torsdag

Idag har jag busat med den här sötnöten!


sommarlov!

Vet inte vad jag ska säga. Har äntligen fått sommarlov och åkte hem till Katrineholm direkt efter sista tentan. Det enda som var tråkigt med det var att tentan gick dåligt. Det hade underlättat om det inte kommit helt annorlunda uppgifter på omtentan. Man vill ju hellre bevisa att man lärt sig det man skulle kunna från början. Men icke.

I helgen ska jag dricka massor med vin och umgås med väldigt många nära och kära tjejer. Otur att det ska bli kallt och regnigt men det blir säkert toppen ändå!

Och på måndag är det dags för årets andra vårruset. Kul!


sista rycket!

Sista rycket för terminen. Ett år på högskolan har bara flugit iväg och efter imorgon är jag klar med första tredjedelen av min utbildning. Galet! Eller ja, förutsättningen är ju att jag klarat dom här sista tentorna men jag är ju vid gott mod som ni vet. Till och med inför macron imorgon känns det bra! Tänkte läsa igenom anteckningarna en gång nu och sen nöta det viktigaste imorgon innan det är dags. Skönt med en tenta som börjar klockan 14. Även om det är skönt att ha allt avklarat på förmiddagen så föredrar jag att kunna sova ut och inte behöva stressa iväg till klockan 8. Men alla är vi olika!

Så nu blir det lite Solow Growth Model, CPI, straight line equation och inflation rates för hela slanten innan jag säger godnatt!


epic

Det känns idag. Att gårdagen var epic! Tentan gick ganska bra och är hyfsat säker på att det blir ett godkänt resultat. Skönt! Fortsatte dagen med alldeles för mycket rosé på Åsas innergård med grabbarna vi bildar faddergrupp med i höst. Viiiikings!! Sen dansade vi natten lång med just nämnda och det var helt galet. Insparken kommer bli så himla rolig! Helt magiskt! Aaaahh! Haha.

Ligger för närvarande i sängen och pluggar macro, och om några timmar ska jag åka till Johanna med Åsa för hejdå-middag. Ska bli så mysigt!

Puss!


mera plugg...

Gick hem skapligt från skolan idag och ligger ute i solen och försöker nöta in det sista. Det är så jäkla tråkigt att jag inte är klar för terminen imorgon utan måste köra på med macro hela helgen. Tycker egentligen inte det är nån fara att skriva omtenta men när många andra tar sommarlov och kan njuta av ledighet, fint väder och fest hela helgen känns det ju lite tråkigt.

Imorgon efter tentan blir det dock rosé hos Åsa och faddersittning på kvällen. Det ska bli superkul och på lördag blir det plugg hela dagen och sen kombinerad födelsedags/avskedsmiddag hos Johanna på kvällen. Heja på Sverige i Eurovision ska vi göra också. Det blir nog toppen!

Dags att köra vidare med plugget och om en stund åka till maxi och köpa lite proviant till tentan för mina sista pengar!

Puss!


hej

Ni vet hur det är. Det är tentaperiod. I söndags var det tenta i organization&leadership och det gick jättebra! Är supernöjd och väntar med spänning på resultatet för både tentan och rapporten vi skrev om Toyota.
Nu har Marcus varit här ett par dagar och vi har packat iordning för sommar i Katrineholm, promenerat, haft myskvällar och där emellan har jag pluggat till nästa tenta som är på fredag. Då är det dags för marketing management och jag har läget under kontroll. Jag gillar ju marknadsföring och kommer ihåg mycket från gymnasiet så jag hoppas på ett bra resultat även där! Ska möta upp tjejerna i skolan imorgon och diskutera massor och gå igenom gamla tentor och jag hoppas jag är vid lika gott mod imorgonkväll!

Nu ska vi visst spela kort här. Bäst att jag taggar till :)


dagen som försvann

Var har den här dagen tagit vägen? Jo, det ska jag tala om för er. Jag har varit i skolan hela långa dagen och nu har jag precis dragit bort alla sängkläder och ska bädda rent. Men det får vänta lite. För först blir det tvättning, sen matladning, middag och en dusch. Känns inte som det blir så mycket mer plugg den här kvällen. Ska skriva några sista anteckningar till några artiklar där jag förberett med övertrykningspenna bara. Sen blir det att nöta in hela dagen imorgon!

Nya hatet: folk som accepterar en inbjudan till spel på Rumble och sen inte spelar. Blir galen!

torsdag

Har inte tid med bloggen alltså. Det är bara plugg som gäller och idag och imorgon är det verkligen fullt ös! Känns skönt att det är intressant iallafall så att man orkar köra på hela dagen. Annars kan det vara lite si och så med det.

Ikväll blir det lite uppehåll iallafall för då är det tvättid. Kul.


tentasnacks

Snarare tentasnack. Singular. Fick den igår efter Vårruset och nu ska den minsann ätas! Forgive me.


plugg!

Jag tar väl och pluggar lite då! Eller mycket. Idag har vi haft redovisning av vår rapport i markering management så större delen av dagen har gått åt till det och imorgon förmiddag ska vi styra upp redovisningen i org&lead så det är bäst att sätta fart med tentaplugget. Till fredag är det fritt fram. På lördag har vi fadderutbildning och sen är ju tentan på söndag. Sooo, here we go!!


vårruset

Vårruset är avklarat och 31 minuter precis klarade jag rundan på. Det kändes väldigt bra även om jag gärna ville komma under 30 minuter. Håller tummarna för att mamma bokar Vårruset i Örebro också den fjärde juni. Då hoppas jag på en bättre tid! Och kanske på bättre väder. Nu hade vi i och för sig tur idag för det har blåst jättemycket under dagen och ikväll skulle det regna massor. Men det kom inget regn och blåsten avtog också. Skönt!
Nu har jag precis ätit en lite för sen middag som dessutom passade ganska dåligt med tanke på att jag tittar på Älskling, du har blivit en tjockis. Men nån gång kan man väl få ha lite sämre karaktär?

Puss!


14 maj

Nu åker jag till skolan för att möta upp Åsa och väääärldens finaste födelsedagsbarn Johanna. Concluding lecture i marketing management står på schemat. Skönt att få en överblick på alla kapitel. Sen ska vi förbereda redovisningarna i båda våra kurser och ikväll blir det Vårruset i regnet. Underbara måndag!


kvällens middag

Lammfärsbiffar med vitlök och chili med gräddsås på cantadou kantarell. Och så kokt broccoli. Gott!


skön söndag

Ljust och fint väder ute gör att man genast får mer energi! Vädret i Jönköping dom senaste dagarna har varit skit. Blåsigt, mörkt och regnigt är inget man vill ha den här årstiden! Jag har tagit tillvara på energin idag och plockat iordning alla kläder som låg här och skräpade, skickat iväg tradera-grejer och dessutom satt fart med tentapluggandet. Ett par timmar har det blivit iallafall och det är ju alltid att komma igång som är det svåraste.

Nu tittar jag på Du är vad du äter och när det är slut ska jag göra lammfärsbiffar till middag. Tänkte göra en sås till som jag gjort en annan gång med vispgrädde och cantadou med kantareller. Det blir inte dumt!

Och herregud, imorgon är det dags för Vårruset! Bra att jag iallafall tycker att det ska bli kul! Dock ser det ut som att det ska regna. Får helt enkelt hålla tummarna för att det är uppehåll när vi ska springa.

Tjing!


igår


nelly catwalk

Igår var det slutspurt med rapporterna som ska in efter helgen. Nu är vi klara ett par dagar i förväg och det känns så himla skönt. Jag och Åsa firade med att besöka Karlssons Salonger där Nelly Catwalk gjorde ett besök. Vi hade en toppenkväll och fick både goodiebag och välja ett gratis plagg från Nelly Trend som kommer hem med posten. Great! Vi stod i kö ganska länge innan insläppet och är det inte olidligt väder kan det vara riktig trevligt att stå i kö. Haha. Vi fick flera nya bekantskaper som vi sen hängde med under kvällen. Hur kul som helst!

Ikväll är det pluggfri kväll. Tänker nog se en film!

Puss på er!


bra reklam?

Eeeh, någon annan som sett Coop-reklamen när en kvinna går runt i butiken och funderar på om hon skulle ha sex med en annan man eller inte. En otrohetsreklam för en livsmedelskedja? Vem har tänkt till där?


onsdag

Sitter på bussen på väg hem från skolan. Det regnar och jag är helt slut så det får bli jogging imorgon istället. Men då måste jag faktiskt!! Ska gå och hämta en klänning jag beställt från H&M. Hoppas den är fin och att jag kan ha den! Isåfall kanske det blir invigning på fredag då jag och Åsa ska på Nelly Catwalk här i Jönköping, det ser jag fram emot riktigt mycket!

Annars tänkte jag styra tacos till middag och sen blir det en tv-kväll med datorn i högsta hugg. Har lovat att skriva klart en grej angående vår undersökning i marketing management tills imorgon.

Puss!


godmorgon

Morgonen kom fortare än jag önskade men så fort man kommit ur sängen piggar man ju på sig. Sitter framför Nyhetsmorgon och äter ägg med majonnäs och snart ska jag åka till skolan och möta upp mina mates.

Tjing!


case study: done!

Lång tid tog det att göra klart casen så det blir inte sänggång förrän nu. Önskar jag kunde säga att jag var ledig imorgon. Men ledig är jag om 20 dagar när terminen är slut och alla rapporter är inlämnade och tentorna är skrivna! Imorgon är det case seminar som gäller och efter det blir det mer Toyota. Förhoppningsvis hinns det också med en löptur. Lika bra att skriva ut det här så jag får lite press på mig.

Meeen, godnatt då!


kvällens middag

Kycklinggratäng


tisdag

Efter två ganska långa dagar i skolan, eller ja typ 10-17 som är rätt länge för att vara oss, är man rätt mör. Sen beror det såklart på vad man gör, men vi jobbar på effektivt med två rapporter som ska in efter helgen och det var lite mer att göra och fundera över än vi trodde. En undersökning skulle göras till exempel, och den har vi knåpat ihop och skickat ut idag. Såg minsann att några från Katrineholm hjälpte oss, tack snälla!

Nu har jag maten i ugnen. Kvällens middag blir någon sorts egenkomponerad kycklinggratäng med smaksatt creme fraiche, spenat, soltorkad tomat och balsamico. Gott! Eller, det luktar svingott iallafall. Vet inte än hur det kommer smaka. Efter maten är det tyvärr inte dags för tisdagsmys. Mer skolarbete väntar. TUR för mig att det snart är sommarlov! Jag är rätt omotiverad för tillfället men har tagit mig rejält i kragen och bestämt att jag ska göra mitt allra bästa dom sista veckorna som är kvar!

Kvällens mission: Skriva ett par sidor med svar på frågeställningar om Starbucks och Absolut Vodka till morgondagens case seminar.

Puss!

fint vårväder


måndag

Vi gick förresten ut i lördags iallafall. Jag och Åsa började här hemma hos mig med middag och balkonghäng innan vi åkte in mot stan och mötte upp Olivia, Isabelle och en annan Sara. Vi hade en skitkul förfest innan vi gick ut på ett ställe som heter Klubb Enkelt. Det var faktiskt jätteskoj! Gött!

Nu är det fullt ös med plugg som gäller. Jag ska faktiskt sätta igång med en grej vi ska diskutera på ett seminarie på onsdag! Får ha hockeyn på och titta lite med ögonvrån. Antar att Sverige gör sitt och spöar Danmark utan min fulla uppmärksamhet!

Puss!


kvällens middag

Köttfärsspett med wok på broccoli, gul paprika, zucchini och champinjoner. Gott!


me


lördag

Ikväll var det planerat för utgång men många verkar prioritera annat (typ att plugga, vem är jag att döma det? haha) och därför bjöd jag hit Åsa på middag och hockey istället. Jag kör med en ganska bra taktik som innebär att bjuda hem folk med jämna mellanrum så att jag får städat! Alltså, gästerna slipper städa men jag får ta mig i kragen och göra fint. Toppen!
Jag tänkte bjuda på LCHF-pasta med strimlad lövbiff i creme fraiche med getost/honung/rosmarin. Helt klart min favvosmak på creme fraiche! Ett bra tips om ni inte smakat. Jag brukar ha den till strimlat kött eller kyckling och bara goja ihop allt. Enkelt och gott!

Nu är det alltså dags att städa klart och sen tänkte jag sminka på mig lite!

fredag


tradera

In med er och kika och buda för allt ni är värda!

dagens

Efter lunch, joggingtur och dusch lyder dagens planering:
  • Städa!
  • Besöka A6
  • Fota och lägga ut kläder/skor på Tradera!

Men allra först ska jag sätta på mig kläder och torka håret. Tjingeling!

 

 


träning

Det ser ut som att det är regn på ingång så nu ger jag mig ut och joggar. Får se hur långt det blir med tanke på att jag inte sprungit på flera veckor. Men vårruset är bara 10 dagar bort och jag har ju som mål att slå rekord. Personligt rekord alltså! Jag får hålla tummarna för att vädret är på min sida den kommande veckan. Som många andra blir jag så otaggad när det är regn/snö/vind.

Puss!


handling

Idag har jag handlat:
Kycklingfilé, fläskkarré och lövbiff
Kvarg, vispgrädde och ägg
Sallad, gurka, zucchini och paprika
Färska hallon
Tomatpuré, halloumi och mozzarella
Två nya sorters te
Räkor och frysta örter

Kvällens middag blev kycklingfilé med grönsallad och mangoraja. Back in Jönkan = skärpning med maten!


sola sola sola

Nu blir det en förmiddag i solen innan bilen tuffar mot Jönköping. Jag har smörjt in mig och allt! Försöker undvika kräft-looken så gott det går. Man blir lika förvånad varje vår hur stark solen är. Och förutom att det inte är så snyggt att vara röd så gör det ju så förbaskat ont. Såå, solskyddsfaktor på!

Puss!


helgen

Har haft en toppenhelg i Kattne med familj, vänner, 2-årsfirande, utgång, mycket grillande och superfint väder! Bloggen har varit i skymundan och läsarna har inte heller varit jätteintresserade så ingen är väl mer missnöjd än någon annan.

Imorgon blir det Jönkan igen och 4 veckor slutspurt innan jag tar sommarlov. Det här året har gått så fort att det är sjukt. Heja!