julmys

Orkar inte skriva nånting. Har knappt nåt att meddela. Har jobbat ett par dagar och det är riktigt roligt men man blir så himla trött efter en arbetsdag när det är så himla många och handlar. Men så ska det ju vara på julen!

Det är mysigt att bo hos mamma och pappa iallafall. Ikväll ska vi äta gröt och skinkmacka och såklart spela Bingolotto och ha uppesittarkväll. Nu ska jag slå in dom sista julklapparna och lägga dom under granen.
Imorgon ska jag jobba mellan 8 och 14 och sen blir det julafton för hela slanten.

Ha en fin jul allihop!

tentapanik!

Typ den enda som känns riktigt bra är ju att ha klarat math quiz och group assignment som vi gjort innan vilket betyder att man "startar" på 20 poäng på tentan istället för 0. Alltså behövs bara (tyvärr är det inte så "bara") 40 poäng av 80 imorgon för att få godkänt. Mellan 14 och 19 imorgon är det ni som håller alla tummar och tår!


4:e advent

Man vet att det är mycket att tänka på när man kommer på att det är fjärde advent vid 19.30. Kanske är idé att tända alla fyra ljusen och låta dom brinna eftersom det är sista chansen. Imorgon är det skola hela dagen med tenta 14-19 och tentafest efter det. Och på tisdag åker jag till Katrineholm och då blir det inga ljus tända.

Nu ska jag titta klart på Arga Snickaren, sen laga matlåda till imorgon och läsa igenom alla slides från föreläsningarna i micro.

Puss!

4 år

Tiden går fort när man har roligt. Idag har Marcus och jag varit tillsammans i 4 år! Ett blombud kom förbi med en fin bukett förut idag och överraskade mig. Andra halvan av paret åkte nämligen till Katrineholm igår för att jobba. Några pussar, julbord och bowling hann vi ju med i onsdags och vi tänkte kanske gå ut och äta nåt ännu smaskigare när vi är i Katrineholm på mitt lov. Vi få väl se! Gillar honom gör jag iallafall! Mycket. :)


fredag

Snipp snapp snut, så hade både juldagen och nyår ordnat sig! Mina efterlysningar har resulterat i succé hittills, och även om det kanske verkar lite desperat att annonsera efter vänner att umgås med tänker jag fortsätta med det! Hehe.

Jag känner verkligen hur jag hela tiden letar alternativ till att sätta mig ner och bara plöja igenom min kurslitteratur. Men har iallafall läst 100 sidor hittills idag och gått igenom alla mina anteckningar. Så jag är en bit på väg iallafall! Imorgonbitti ska jag möta upp Johanna och Åsa för att göra övningar hela dagen. Blir great! Nu ska jag läsa nån timme till innan det bli middagsdags och soffläge!

Puss!

efterlysning!

Jullovet närmar sig! Det är bara tre dagar av plugg-ös och en tenta som återstår innan min första termin på högskolan är över. Det är verkligen gått sjukligt fort! Kändes som jag började i Jönköping för typ tre veckor sen. Haha. Nu till vad jag egentligen ville. Jag ska försöka smöra och snika in mig på roliga aktiviteter när jag kommer till Katrineholm. Jag vill såklart träffa så många jag bara hinner och gärna alla jag gillar på en gång. Nu blir det nog inte så, men jag kan ju alltid hålla tummarna.

Med andra ord, bjud jättegärna in mig till era juldags- och nyårs-aktiviteter! Här nere får man ju inte reda på vad folk har för planer och jag hoppas att åtminstone ett par stycken har lust att festa med mig iallafall någon dag under ledigheten. Marcus ska jobba både juldagen och nyårsafton och jag har verkligen noll planer.

Puss älsklingar!

rapport från bowlingen

Igår utspelades årets krig i bowlinghallen. Rekommenderar dock inte att spela i över en timme om man bara är två. Mot slutet orkade jag knappt kasta iväg klotet och det syntes väl på resultatet. Fick iallafall över 100 poäng på alla serier vilket inte var så tokigt! Det sjuka var att det var så himla jämnt! Jag trodde jag skulle förlora med massor poäng men jag lyckades till och med vinna två av fem serier. Efter typ en timme och en kvart hade vi hunnit köra fem serier och Marcus vann totalt med 1 poäng. Galet att det kunde bli sån liten marginal när vi kört så länge. Nu har jag värk i högerarmen och även lite ont i ena skinkan. Typiskt. Men det var jättekul!

Nu blir det soffläge och skidskytte! Sen plugg...

tenta

Hej alla! När det är tentaperiod är det inte lätt att hinna blogga och jag har inte haft så mycket intressant att berätta faktiskt. Men jag ber om ursäkt och får väl lova att försöka bättre mig! Nu på eftermiddagen har jag haft tenta i Basic Financial Accounting, något jag inte gillar och vi har haft en skitdålig lärare, men hör å häpna; tentan gick skitbra! Det är lite jobbigt att det kändes så bra för då är det ju större risk att man blir besviken när resultatet kommer. Får hålla tummarna för att jag blir nöjd när vi får betyget, helt enkelt.

Tentan i Microeconomic Principles är på måndag så det är bara att ge sig i kast med nästa bok och anteckningsblock. Men inte ikväll! Nu ska jag och Marcus först iväg och äta julbord på Ikea och sen har vi bokat bowlingbana! Det ska bli himla kul och nu gäller det bara att tagga till så att jag vinner!

Håll tummarna alla! Både för tenta- och bowlingresultat!
Puss!


lördag

Dags att kicka igång den här dagen som innehåller ett snabbt besök på A6, Vinterstudion, städning och plugg. Sveriges enda gift wrap artist kommer till A6 och slår in julklappar, så alldeles strax ska jag ta med mig en julklapp och be att få den inslagen. Om det inte är alldeles för lång kö förstås. Egentligen gillar jag ju att slå in paket själv men nån present kan jag väl offra på att få inslagen av ett riktigt proffs.

Nu är det dags att smeta på ansiktet och sen åka iväg!

fredag

Igår kom Marcus hit och överraskade mig en dag för tidigt! Det händer inte ofta kan jag meddela. Så igår hade vi filmkväll och nu på förmiddagen har vi ätit god frukost framför skidskyttet. Bergman vann! Scoooore!

Nu ska jag åka till skolan och göra två saker: 1. Gå på intervju för att bli studentambassadör och få åka runt på mässor och till skolor och marknadsföra min braiga skola och nya stad. 2. Gå på en sista exercise session i micro innan tentan.

Det här blev visst bara en liten update. Kan hända att jag återkommer med nåt intressantare ikväll. Ni kanske vill veta hur det gick på intervjun? Wish me luck!

Puss!

när jag ska till frissan

Blev helt kär när jag hittade den här bilden. Inte kär i mig själv och inte i Emmy.
Men i hårfärgen! Bring it!
Eller?

111207

Idag får det minsann bli en kortisdag i skolan. Ska snart åka dit och vid tre tänkte jag bege mig iväg på ett annat äventyr. Känns inte som det kommer bli överdrivet mycket julklappsshopping nu när tentaperioden börjar så det är lika bra att lägga på ett kol. Har i och för sig inte så många kvar att köpa, men ju tidigare jag blir klar desto bättre.

Dags att borsta tänderna och sen bege mig! Pusss!

långa dagar i skolan

Förlåt, men har verkligen inte haft tid att blogga sen helgen. Det har varit två 10-timmarsdagar i skolan för att bli klara med grupparbetet som skulle skickas in ikväll. En analys av Electrolux årsredovisning från 2010 är vad vi har kämpat med. Och själva uppgiften var att komma fram till om vi skulle investera 300 000 kronor i företaget. Vi kom fram till att det kunde bli en lönsam affär och sa ja. Så nu återstår bara en kort muntlig redovisning av detta imorgon och sen är det helt slut på uppgifter för den här terminen och bara tentaplugg gäller i två veckor framåt.

Hur som helst, ikväll ska jag baaara slappa i soffan och götta mig framför tvn. Har inte druckit glögg på länge heller så det ska jag väl försöka hälla i mig lite. Mumma!

Nu blir det chill!

underbar helg

Kan bara säga att jag har haft en helt underbar helg med två av mina absolut finaste vänninor, nämligen Linnéa och Emelie. Vi började med vin-shopping, thai-lunch och ett varv på Ikea innan vi åkte hem till min lilla lägenhet som jag fick så mycket beröm för. Vi myste i soffan med skidskytte och Mia Skäringer innan vi gjorde oss iordning, drack bubbel och styrde sååå god tapas med parmaskinka, räkor, chorizo, halloumi, mozzarella, chilimarinerade kräftstjärtar, goda ostar med kex och päronmarmelad, nygräddade baguetter med yoghurtröra på soltorkade tomater och vitlök, krustader fyllda med räkstuvning och eventuellt har jag glömt nåt. Det var så himla gott och det blev kvar ganska mycket som vi med glädje smällde i oss till någon form av brunch idag när vi vaknade.

Efter mer vin och musik åkte vi in till stan och styrde våra steg mot Karlssons Salonger där radiokanalen The Voice hade event med flera olika DJ's med grymt bra musik och massor med folk. Lyckad kväll!

Idag har vi, som sagt, ätit brunch, pratat om gårdagen, tittat på skidskytte och sen har jag lämnat av tjejerna vid bussen. Vi hoppas på en favorit i repris så snart som möjligt! Ska bli så himla skönt att komma hem över jul och hälsa på alla nära och kära som jag saknat. Det är många veckor sen jag var i Katrineholm nu.

Nu ska jag göra en skolgrej som jag måste fixa tills imorgon och sen spenderas resten av kvällen i soffan!

Puss!

tips! (och en varning)

Allvarligt talat så är Mia Skäringer verkligen helt briljant! Guldstjärna i boken för någon som bjuder så fantastiskt mycket på sig själv. Hon har inte haft det lätt och hon önskar ingen annan det hon gått igenom, men hon skojar om det på ett fantastiskt roligt rätt. Kanske är det det att vi känner igen oss så fasligt mycket som gör att vi inte kan sluta skratta? Kanske är det att hon skojar om vår största skräck? Kanske är det att hennes dialekt är så underbar? Eller är det kanske det faktum att hon ställer sig upp och pratar om saker ingen annan vågar prata om?

Nu är jag ju inte mamma än. Men jag hade förmodligen inte varit någon superduperOddMollylattemorsa precis som alla andra. Som alla andra försöker vara men inte lyckas med. Vem är det man låtsas inför? I sitt försök att vara superduper lyckas man ju bara sänka självförtroendet för alla andra mammor där ute med livspussel som inte går ihop. "Men jag gör ju bara det här för att granntjejen minsann aldrig har någon utväxt och leker med sina barn i lekparken hela dagarna och har picknick med saft och bulle och kanske en liten prinsessbakelse såhär på tisdagsförmiddagen." (Förmodligen går hon raka vägen hem efter picknicken och får psykbryt i badrummet och sitter på golvet i duschen och undrar hur hon hamnade här...)  Och jag skulle minsann gärna gå på ansiktsbehandling och manikyr en gång i veckan, simma 40 längder varje måndag för att slimma till mig lite, gärna träna med en PT nån gång då och då, absolut inte missa Desperate Housewifes och definitivt inte se ut som att jag har det kämpigt. Men hur fan ska jag fixa det här när jag inte ens hinner amma och hämta äldsta ungen på dagis. För att inte tala om ekonomin. Men den utelämnar vi. Jag hade förmodligen suttit där på köksgolvet bland dammtussar, matrester och en och annan bajsblöja och grinat när såsen kokat fast i kastrullen och köttbullarna blivit vidbrända för att min unge kräver så mycket uppmärksamhet att jag knappt hinner känna att jag lever.

Och för att inte tala om när jag rakade mig under armarna sist. Men det skulle jag ju såklart aldrig nämna för någon.

äntligen!

Idag: två föreläsningar, gruppmöte om Electrolux, lång handling med Johanna och Åsa på Maxi, mysmiddag ensam, På Spåret och Mia Skäringers föreställning Dyngkåt och hur helig som helst (rekommenderas!)

Imorgon: städa, möta Emelie och Linnéa vid bussen (jippiiiiee!), storhandla på systembolaget, sätta mitt sällskap i soffan med glögg och tvinga dom att titta på skidor på tv..., mysa och förbereda tapas, dricka massor med vin och utgång. Hur bra låter inte det?!



1 december

Ytterligare en dag full av plugg är över. Inte helt över tyvärr, för jag sitter fortfarande med en del av en rapport som ska visas för övriga gruppmedlemmar imorgon. Sen lär jag få lägga till en del grejer imorgonkväll också. Hittar inte riktigt siffror till allt jag vill ha med så får låna lite av Pontus som jobbar med den ekonomiska analysen. Det jag håller på med är en typ av konkurrentanalys som även den ska innehålla en ekonomisk jämförelse.

Nu till något roligare. På lördag kommer förhoppningsvis Emelie och Linnéa hit! Det ska bli så himla roligt! Känner att det blir lite kort om tid bara för allt jag skulle vilja hitta på, men dom får helt enkelt komma hit någon mer gång!

Efter skidskyttet ska jag ta och titta på första avsnittet av julkalendern. :)