passar på

Passar på att blogga lite mitt i bloggpausen när ändå lite inspiration finns. Just nu ligger jag själv i soffan och tittar när Sverige möter Ryssland i Junior-VM i ishockey. Som enda sällskap har jag en energidryck, vattenflaska och ett Pringles-rör. Dumt att klaga egentligen, men Marcus skulle faktiskt varit här. Han åkte hem förut ikväll för att hämta bil eftersom hans hockeylag ska till Bodaborg och leka av sig imorgon. Tyvärr startar inte bilen, något som i och för sig inte förvånar mig speciellt mycket. Alltså ligger jag här under täcket ensam. Han har dock satt på motorvärmaren i bilen och lovade att gå ut och se om den startar i första periodpausen. Har jag tur får jag alltså sällskap om någon timme. Fast jag tvivlar.

Nu ska jag återgå till matchen och min bloggpaus. Återkommer så fort jag får lust.

PS. Ska nog dricka lite glögg sen. Det är faktiskt riktigt gott. Undrar hur många liter jag druckit under denna adventsperiod. Det är en del. Men bryr jag mig? Knappast.

officiell bloggpaus

Jag har faktiskt ingen lust med det här. Och jag vet inte när lusten kommer infinna sig igen. Until then: BLOGGPAUS! Jag har ingenting att ge er och känner verkligen ingen inspiration. Jag är dock ganska säker på att jag återkommer. Vet bara inte riktigt när.

19/12 - 09


18/12 - 09

Det har strulat till sig rejält med resan, men vi jobbar på en lösning och vi kommer komma iväg. Det kommer bara inte ske datumet jag skrev för ett par dagar sen. Igår kändes allt helt hopplöst, men efter lite snack med både Sanna och Eller så känns allt mycket bättre.

Nu ska jag skicka iväg företagsekonomin till Dag och sen göra mig iordning för ett arbetspass. Jag jobbar varje dag nu innan julafton och det är både skönt och jobbigt. Det är faktiskt ganska mysigt när alla julhandlar, men vissa är också väldigt stressade vilket inte brukar leda till en så bra attityd. Håller tummarna för trevliga kunder!

Dricker första julmusten för i år nu också. Jag tycker egentligen inte att det är så himla gott. Men är det jul så är det. Är det någon som sitter inne på lite julstämning förresten?

16/12 - 07

Jo, alltså. Igår var det två-årsdagen. :)


9/2-10 - 14/4-10


i'm back!

Spännande att man har fler läsare än på flera veckor när man inte har bloggat på flera dagar. Fast jaa, visst händer det att man klickar in på en blogg där det stått stilla ett tag. Inget man kan rå för ju. Hur som helst har jag iallafall haft annat för mig och medan jag gjort annat har ju vintern kommit! Massor med snö är det, iallafall med dom kraven jag har vad gäller snö före och till jul. Ligger det här kvar över jul är man ju mer än nöjd liksom.

Nu tänkte jag skriva klart min SWOT som jag tjatat om i sjukt många veckor, det börjar alltså bli dags. På eftermiddagen blir det lite julklappsshopping med Marcus och hans fina syster. Jag är i och för sig rätt klar med handlingen, men jag äääälskar att köpa och ge bort julklappar så lite mer ska jag nog kunna klämma in. Det gäller att hitta bra grejer bara. Men det löööser sig.

väntar

Nu väntar jag mest på att Idol ska avgöras. Då ser jag ut såhär. Håller som mest på att vänja mig vid mitt ljusa hår. Som kommer bli ännu ljusar när jag åker iväg på äventyr till solen i februari. Vi är inne i bokningsfasen nu! Gaaaah! Det är ju galet. Som det ser ut nu blir det avresa 9 februari och hemkomst 14 april. Har verkligen inte vant mig vid tanken att vara ifrån Marcus, familjen och alla vänner så länge. Tur att Ellen och Sanna ska med. Då blir det ju inte ensamt.

För att återgå till hårfärgen kan det bli så att det blir en aning mörkare blont tills det är dags att åka. Tanken är inte riktigt att jag ska komma hem vithårig. Men vi får se.

Jag har ju liksom alltid varit ganska mörkhårig

vaccinerad

Nu tänkte jag uttrycka mig ungefär som jag brukar och säga att igår tog jag mig i kragen och åkte iväg och vaccinerade mig mot svininfluensan. Men det är inte riktigt sant. Jag tog visserligen sprutan och har rätt ont i armen idag. Fast om jag ska vara ärlig så var det mamma som åkte med mig bort till lokalen och sa åt mig att ta sprutan. Jag ogillar sprutor ganska skarpt. Ett stort plus för den här sprutan var att den liksom inte kändes. Fler sprutor borde ha samma egenskap. Om det vore så väl skulle ju alla gilla att ta sprutor.


jag har bränt mig

Jag har typ bränt mig i gommen av all varm glögg jag druckit dom senaste kvällarna. Dock blev det ingen igår, eftersom jag jobbade sent och sen typ stöp i säng. Meen, typ alla andra kvällar i december har jag druckit glögg. Ofta väldigt varm sådan. Så dagen till ära är jag jättesmart och har gjort soppa. Egen soppa med vanlig redning med morötter och ärtor i. Sommarsoppa a la mormor och den är väääldigt god. Hur som helst, det var nog inte mitt smartaste drag att göra varm mat i flytande form. Nämnde jag att det gör ont i gommen?

missnöjd

Klänningen satt som ett tält. Ett a-linjeformat tält. Det är alltså den svarta a-linjeformade klänningen med typ volanger nertill från H&M. Hinner inte lägga upp nån bild nu för jag måste åka till jobbet. Jag kan bara inte begripa hur någon människa kan klä i den där. Modellen som har den på bilderna ser väl hyffsat ut och klänningen är verkligen jättesöt. Men inte kan det vara meningen att man ska känna sig som en elefant?

Ett par julklappar till min syster fick jag med mig hem iallafall.
Undrar vad jag ska äta ikväll på jobbet. Typ yoghurt. Hatar när man inte hinner äta mat. Jag svälter då typ.

tisdag 8/12

Lunch med lite pasta blandat med strimlat kött, champinjoner och avokado är nu avklarad och det är dags att fixa dagens ärenden. Jag hann inte åka till soptippen igår, vilket inte är så förvånande, så det tänkte jag göra nu. Sen ska jag göra ett besök på H&M och prova en klänning som finns på rea på hemsidan. Tänkte prova och se vilken storlek som passar och sen klicka hem den ikväll om den sitter fint. Och efter det är det dags att ta sig mot jobbet. Jag stänger ikväll, men det är sista arbetsdagen den här veckan. Ska bli skönt att vara lite ledig utan att vara sjuk. Har ju faktiskt plugg jag måste göra, och så är jag inte riktigt klar med julklapparna. Men det börjar bli dags att bli det nu. Sen jobbar jag så himla mycket att de är bäst att ta vara på den lediga tiden så att man slipper stressa.

Over and out!

jag är sen!

Nu har jag suttit här alldels för länge. Eller, egentligen är nog det stora felet att jag gick upp för sent. Och att jag satte mig vid datorn över huvud taget. Men jag har faktiskt klickat hem en julklapp till till Marcus. Jag älskar verkligen att ge bort grejer! Jag ger bort presenter titt som tätt, dock blir det mest till Marcus, men även till andra i familjen. Alla blir väl glada över en spontan present, eller hur? Nu kan det dock bli så att den här presenten ges bort på vår 2-årsdag som är nästa vecka. Mysigt. Den här presenten är inte så dyr utan mest ett tecken på hur mycket han betyder för mig. En bra jubileumspresent. Tror inte han förväntar sig att få något, och det gör inte jag heller. Däremot tror jag det blir en mysig middag och det räcker långt.

Hur som helst börjar jag jobba om en timme och jag sitter här osminkad med blött hår och har lovat mamma att åka och slänga lite skit på soptippen innan jag börjar. Ooops, tror det är dags att sätta fart!

andra advent

Som ni vet är det andra advent idag och både ljusen i adventsljusstakarna och ljus av andra slag brinner för fullt i många hus. Tänk på att inte lämna levande ljus utan uppsikt och att ställa ljusen relativt fritt och inte ha massa torra material runt om. Torkad moss är, som vi alla vet, en riktig bov som väldigt lätt fattar eld.

Nu i veckan kom det dessutom en varning i tidningen efter att en hel villa brunnit ner och en man miste hela sin familj efter att en varm laptop fattat eld i en soffa under natten. Var rädda om er och ställ varma datorer på hårda material när ni kommer vara i närheten. Kanske ska man vara lite klimatsmart också och stänga av datorerna mellan användningarna. Det låter ju egentligen inte så dumt.

Bästa tipset av allt är att ha en fungerande brandvarnare! Kom ihåg att titta då och då så att batterierna är okej. Annars är det ju ingen vits.

om att vinna pengar

Inte vann jag någonting på lotto och lika lite vann jag på stryktipset. Det var längesen jag hade tur faktiskt. Men jag spelar inte så himla mycket och då vinner man inte så mycket heller. Ibland har jag dock lite flyt. För ett tag sen satsade jag 20 kr på lången och vann drygt 300 spänn. Dessutom har jag vunnit både 80 och 200 kronor på joker efter att ha satsat en tia. Plus lite småvinster när man inte fått tillbaka pengarna man satsat. Men det är ju spännande. Jag förstår att man kan bli spelberoende. Fast det är ju ingen fara när man inte törs satsa dom stora pengarna. Tyvärr är det ju dock så att om man satsar lite så vinner man bara lite. Men det är skoj än. Och på lotto och joker räcker det ju faktiskt bara med lite flyt. En enda rätt rad kan ju göra en till miljonär. Så nog är det värt att satsa ett par tior några gånger i månaden. Fast jag råkar veta hur stor (LITEN) chans det är att man tar hem drömvinsten. Helt sjukt.

lördagkväll

Nu har jag fått beröm för min goda lasagne och hela familjen sitter mätta och belåtna framför tv:n. Om jag ska vara ärlig sitter dock alla utspridda vid varsin tv i diverse grupperingar. Just nu har Marcus, jag och mamma lite paus i Gossip-tittandet och tittar lite på fotboll istället. Helst skulle jag bara vilja lägga mig i sängen och mysa och njuta av min lediga kväll och att jag inte behöver ställa klocka imorgon utan kan ligga och gotta mig så länge jag vill. Dessutom är det mycket skidor på tv imorgon och det gillar jag. En söndag i soffan it is!

Dags att kolla om jag vunnit något på lotto. Förmodligen inte.

jag och ljusstaken

Nu ska jag berätta en grej som vore typiskt att läsa i min älskade vän Sofies blogg. Men idag är det jag som står för fiolerna. En kille i ca 25 år handlade en adventsljusstake av mig idag och i vanlig ordning skrev jag ett köpbevis eftersom det är en grej som ska sättas in i ett eluttag. När jag är klar tittar jag upp och säger:

Och så sparar du kvittot tillsammans med köpbeviset ifall du skulle få problem med staken. Eeeeh.

Jag menade såklart ljusstaken. Vi fnissade lite och han sa att han förstod vad jag menade. Bra där.

dilemmat

Tror faktiskt att jag passar på att duscha innan Marcus kommer tillbaka från ishallen. Imorgon börjar jag jobba 7.45 så det är nog skönare att duscha ikväll än imorgonbitti innan jobbet. Tycker det är så himla kallt att ställa sig i duschen när man precis kommit upp ur värmen i sängen. Dessutom måste jag ju gå upp typ en halvtimme tidigare om jag ska duscha imorgonbitti. Och så är det ju alltid lika skönt att lägga sig mellan lakanen helt ren och nyduschad. Måste bara föna håret också, för annars vet ni ju hur det blir. Sova med blött hår är ingen höjdare.

Fan så onödigt inlägg. Kontentan: Klar fler positiva saker med att duscha ikväll. Så får det bli! Och det får bli nu så jag inte väcker hela huset med hårföningen.

lucia närmar sig

Yes, jag sitter och grinar framför Idol där Westlife just nu gästar. Gamla hits gör ju verkligen att man blir helt nostalgisk. Men det är ju underbart. Bara glada minnen finns till Westlife. Mumsar dessutom på äppelglögg med kanel och vanilj från Kivik. Inte alls dumt, vill jag lova. Jag älskar glögg! Har druckit det flera kvällar i rad nu och det lär bli en och annan mugg till innan julafton är här. Vad mysigt det är med jul. Om en vecka är det dessuom lucia. Jag ska se musikklassernas luciatablå i Tallåsaulan. Brukar alltid vara jättefint. I nian var jag dessutom med i tåget eftersom jag var luciakandidat. Och jag som inte kan sjunga för fem öre. Jag höll en rätt låg profil. Bland drygt hundra andra är det inte så svårt att hålla sig anonym. Dessutom fyller svärmor år på självaste luciadagen, så lite extra mys förväntar jag mig nog.



måste rusa

Börjar jobba om 40 minuter, vilket kanske innebär att jag måste rusa. Ska cykla till jobbet. Regnar det? Isåfall dör jag nog lite grann. För övrigt hostar jag så det blir typ stänk på skärmen. Inte så himla trevligt. Men hinner inte göra rent nu. Datorn överlever nog.

vore tacksam för er hjälp

Nu har jag påbörjat min SWOT-analys som lägligt nog handlar om ICA Kvantum här i Katrineholm, det vill säga mitt jobb. För er som inte är så hemma på företagsekonomi står SWOT för motsvarande Styrkor, Svagheter, Möjligheter och Hot, fast på engelska då. När jag satte mig och skulle börja göra en sån här analys på min egen arbetsplats insåg jag snabbt att det absolut enklaste är att beskriva företagets och butikens styrkor. Så måste det väl vara när man gillar sitt jobb? I och för sig kanske en del av poängen är att jag ska försöka vara lite objektiv. Jag får helt enkelt fråga andra runt omkring mig om dom har några tips.

Vad tycker ni läsare om ICA Kvantum i Katrineholm? Vad har vi för styrkor, svagheter, möjligheter och hot? Jag har kommit en bra bit på vägen, men jag vore väldigt tacksam om ni ville skriva en liten rad bland kommentarerna och tipsa. Om ni handlat där någon gång har ni säkert någon form av uppfattning. Positiv eller negativ spelar ingen roll. Det går fint att vara anonym också såklart!

torsdag

Jag frös inte ihjäl. Det var snarare både lagom kallt och skönt ute. Dock fegade jag ur lite och gick bara ner på stan och tog bussen hem sen. Jag skyller på att det faktiskt är långt hem hit från jobbet, det skulle nog ta drygt en timme att gå och dessutom hostar jag mycket fortfarande. Dumt att chansa på att klara en långpromenad i minusgrader nu när julen närmar sig. Apropå det var jag och Marcus i Norrköping häromdagen och letade lite julklappar. Vi kom inte hem med så mycket, men bekymren blev ju lite färre iallafall. Jag ska iallafall försöka hitta en bra julklapp till till Marcus, men det kunde jag ju inte leta efter när han var med. Jag har faktiskt köpt en väldigt bra julklapp redan, men han är så bra så han är värd något mer. Min syster är också värd något mer än det jag redan köpt, så har någon något bra tips om vad man köper till småsystrar i tonåren, bring it!

Nu har jag precis mumsat i mig lite färska räkor och tänkte faktiskt lägga mig här i soffan och börja med SWOT-analysen. Hinner skriva någon timme innan det blir skidskytte på tv. Perfekt!


jag och promenaden

Dags att åka till jobbet. Min enda stora fasa med det är att jag inte har någon skjuts hem, och cykla vågar man ju inte så jag rustar för fullt inför en långpromenad hemåt vid klockan två. Spännande! Min lillebror utbrast precis att det är -10 grader ute. Hoppas det blir lite varmare framåt dagen iallafall. Man vill ju inte frysa ihjäl...

mys

Nu börjar det skymma. Fast det blir faktiskt mysigare med en gång tack vare frosten som fortfarande ligger vit på gräsmattan. För inte är det väl snö? Någon som vet om det har snöat inatt? Nej, det är nog bra frost, men det duger alldeles utmärkt för tillfället. Men snö skulle förstås öka mysfaktorn ganska rejält.

Nu ska jag göra mig lite snyggare i håret och sen åka till jobbet. Ska bli skönt att inte stänga också. Ska faktiskt inte göra det på ett bra tag. Skönt!

jag är lat

Jag sitter verkligen bara här och väntar på att klockan ska bli tillräckligt mycket för att jag ska kunna åka iväg till jobbet. Anledningen till att jag bara sitter och väntar är inte främst att det ska bli skönt att få jobba lite, utan att jag inte vill ta tag i min företagsekonomi. Jag ska skriva två olika analyser på företag och jag har massa bra idéer, men det tar emot att börja. Fattar inte varför. Jag som planerar att bli klar med hela kursen innan resan och borde lägga på ett kol. Men det skiter väl jag i!

Istället tänkte jag äta lite lunch, det fanns nämligen ett par intressanta matlådor i frysen och sen vore det kanske idé att sminka sig lite. Dom måste ju känna igen mig på jobbet! Skämt å sido, men man känner sig ju faktiskt mycket fräschare om man sminkar sig lite. Annars har jag faktiskt gjort väldigt stora framsteg vad gäller att gå utan smink. Är väldigt nöjd med det.

För övrigt blir det skönt att smygstarta med ett par sköna arbetspass såhär när jag varit sjuk. 16-20 ikväll och världens skönaste 7.45-14 imorgon. Det är så underbart skönt att sluta klockan två. Det gör jag aldrig. Kanske 1% av gångerna jag jobbar. Haha. Det där var inte så vetenskapligt uträknat kanske, men ni fattar. Det går inte att beskriva hur skönt det är att gå hem en timme tidigare än man brukar. Asskönt, helt enkelt.

Nej, nu ska jag ta tag i det där som jag berättade om förut. Inte plugget alltså, utan lunch och smink.

frost

Igår, när jag faktiskt hade ett par saker att blogga om verkade hela blogg.se ha en liten strejk eller något, för för mig funkade det inte att blogga minsann. Men nu ser det ut att göra det. Måste då passa på att välkomna några nya läsare. Välkomna! Vilka är ni egentligen? Sist jag frågade var det inte många som nappade, men det vore ju kul att veta vilka som läser och vad ni vill läsa om. Sååå, bring it!

Alldeles vitt av frost är det ju ute minsann. Nästan så att kombinationen vitt utomhus och tomtar, stjärnor och röda gardiner inomhus snart kan inge lite julstämning. Det är det nämligen ganska tunt med hos mig. Nåväl, den kommer nog. Det är ju fortfarande ett tag kvar till dagen D. 22 dagar, närmare bestämt. Vi har ett datumljus här hemma där man låter ett datum brinna ner varje dag. Det har vi haft varje jul sen jag var liten. Har ni något sånt?