före och efter

Anledningen till att jag behövde städa:




Resultatet:





besvikelsen som kan uppstå

Har städat och gjort fint men glädjen och nöjdheten (säger man så?) omvandlades precis till något helt annat. Vill inte gå in på detaljer för lite hemlig får man väl vara? Ska snart slänga ihop nåt till middag och sen vänta på att Idol ska börja och sluta så att jag kan dra täcket över huvet med gott samvete.

Puss!


lchf

Jag fick en fråga om ifall jag fortfarande håller på med LCHF. Svar ja!

Jag har ätit lågkolhydratkost i snart 4 veckor och varierat lite hur mycket fett jag ätit. På det stora hela har jag ätit mycket mer grönsaker än jag gjorde innan som en ersättning till pasta, ris, potatis och bröd. Till exempel har jag börjat äta broccoli (hör du det, Annika?!) och det är faktiskt ganska gott. Ska snart prova att göra broccoligratäng, hoppas det smakar bra.

Kan säga att jag är sjukt stolt över mig själv som inte ätit godis, chips eller annat med socker (läsk, fikabröd, saft, juice) på 4 veckor och det skulle kunna vara värt en applåd! Sanningen är att jag är inte sugen längre. Sockersuget är försvunnet och jag jobbar fortfarande på att känna efter om det verkligen är hunger som gör att det börjar suga i ätartarmen eller om det bara är det faktum att jag vill ha något att tugga på.

Jag kan inte påstå att det hänt något än med min kropp. Ingen märkvärd viktnedgång och inga centimeter minus på måttbandet. Tyvärr. Därför har jag inte lagt upp några mått eller vikter för allmän beskådning. Men nu när jag kommit igång med träning igen hoppas jag att det sätter lite fart! Tror att jag dessutom skulle behöva vara lite noggrannare med hur stora portioner jag äter och dessutom äta större och bättre frukostar. Men att jag över huvud taget äter frukost varje dag är ett stort framsteg för att vara jag.

Det jag definitivt kan säga efter så här lång tid är att jag inte kan komma ihåg när min mage mådde såhär bra sist. Jag har väldigt känslig mage och springer normalt på toaletten betydligt fler gånger än vad många andra gör. Nu äter jag inte längre laktosfritt och magen har inte reagerat på något speciellt sätt när jag gick ifrån det. Det betyder att det är gluten min mage in tyckt om. Jag kan säga att jag märker stor skillnad! Vi får väl se om mina lösa problem återkommer den dagen jag ska äta glutenprodukter igen.

Vad jag fortfarande behöver öva på: Som sagt, frukostar. Och att rent allmänt äta mer protein för att vara hålla mig mätt längre. Har funderat på att köpa proteinpulver för att tillsätta när jag äter till exempel yoghurt.

Fler svar angående både LCHF och annat är på ingång! Så håll utkik!

träningsdags

Sitter på bussen på väg in till stan för ett medelpass på Friskis. Sen ska jag hem och städa ordentligt så att Marcus blir glad ikväll när han kommer hit. :)

Tjing!


skärpning!

Jag har för dålig pli på er! Ni kommenterar ju som krattor! Och krattor kommenterar uppenbarligen inte alls. Ge mig feed back eller något att skriva om. Kanske inte alla bara ge mig en rubrik att spåna kring eller ställa en fråga?
Det vore skitkul om jag blev ombedd att skriva om något speciellt. Nu känns det lite som att jag bara står och stampar.



helg

Efter en dag innehållande två föreläsningar av väldigt varierande kvalité, lunch bestående av fiskbullar, en promenad i väldigt fint väder och tacos till middag tar jag nu officiellt helg. Skönt med ledig fredag! Jag efterättsäter lite hallon i soffan framför halv åtta hos mig och sen blir det Idol.

Senare när jag intar sängen tänkte jag börja läsa en ny bok. Det blir återigen en Rudbergare. Nice! Och imorgon kommer Mackan!

Puss!


time for a pw


tröttmössa

Jag kunde inte slita mig från min bok igår. Läste i över en och en halv timme. Så nu är boken snart slut. Skönt att jag har fler på lager! Det dåliga med hela läsningsgrejen är att jag trodde att jag började 15 idag. Det gör jag iofs också. Men har även briefing på nästa uppgift i BAC 8.30. Det hade jag totalt missat! Men nu är jag på väg iallafall!

Testar att blogga från mobilen. Verkar funka hittills. Hörs sen!


tips!

Denise Rudberg skriver grymt bra chicklit! Tacksamma böcker som är jäkligt svåra att slita sig ifrån. Missa inte heller hennes nya böcker inom genren elegant crime. Jag älskade den första som heter Ett litet snedsprång.

tjurig

Nu har jag lugnat ner mig. Tur i oturen att jag varit ensam ikväll, kan jag säga. Det började väl egentligen igår när Marcus inte hade stängt frysen ordentligt. Ingen skada skedd, för jag upptäckte det och tryckte på nån knapp och allt var frid och fröjd. Åtminstone trodde jag det. Frysen var inte alls återställd. Jag hade stängt av den! Så i över ett dygn har frysen varit avstängd och nästan allt var helt tinat. Jag har ägnat kvällen åt att torka ur frysen samt slängt tre platskassar med förstörd mat. Lagom kul kan jag säga. Imorgon ska jag göra tacos med köttfärsen som låg längst ner i frysen och som tur var hade klarat sig. Annars har jag bara sparat frysta grönsaker. Tur att pengarna nyss rullat in på kontot så jag kan handla på mig lite nytt. Det får nog bli fredagens projekt.

Nu har jag iallafall tittat på Idol och Bron och nu tänkte jag fortsätta läsa Jenny S av Denise Rudberg. Jag älskar hennes böcker!

träning

Dags att börja röra på fläsket på allvar! Nu ska jag äta två kokta ägg och sen åka in till stan och köra puls/medel på Friskis! Under nollningen fick vi en biljett för att prova-på gratis en gång. Idag ska den utnyttjas och imorgon eller på fredag är det jag som köper träningskort!

Heja mig!

Skönt att jag börjar med puls/medel by the way. Lika bra att ösa på en gång. Haha.

kvällens middag



Inte världens bästa bild, tyvärr.
Hur som helst, det ska föreställa en pizza.

Botten gjord på 2 ägg och 2 dl bakerix (mjöl utan gluten och kolhydrater)
Äggen vispas först fluffigt med elvisp och sen använder man dom här långsmala visparna när man häller i bakerix.
Degen blir rätt kladdig, så man får ha bakplåtspapper på plåten och plastfolie över när man kavlar ut degen.
Botten förgräddas på 200 grader i 4 minuter och ska sen svalna en stund.

Topping: tomatpuré, strimlad kalkon, en ananasring, mozzarella och lite riven ost.

Sen är det på med valfri topping som gäller innan pizzan ska in i ugnen 8-10 minuter på samma temperatur igen.

Räcker till två portioner!

kvällsmys

Tisdagens kvällsmys är aningen ensamt eftersom Marcus åkte till Katrineholm nu på eftermiddagen för att jobba. Jag spenderar därför kvällen framför Halv åtta hos mig och Idol. Dessutom var en tvättid ledig nu ikväll så jag passar på att tvätta och bädda med rena lakan. Det sitter aldrig fel.

Bild på kvällens middag kommer sen! Mina grejer från LCHF-butiken kom förut, så jag håller på att göra en egen pizza med bakerix till degen. Botten blev lite tjock, men tror det är svårt att komma ifrån. Speciellt eftersom jag inte har någon kavel...

Återkommer!

ny design

Hallå allihopa! Nu är nystarten äntligen fullbordad med ny fin design och allt! Jag som inte är så pillig och tålmodig av mig tog hjälp av Josefin. Hon är snäll och fixar headers eller hela designer för en liten penning. Hur bra som helst!

going home

Nu sätter vi oss i bilen och åker ner mot Jönköping igen. När vi kommer dit ska vi först till Huskvarna och titta på en lägenhet och sen ska vi laga lite god mat och bara ha myskväll. Det sitter aldrig fel!

Igårkväll fikade vi med en kladdkaka a la LCHF som var god men ännu godare idag. Den skulle bara vara inne i ugnen i 6 minuter och sen skulle den stå kallt. Igår var den som chokladmousse men idag hde den stelnat till lite och var awesome!

Woop woop, sätta sig i bilen var det ja!

fotbollsväder

Idag har jag varit på Backavallen och tittat på fotboll i det fina vädret. Värmbols U-lag vann med 4-1 och blev därmed seriesegrare i division 4, men får tyvärr inte går upp eftersom A-laget spelar i trean. Surt för tjejerna som mest håller till i U-laget! Men sånt är livet.

Igår när jag kom hit blev det en tur på stan med mamma precis som jag hade funderingar på. Tyvärr hittade jag inget att köpa, men det kan ju åtminstone plånboken skratta sig glad åt. Däremot köpte mamma en fin födelsedagspresent till min syster. Jag gav ju min present förra helgen när jag var här eftersom jag inte visste att jag skulle komma snart igen. Två fina vispskålar från IB Laursen blev det!

Tjing!

lördag

Är som sagt i Katrineholm över helgen och umgås med min familj. Mamma gillar när jag lagar maten, men idag tog hon saken i egna händer och så fort jag tittar bort har hon använt lätt creme fraiche och matlagningsgrädde istället för feta produkter. Får se hur lång tid det tag innan hon noterar det här i bloggen och bättrar sig till nästa gång.

Lax tillagad i ugnen med täcke av ovan nämnda mejeriprodukter och räkor. Gott! Jag äter det med grönsallad och avokado medan övriga familjen äter med pressad potatis. Jag älskar pressad potatis!

Kan tyvärr inte visa nån bild eftersom jag inte har någon sladd till mobilen precis här och nu. Men det ser gott ut!

myskväll

Kvällen före lön och studiebidrag är lika med myskväll ensam framför Gossip Girl med en skål hallon. Jag har även pluggat lite och städat undan. Jag har känt mig ensam den här veckan och därför bestämde jag mig för att åka till familjen i Katrineholm imorgon igen. Den här helgen ska jag bara ta det lugnt. Kanske mysa lite på stan med mamma och prova kläder, ta ett långt bad och sen be om lite massage och börja läsa en bok som inte är kurslitteratur. Det låter ju inte helt fel!

På söndag åker jag och Marcus tillbaka till Jönköping tillsammans. Om vi kommer iväg skapligt tänkte vi gå på lägenhetsvisning. Mest för skojs skull. Och så ska vi försöka klämma in ett biobesök. Det är tvunget att bli lite kvalitetstid nu när vi inte ses lika ofta som förut. Även fast han bor här. Lilla plutt.

Dessutom fyller min syster hela 19 år på måndag. Det kan ju innebära lite firande och smaskig mat på lördag om jag har tur. Har jag otur blir det på måndag istället. Men någon god LCHF-efterrätt ska jag nog lyckas åstadkomma! Det är ju helg.

Fast det är inte helg än. Innan jag tar bussen imorgon vid lunchtid är det dags för assignment 3 i Entrepreneurship and Business Planning. Vi har i grupp analyserat ett verkligt företags affärsplan och ska imorgon redovisa muntligt fördelar och nackdelar med affärsplanen ur en riskkapitalists perspektiv, ge förslag på hur affärsplanen kan förbättras och ifall vi skulle investera i företaget om vi tillfrågades. För den som är lite intresserad låter det ju inte helt hopplöst tråkigt. Och det var det väl inte heller om man bortser ifrån att affärsplanen är på 25 sidor plus 17 sidor diagram och bilder. Plus att när man hade läst igenom allting fattade man fortfarande inte vad företagets affärsidé var. Ingen höjdare alltså. Nu har jag ett hum om vad företaget har tänkt sig och förhoppningsvis går redovisningen (som egentligen är mer som en diskussion) imorgon bra.

På måndag är det Entrepreneurship Day. Berättar senare vad vi ska göra då!

business plan

NOLL AV TIO! Ungefär så rolig är affärsplanen vi ska analysera till fredag. Den är 40 sidor lång och jag har läst allt och fattar ändå inte vad det är för service/produkt företaget erbjuder. Kanske är jag trög. Kanske är det fullt normalt att inte förstå.

Det känns lite som att vilohemmet är över nu. Vi har haft det hyffsat lugnt dom första veckorna, men från och med nu och 3-4 veckor framöver är det fullt ös som gäller. Det är ju så mycket att läsa! Ska försöka stolpa upp några fördelar och nackdelar med den här affärsplanen nu, sen ska jag förbereda kvällens middag som blir korvgryta. Det börjar suga lite i tarmen nu. Den här dagen blev inte så välplanerat matmässigt. Stod mig förvånansvärt bra på frukosten och inget förrän jag kom hem för ett par timmar sen. Då blev det en skål turkisk yoghurt med hallon och blåbär. Inte helt fel!

Tjing!

godmorgon!

Godmorgon/godförmiddag allihop! Skönt med lite sovmorgon idag, men nu är det snart dags att åka till skolan. Jag har precis en god LCHF-frukost med kokt ägg, makrill i tomatsås och ett par skivor bacon. Hoppas jag står mig ett tag eftersom jag inte kommer hem förrän senare i eftermiddag.

Under nästa vecka ska jag testa ett par nya recept! Har nämligen beställt några produkter från LCHF-butiken. Bland annat en typ av mjöl utan kolhydrater så det går att göra både bröd, pizza och pannkaka. Great!

kvällens middag


Inte världens bästa bild. Men det var riktigt gott!
Wokade strimlad kycklingfilé med broccoli och gul paprika,
hällde i kokosmjölk och en skvätt vispgrädde,
kryddade med vitlök, sambal och ingefära.

surprise!

För någon timme sen gjorde jag något oväntat, åtminstone hittills den här hösten för att vara jag. Jag drog på mig träningskläderna, dom nya (nästan oanvända) joggingskorna och stack iväg på en promenad. En powerwalk om ni så vill. Efteråt har jag dessutom avverkat några minuters styrkeövningar på golvet här hemma. Duktigt va?

Det var skönt att vara ute och filosofera lite, dock var det inte asskönt att det ösregnade. Men det borde ju tyda på att jag ändå känner mig ganska motiverad. I slutet av veckan när pengarna kommer ska jag och Johanna köpa träningskort på Friskis och då ska det bli träna av! Det finns lite fler pass varje dag att välja på än i Katrineholm om man säger så... På tisdagar är det till exempel medel tre gånger. Och då är det inte bara medel på tisdagsprogrammet. GÖTT!

Nu ska jag slänga mig in i duschen och sen påbörja middagen som jag dessutom utlovat bild på. Sååå, återkommer!

tisdag

Idag på förmiddagen har jag varit på föreläsning där vi fått veta vad våra två kommande assignments går ut på och nu har jag precis ätit grönsallad med ost och skinka till lunch. Jag hade tänkt fota och visa er hur gott det såg ut, men jag var för hungrig och högg in av bara farten.

Ikväll tänkte jag däremot göra en kycklingsoppa/gryta med kokosmjölk och grönsaker. Det kan jag visa för er!

avis

Förresten har mamma tagit med sig mormor till Rom för några dagar. Det skulle ju inte sitta helt fel. Tyvärr är jag ju inte gjord av pengar och måste väl inse att nästa större projekt för min del får vänta till sommaren. Ett helt år kvar. Däremot är det ju inte vilket projekt/äventyr som helst.

HELLO OLYMPICS, LONDON 2012!!

Är även vrålsugen på att sola och bada. Vi får väl se vad vi kan klämma in.

update

Lyckad kväll igår hos bästa Tove med ett gäng sköna brudar, följt av dans ett par timmar på Statt. Top Notch även om det inte kryllade av besökare på Statt, men det är väl så helgen innan löning kanske.

Idag kändes det så skönt att vara hemma hos mamma och pappa att jag bestämde mig för att åka hem imorgon förmiddag istället. Eller ja, det är väl imorgon bitti, I guess. Klockan 9 går tåget och en timme senare blir det buss från Norrköping. Sen hinner jag precis lagom till lektionen som börjar klockan 13. Great!

Det som känns lite tråkigt är att det nog dröjer ett tag innan jag åker norrut igen, så lite besök från vänner skulle inte sitta fel. Det är bara att komma ner! Kul att visa er min nya hemstad också.

Nu är det snart dags för kvällsmys med thaimat, Sportspegeln och Idol. Skönt avslut på en bra helg innan verkligenheten börjar igen imorgon!

Puss!

new york

Bjuder på lite New York-nostalgi en solig höstdag som denna!







And it's more to come!

helg

Så fort det blir helg försvinner alla läsare och återkommer igen på måndag. Iallafall i min blogg vecka ut och vecka in. Lika bra att göra som läsarna. Försvinna ett tag alltså. Det är inte lätt att hitta tid att blogga när man bara är "hemma" ett par dagar och ska hinna med både ditten och datten.

Imorgon ska jag iallafall försöka åstadkomma något kvalitativt innan det är dags att åka till Erik och Tove för lite party. Men jag ska även hinna med en runda på stan, framför allt till bolaget, äta smaskig höstlunch hos mamma och pappa (hel kyckling i lerform!) och en fotbollsmatch på Backavallen. Det klarar jag nog!

Puss&godnatt!

hemfärd

Imorgon sätter vi oss förresten på bussen hem till Katrineholm igen. Min lillebror fyller hela 17 år och det ska givetvis firas. Nu när jag tänker på det måste jag packa ner hans present så jag inte glömmer det! Det vore kanske inte så himla lyckat.

På lördag ska jag hem till Tove för vin, mys, catch up, dans och utgång. Det sitter ju inte fel!

Nu ska jag mumsa vidare på Marcus hallonpannacottacheesecake från igår. Ni får inte receptet för den är värd att bjudas på någon gång! Vi tittar förresten på nyaste Maria Wern-filmen. Tips! Dom filmerna är bra faktiskt.

Puss&godnatt

gyros med avokadosallad och aioli


bilder från kinnarps

Det är inte världens bästa kvalité på bilderna, men tänkte ändå att ni skulle få se något från Stefan Livs minnesstund i Kinnarps Arena.

Fint va?
Jag grät.
Förvånansvärt...

pinsaaaaamt!

Idag mellan 16 och 19 var det dags för tvättid för familjen Skoog/Adrelius. Det var mycket nödvändigt eftersom jag inte tvättat ett enda plagg sen jag flyttade hit för mer än tre veckor sen.

Det gick bra att tvätta.

Det gick inte riktigt lika bra när vi mitt i Halv åtta hos mig kom på att tvättiden visst var slut. Och eftersom låset är elektroniskt kommer man inte in i tvättstugan om det inte är ens tur att tvätta. Vår tvätt låg med andra ord kvar i både tvättmaskin och torktumlare när nästa tvättare kom dit. Och nu ligger kläderna förmodligen utslängda nånstans på lämpligt ställe och jag antar att tvättaren i fråga är rätt irriterad. Med rätta!

Som tur är var första tvättiden imorgonbitti ledig, så den har vi bokat! Så får vi styra med det då. Kul.

Fan också.

tisdag

Tacos utan bröd stod på kvällens meny. Överträffade dessutom mig själv med en gryyym guacamole som tillbehör. Gött!

Häromkvällen blev det ingen blåbärspaj. Allt vi behövde fanns inte i affären här bredvid, så vi gjorde pannacotta utan socker istället toppat med hallon. Blev hur gott som helst!
Just nu håller Marcus på med nån sorts pannacottacheesecake. Spännande. Han är duktig på sånt där med bakning, så det blir nog kanongott!

tips!

Finaste bröllopsbilderna jag sett från Stefan Liv och hans frus bröllop i somras. Och så går han bort. Nästan så man vill dö av bara tanken.

done for today

Är så gott som klar med mitt cover letter nu! Ska bara låta mamma läsa igenom det och ge några synpunkter innan jag ska ägna morgondagen åt ett nytt CV och förbereda mina intervjufrågor. Gött att göra frågorna efter brevet för då kan man utgå lite från sig själv och vilka frågor man får svar på där och vilka frågor brevet inbjuder till. Men det är inte lätt att vara formell på engelska! Det lär jag mig väl också så småningom. Man är ju inte direkt formellt när man snackar engelska i vardagligt tal med klasskompisarna.

Nu ska jag ge mig på middagen innan det blir Halv åtta hos mig och Idol. Ikväll blir det ostgratinerad laxfilé med fetaoströra med vitlök! Smarrigt!

Mitt vinterjag = mörkhårig
Tror det blir ändring på det i år

pluggiplugg

Med dålig framförhållning, fast ändå bra (det går ju verkligen hand i hand) sitter jag och förbereder mig för Assignment 2 i Business and Academic Communication som går av stapeln på torsdag! Jag ska skriva ett personligt brev med tillhörande CV till en jobbannons vi fått, samt att jag ska förbereda frågor och svar till en simulation vi ska göra. Vi ska vara chef och intervjua två personer plus att vi ska vara arbetssökande och bli intervjuade två gånger. "Cheferna" ska också granska och ge kommentarer på dom personliga breven innan vi på fredag ska skicka in detta till vår lärare och sen få reda på om vi blir godkända eller inte.

Även om det är en del att förbereda och det inte precis är jättelätt på engelska tycker jag det är en jättebra uppgift som man verkligen har nytta av i framtiden. Heja såna uppgifter!

I EBP-kursen däremot gick vi igenom Basics in Accounting imorse. Lagom kul.

paaaarty?

Vem styr fest på lördag när jag kommer hem? Vill träffa så många som möjligt!

Pusss

avslut på veckan

Till Idol ikväll tänkte vi prova att göra en hallon/blåbärspaj på LCHF-vis. Har läst en del recept och kommentarer angående detta och jag är lite rädd för att det kommer bli vedervärdigt. Men förhoppningsvis inte! Jag kommer lägga bären under ett täcke av krossade hasselnötter, kokosflingor, vaniljpulver och en gnutta honung som allt blandas med smält smör. Till det kör vi nog på vispgrädde. Återkommer med ett utlåtande om detta!

minnesstund

Igår var jag och Marcus vid Kinnarps Arena på minnesstunden för Stefan Liv. Det var jättefint och sorgligt. Man kunde verkligen ta på stämningen i arenan. Inte så att den var stel, men sorgen låg liksom i luften. Många grät öppet och en blödig liten tjej som jag kunde givetvis inte hålla tårarna tillbaka.

Innan vi gick tände vi ett ljus och la röda rosor utanför ishallen och jag kände mig nedstämd hela eftermiddagen och kvällen efter det där. Usch så hemskt!


middagstips!

Röda paprikahalvor fyllda med strimlad lövbiff och champinjonsås
Gurka och babyspenat

bra dag!

Förutom att det blåser en del i Jönköping idag är det fint höstväder. Solen skiner och det är lagom varmt för fina höstkläder. Toppen! Jag har hunnit landa efter den korta, men intensiva, skoldagen. På kursen i Entrepreneurship and Business Planning är vi ungefär 400 pers och därför har vi delat upp oss i mindre grupper om ungefär 40, och efter det delat upp oss i grupper om 8 och idag har vi redovisat våra New Venture Projects för varandra. Det har vi alltså gjort i "mellangrupperna" så vi har lyssnat på 4 andra grupper. VI VAR GRYMMA! Det gick jättebra på redovisningen och vi kunde svara på alla frågor om vårt projekt från både studenter och lärare så det kändes hur bra som helst. Ska berätta för er under helgen vad vår affärsidé går ut på, det lovar jag!

Förutom vädret och en bra redovisning är det helg och nu ska jag åka in till stan och möta upp Marcus som kommer med bussen. How awesome?!

good moorning

Godmorgon babes!

Ville bara säga hej innan det är dags att rusa till bussen! Idag ska vi redovisa vår affärsplan till våra New Venture Projects så det är väl bäst att komma i tid. Dock börjar inte redovisningen förrän kl 10 men vår grupp bestämde att vi ska mötas upp nu vid 9 så att vi hinner förbereda det sista.

Wish us luck! Fan så surt det vore att bli kapade jäms med fotknölarna...

testing

Nu ska jag försöka mig på att färga håret. Blir det skit blir jag väl brunhårig imorgon.

Wish me luck!

hemma hos mig


hopkok

Det här ska bli riktigt spännande. Ikväll ska jag försöka fixa till paprikahalvor fyllda med strimlad lövbiff i champinjonsås. Bilder kommer senare om aptitligheten infinner sig!

hmf!

Idag var det en busschaufför som skrek åt en gammal skröplig farbror med rullator att han minsann fick gå på genom en annan dörr än framdörren eftersom han hade rullator. Farbrorn höll fram handen och visade att han skulle betala kontant, men chaufförren bara viftade med handen och sa att han skulle gå in genom en annan dörr. Sakta sakta gick farbrorn med rullatorn mot nästa dörr och när han precis hade börjat gå in stängde chauffören dörren så farbrorn blev klämd och övriga passagerare skrek åt honom att inte stänga dörren. Så fort farbrorn kommit på bussen drog bussen iväg i ett rasande tempo så att stackaren ramlade in i en annan passagerare.

Riktigt kaos blev det och jag (och alla andra på bussen) blev så jäkla sura på chauffören. Idiot!

ett litet svek

Ikväll kommer jag tyvärr inte hålla vad jag lovat. Blogg.se vill inte samarbeta något vidare så det blir inga bilder på lägenheten. Däremot har jag fotat och ska göra mitt allra bästa för att visa er några bilder imorgon.

Annars kan jag väl meddela att en ny bloggdesign är på g. Känns som att en ny design passar bra till en nystart. Nu har jag i och för sig bloggat ett par veckor, men det är ju en piss i mississippi om man jämför med hur länge jag bloggat totalt sett. Så nystart it is!

Puss!

kvällens middag

Kycklingfilé i röd pestosås med grädde, soltorkade tomater och babyspenat
Avokado och gurka

Vila i Frid, Stefan Liv


Nu blir det väl "landssorg" här i Jönköping. Stefan Liv var älskad av alla (säkert nån som inte håller med) HV71-fans och var en stark profil inom svensk ishockey över huvud taget. Tragiskt sätt att dö på. I en flygkrasch på väg till match. Men det är så livet är. Man vet aldrig vad som händer här näst.

Jag ska iallafall laga lite middag.

den som väntar på nåt gott...

Ikväll tänkte jag slänga in några bilder på lägenheten för den som är intresserad. Anledningarna till att jag väntar en stund är följande:

  • Det är mycket mysigare om jag kan ha lite tända ljus och annat mys. Gött med höst!
  • Jag måste verkligen städa innan jag tar bilder...
  • Jag orkar inte städa just nu.
Men en liten tjuvtitt ska väl gå bra..


skor


baksidan

Måste köpa trosor snart. Har tvättid nästa tisdag och har inte tvättat sen jag flyttade hit...


Jag och Boe
onyktra på valborg
med trosor på

lchf

Nu ska ni få se på grejer! Jag har bestämt mig och ska banne mig göra mitt allra bästa för att slimma till kroppen med hjälp av LCHF (Low Carb, High Fat). Och träning såklart. Det jobbigaste i början kommer garanterat att vara sötsuget och därefter att hålla mig ifrån pasta. Det sägs ju att kroppen börjar skrika efter kolhydrater, men det är bara att försöka stå ut. Men som sagt, pasta är ju min grej så det kommer vara svårt att klara sig utan. Det finns ju liksom inget att kompensera med.

Dessutom ska det bli intressant att se hur magen reagerar utan gluten. Kanske är det gluten som gör att min mage är uppblåst? Egentligen är det kanske dumt att köra både glutenfritt och laktosfritt på samma gång för då får jag ju inte veta vilket av det som fungerar bäst. Just nu känns det iallafall bra med laktosfritt, så det kommer jag fortsätta med. Kanske kommer jag märka ännu större skillnad utan gluten och isåfall är det väl bara att prova igen med vanliga mjölkprodukter.

Dagens matintag:

Frukost:
Stekt ägg
Stekt bacon
2 skivor halloumi

Lunch:
Wallenbergare på fiskfärs med hummersås
Liiite potatismos
Pizzasallad och majs

Middag:
Laxfilé med grönsallad och avokado
Halloumi

Kvällssnacks:
Brieost

Sooo, wish me luck!

intercultural communication

Assignment 1 gick väl bra. Hoppas jag får full pott, med tanke på att läraren (som för övrigt verkar kanonbra) var hos oss och lyssnade på diskussionen ungefär 1 minut på över en timme. Känns inte som hon kan ha fått någon bra uppfattning om hur samtalet flöt på i vår grupp och eftersom uppgiften bara är värd 5 credits av 100 borde alla få maximal utdelning. Det är väl bra att hålla tummarna!

Efter skolan gick jag och Johanna på stan en sväng. Äntligen hittade jag fina höstskor! Dom är från Monki! Är det någon som vill se hur dom ser ut?

Titta in senare ikväll, då ska jag berätta om en spännande utmaning jag har småbörjat med!

bussfärd

Åkte buss tillbaka till Jönköping igår. Det enda negativa är att bussen går mellan Norrköping och Jönköping, så igår åkte jag tåg till Norrpan och fick vänta där ett tag innan bussen skulle gå. Det går ju att åka bil den lilla biten också. Det får jag göra när det finns någon som kan köra mig och så. Bussresan sen gick väldigt smidigt. Det tar två timmar och bussen är bekväm och dessutom är det riktigt billigt. 79 kronor kostade det för mig igår. Great!

pluggdag

Idag har jag haft min första riktiga pluggdag, men det har ändå varit plugg light. Det kommer bli mer och värre! Bäst att vara förberedd på det, och det är jag. 08.00 imorse startades dagen med lektion i EBP (Entrepreneurship and Business Planning) och efter det var det dags att starta upp vårt New Venture Project. Vi är åtta stycken som parats ihop av olika anledningar och under 10 veckor ska vi driva ett vinstdrivande projekt tillsammans. En intressant, rolig, och generös idé poppade upp i våra tankar och det är nog den affärsidén vi kommer köra på. När det är helt klart kommer jag berätta för er. Kanske är ni intresserade av att bidra till projektet? När jag berättar vad det handlar om kan ni ta ställning till det.

På eftermiddagen har jag förberett vår diskussion i den andra kursen som ska gå av stapeln imorgon. Första samtalet/diskussionen handlar om hur vi kommunicerar och agerar beroende på vilken kultur vi kommer ifrån (Sverige i mitt fall). Och andra delen ska vi berätta om vår egen bakgrund och hur vi tror den påverkar hur vi kommunicerar och är som personer. Något sånt iallafall. Återigen, svårt att återge på svenska när alla instruktioner och även mina egna stödord är på engelska. Men det får vi leva med!

Nu blir det middag med tonfisk, wokade grönsaker och lite halloumi!

back on track!

Jag ber tusen gånger om ursäkt för denna frånvaro! Jag ska inte lämna er, jag lovar. Gött att åtminstone några varit inne varje dag och hoppats på en update.

Jag har varit i Katrineholm över helgen och har inte hunnit blogga. Det blir liksom lite upptempo när man bara har ett par dagar på sig att umgås med nära och kära. Jag lovar att återkomma ikväll. Nu har jag pluggpaus för lunch och lite Gossip Girl och sen är det dags för en kulturell utvärdering av mig själv. Typ. Förklarar sen!

Puss!