bra dagar


helgen

Alltså, blogg.se-appen är så fruktansvärt sämst. Överväger att byta bloggportal i och med att det är så himla mycket smidigare att kunna slänga iväg ett inlägg eller ett par bilder när man har mobilen med sig hela tiden. Den funkar ju liksom typ aldrig.
 
Hade en väldans mysig och rolig helg när Ellen var här på besök. Vi åt för lite och sov för lite, men drack desto mer vin, så det blev liksom himla bra ändå. Fredagen innehöll lunch på stan och lite shopping innan vi åt typ getost, serrano och räkor till middag innan vi åkte in till stan och mötte upp Åsa, Johanna och hennes kompis Lisette på Pipes för ett par drinkar. Ingen ville lägga pengar på att gå in nånstans och dansa, så vi gick helt enkelt upp till Åsa på våningen ovanför och hade disco där till typ halv 3. Bra kväll!
 
Lördagen blev ganska slapp i och med att vi drack lite mer än planerat kvällen innan. Vi låg därför inne större delen av dagen och åkte sedan till Åsa för att spendera ett par timmar i solen på hennes terass innan vi skulle till Kock och Bar för att äta tapas. Det är så jäkla gott och mysigt där! Efter det hamnade vi i paltkoma nån timme innan vi piggnade till och fortsatte dricka vin. Också en kanonkväll som slutade med utgång för Åsa och Ellen medan vi andra tog oss hemåt strax efter midnatt. Så kan det gå!

tgif

Thank God it's Friday, som min gamla mentor Dag skulle sagt! Och vad passar bättre än ett uttryck man minns från honom när en älskad medlem från järngänget sitter på tåget på väg hit!? Ska klä på mig nu och strax åka och möta Ellen vid tåget! Det ska bli så himla mysigt att ha henne här. Kan inte lova några inlägg under helgen, däremot finns det nog bilder att visa när helgen är över!

Puss!


sånt som händer

Idag på förmiddagen bestämde jag mig för att gå till Ica för att köpa hallon. Jag älskar hallon och det är extrapris på färska hallon den här veckan. Great! Valde mellan att gå till Maxi eller en supermarket som ligger inne i stan. Det är ungefär lika långt till båda och jag valde klostergatan i och med att jag gick till Maxi förra veckan och den vägen är ganska tråkig. Fem kilometer gick jag och det blåste som fasen. När jag väl kom fram fanns det inga hallon. Inte så kul, men sånt som händer.

I övrigt har jag läst några artiklar och förberett för vårt gruppmöte inför vårt course project som vi ska dra igång med imorgon.


tjingeling


måste ses!

 
 
Tack för tipset Lisa!

måndag

Jaha, här sitter jag med ansiktsmask och försöker bli klar med dom två sidorna som ska lämnas in på the case seminar imorgon. Som tur är är det har bara ett av fyra case, för jag har inte direkt förberett mig på bästa sätt. Det planerar jag dock på att göra med nästa för efter det tar jag en pluggpaus några dagar och åker till Katrineholm. Men det är inte förrän nästa helg. Nu i helgen händer nåt typ lika bra, kanske bättre på många sätt. Min fina, bästa Ellen kommer hit och hälsar på! Vi är taggade som sjuttsingen på lite gossip, massa god mat och vin. Det ska bli så ku!
 
Något som också är positivt med att Ellen kommer är att jag kommer behöva göra en rejäl storstädning. Funderar på att göra det imorgonkväll när jag ändå har tvättstugan. Göra en all in liksom. Men innan jag går all in är det dags för det där seminariet och en eftermiddag för att styra med vårt course project.
 
Tjing!

vårfint i regnet


söndag

En skön helg utan måsten är snart slut, och från och med imorgon blir det nåt sorts fullt ös med skolarbete. Ska börja redan nu tänkte jag. Måste läsa igenom ett case vi ska ha seminare om på tisdag och det ska skrivas lite om det också. Imorgon ska jag förresten på en föreläsning med Isabella Löwengrip. Förhoppningsvis blir det både kul och lärorikt. Ser fram emot det riktigt mycket faktiskt. Det är på biografen också, så sköna stolar är ju ett plus i kanten.


i fredags

Här kommer en liten bildbomb på vår alldeles underbara middag i fredags. Allt var så himla gott! Vi gjorde räkor frästa i olja, chili, vitlök och persilja, friterade kyckling som var panerad i ägg och malda jordnötter och serverades i vitkålsblad med kall currysås, filodegsknyten med getost och honung samt parmarullar med färskost. Det vattnas i munnen bara jag tänker på det!

https://cdn2.cdnme.se/78787/7-3/pic_516a6937e087c343f454dacc.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/78787/7-3/pic_516a6937e087c34428ce7f17.jpg" class="image">


fredagsmys

Är på språng! Har varit och handlat lite nu på eftermiddagen och ska packa ihop grejerna jag ska ha med mig och åka till Johanna och Henric. Vi ska styra med smaskiga tapasrätter och rosé, snacka massa skit och titta på Let's dance. Eventuellt går vi ut och tar en drink lite senare också. Tyvärr bjuder inte Jönköping på det vackraste aprilvädret just idag. Men vad gör det när man har trevligt sällskap?
 
Ska försöka komma ihåg att ta fina bilder på vår mat! Jag ska till exempel göra räkor frästa i chili, vitlök och persilja!

fredagsmys

Är på språng! Har varit och handlat lite nu på eftermiddagen och ska packa ihop grejerna jag ska ha med mig och åka till Johanna och Henric. Vi ska styra med smaskiga tapasrätter och rosé, snacka massa skit och titta på Let's dance. Eventuellt går vi ut och tar en drink lite senare också. Tyvärr bjuder inte Jönköping på det vackraste aprilvädret just idag. Men vad gör det när man har trevligt sällskap?
 
Ska försöka komma ihåg att ta fina bilder på vår mat! Jag ska till exempel göra räkor frästa i chili, vitlök och persilja!

här har ni mig


kvällens middag

Slängde ihop tacos med kyckling och aioli. Det var inte dumt! Snart är det final i mästerkocken. Kan inte riktigt bestämma vem jag hejar på, men jag tror nog att Jenny ligger bra till för att vinna. Tycker samtidigt att Carl är himla härlig så vi får se under programmets gång vem jag tycker verkar laga godast mat just ikväll.


onsdag

Dags att åka till skolan. Vi ska spela nåt spel där man simulerar olika kulturer eller nåt sånt. Hoppas det är roligt! Efter det blir det nog en promenad.

Tjing!


kvällens middag


tisdag

Done for today. Har varit i skolan med tjejerna på förmiddagen och bestämt ämne till ett grupparbete och bokat in oss på ett par case seminare vi måste gå på. Nu har jag precis ätit lunch och ska sätta på mig träningskläderna och promenera in till stan och sen ta bussen tillbaka. Promenaden tar nog ungefär en timme så det blir lagom.

Ikväll gör jag nog köttfärssås!


thailaaaand

Ska titta på Filip och Fredriks nya program nu. Hoppas det är skoj. Något som är skoj är att jag och Marcus ikväll bokat flygbiljetter till Thailand den 19e december. Vi ska resa runt där och eventuellt lite i Malaysia till den 13e januari. Drygt tre veckor med sol, bad, watermelon shakes och massa god mat! Det är lång tid kvar, men det gör liksom ingenting. Det ska bli så himla skönt! Ska också bli kul att se andra öar än jag gjorde sist i Thailand. Det är lång tid kvar, som sagt, och tjusningen med att resa runt är att man inte behöver bestämma sig i förväg, men lite vad det blir för rutt har vi väl planerat.
 
Hur som helst, tv var det ja, och så ska jag plocka undan min tacomiddag!

kvällens middag

Precis som jag trodde blev gratängen riktigt god! Det är en himla massa grejer i, men framför allt kyckling, champinjoner, curry, tomatpuré och mango chutney + grädde och crème fraiche. Jag åt det tillsammans med lite vanlig grönsallad men i boken tipsades det om blomkålsris. Jag har inget bra rivjärn så det blir inte bra för mig med ris. Får ta och skaffa ett!


söndag

Igårkväll hade jag besök av Åsa. Hon kom hit direkt efter jobbet vid 19.30 och blev överlycklig när middagen var serverad. Det händer ju inte så ofta när man bor själv precis. Lchf-pasta med strimlad lövbiff, soltorkade tomater och fetaost blev det. Beröm fick jag också. Gött! Efter maten briljerade vi i Smartare än en femteklassare och drack ett par glas vin. En perfekt lördagkväll!
 
Just nu tittar jag på Gossip Girl och om ett par timmar blir det tvättid. Ska ju även prova en kycklingcurrygratäng ur min bästa kokbok signerad 56kilo. Hoppas den blir lyckad! Återigen; så himla smidigt och gott med gratänger! Såg att min fina vän och lchf-partner-in-crime tappat 3kg den här veckan! Grymt bra jobbat. Själv ligger jag iallafall totalt på -5kg och -3cm i midjan. Det känns bra! Även om inte allt skett precis den här veckan.
 
Återkommer sen med gratängen!

fredagsmys

Skulle ha ätit middag med Åsa ikväll, men tyvärr blev hon inringd på jobb så det blir imorgon istället. Jag passar på att ha lite fredagsmys och har gjort pizza med lufttorkad skinka. Smaskens!

Hittade förresten en superfin svart kavaj på H&M imorse. Den fick följa med hem! Nu tror jag att jag får ha köpstopp på kläder resten av månaden. Jag lovar inget, men jag ska göra mitt bästa!


fredag

Har pallrat mig upp i ottan trots ledig dag och är på väg in till stan för att möta upp Åsa. Vi ska gå till H&M för vip-frukost. Ni vet vad som gäller då; 20% rabatt på allt i butiken. Igår fick jag lägligt nog en kupong i brevlådan med 50kr rabatt om man handlar för 300. Great! Har siktet inställt på att kanske hitta en bikini. Men köper jag en innebär det nog att jag också måste göra mig av med en där hemma.. Haha.

Ska väl gå ut och promenera sen också (eller powerwalka som det heter i folkmun) men har fått skavsår på ena hälen. How come? Så får nog kila in på Apoteket och köpa compeed.

Tjingtjing!


kvällens

Hur gott var det här?! Älskar numera paj (utan skal, nån måtta får det vara)! Det är ju samma som med gratänger, man slänger i det man har hemma eller vad som helst som man tycker är gott och bara kör det i ugnen.
Till 2-3 personer:
4ägg, 3dl vispgrädde, 300g rökt skinka (jag köpte smörgåsskinka och delade i bitar), 300g riven ost (gärna någon med lite drag i, typ vällagrad prästost).
Vispa ihop och krydda upp med vad ni gillar. Grädda långt ner i ugnen på 200 grader i 35 minuter. Klaaar!


middagsdags

Lite senare ska ni få bild och recension av kvällens middag som är ost- och skinkpaj utan skal. Passar mig perfekt då pajskal inte är någon favorit, mjölfritt eller ej. Ska äta framför Sofias Änglar tillsammans med ett glas rosé. Lyxigt! Dags att skära upp lite sallad till pajen!
 
Puss!

torsdag

Har precis varit ute och gått en runda i det fina vädret. I vanlig ordning blåser det ju en del här i Jönköping så det är lite kallt precis när man kommer utanför dörren, men sen när man väl kommit igång är det superskönt. Kommunen (eller vilka det nu är) har dessutom börjat sopa bort allt grus som legat på gatorna och trottoarerna. Tummen upp för det!
 
Nu ska jag hoppa in i duschen, sen äta lunch och i eftermiddag blir det exercise session i International macroeconomics and fiinance. Känns ju spännande i och med att jag inte varit på någon föreläsning i ämnet. Kanske lär jag mig nåt! Kursen är som en fortsättning på International trade theory och varken den kursen eller macro eller finance har ju varit mina favoriter direkt, men det är väl bara att hänga i. Det allra sämsta är nog att vi har samma lärare som i trade och han var ingen höjdare direkt. Så det är ju ett stort minus. Han har en liten chans att omvända mig. Tala om att jag klarade trade-tentan. Då blir jag glad!

middagar


veckans lchf

  • Tisdag - Torsk med dill/räksås och kokta grönsaker
  • Onsdag - Broccolisoppa med ädelost och knaperstekt bacon
  • Torsdag - Ost- och skinkpaj (Har hittat ett spännande recept helt utan pajskal!)
  • Fredag - Kycklingburgare med fetaoströra
  • Lördag - Pizza (Ska testa en ny botten med keso)
  • Söndag - Kycklingcurrygratäng
Jag kommer som vanligt göra minst två portioner av varje rätt så jag kan äta samma mat till lunch dagen därpå. Har även handlat allt jag behöver och ska, med tanke på det, göra mitt bästa för att småhandla så lite som möjligt. Självklart kan jag behöva komplettera med färskvaror och till exempel fryst broccoli som jag äter väldigt ofta. Har inte plats för flera påsar grönsaker i frysen. Tänkte även ta bilder och skriva recensioner på sånt jag verkligen vill tipsa om. Är spänd på soppan och pajen!

back on track

Var ska jag börja? Är tillbaka i Jönköping efter en både skön, omtumlande, jobbig och välbehövlig ledighet. Jag har börjat med att uppdatera mig angående skolarbetet med anteckningar från föreläsningarna jag missat och beställt en bok. Det känns som att det kommer vara ganska mycket att göra fram till sommaren, så det är bara att förbereda sig väl och kämpa på.
 
Som vissa av er redan är väl insatta i har jag mått väldigt dåligt ett tag och haft ångest som min kropp inte alls var välbekant med. Det här har resulterat i att jag inte kommer att åka till Mexiko i höst, vilket såklart känns tråkigt men det var det bästa och enda rätta beslut jag kunde ta. Det känns som en stor sten har lättat från mitt bröst och det ska bli kul att få välja några kurser att läsa här hemma på JIBS istället.
 
Har även skrivit matlista och varit och handlat för veckan. Det ekade ganska tomt i kylskåpet igårkväll när jag kom hem. Kan blogga om maten senare ikväll!