅ FEL! Han är redan hemma. Det blir inget lumpen för honom. Dessutom har han träning imorgon när Idol infinner sig, så jag får titta själv.

Imorgon är jag ju ledig och har redan planerat några saker att hitta på. Ett par avsnitt Gossip Girl är givet. Marcus får stå ut eller kanske hitta på något annat. Dessutom tänkte jag fota lite gamla (dyra och typ oanvända) kläder och slänga ut på Tradera. Förstår egentligen inte varför jag inte gjort det tidigare. Jag har ett antal oanvända plagg som är för små/passar inte av annan anledning/kanske är lite omoderna som hela tiden överlever varje garderobsrensning av någon okänd anledning. Kanske väntar dom bara på att bli sålda på auktion? Jag hoppas det.