whatever it takes

Någon dag ska jag ta tag i min bloggdesign. Det är verkligen välbehövligt, men det var så länge jag pysslade med det där att jag knappt kommer ihåg hur man gör. Jag kanske får fråga om lite hjälp, vad vet jag? En sak är iallafall säker och det är att nästa vecka är det jag som åker iväg på en veckohandling bara åt mig själv. Det finns verkligen ingenting för mig att äta till lunch. Idag fixar jag nog ihop någon korvgryta med bacon. Det blir nog smarrigt. Och till den blir det pasta såklart. Som alla andra dagar dom senaste veckorna...

he's such a beautiful disaster

Marcus tappade en boule-kula på min fot förut. Det gjorde aaaasont. Jag började gråta och han skäms nog faktiskt lite. Men snäll som jag är ska jag ändå åka och hämta honom i ishallen om tio minuter. Jag är väl för underbar? Ska bara byta täcke i min säng först. Vi har nämligen börjat frysa om nätterna för att mitt sommartäcke är för tunt. Ska dessutom tvätta bort smink och allt innan jag åker. Det är så skönt att ha det gjort, så är det bara att stupa i säng sen. Gud, vad jag ska kramas!

keep it together

Är det bara jag som nu efter studenten har kommit in i mönstret att vara ensam hemma på dagarna? Alla dagar jag jobbar börjar jag 15 eller 16, vilket innebär att jag alltid vaknar själv, måste äta själv och underhålla mig själv. Det kanske är dags att skaffa ett umgänge? Idag är jag dock heeelt ledig och ska busa med Marcus efter skolan.

Personalfesten i lördags var gryyym. Flisan + ett antal andra var ständigt vid min sida och jag kunde inte haft det bättre. Vi sjöng, dansade och tjoade hela kvällen. Tacktack, helt enkelt.

Jag tror jag har bestämt vad jag ska köpa för jacka. Måste bara undersöka om den finns kvar på inköpsstället.

did it ever make sense to you?

Imorse (eller ja, mitt på dagen typ) vaknade Marcus 13.15 och fick panik. Han skulle nämligen spela hockey och hade samling 13.30. Ingen hade väckt honom för att ingen var hemma, inklusive mig själv. Han vaknade när pappa kom hem, så han kunde få skjuts iallafall. Så jag är lite kär i honom nu. Måste prata med honom så fort som möjligt och reta honom lite.

Ikväll ska det bli personalfest för Ica Kvantum på Safiren. Det ska bli trevligt. Jag blir upphämtad om 45 minuter så jag ska nog göra mig iordning nu.

keep looking forward

Idag är det min lillasysters födelsedag. Det innebär att jag nu ska ner på stan och köpa tårta, och även inhandla present eftersom jag hittills inte hittat något som duger. Jag har ett par idéer så vi får väl se vad jag kommer hem med. Dagarna som gått har innehållit en hel del shopping. I tisdags åkte jag och Marcus till Stockholm, något som jag faktiskt behövde. Jag köpte dock inte så himla mycket. Men ett par stövlar lyckades jag åstadkomma iallafall. Det var väl egentligen värt hela resan. Igår var vi med mamma och Malin i Norrköping och då lyckades jag köpa ett par höstskor till, så nu känner jag mig faktiskt med i matchen.

Jag drömmer jätteskumma drömmar. Det gör mig lite orolig. Även om jag vet att det inte är på riktigt.

Nu blir det stan iallafall. Ikväll ska jag jobba. Hej!

when you say nothing

Idag har jag gjort en god gärning och skänkt pengar till barncancerfonden. Man mår bra av sånt.
Jag har även klarat av ett arbetspass och snart ska jag titta på film. Imorgon ska jag jobba igen.

Jag har inte ett piss att skriva, så jag lämnar härmed det här inlägget åt dess öde.

Tack och hej.

now you know

Nu var det slut på ledigheten. Nu blir det jobb fredag, lördag, söndag och måndag. Det är väl typ det här som kallas att vara vuxen. Just för tillfället ringer det dessutom typ 30 signaler på vår hemtelefon från ett 08-nummer. Det innebär att det är någon jädra försäljare, och dom är min familj så sjukt trött på, så vi svarar (oftast) inte i telefon när det är riknummer 08 eller hemligt nummer som ringer. Haha. Det är ju hemskt. Det kan ju vara någon annan som vill något viktigt. Vi borde gå med i NIX. Vet inte ens om det heter NIX eller om man säger att man går med. Poängen med det hela är ju iallafall att såna där försäljare slutar ringa, vilket låter som ett utmärkt alternativ för min familj.

Igår började jag och Marcus titta på en ny resa. Dessutom har jag blivit ganska sugen på att flytta hemifrån, när man typ läser om det i varenda blogg som poppar upp. Men ja, jag ska vänta lite till.

we can't come closer than this

Det är ju inte direkt hälsosamt att vara ensam hemma på dagarna. För hur nyttig är man på en skala? Det finns ju inte speciellt varierad kost i kylskåp, frys och skafferier. Den här veckan har jag ätit nudlar, kebabpizza från frysen, spagetti och köttbullar och färdiggrillade revbensspjäll. Det är ju inget som Anna Skipper skulle rekomendera för en stadig lunch precis. Och eftersom det här nu är mitt nya liv: jobba lite då och då och sen vara ensam hemma så måste jag börja röra på mig. Tur att det innebär en del motion att cykla till och från jobbet varje gång. För någon egen bil har jag ju inte. Och ärligt, det är faktiskt ganska långt till Kvantum från Luvsjön.

Idag är jag helt ledig, vilket faktiskt är ganska skönt. Nu ska jag plocka undan efter mig i köket och sen titta på någon film medan jag väntar på Marcus. Jag längtar faktiskt efter honom nu. Det är bäst att jag tar en bra film så att tiden går fort. Ska dessutom äta lite glass. Jag är inget stort fan av glass, men jag köpte en sort igår som jag inte har smakat förut. Det är någon viol-glass som jättemånga köper, och nu har jag varit sugen på den ända sen jag sålde min första. Såå, nu blir det städa sen soffan!


you know you won't get far

Coop hade inte mycket att erbjuda mig inte. 9,5 timmar i veckan är mindre än vad jag har på Kvantum. Ja, mindre än jag har på Specce också för den delen. Så det var ju inte mycket att hänga i granen om man säger så. Dom tyckte det var bättre att jag stannade kvar på Ica tills vidare, så att jag inte brände mina broar där, eller hur man nu säger.

Nu blir det nudlar och sen blir det 15-22 på Speceritjänst.

never want to be without you

Jodå, min första dag på Kvantum gick väl ungefär som väntat, det vill säga ganska bra. Det är ju inte så stor skillnad på ett sånt där arbete. Jag antar att det är kassa som kassa. Inte kan det skilja speciellt mycket. Sen kan man ju trivas mer eller mindre med butiken och sina arbetskamrater. Men det är inget jag ska yttra mig om nu.

Om två timmar sitter jag på intervju på nya Coop Extra. Marcus tror att jag kommer sköta mig fint, och det hoppas jag också. Sen får vi se vad som händer. En sak är säker och det är att pengar aldrig sitter fel.

Mat och dusch nu. Tjing!

i'm trying to get back

Jag har faktiskt lyckats komma ihåg att ringa till Coop idag. Okej, jag kom inte ihåg det helt själv. Mamma påminde mig, så jag kunde helt enkelt inte skita i det. Det var dock lite krångligare än vad den där Magnus framställde det. Jag skulle bara ringa till växeln och be att få prata med någon butiksansvarig för nya butiken. Men det tog typ 10 minuter för växeltjejen att leta fram det där numret, som tydligen inte fanns i deras dator. Knäppt. Meen, till slut hamnade jag rätt. Och på onsdag 13.00 blir det intervju. Jag tvivlar faktiskt inte på att det kommer gå bra. Jag vet bara inte riktigt vad det är för typ av tjänst jag är ute efter. Det får lösa sig. Får väl se vad dom har att erbjuda.
Usch, jag utgår från att jag kommer få jobb. Inte bra, Sara. Okej, man ska väl vara självsäker för att komma nånvart. Jag tror på att jag är tillräckligt bra för att få ett jobb på nya Coop Extra i Katrineholm. Haha. Det borde vara en bit på vägen iallafall.

Tjing!

who do you think you're fooling?

Jag som såg fram emot en helt ledig dag. Det blev dock inte så. Jag fick lov att hjälpa Kajsa och alltså jobba åt henne ikväll 18-22. Det är väl bara att tänka på pengarna, tacka och ta emot.

Om typ en timme kommer mormor. Då blir det tårta och annat smaskens. Erik har bara fått en present idag. Den från Marcus och mig. Det var ett dataspel som heter Asterix at the Olympic Games. Han hade önskat sig det, så han blev glad.
Om två veckor fyller Malin. Har ingen bra idé till vad hon ska få faktiskt. Det får väl lösa sig.

Imorgon är jag iallafall helt ledig. Undrar vad jag ska hitta på då.. Hmm. Det återstår att se.

tell me why

Idag har jag dragit mitt strå till stacken och hjälpt till att rensa ogräs i slänten ner mot sjön. Det var varken det roligaste eller slappaste jag gjort, men det är ju skönt när man är klar. Och klara är vi väl inte heller. Det är typ halva kvar. Får väl se om det blir rensat imorgon kanske. På söndag ska vi fira min lillebror som fyller hela 14 år på måndag. Det är galet.

what if

Idag fick jag reda på att jag tydligen inte ska lära mig hur det går till i spelbutiken. Och det gör faktiskt ingenting. För det första trivs jag fint med att sitta i kassan och för det andra är jag inte ett dugg ledsen över att jag slipper gå upp 06.00 eller dylikt för att pallra mig iväg till jobbet. Med andra ord; ingen skada skedd över huvud taget.

Efter jobb på Specce under dagen var jag på ett så himla bra humör att jag och Marcus gjorde en liten utflykt till Norrköping. Jag köpte två t-shirts och ett par leggings. Jag hatar verkligen folk som skriver leggins. Jag blir så himla förbannad och astrött. Blir faktiskt trött på det mesta som gäller felskrivningar av alla dess slag. Felstavningar, syftesfel, särskrivningar, you name it. Marcus särskriver. Det gör mig galen. Jag säger inte att jag själv är kingen på att skriva, men jag anser faktiskt att jag kan leka med orden ganska bra utan att trolla bort mig.
Dessutom var vi på Media Markt och köpte födelsedagspresent till min lillebror som fyller år på måndag. 14 år, herregud säger jag bara. Väl där fick vi omkring och tittade på vitvaror, tv och annat smaskigt man behöver ha när man flyttar hemifrån. Jag är sjukt sugen. Dock är det ju väldigt bekvämt att bo hemma, så det får väl vänta ett tag till.


Förresten så ringde Åsa mig imorse. Au pair-snacket kom upp igen. Jag kan ju inte föneka att jag är sugen. Jag har lovat att titta runt lite och så skulle vi höras imorgon igen.

Vad ska det bli av det här livet egentligen?

no air

Det var ju det där med att bli en flitig bloggare. Det verkar väl som att det går lite halvbra. Milt uttryckt. Därför tänkte jag ta det här tillfället i akt att lägga in ett par bilder från vår fina Kreta-resa. (Fler bilder finns på Faccebook.) Jag ska dessutom tala om för alla ovetandes att jag börjar jobba på Kvantum på tisdag, vilket nog blir skoj. Var där i dag och fick kläder och lite allmän information. Jag ska faktiskt dit redan på måndag för att börja upplärningen i förbutiken. 07.15 är ju en fantastiskt rolig tid. Tur att det nog är den enda morgonen på länge jag behöver gå upp sådär tidigt. Jag är nämligen inte gjord för det.

Idag har jag även hunnit med ett tandläkarbesök, och imorgon väntar ett till, på sjukhuset. Jag hoppas verkligen att jag kan bli av med den här tandställningen snart. Det skulle sitta ganska fint. Jag ska le som aldrig förr.



love me anyway

Det här var nog typ världens längsta blogguppehåll från min sida. Jag har faktiskt en liten anledning och det är att datorn befann sig på reparation och sen åkte jag till Kreta. Lite mer information om detta och givetvis bilder kommer senare. Ska väl lägga upp bilder på Facebook också, antar jag. Men allra först måste jag lägga in dom på datorn, och det vet jag inte när jag orkar.

Nu i eftermiddag ska jag jobba och ikväll är jag bjuden till min älskade Felicia som firar sin 18:e födelsedag idag. Grattis vännen! Det ska bli riktigt trevligt, för jag har hört ryktas om gryyymt sällskap.
Imorgon blir det jobba igen, ingen vila här inte. Och imorgonkväll är det partytime för Boe som fyllde 18 år innan jag åkte till Grekland. Det ser ut att bli en mycket bra helg, med andra ord.

Nu ska jag läsa lite bloggar. Ligger lite efter kan man väl säga. Sen blir det nog stan för min del.