update

Nu: fotboll hos Marcus lillasyster och hennes kille. Glömde glasögonen så förvänta er inget referat från matchen. Får väl höra på ljudvolymen i soffan när det blir mål.


djävulens påfund?

Förvånande att Svenska Kyrkan gör reklam på tv här i Jönköping? Snacka om att spä på ryktet ännu lite mer. Än så länge har det inte varit nån och ringt på dörren och försökt rekrytera mig iallafall, men då och då får vi brev om att det ska vara möten och gudstjänster och sånt. Behöver jag säga att jag inte har gått dit? Man får gärna tro vad man vill men jag tänker då inte gå och sjunga psalmer med några jag inte känner. Och inte med några jag känner heller. I kyrkan går jag på dop och bröllop. Och man får faktiskt börja meningar med och. Sådäså.

yahoooo

Hur grymt har vi jobbat på idag?! Mötte upp Åsa, Amelie och Pontus vid 9 (okej, lite efter) imorse och började nöta Management Accounting group assignment som är värt nästan hälften av vårt betyg. Såg framför mig en helvetesdag som skulle fortsätta imorgon och eventuellt på torsdag också. Men icke! Vi var så jäkla bra och uppgiften var mindre och kanske lättare än vi trodde och vi satte den på typ 6 timmar. Gött! Det här innebär att jag tuffar tillbaka till Katrineholm imorgon för lite mer häng med familj och vänner. Och på fredag ska jag till Maria på massage!

Nu ikväll har jag ätit smaskig lax med chevré och broccoligratäng och plockat undan lite i lägenheten. Nu ska jag titta på Halv åtta hos mig och sen Top Model.

PS. Visade leg förut när jag köpte red bull. Det är 15-årsgräns. Vad hände där liksom? Det är inte ens hårfint att man tar det som en komplimang när man är 23.

vita väggar

Skönt att dom fula gula väggarna är väck!

kvällens middag

Inte vidare tjusiga bilder, men håll till godo! Det var gott! Receptet kommer härifrån! Det är kanske inte superduperkul att ha istället för pasta om man gillar pasta och inte äter LCHF. Marcus skulle nog inte vara speciellt förtjust. Men för mig som saknar att göra smarriga pastasåser är det ett utmärkt alternativ! Det mättar bra också eftersom det är mycket ägg i. Spännande och enkelt också att man gräddar pastan i ugnen istället för att koka. Ska ta med mig det som blir över till skolan imorgon!

Nu: Halv åtta hos mig och sen en film!

 


pasta

Det blev ett vanligt medelpass istället eftersom den ordinarie ledaren var sjuk men det gick bra det med! Det var ett ganska lagom pass, inte för lätt och inte för jobbigt. Mig passar det dock inte riktigt med massa benstyrka i slutet. Då vill jag ha en riktig syretopp så jag blir riktigt trött och flåsig. Men det kanske är nån vits med mycket benstyrka eftersom så många faktiskt kör det mot slutet på sina pass. Bra musik och styrka var det iallafall!

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska jag prova att göra LCHF-pasta. Jag är ju en riktig sucker för pasta och därför skulle jag verkligen gilla om det fanns någon bra motsvarighet. Receptet jag ska testa är med ägg, färskost och fiberhusk och man värmer det i ugnen! Har läst att det ska vara ett bra recept så det är nog värt att prova. Ska göra kyckling till. Jag får väl återkomma med ett utlåtande!

Tjing!

back in town

Jaha, back in Jönkan då. Dagen består av plugg, lite fix hemma, handling till veckan och träning. Ska strax åka till Friskis och köra puls/medel. Hoppas passet är bra! Jag och Johanna var ju på puls med en annan ledare för ett par veckor sen och jag var helt lost. Brukar ha rätt lätt för takt och rörelser men den gången stod jag som ett fån minst en gång per låt och blev knappt svettig. Halvkul.

Imorgon blir det en heldag i skolan med Amélie och Pontus. Dags att köra igång med vårt group assignment i Management Accounting. Förhoppningsvis har vi rätt bra koll och blir klara med det på ett par dagar. Isåfall åker jag tillbaka till Katrineholm på onsdag kväll, annars blir det på torsdag. Det ska dock inte vara klart förrän nästa vecka så det finns ett par dagar att fila på det sista efter helgen.  Men vi har bestämt att göra klart så snabbt som möjligt. Sist satt vi in i det sista och stressade verkligen fram ett resultat vilket inte är att rekommendera. Har man gott om tid på sig kan man ju utnyttja den!

Meeen, friskis var det ja!

120226

Hade en toppenkväll igår med två av mina bästisar! Eller, tre av mina bästisar kan man väl säga eftersom Emmy kom förbi en stund också. Vi åt goda ostar och salami, drack vin, snackade skit och jag blev rätt uppdaterad på vad som händer här hemma. Det var så kul för vi gick inte hemifrån förrän rätt sent, vid 12 ungefär, så vi hade massor med tid att prata i lugn och ro!
Statt var kul, men mest tack vare sällskapet jag hade. Jag kände mig så gammal! Det märktes att det är nytt år och att ytterligare en yngre årskull får komma in. Det var massor med folk där som jag inte kände igen. Nu var det i och för sig nåt event på Harrys samtidigt så det kan hända att alla jag känner var där istället.

Hur som helst är det sista kvällen i Katrineholm och tacomys väntar. Imorgon åker jag tillbaka till Jönköping för några dagars ganska intensivt plugg innan jag åker uppåt igen. Nästa helg väntar Stockholm och Avicii med ett gäng tjejer och det ska bli skitkul!



soligt väder

Vilket väder! Igår när jag var på bolaget tänkte jag köpa rosé enbart för att det är så fint och soligt. Haha. Men antar att det blir för kyligt för balkonghäng mot kvällen. Framför allt går ju solen ner, så jag slog till på vitt vin istället!

En promenad ska vi väl lyckas åstadkomma iallafall. Men först ska jag färga min systers hår!

Tjing!


älskaaar!


obehaglig händelse

I tisdags var jag på hockey i Kinnarps Arena tillsammans med Mackan. Tyvärr förlorade HV mot Luleå efter en rätt lam tillställning. När vi skulle ta bussen hem åkte extrabussen typ en kvart för tidigt och utan passagerare. Smart kille! För jag antar att det var en man faktiskt. Vi var tre meter bakom bussen när den körde iväg och därför såg vi att den var tom. Jahaa, bara att vänta på ordinarie buss i svinkyla i en kvart till och väl på bussen fick vi stå som packade sillar.

Det hela det här inlägget ska leda fram till är iallafall att en kille med Downs syndrom fick nån attack 2 centimeter i från mig. Jag erbjöd honom att sitta på min plats när han sa att han var trött. Sen sjönk han ihop och tappade medvetandet, vaknade upp okontaktbar och spydde (sjukligt nära min väska) och gjorde konstiga okontrollerade miner. Hans assistent/ledsagare panikade och ringde killens boende och ambulans och det blev kaos på bussen. Downs-killen piggade på sig till slut och vägrade gå av bussen i väntan på ambulansen. Han blev jättearg och ledsagaren bara grät. Vi stod stilla med bussen i 10 minuter och väntade på ambulansen och en efter en lämnade folk bussen. Vi hade ju nån mil hem och hade inte lust att gå kan jag säga. Hur som helst så kom ambulansen men förgäves. Ifall nåt mer skulle hända åkte en ambulanssjukvårdare med på bussen medan bilen åkte efter. Hoppas inget mer otäckt hände killen!

Usch, jag är så harig med sånt där. Det var väldigt obehagligt. Och jag tyckte så synd om både killen och hans ledsagare. Han skrek åt henne att hon fick sparken.. Hoppas dom är sams nu!

Godnatt!


120223

Är hos Marcus föräldrar i Vingåker och har lekt med hans brorsbarn Nova och Neo hela dagen. Då blir man trött! Kanske blir tidig sänggång ikväll.

Imorgon blir det födelsedagsmiddag för mig hos mina föräldrar och på lördag blir det förhoppningsvis utgång. Har hört att det knappt är någon som är sugen på att joina? Och jag som inte träffat nån här hemifrån sen nyår :( Lite ledsen i hjärtat blir jag allt. Meeen jag överlever såklart!

Nu får vi se om det blir friidrott eller film på tv. Är skitsugen på lite brie som kvällssnacks men köper man ingen får man väl skylla sig själv. Jag får köra på en kopp te! Dricker det nästan varje kväll istället för att ha nåt att tugga på. Tycker det hjälper jättebra. Det är ju bara psykiskt och även fast mitt sötsug är helt borta vill jag gärna ha nåt att äta på på kvällen, men te är verkligen ett bra substitut!

Puss!


yeeeah

Igår fick vi resultatet på omtentan vi skrev för snart två veckor sen. Det har varit lång nervös tid av väntan och man har nästan stressat upp sig själv lite eftersom dom rättade den första tentan på två dagar. Men det var det tydligen värt! Klarade tentan med ganska god marginal och fick ett C, vilket är bästa betyget under VG. Bättre än vad jag vågade hoppas till och med. Så nu kan jag äntligen lägga första terminen bakom mig och jag har mina 30 första högskolepoäng. Great!



woop wopp

Woohoooo, imorgon blir det omtapetserat i vårt kök och vardagsrum! Jag har längtat så länge och äntligen blir det fint och fräscht här och vi kan sätta upp hyllor och tavlor och fixa som vi vill. Ja, i den mån man kan i en hyresrätt såklart. Det blir inte dumt den dagen man har köpt bostadsrätt eller hus så man kan fixa och dona och få precis som man vill ha det. Klingar fint i mina öron. Något annat som klingar fint är att om fyra veckor drar vi igång med två kurser som passar mig som handen i handsen. Iallafall på förhand! Sista kurserna innan sommarlovet blir alltså Marketing Management och Organization and Leadership. I love.

Imorgonkväll ska jag och Marcus till Kinnarps och titta när HV71 tar emot Luleå. Det är slutspurt nu och slutspelet närmar sig. Hoppas det går bra för HV så vi kan titta på mycket hockey! Vi får köpa biljetter via skolan för 120 kronor och det är så himla värt. Det var ett tag sen vi var på hockey nu så det ska bli skoj! Men innan det blir det som sagt omtapetsering och ett besök i skolan!

Nu: filmtajm!

helgen

Full fart och dålig täckning hos Åsas föräldrar på landet = dåligt på update-fronten under helgen. Ni får ursäkta helt enkelt.

Fredagen började inte riktigt som vi tänkt oss i och med att det blev vattenläcka hemma hos Åsa mitt i matlagningen. Stämningen sjönk lite medan vi väntade på en jourkille som skulle komma och styra upp. Skönt att bo i hyresrätt när något går sönder! Resten av kvällen blev iallafall awesome med goood mat, vin och grymma låtar i högtalarna innan vi vid 12 packade ihop oss och gick några trappor ner till Sliver. Gött att ha en kompis som bor mitt i smeten!
Rebecca och Fiona var GRYMMA!! Tyvärr lite för hård house för min smak. Hade gillat det lite mer blandat men det var iallafall hur kul som helst och DJ's som älskar sitt jobb är ju överlägset roligast och bäst!

Lördagen spenderades i sängen tills det var dags att möta upp Johanna och Åsa igen för färd hem till Åsas föräldrar för middag, mello och övernattning. Myyys!

Igår gjorde vi Ge-Kås i Ullared och spenderade en del pengar. Jag fick med mig både det ena och andra och är nöjd med alla köp! Försökte bete mig lite vuxet och la faktiskt ifrån mig grejer lite då och då för att spara pengar och minska antalet onödiga köp. Duktigt gjort!

Nu: föreläsning om exchange rates. Typ noll kul på skalan..

Puss!



coming up


rolig helg på ingång

Det var längesen jag längtade till en helg så mycket som jag gör till den här och nästa! Imorgon blir det middag och utgång med mina Jönköpingsbrudar då inga mindre än Rebecca&Fiona ska spela på Sliver. Hoppas på mycket folk, bra musik och en riktigt rolig kväll! Har köpt en ny blåsa också som jag ska inviga. Gött med 20% rabatt på H&M!
Bild får ni väl se efter morgondagen.

På lördag får vi tillfälle att vara bakis ett tag, men på eftermiddagen ska jag och Johanna följa med Åsa till hennes föräldrar i Tranemo för middag, mello och sleep over. På söndag ska vi nämligen åka till Ullared och göra av med lite pengar. Min inköpslista är dock inte så lång, så förhoppningsvis blir det inte speciellt dyrt. Jag har tänkt köpa ett par handdukar till till badrummet, både vanliga handdukar och duschhanddukar. Sist jag var där var dom slut i min färg och hoppas på bättre lycka denna gång! Annars ska jag bara köpa lite småplock och i frisörbutiken som ligger i huset bredvid Gekås ska jag fråga efter en mirakelinpackning till mitt vintertorra hår. Det är såååå torrt och inget vill liksom hjälpa. Så det håller jag också tummarna för att komma hem med.

Och ja alltså, nästa helg ska jag till Katrineholm!
Och inser nu att jag längtar till helgen efter det också. För då blir det Avicii i Stockholm!


jubileum

Firar man alla hjärtans dag (vilket vi iofs inte är experter på) tycker jag även att man ska passa på att fira andra mysiga dagar. Till exempel firar Marcus och jag 50 månader tillsammans idag. Inte illa!
Vi firar helt enkelt med god mat framför tvn. Typ som vilken vanlig kväll som helst.

Puss!


glaaad!

Nu är jag bara lite deppig för det där med den onda tanden!

Klicka häääääär!

ajajaj

Är liksom så jäkla rädd att det är en visdomstand som är på g i min käke. Jag som varit så nöjd med att jag inte haft några och håller fortfarande tummarna för att jag blir utan. Med min vanliga tur och rädsla att gå till tandläkaren kommer dom garanterat poppa upp en efter en nu till våren. Förbannat ont kommer det göra och jag kommer under smärtsamma former får operera bort allihop. Gud vad jag längtar!

PS. Spa-vistelsen i Ronneby var toppenmysig och bra!

friskis

Sitter ombytt och klar på Friskis och väntar på Johanna. Idag blir det puls/medel. Skönt att röra på fläsket lite. Sprang så jag fick blodsmak i munnen igår liksom. Haha. Måste bättra på flåset! Ska förresten kolla runt i min klass om det är några som vill springa vårruset i maj. Då har man nåt att träna till och dessutom är det ju skoj att springa tillsammans sådär!

Nu kom hon! :) pusss!


slut på helgen


Gammal bild

Men jag har faktiskt varit ute på en runda idag. Varvade gång och jogg och fick ihop drygt fem kilometer. Good! Här hemma har vi avslutat helgen med kinesiskt och The ugly truth. Den är så rolig! Har tipsat om den förut också, så se den om ni missat den! Och Johanna, det är inte okej att inte sett Pearl Harbor!

Imorgon är det exercise session i macro och innan dess ska jag till skolan och kolla igenom uppgifterna med mina mates. Efter skolan blir det ett pass på Friskis innan jag ska prova ett recept på fisksoppa som jag hittat i en av mina LCHF-böcker. Dags för vägning och mätning också. Får se om jag visar er resultatet. Kanske får vänta lite till innan jag själv ser att det verkligen händer grejer! Ketos infinner sig iallafall, vilket är ett bra steg på vägen!

Godnatt!


omtenta

Igår var det alltså omtenta i micro, därav utebliven bloggning. Mötte upp tjejerna för en sista genomgång på förmiddagen och sen var det tenta kl 14. Det kändes betydligt bättre än mitt första försök. Åsa hade fått reda på att 69% (vilket är ett par hundra personer) av alla som skrev tentan blev underkända, vilket ju tyder på att den var himla svår! Nu kändes det klart mer överkomligt, eller ja jag har ju pluggat mer också. Jag är ganska säker på att jag klarar tentan om jag får godkänd på första delen som är multiple choice, det vill säga frågor med fem olika svarsalternativ. Man måste ha 60% rätt på den delen för att dom ens ska rätta den stora delen av tentan som är räkneuppgifter.

Efter tentan styrde vi tacokväll med lite vin hemma hos mig framför Melodifestivalen och sen även en film. Tjejerna åkte hem vid halv ett och det var skönt att man fick sovmorgon imorse!

fredagkväll

När jag kom hem från skolan i eftermiddags vid fem skulle jag och Marcus kila iväg och köpa nåt gott att äta till middag. Men istället blev jag hockeyänka eftersom HC Dalen ringde och hade fått två återbud av sina domare och undrade om Marcus kunde komma på direkten och döma några småkillars match.

Detta resulterade i:
  1. Jag åt fläskkotlett med kantarellsås (bara jag som gillar svamp i den här familjen)
  2. Jag tittar på en av mina absoluta favorit feel-good-filmer; Notting Hill (Marcus gillar inte Hugh Grant)
  3. Jag ska minsann ha kvällsmys sen med färska hallon och vispgrädde (hur gott?!)

Måste återgå till filmen! Nu kommer Julia Roberts precis in i bokaffären! I love!

Pusss!


tips!



Ansiktsserum från Body Shop.
Har varit så himla torr i ansiktet nu när det varit kallt ute och ni vet ju hur det blir när man är torr och ska använda puder. Fail! Hela ansiktet (speciellt näsan för mig) blir helt fnasig och flagnig och det är inte så fint!
Var först inne på att köpa en olja till ansiktet med tjejen på Body Shop rekommenderade serum istället. Jag har använt serum förut men inte direkt regelbundet. Hur som helst, serumet har man iallafall under sin dagcreme för att ge extra fukt. Och på första försöket märkte jag jättestor skillnad! Ingen torr, avramlande hud på näsan.

Med andra ord: HISS!!

en fin present

På tisdag ska jag och Marcus slå två flugor i en smäll och använda min braiga julklapp från honom till lite sent födeledagsfirande och dessutom är det ju alla hjärtans dag också. Vi är inte så bra på att fira alla hjärtans dag och årsdagar och sådär. Men på tisdag ska vi iallafall åka till Ronneby Brunn Hotell och Spa och götta oss! Vi ska bo där över natten och dricka champagne, äta tre-rätters på kvällen och frukostbuffé på onsdag morgon. Såklart ska vi spa:a (haha, hur skriver man?) lite också och imorgon ska vi ringa och boka in vilka behandlingar vi ska gå på. Massage är givet för mig (för Mackan också tror jag) men jag kan inte bestämma mig för om jag ska gå på vanlig ryggmassage eller om jag ska prova hot stone. Är det någon som provat det?


heels

Klackar från Nelly.com som jag gärna dansar in våren i!








120209

Förmiddagen ägnades åt tentaplugg och lite skitsnack med väninnor i skolan. Jag hoppas verkligen att vi klarar tentan på lördag allihop! Just nu känns det iallafall bra och jag ska läsa lite senare i eftermiddag och sen finslipar vi det sista med en heldag imorgon. Nu har jag precis druckit smoothie till mellis tillsammans med Marcus och nu ska vi ge oss ut på en långpromenad. Friskis kallar också, men det får bli imorgon eller på söndag. Det lutar åt söndag då det blir en day off från allt vad plugg heter. Ett par dagar till av plugg-fritt blir det även nästa vecka. Berättar mer om vad det blir för spännande ikväll! Don´t miss!

nya favoriter

Jag är inte direkt något fan av tunga, starka parfymer utan håller mig gärna till lätta, fruktiga, söta dofter. Den senaste parfymen jag använde fick jag så himla mycket beröm för och det var en summer edition från Paul Smith och går såklart inte att få tag i. Den köpte jag på Heathrow på vägen hem från Australien våren 2010 och tog slut någon gång i höstas. Vad glad man blir att man köpte en stor flaska när det visar sig bli en riktig favorit!

Nu har jag två nya favoriter och båda är presenter från några jag tycker väldigt mycket om.

Sååå bra vardagsparfym som luktar fräscht av, jaaa nytvättat. :) Fick den av min bästa (och enda) mormor i julklapp, eventuellt efter lite tips av min braiga mamma. Använder den varenda dag!

 

Godaste (och finaste flaskan!) Daisy från Marc Jacobs.

Passar mig också som handen i handsken och den fick jag av Marcus systrar i födelsedagspresent.

 


tentaplugg

Uteblivet bloggande består främst på tentaplugg. Eller, omtentaplugg som det egentligen är. Dock känns det ganska bra och skönt inför lördag och vi repeterar mest det vi gjorde fel på tentan sist och det vi gjort på exercise sessions som vi misstänker kan komma på omtentan. Det känns liksom som jag kan det mesta hyffsat och det är lite mer än jag förväntade mig när vi satte igång.

Matlagning blir det såklart också en del och den här veckan har jag avverkat en rad goda LCHF-rätter som jag kommer göra fler gånger. Förutom den goda blomkålspurén (som jag för övrigt har lagat nu ikväll för att ha med mig i matlådan till skolan imorgon) har jag gratinerat aubergineskivor, gjort en god kyckling i gräddsås med dragon och dijonsenap och gjort en smaskig frukostsmoothie med bär, turkisk yoghurt, vispgrädde och mjölk. Gott! Dessutom är mina pannkakor så goda att jag åt dom både till frukost och senare lunch i skolan.

Gårdagens frukost: smoothie och ett kokt ägg

Till vänster en skymt av Katrins grymma peppbok!


120208

Godmorgon!
Har precis gjort mig iordning och står i köket och steker pannkakor till frukost. Är så taggad på LCHF nu! Slarvade ju alldeles för mycket förra veckan, eller la liksom av med det helt, men nu är det on igen och igår när jag kissade på en keton-sticka visade sig att jag redan är i ketos efter bara två dagar! Heja mig!

Vad händer när kroppen är i ketos?

När man börjar äta LCHF och drar ned på kolhydraterna i kosten måste kroppen ställa om sig från att ha kolhydrater (glukos) som primär energikälla till att använda fett istället. Detta kallas för att man är i ketos.  För att hamna i Ketos bör man vanligen inte äta mer än cirka 20 - 40 gram kolhydrater om dagen. Då får kroppen inte tillräckligt med glukos för att driva de organ som behöver glukos för att fungera (t.ex. hjärnan). Ketosen innebär att levern bildar ketonkroppar av fettet och när kroppen har ställt om sig så fungerar ketonkropparna som ersättare till glukosen. När kroppen ställer om sig till ketos upplever man ofta olika omställningsbesvär.

Tagit härifrån!


blomkålspuré!

Det blev jäkligt gott med blomkålspuré faktiskt! Använde dock inte mixer utan en visp så det blev inte riktigt slätt men det gjorde inget!

Receptet är från Katrins bok men dom flesta recepten är för 4 portioner och jag är ju bara en. Ibland kommer jag såklart göra mer så jag kan göra en matlåda!
Jag använde ett halvt litet blomkålshuvud och kokade det mjukt i vatten och buljong. Sen hällde jag av vattnet och tillsatte 1/2 dl vispgrädde, en stor klick smör och riven parmesan (ost och mängd varierar man som man vill) och mosade allt med kastrullen på svag värme.

Idag åt jag med lax som jag tyckte tog över smaken ganska mycket. Kommer nog äta med kyckling eller kött i fortsättningen! Fota får jag göra nästa gång jag gör puré. Det dröjer inte länge!

Puss&godnatt!


måndag

Måndag morgon och dags för nypremiär i skolan och dessutom för lchf. I skolan gäller plugg med Åsa inför omtentan i micro som är på lördag! Ska bli skönt att få den överstökad. Och hoppas verkligen att jag klarar den!

Vad gäller lchf har jag ätit två kokta ägg och en halv burk makrill i tomatsås till frukost. Har med mig lite nötter och en babybel till skolan ifall jag blir hungrig. Ikväll ska jag laga lax med blomkålspuré. Får väl återkomma med en recension.

Ha en bra dag!


18.15

Jahapp, han den där hockeydomaren jag bor ihop med somnade visst i soffan. Då blir det väl jag som får gå ut och slänga sopor och lite annat. Snart får vi besök och då ska det väl helst se skapligt ut här. Har förberett lite inför middagen och gjort sallad och en sweet chili-sås på turkisk yoghurt. Great! Nej, bäst jag kilar ut med det där så att jag kan sätta igång med resten av maten sen.

Puss!

good job


att få ordning

När vi var nere och tittade var vårt förråd låg någonstans i samma veva som vi fick alla nycklar av den förra hyresgästen såg vi att någon hade knipsat upp ena "öglan" där man låser fast hänglåset. Inte så bra såklart, men det var ingen som varit inne och rotat vad det verkade och nu har vi fått detta fixat och idag ska jag packa ett par kartonger med sommarkläder och skor som vi ska ställa ner i källaren för att få lite mer utrymme här i lägenheten. Dessutom åker väl julsakerna och lite annat skit ner. Det ska bli så himla skönt att få ordning här! Och jag längtar så himla mycket till vi får vita, fina, fräscha tapeter inom några veckor. Åh, vad jag älskar den här lägenheten! Jag bortser liksom från dom fula plastmattorna som ligger på golvet! Tur att det åtminstone "ser ut som" trägolv och inte är någon ful färg. Det är ju ingen höjdare. En beige plastmatta ligger ju i köket, men den ryker också. Förhoppningsvis så snart som möjligt. Tyvärr är det inte ens säkert att det blir i år. Men vi sitter ju inte i sjön.

Nu: skidor och lite lunch!

godmorgon!

image description


120203

Ja men god förmiddag! Idag känner jag mig inte lika tung i huvudet och snorigheten börjar nog lägga sig lite grann. Det finns inget värre än att vara snorig och täppt i näsan, jag hatar det! Idag blir det lite plugg, lite städning och tvättid ikväll. Vi ska snart kila ut i kylan och slänga massa kartong vi har skräpandes i köket. Imorgon kommer nämligen Marcus mamma och syster Mia. Dom ska till Ullared på söndag men kommer hit en dag tidigare och sover över. Mysigt! Måste fundera ut vad vi ska bjuda på för middag. Jag har ett par idéer!

katrin och lchf

Idag fick jag en födelsedagspresent i brevlådan. En som jag dessutom önskat mig. Katrin Zytomierskas bok "Dags att bli smal!" och säga vad man vill om Katrin men peppa igång en med kost och träning kan hon iallafall! Jag har bara läst första sidorna och hittills är allt toppen. Kommer nog inte ställa mig framför spegeln varje morgon och kalla mig själv äcklig, fläskig och ful, det är liksom ingenting jag behöver göra på beställning... Men många lärorika tips och peppningar finns i boken iallafall! Självklart är det ett toppenplus att det är en LCHF-bok eftersom jag bestämt mig för att det är den kosten jag vill äta efter.

Nu har jag som sagt gjort ett litet uppehåll nu när jag är sjuk, men så fort den här förkylningen/influensan är väck är det jag som är på g!


sjuk :/

Hej och hallå från sjukstugan! Har inte så mycket att komma med förutom att vi från och med idag är ägare till kontraktet på vår lägenhet! Det känns verkligen toppen! Och inom fyra veckor ska det vara nytapetserat och fint och imorgon kommer en kille och fixar vår brandvarnare som inte funkat sen oktober. Skönt att det inte börjat brinna kan man ju säga.

Marcus har precis gjort egen glass som vi ska smaka på ikväll när vi tittar på Mästerkock. :) Jag är inte så förtjust i glass, men tror aldrig jag har smakat hemmagjord förut. Jag kanske blir helt frälst?! LCHF får ligga på is ett par dagar nu när jag inte orkar anstränga mig med maten. Detta innebär inte att jag ska vräka i mig mat med kolhydrater, men jag är inte lika noga som jag brukar vara normalt. Det är ju till exempel florsocker i glassen och ikväll ska jag äta ett par klyftor sötpotatis till den smaskiga kycklingen vi ska laga.

Jag tycker så extremt synd om mig själv när jag är sjuk. Fråga Marcus eller mamma så får ni se...

Pusss