såååå nöjd

Jag (och Marcus) har köpt en så grymt fin och snygg tavla från ett hemligt ställe! Jag skulle, precis som många andra, ha en Gynning hänga på väggen men den här är lite billigare och håller helt klart samma klass. Det här kommer bli så braaaa. Kanske inte helt 100 till våra gula väggar, men med mot en vit vägg eller tjusig färgglad tapet kommer det bli så jäkla snyggt!

Happy girl!

besvikelsen som uppstår

Jag tycker om att planera grejer jag ska göra och en rolig sak i min planering var att jag inom en snar framtid skulle beställa en ny iPhone när jag hade 6 månader kvar på min bindningstid hos Tre. Då får man ju förlänga sitt abonemang och ta ut en ny telefon och alla är nöjda och glada. Besvikelsen uppstod dock när jag såg på Tre's hemsida att man numera måste ha mindre än 3 månader kvar på bindningstiden för att få förlänga utan krusiduller. Skit också.

Positiva saker med detta:

  • Det kan hända att abonemanget blir billigare om jag väntar ett tag. Eller, det kan bara bli billigare än vad det är idag eftersom jag betalar 449 spänn för min 3gs.

  • Jag sitter inte i sjön.

image description

Tjej med väl fungerande iPhone 3gs som inte sitter i sjön!

phishing

Inatt blev min Facebook hackad och lösenordet blev bytt av någon i USA. Obehagligt är väl kanske fel ord men lite olustigt kan man säga. Jag upptäckte det imorgon och med hjälp av att identifiera mina vänner på bilder och lite annat kunde jag återställa lösenordet och byta till ett nytt.

Hoppas ingen råkat ut för att jag skrivit konstiga grejer eller så och jag håller tummarna för att era konton inte blivit hackade!

Puss!


marcus bakar


hjärtat


Från mitt och Novas mys&bus förra veckan :)

glöggmys

Jag har klickat hem årets första julklappar nu ikväll och förut när vi gick till affären kunde jag inte motstå att köpa en flaska glögg. Nu sitter vi med andra ord i soffan och har glöggmys framför tvn. Dock innefattar myset Paranormal Activity 2 vilket jag inte tycker om. Jag får se till att vi byter kanal omgående!

Eftersom det är lördagkväll och det innebär party för typ alla mina läsare bjuder jag på bild på Marcus kladdkakemuffins imorgon!

Puss!


29/10


Eftermiddagen har spenderats på stan med mitt hjärta. Vi har köpt sista presenterna till söta rara Neo som fyller ett år på fredag. Neo är Marcus systerson som är ett riktigt litet charmtroll! På bilden här uppe är han en vecka gammal och tänk att det snart är ett år sen. Lilla skrutt.

Nu har jag precis klickat hem ett riktigt bra schampoo och en inpackning till mitt hår. Det skriker efter fukt kan jag säga. Kommer med ett utlåtande om produkterna när jag använt dom! Kan iallafall berätta att schampoot är från Redken och inpackningen från Goldwell och jag har beställt från Beauty Planet. Fri frakt sitter ju aldrig fel!

the end?

Denna lediga dag har spenderats i sängen framför en rolig film, chorizo till lunch och en tur till A6 och Ikea. Jag uppdaterade mitt förråd av värmeljus och Marcus köpte muffinsformar för han blev sugen på att baka i helgen. Trevligt! Jag har funderat på att lägga av med LCHF, men fortsätta äta så sockerfritt som möjligt för att inte få tillbaka mitt sötsug. Den stora skillnaden kommer bli att jag kommer dra ner på fettet för att minska på kalorierna och istället lägga till lite potatis/pasta/ris/bulgur. Jag ska minimera mitt pastaintag och fortsätta undvika bröd eftersom min mage uppenbarligen har svårt för gluten. Jag har aldrig mått så bra i magen som under dom här veckorna, men jag har svårt att motivera mig att fortsätta när kroppen i övrigt inte reagerar alls. Jag ska fortfaranade ha godis- läsk- och choklad-förbud fram till jul! Minst. Frågor på det? Eller tips?

nu tar jag helg!

Det är inte alltid man kan ta helg med gott samvete redan på torsdagen. Men utan lektion imorgon och inget plugg är det precis vad jag gör. Har ätit smaskiga hamburgare utan bröd till middag och nu tittar vi lite på hockey på tv. Hoppas vi kan avsluta kvällen med ett annat program eller kanske en film.

För övrigt var läraren i accounting riktigt dålig. Känner på mig att det blir riktigt mycket eget plugg i den kursen. Man hör liksom inte vad hon säger...


morning

Igårkväll var det alltså Disco-reunion med halloweentema. Vi hade så kul att vi åkte lite väl sent till stan så jag struntade i att gå ut. Känns så onödigt att betala inträde och sen vara tvungen att åka hem 40 minuter senare. Det är i och för sig inte fy skam att sista bussen på vardagar går 00.45. I Katrineholm går det ju liksom inte att ta sig hem efter 20.

Är på väg till min första lektion i accounting. Wish me luck!


onsdag

Nu sticker vi in till stan. Marcus ska på arbetsintervju! Weeeei!

25/10 -11

Har haft tacomys med mitt hjärta. Nu har jag precis beställt en bok för typ 500 spänn till en av kurserna vi börjar den här veckan. Bara introduktionen idag kunde varit till nytta för dom flesta. Vi diskuterade att the marginal benefit must be at least equal the marginal cost. Det betyder ungefär att det man får ut av att till exempel köpa en produkt eller resa någonstans ska vara mer än det kostar i pengar. Makes sense!

Puss!

back to reality

Sitter på bussen på väg till skolan. Var sjukt trött imorse annars känner jag mig rätt laddad. För att vara jag med en kurs på ingång som jag känner så stor osäkerhet inför. Men vafan, man ska ju lära sig nåt! Det är det det går ut på.

Det ska bli kul att träffa Johanna igen! En vecka utan Johanna-dos är inget att rekommendera. Kan hända att det blir lite häng efter skolan också. Vi ska liksom på halloweensittning imorgon. Dock var det så många som inte fick biljetter till den riktiga sittningen så våra faddrar har styrt Disco-reunion och eget halloween-event. Blir legendary! Med andra ord, vi måste styra upp en outfit!

Pusspuss!


när man vill börja gråta

Man vet ju att det inte blir bättre eller lättare eller går fortare för att man börjar gråta. Men ibland kan det vara lite svårt att hejda sig. När jag kom hem till lägenheten förut så varnade brandvarnaren för något. Alltså, inte stortjöt men pep sådär var 30e sekund som att batteriet var på väg att ta slut. Så jag försökte helt enkelt plocka ner skiten. Hur det gick? Det gick inte alls bra. Den vägrade släppa taget om sin plats och jag höll på i ungefär 20 minuter innan jag gav upp och plingade på hos grannen. Han talade om att brandvarnaren går på elnätet och egentligen inte behöver nåt batteri. Jag som inte är nåt stort fan av att ringa till folk jag inte känner tog mig i kragen och ringde fastighetsskötaren som lovade att komma hit. Hon kom, svor lite över brandvarnarna som är uppsatta på området och fick efter mycket om och men ner brandvarnaren som fortsatte pipa trots borttaget batteri och ingen elkontakt. Det är ju kul. Vi fick iallafall slut på det till slut och hon lovade att felanmäla till någon som kommer hit och sätter upp en ny.

Med andra ord, just nu har jag ingen brandvarnare. Hoppas det inte börjar brinna. Dessutom var hon väldigt trevlig att prata med. Hoppas hon har lite inflytande så jag kan få bo kvar i den här lägenheten som mer och mer känns som hemma.

Godnatt!

omfg

Dog precis på dom nya deltagarna i Pengarna på bordet. Dom lär juinte vinna en spänn. Orkar inte förklara, men ni som tittade kände nog ungefär likadant.

Hej.

personer jag saknar


Känns som jag behöver uppdatera party-bildarkivet lite.
Pallra er hit va!!

update

Godmorgon!
Igår missade jag bussen som skulle ta mig från Norrköping till Jönköping! Det innebär att jag missade dagens introduktion till en av dom nya kurserna och även att jag fick en sista kväll i Katrineholm. Vi avslutade med tacomys. Det var inte dumt.

Nu ska jag för första gången åka tåg tillbaka till Jönkan och det blir ju spännande. Jag är inget direkt tåg-fan men å andra sidan är det ju inte skitkul att sitta på en buss heller. Nu ska jag få stanna och byta tåg i Nässjö och där har jag aldrig varit så det blir kanske också en upplevelse.

Dags att börja gå till spåret.

Over and out!


we might not live tomorrow

Vill bara flika in en liten ursäkt till mina vänner för att jag varit dålig på att höra av mig den här veckan när jag varit hemma. Har haft en lite dålig period nu efter tentan och har inte känt lust till nånting. Jag känner så ibland. Vet inte varför och inte vad man ska göra åt det. Jag brukar bara rida ut stormen och rätt vad det är känner jag mig glad igen.

Imorgon åker jag tillbaka hem till Jönköping igen och det är både bra och dåligt. Förutom att jag är såå osugen på accounting ska det bli skönt med skola/träna/bra mat-rutiner igen :)

Om en stund ska jag iallafall åka iväg och träffa bästa Emelie och Linnéa för lite mys och catch upp och ikväll blev det helt plötsligt middag hos Marcus föräldrar. Är glad att jag bestämde mig för att inte gå ut.

Tjing!


godnatt

Alltså. Planeringen höll inte riktigt. Det fanns inget vetemjöl så mamma får vara utan fika imorgon. Och helt plötsligt var ju klockan mitt i natten så inte blev det nåt bubbelbad heller. Men pizza har jag ätit. Klämde i mig en barnpizza och sista tuggorna tog emot som fan. Onödigt ätande kan man säga. Det känns som jag kommer vara mätt i minst tre dagar till. Och då åt jag ändå för över tre timmar sen. Jag som brukar bli hungrig efter en halvtimme. Inte av lchf dock, men på vanlig kosthållning.

Nu: några godnattkramar :)


fredagkväll

Kvällens innehåll:

En synd (ska äta pizza!)
Mys framför Idol (hoppas det blir bättre än förra veckan!)
Bad i mamma och pappas jacuzzi
Sockerkaksbak (inte mer syndande, mamma ska bjuda på fika imorgon)

Typ.


god förmiddag

Dagen började med ett ännu olöst mysterium. Pappas skor står i hallen och hans mobil är ansluten till tv'n och spelar musik genom högtalarna. Men han är inte hemma. Mysko. Fast det är väl inte så mycket att gräva i antar jag. Han fick säkert bråttom iväg och glömde mobilen. Konstigare saker har väl hänt.

Det börjar bli dags för mig att hoppa in i duschen. Om ni visste när jag duschade sist skulle ni inte tycka att jag var jordens fräsching direkt.

Till lunch ska jag äta sallad med gravad lax. Mumsigt!

en dag i kolmården

Hmf!

111020

So far en mycket bra torsdag! Började dagen med omelett med svampstuvning vilket resulterade att jag inte behövde äta lunch förrän nu vid 14. Det passade bra eftersom Marcus jobbar på Karsudden idag och hade lunch 13.30-15 så vi har lunchat tillsammans. På förmiddagen var jag hos Maria på Skin&Beauty på Helkroppsmassage och mini-ansiktsbehandling. Det satt fint det! Fortsatte med ett besök på jobbet och där fick jag reda på att det förmodligen vankades after work idag som jag blev medbjuden på. Vi får väl se om det blir av. Hoppas! Innan jag åkte och hämtade Marcus gjorde jag ett stopp på Kappahl som öppnade sin nya butik idag. Fick med mig lite smått och gott som ska bli födelsedagspresenter och julklappar till mina två favoritbarn. Inte mina egna alltså, men dom bästa ungarna jag vet! Mamma kommer snart hem från jobbet och vi skulle gå en promenad i det fina vädret. Det fina vädret lyser tyvärr med sin frånvaro just nu, så vi får väl se hur det blir med den saken.

te och mys

Köpte en rar väst på H&M förut och tänkte toppa det med att fynda på Kappahl inför en stundande födelsedag men tji fick jag! Nya Kappahl öppnar visst inte förrän imorgon. Får väl göra ett nytt försök då kanske. På förmiddagen ska jag hur som helst till bästa Maria för lite vardagslyx. Jag har slagit till på helkroppsmassage och lite uppfräschning av ansiktet. Det ska bli riktigt skönt!

Nu avslutar jag dagen i mamma och pappas soffa med en mugg te och Arga Snickaren på tv. Tittar ni på Bron förresten? En bra tv-serie som går på SVT1 på onsdagar kl 21. Skulle kunna kategoriseras som tips!

Puss!


onsdag

Nu tänkte jag åka ner på stan en sväng och se vad som erbjuds och sen ska jag dunka på lite musik och inleda storstädning här hemma. Jag har lovat mamma att hjälpa till med det i utbyte mot en behandling hos Maria. Toppen ju!

Återkommer!

när jag var på ishockey


Det var skoj. :) Jag kommer gå på hockey fler gånger.
Framför allt är ju Marcus väldigt förtjust.

en lång dag till

Imorse åkte vi iväg till Nova tidigt för att sitta barnvakt och vi har haft en supermysig dag. Vi har myst framför Barnkanalen, ätit smaskig mat, varit i lekparken och busat inomhus när regnet kom. Efter lunch kom Marcus andra syster Mia med lille Neo och deras hund så på eftermiddagen var det ett himla liv i radhuset. Papporna kom lite senare dom också och styrde lite med renoveringen av köket. Jag som har sovit lite dåligt och stressat en del före tentan blev trött och fick huvudvärk så vi åkte hem tidigt utan middag. Typiskt.


en lång dag senare

Lång dag idag. Upp i ottan för tentans skull och sen däckade jag i soffan. Sov i två och en halv timme innan det var dags att åka till bussen. Nu är vi iallafall hemma i Katrineholm och tröttheten börjar smyga sig på igen. Imorgon ska vi upp tidigt igen för att barnvakta Nova hela dagen och sen avsluta med middag hos Annika och Robert. Gött! Hoppas Nova är på bra humör bara :)

Tack och godnatt!


färdig!

Har precis skrivit min första tenta. Kursen heter Entrepreneurship and Business Planning och lite tråkigt är det allt att kursen är slut. Alla grejer har väl inte varit jätteroliga men det mesta kommer jag ha stor nytta av i framtiden, och det är väl det skolan går ut på? :) Nu sitter jag i lobbyn och väntar på Johanna för lite catch up om tentan. Sen ska jag hem till Marcus, äta lunch, plocka undan i lägenheten och sen ta bussen mot Norrköping där mamma hämtar upp oss. Nästan en hel vecka i Katrineholm blir det. Ska bli skönt.

När jag kommer tillbaka till Jönköping igen är det dags att börja anstränga sig ordentligt. Dags för mig att bekänna färg och kämpa för att lära mig nåt jag på två år på gymnasiet inte lyckas få in i skallen. Hej Basic Financial Accounting och Microeconomic Principles. Suck!

Tjing!


godnatt

Tack och godnatt. Måste bara prova att mobilblogga först. Det har inte funkat på flera dagar vilket varit rätt störande.

Hockey och plugg har stått på dagens schema. Och detsamma gäller imorgon. Minus hockey tyvärr...

Jaja, godnatt då :)


ready, steady, go


dagens sanning

Jag lever. Jag pluggar till måndagens tenta och jag har inget spännande att dela med mig av. Om en timme ska jag och Marcus ta bussen bort till Kinnarps och titta på ishockey. Det ska bli skoj. HV71 tar emot AIK. Marcus håller på AIK. Hoppas han är på bra humör även efter matchen. Det finns inga garantier.

Igårkväll och inatt var det trångt i vår lilla lägenhet. Marcus två systrar Annika och Anki var här med deras mamma och åt middag och sov över. Tidigt imorse tog dom sitt pick och pack och åkte till Ullared med långa shoppinglistor. Tror faktiskt jag ska åka dit innan jul jag med.

Nu ska jag återgå till mina entrepreneurship studies innan jag måste göra mig iordning för hockeyn.

Puss!

gårdagens middag

Mina supergoda biffar på vildsvinsfärs



200 gram färs
Blanda med ett ägg och 3 msk vispgrädde
Jag kryddade med flingsalt, svartpeppar och lökpulver
Stek i mycket smör på hög värme tills biffarna är genomstekta

Sen tog jag ur biffarna ur pannan och la i en ny klick smör
Hällde på lite vispgrädde så det täckte botten på pannan
Sist la jag i en ask Creme Bonjour med kantarellsmak

Nu slösade jag inte på fettet och jag orkade inte äta upp maten.
Gjorde tre biffar varav jag åt en till frukost för en stund sen.
Nu blir det pluuuugg!

olympics london 2012, here we come!

Sooom jag nämnt några gånger förut ska ju jag och Marcus till London nästa sommar när det är OS! Grymt ska det bli! Den här veckan har vi bokat både flyg och hotell så nu är vi mer än redo! Synd bara att det är nästan ett år kvar. Men den som väntar på nåt gott...

Nu måste vi bara hitta ett bra sätt att spara pengar på. Det blir ingen gratisresa precis. Men själva OS-biljetterna är redan betalda och min snälla mamma har betalat flygbiljetter åt oss så länge. Hotellet behöver man inte betala förrän man kommer dit. Hur bra service att man kan boka ett hotell 10 månader i förväg utan att betala nåt? Och det kostar inget att avboka fram till ett dygn innan ankomst. VÄRT!

Gud vad upphetsad jag blir. Haha. Nu får det nog bli godnatt!

såhär kan det se ut


mitt senaste köp


Älskar den!
Från H&M's Concsious Collection Fall '11

torsdag

Idag fick jag full pott 40/40 på Draknästet vilket känns toppen! Dessutom är vi nöjda med uppgiften vi skickade in till läraren, så vi hoppas på ett B! Ja, vi får internationella bokstavsbetyg. Men dom ska väl införas i Sverige igen?

Hur som haver. Nu har jag tentapluggat ett par timmar och det börjar bli dags för mat. Jag ska göra biffar på vildsvinsfärs med sås av färskost med kantarellsmak och lite vispgrädde. Tror jag kokar broccoli till!

Nu ska jag köra på sista rycket innan batteriet i datorn är slut, så får den stå på laddning medan jag äter!

Tjing!

PS. Att Business and Academic Communication-kursen är avslutad innebär ju att jag inkasserat mina första högskolepoäng! Heja mig!

image description


kvällens middag

Strimlad kycklingfilé i creme fraiche med smak av getost/honung/rosmarin m. vispgrädde

Gratinerat i ugnen med skivade tomater och mozzarella


höstigt

Gud vilket höstigt väder det har blivit på kort tid. Idag är det soligt och fint men skitkallt och blåsigt. Men det är verkligen himla fint borta vid skolan när det är såhär fint väder. Campus ligger precis vid vattnet och det är himla mysigt.

Nu har vi gjort klart sista uppgiften i EBP, förutom måndagens tenta förstås. Imorgon är det sista uppgiften i BAC som gäller och sen har jag klarat mina första högskolepoäng. 7,5 stycken närmare bestämt. Duktigt! Är så glad att just dom här kurserna blev mina första. Resten av hösten kommer inte bli lika skoj. Men det är bara att hänga i! Jag är väldigt glad att jag valde den här utbildningen. Är helt säker på att jag kommer veta vad jag vill jobba med när jag gått klart skolan. Kommer säkert ha tagit reda på det innan dess också.

Nu ska jag öva lite på vårt muntliga framträdande och sen laga middag. Det blir kyckling med min favorit creme fraiche med smak av getost, honung och rosmarin. Ska käka i soffan framför Gossip Girl. Yeah!

en underbar lördag


Kvalitén på bilderna säger väl även lite om kvalitén på kvällen i stort.
Fast tvärtom förstås!

fotbollstime

Har pluggat hela eftermiddagen. Båda kurserna är på upphällningen och det är en del som måste göras förutom det vanliga tentaplugget. Jag börjar bli färdig för idag och har fått lite huvudvärk på kuppen. Tror att jag ska svälja en alvedon innan det blir soffläge. Vad kvällens middag blir har jag ingen aning om. Vi pratade om att hämta nåt gott från något ställe inne i stan, men intresset verkar vara sådär från han med tv-spelet i vardagsrummet (själv har jag spenderat eftermiddagen i köket). Intresset för att komma på maträtter över huvud taget är rätt svalt från manliga delen i mitt hushåll. Varje dag alltså. Så om jag bara sätter mig i soffan tillräckligt länge kommer det sluta med att det inte blir någon mat över huvud taget. Största problemet med det är att jag är hungrig typ nu.

Vi får väl se hur det blir. Förmodligen leder detta till någon form av diskussion. Har inte lust med det egentligen.

Puss!

förlåååt!

Jag kan helt ärligt säga att jag har försökt blogga från mobilen typ 5 gånger under helgen, men appen har inte fungerat över huvud taget! Jäkligt irriterande eftersom det varit rätt roliga uppdateringar från fester och sådär. Och det går ju inte att återge i efterhand. Därav den uteblivna rapporteringen.

Nu är jag tillbaka i Jönköping och sitter och filar på ett manus till en simulation på Draknästet vi ska köra på torsdag. Vi ska först presentera vår idé för "drakarna" och få dom att vilja investera i vår business. Sen ska vi dessutom göra en powerpoint som ska skickas till läraren med ett tillhörande manus där vi ordagrant skriver vad vi ska säga till varje slide på presentationen. Smidigt förklarat. Ni kanske fattar nånting av mitt babbel iallafall. Haha.

Kan tillägga att jag och Johanna fick 20/20 poäng på vår senaste uppgift i BAC, vilket innebär att om vi gör Draknästet bra har vi god chans att få VG i den kursen. Det skulle ju sitta som en smäck!

Dags att återgå till plugget så jag kan se fotbollen i soffan sen med gott samvete.

Puss!

who run the world?

Jag försökte blogga från mobilen igår, men det gick inte alls. Skulle till och med lägga upp en bild så jag försökte först med det och sen utan bilden. Dock spelade det ingen roll vad jag gjorde. Inlägget uteblev.

Hur som helst, under gårdagen åkte jag mest buss och tåg innan jag var framme i Katrineholm och blev hämtad vid tåget av mamma. Vi åkte upp till jobbet och handlade och kramades med några jag saknat. Sen var det dags att bygga på effektiviteten lite. Jag och Marcus var bjudna till hans syster Annika och hennes Robert för middag. God fläskfilé med kantareller och kantarellsås blev det. Supergott! Jag fick lov att ganska omgående tacka för mig eftersom jag skulle till bästa Maria Linder på make up-kväll med fler braiga jobbarkompisar. Vi sminkade oss själva och varandra, drack massa vin och gick till Harrys och drack drinkar och dansade. En riktig superkväll! Vi blev dessutom bjudna på shots av några män i 40-draget som levde livet i baren och på dansgolvet. Jag och Maria passade dock på att smita när dom gick till baren för påfyllning. Vi hann inte så långt innan dom såg oss, så det blev ett ordentligt hejdå och vi fick lov att tacka för trevligt sällskap. För trevliga var dom! Och snygga för sin ålder. Inga drägg precis.

Hur som helst, nu ska jag hoppa in i duschen, dra på lite skön musik och göra mig iordning för kvällen. Jag ska till Vingåker och urarta med saknade pinglor! Vi ska på stor fest i folkparken och jag har skyhöga förväntningar!

Who run the world? GIRLS!

XOXO

världens bästa mys

Efter sex glas vin sitter jag och Johanna på Bishops Arms och grinar och pratar om Stefan Liv och hans fru. Bröllopet, minnesstunden och begravningen. Fan.


apertivo

Sticker iväg på ett (förhoppningsvis) trevligt italienskt event som några i vår EBP-grupp har som New Venture. Jag går dit med Johanna, Henric och Gustav. Vi ska dricka lite vin, äta italiensk buffé och mingla lite. Förutom att det ösregnar lär det bli great.

Ska ta en bild sen på hur jag ser ut som ni får se senare ikväll. Generöst va?

come to mama

On it's waaay!

träningstjej


Nu åker jag till Friskis&Svettis och köper träningskort!
Och passar på att träna också förstås!

läsarfråga

Hur är det att ha "lite distansförhållande"?

Att inte ses varje dag, vara tvungen att sova själv, laga mat till en person och få välja precis vad jag ska se på tv är inget jag varit van vid precis. Marcus har varit min sambo i 1,5 år och innan dess var han i princip inneboende hos mig och mina föräldrar i det röda huset vid Luvsjön.

Jag är övertygad om att jag hade klarat den här situationen bättre om jag bott kvar i Katrineholm där min familj och mina vänner finns. Då skulle det inte vara lika ensamt och jag skulle känna mig mer bekväm. Ungefär som jag kan tänka mig att Marcus känner i den sits han sitter i.

Det är nyttigt att vara ifrån varandra då och då, man får sakna varandra och får mycket egen tid för sina egna grejer. Ni vet vad man brukar säga. Och självklart är det inte bullshit. Men inte fan är det någon total sanning heller. Jag tycker det är skitjobbigt att vara ensam. Det är ingen tillfällighet att jag varit i Katrineholm fler helger än jag varit i Jönköping sen jag flyttade hit. Kanske handlar det inte bara om mig och Marcus, utan hela avsaknaden av någon som känner en.

Jag hoppas verkligen att min situation kommer lösa sig på bästa sätt så snart som möjligt. Möjliga alternativ tänker jag inte spekulera i, åtminstone inte offentligt. Men jag tänker inte bo i Jönköping i tre år med en halvsambo som kommer hit ibland. Iallafall inte med förutsättningen att vi inte vet när vi kommer kunna ses nästa gång. För så är det just nu. Och det är inte alls kul.

seminar 4

På en skala från 1-10, hur pluggsugna är Sara och Johanna idag? Drygt 1 skulle jag vilja säga. Vet inte om vi tog ut alla våra krafter igår eller om det bara är det faktum att vi ska förbereda oss för en diskussion på fredag där läraren ställer dumma frågor, inte noterar vem som säger vad och vi inte får nåt sorts betyg över huvud taget. Och man ska läsa typ 50 sidor och svara på massa krångliga frågor som man inte fattar för att dom är på engelska. Vi har läst igenom all text och tänker minsann lägga oss i diskussionen lite på måfå när vi har något bra att säga. Det är nog en bra plan.

kvällsläsning

Lägger mig till rätta med en bra bok! Jag glömmer liksom bort mellan varven hur underbart jag tycker det är att kura ihop sig i soffan eller dra täcket över sig och läsa en bok från pärm till pärm. Nåväl, inte i ett streck kanske. Men jag har läst 2 böcker på 5 dagar nu och jag är på god väg att läsa ut den sista i serien. Sen blir det kurslitteratur för hela slanten innan jag får börja med nästa läsprojekt!

Ska försöka slita mig tidigt. Sista föreläsningen i EBP imorgon 8-10!


sales letter

Jag hade tänkt lägga upp en bild på brödet jag bakade imorse, men kameran ville inte samarbeta över huvud taget så det blev bara pannkaka av alltihop. Brödbilder får det med andra ord bli nästa gång jag bakar bröd. För fler gånger blir det!

Förutom att jag bakade ostfrallor imorse har jag bara varit med min fina Johanna i skolan hela dagen. Vi har gjort ett Sales Letter som innebar att vi skulle göra ett dokument som ett e-mail att skicka ut till målgruppen för vårt företag. Målet är att få dom potentiella kunderna intresserade av vår verksamhet, locka dom till ett event och sen utnyttja vår service. Kursen handlar om kommunikation så det är fokus på layout och språket som ska anpassas till mottagaren. Nåt sånt iallafall.
Hur svårt är det att förklara på svenska när alla instruktioner är på engelska? Haha. Hur svårt som helst!

4 oktober

Dagen till ära bakar jag inte kanelbullar, men däremot frukostfrallor! LCHF förstås! Det doftar nybakat i köket, vilket inte hör till vanligheterna. Tror knappt inte jag bakat bröd själv någon gång förut. En bild på mina skapelser kan ni få lite senare och receptet är inget att tala om. 5 frallor har jag gjort och innehållet är 2 fluffigt vispade ägg och 2 dl bakerix. Jag hade dessutom i en nypa salt, lite oregano och toppade varje bulle med riven ost. Hoppas det blir gott!

Jag ska nog ta med mig varsin smaskig smörgås till Johanna och mig. Ska snart åka till skolan och möta upp henne för en riktig pluggdag. Vårt Sales Letter ska in ikväll och till på fredag ska vi läsa om Body Shops grundare och svara på frågor om hennes personlighet, idé och butiken.

Återkommer, helt enkelt!

recept


Morotskaka a la LCHF

Gör en ärlig fuskis och länkar till receptet jag använde
När jag gör kakan nästa gång kommer jag dock ha i lite sötningsmedel i själva kakan, det hade jag inte den här gången
Då blir det även lite mer kanel och ingefära för att få en kryddigare smak

Ett mycket bra alternativ för oss som äter LCHF!


läsarfråga

Lägenheten - är den föralltid eller letar ni?

Vi hyr den här lägenheten i andra hand och kontraktet går ut 31/1 - 2012, så det börjar bli dags att leta annat. Jag har egentligen letat annat ända sen jag flyttade till Jönköping eftersom det är väldigt svårt att få tag på en lägenhet här. Dock skulle jag inte ha något emot att få bo kvar här längre. Jag trivs toppenbra och som jag skrivit förut är egentligen det enda negativa att jag inte är så förtjust i den gula färgen på väggarna. Köket skulle inte heller se ut som det gör om jag fick bestämma. Men jag skulle hellre måla om i vardagsrummet än göra om köket.

Den dagen jag/vi bor i en egen lägenhet skulle jag gärna ha samma planlösning som vi har idag om det blir så att vi ska bo i en etta. Älskar att ha sovalkov så att sängen kommer undan lite från vardagsrummet.

Om Marcus skulle hitta ett heltidsjobb här i Jönkan har vi pratat om och funderat på att köpa en lägenhet. Jag vet ju att jag ska vara här i minst tre år och staden bara växer och växer så ett lägenhetsköp vore en bra investering. Men man måste ju veta att man har råd att betala sina lån och räkningar. Därför tål det att tänkas på.




kvällens middag

Kvällens middag ikväll bestod av strimlad fläskkarré wokad med grönsaker och shiratakinudlar i kokosmjölk. Nudlarna kan jag verkligen rekommendera till er som äter LCHF. I konsistensen är dom som vanliga nudlar fast lite tunnare och dom smakar absolut ingenting. Ingen konstig eftersmak eller lukt. Dom var verkligen toppen att ha i en wok eller gryta. Dom innehåller inga kolkydrater och endast 5 kcal/100g. Det ger med andra ord ingen energi att tala om, utan fyller bara ut rätten lite. Det saknar jag faktiskt. Att ha nåt gott att fylla ut rätterna med. Skulle med glädje smälla i mig en stooor pizza eller spagetti med köttfärssås, men det får jag vänta med ett tag.

Hur som helst, det blir ingen bild på kvällens middag av den enkla anledningen att det inte såg så spännande ut. Men gott var det, och det bästa med grytor och woker är ju att man kan krydda som man vill!

Om ni tittar in lite senare ska ni få receptet på en LCHF-morotskaka jag gjorde igår. Smaskigt!

ny vecka

Jag hade tänkt göra ett träningsschema för denna vecka och publicera det för att undvika fusk. Skönt att ha lovat något svart på vitt liksom. Men den här veckan är fylld av rätt mycket plugg och därför vågar jag inte lova något specifikt vad gäller träning. En sak är iallafall säker och det är att jag ska köpa träningskort på Friskis&Svettis och att jag ska träna där MINST två gånger den här veckan. Det blir inga probem!

Nu ska jag äta lite lunch innan det är föreläsning kl 13-15 och efter det ska jag och Johanna skriva ett Sales Letter som ska skickas in imorgonkväll.

Så var det med det!

kvällens middag

Kyckling och bacon i kokosmjölk med sambal, vitlök, ingefära och röd pesto.


söndag

Började dagen med turkisk yoghurt, hallon, ananas och kanel. Smarrigt!
Kanske inte min finaste uppläggning, men hallonen låg i botten av tiningsskäl.

Efter frukosten tog vi bilen till Ica Maxi för att få 100 kronor tillbaka för FIFA 12 som Marcus köpte där igår. Vi fick varsin sån kupong när vi flyttade hit och jag använde min till maten vi köpte och eftersom tanken var att vi skulle köpa tv-spel på Media Markt hade vi inte med oss båda kupongerna. Men på Maxi var dom så gulliga och fixade till det idag istället.
Vi har dessutom varit på Ikea och köpt lite värmeljus. Jag tänder ljus varenda kväll nu när det börjat bli mörkt ute. Det är så himla mysigt! Men det går också åt en del ljus. Jag hittade små värmeljus som luktar pepparkaka. Så nu ska det minsann dofta pepparkaksbak här hela vintern! Det får man aldrig nog av!

Dagens stora mission var annars att köpa några skor till Marcus att ha nu till hösten. På Stadium var det Ta 3 - Betala för 2 på alla skor så där inne tänkte vi gå loss. Marcus hittade ganska omgående ett par Fred Perry han gillade och jag var inte sen med att hitta ett par fodrade kängor som var väldigt nätta och fina. Och supersköna! Tyvärr hittade vi inga fler par som vi absolut ville ha, men jag provade ett par svarta tygskor med baksidan i konstläder från Adidas. Dom var lite trånga men vi bestämde oss för att ta dom när vi ändå fick dom på köpet. Tydligen var Adidas-paret på rea och kostade bara 299, så vi hade "tjänat lite" på att ta ett par skor för ett par hundringar till, men vi hittade ju inga bättre. Väl i kassan slog kassörskan in alla skor, 299+499+999 och skulle sen styra med rabatten. Hon frågade om vi ville bli konto-kunder och i samma veva få 10% på detta köp. Jag blev medlem och Marcus betalade sen glatt. Lite extra glatt faktiskt eftersom hon dragit bort 499 i rabbat för skorna, alltså fick vi det näst billigaste paret på köpet, plus att hon drog 10% på hela kvittot.

1168 kronor betalade vi för tre par skor varav det ena paret alltså kostade 999. Skapligt totalpris med andra ord.

tenta på ingång

Om två veckor är det dags för min allra första tenta. Den är i kursen Entrepreneurship and Business Planning och vi har fem timmar på oss. Skönt att man inte behöver stressa, men samtidigt känner jag rätt stor press på mig och har förväntningen att provet kommer vara stort som fan och att det kommer kännas som en käftsmäll. Men det är förmodligen ingenting att oroa sig över. Skönt iallafall att vi inte har någon tenta alls i den andra kursen. Där är det inlämningsuppgifter istället och det är ganska skönt eftersom man inte måste lära sig så mycket till ett tillfälle. Å andra sidan är väl tanken att man ska plugga under hela kursen, läsa tillhörande kapitel i boken i anslutning till varje föreläsning och skriva grymma anteckningar during the lectures.
Om det är något jag är nöjd med so far är det iallafall att jag lyssnat ordentligt och antecknat flitigt. Det är något jag brukar ha mycket nytta av när det börjar närma sig prov. Den här veckan ska jag dock ta tag i boken ordentligt och läsa duktigt. Det mesta i kursen är faktiskt intressant och sånt man förmodligen kommer ha nytta av i framtiden. Bäst att jag passar på och nöter när det åtminstone handlar om något jag gillar. Det kan komma att bli värre på den punkten.

Om man får hjärnsläpp på denna business model kan man alltid tänka på surikaten i Lejonkungen.

Timon alltså...


läsarfråga

Har du köpt någon kokbok med LCHF-recept eller hittar du på eget?

Av erfarenhet vet jag att jag inte är speciellt bra på att använda kokbäcker jag köper, därför har jag inte köpt någon hittills. Och egentligen kan jag tycka att den enda anledningen att köpa dyra kokböcker är för att det är mysigt att ha dom framme på nåt fint ställe i köket eller möjligen att bläddra i boken direkt när man köpt den och titta på dom fina bilderna.

Jag hämtar insipiration från olika sidor på internet, bland andra:

56 kilo
Millas Mat
LCHFrecept.com

Annars har jag fått rätt bra koll på vad som är bra att äta, mindre bra att äta och vad man ska undvika helt. Som med vilken diet som helst är det lättare att improvisera fram egna rätter när man vet vad man kan använda sig av.

kvällens middag

Tacogratäng


Stek köttfärs med tacokrydda som vanligt
Lägg tacofärsen i en ugnsform och bred på valfri tacosås
Lägg på ett lager creme fraiche, jag blandade i lite riven ost också
Täck med riven ost

15-20 minuter i ugnen på 225 grader

Om man inte äter LCHF tror jag det blir kanongott med ett lager tacochips i gratängen





Det var verkligen supergott! TIPS!!

träningsdags

Nu tänkte jag dra på mig träningskläderna och möta upp min klasskompis Isabelle på Friskis&Svettis. Det blir tredje medelpasset för mig den här veckan och jag håller tummarna för jobbig kondition! På passet igår var det så mycket benstyrka att jag höll på att bli tokig.

Nähe, dags att jag gör mig iordning så jag inte missar bussen!