earth hour

Har precis styrt upp inför Earth Hour. Myspys!


träningsdags

Det slutade snöa till slut och som tur är är det inte tillräckligt kallt för att det ska förbli vitt på marken så nu är det bara att låtsas som att det aldrig hänt. Bra va?

Tänkte strax byta om och ge mig ut på en promenad/joggingrunda. Det blåser himla mycket ute så jag tänkte varva gång och jogg och försöka vara ute upp emot en timme. I vanliga fall när jag springer brukar det bli ungefär 30 minuter så nu tänkte jag att det skulle bli lite längre. Håll tummarna för att jag inte blåser bort!

Ikväll ska jag förresten bjuda Marcus på lchf-pastan jag tipsat om förut. Kanske får förbereda en efterrätt också som en liten muta ifall han inte gillar maten. Vi har en förpackning grädde som går ut idag och en jäkla massa ägg så jag tror minsann jag ska göra lite chokladmousse till kvällen. Det är ju Earth Hour och allt så vi tänkte tända ljus, ha mys och spela lite kort. Ska ni släcka ner ikväll?

tips!

Har ni tittat på Efter tio den här veckan? Kanske är en lite dum tid om man jobbar eller pluggar i och för sig, för jag har inte sett något jag heller. Men jag ramlade över några länkar i ett par bloggar och har tittat lite grann nu på förmiddagen. Ämnet för veckan är "Det vita giftet" och det diskuteras både socker, vetemjöl och mejeriprodukter.

Det är väldigt intressant både för dom som testat att utesluta något av dessa, dom som tror att low carb är bluff och dom som säger sig "inte kunna vara utan" socker/pasta/frukt/bröd.

 

Något jag konstaterat för längesen och inte riktigt klarat den här veckan är att jag mååååste skärpa till mig gällande frukt! När jag åt lchf i höstas var det inga problem och jag inte en endaste frukt! Bär åt jag då och då, men väldigt sällan. Jag tenderar verkligen att överäta när det kommer till frukt och när jag utesluter annat socker och frukt är det enda söta min hjärna får så får jag svårt att hejda mig. Såååå, skärpning! Bär är okej, men inte varje dag och helst i typ smoothie till frukost och inte som "godis".

Tack och hej!


lördag och snö?!

Lite frukost på det här kanske. Synd att jag inte har persienner så man slapp se snön. Det är inte så mycket här i Jönkan men det ser inte så kul ut. Eftersom det blåser en del virvlar likasom snön runt i luften. Det ser väldigt vintrigt ut...

Det verket på vädret som att det bara ska snöa nu på förmiddagen, vilken betyder att jag nog ger mig ut och motionerar lite senare. Men först ska jag fixa lunch åt Marcus som är duktig och är iväg och skriver högskoleprovet!

Tjing!


rättelse

Bra att lägga föregående inlägg i kategorin "Tips" utan att berätta vad vinet heter. So, here we go!

"PINK PET", 64 riksdaler och 4/5 solar i kategorin Rödvinsrosé för nybörjare!


rödvin?

Ikväll tänkte jag fira det fina vädret (det är väl sista dagen på ett tag) och att det är fredag, helg och allt med rosévin. Längtar till det blir vår och sommar på riktigt så man får dricka rosé och äta svenska jordgubbar och grilla hos folk. Wonderful!

Köpte en PET-flaska rosé eftersom det ju ska vara miljövänligt och flaskan var mörk så jag såg inte riktigt innehållet. Så nu när jag hällde upp såg jag att det var mörkrött! Som värsta rödtjutet. Och jag som inte dricker rödvin. Eller jag försöker ju lära mig, men det funkar ju bäst till mat. Hur som helst så verkar det här vara ett bra övningsvin! Smakar rödvin fast lite lättare liksom. Perfect!

Trevlig kväll!


lunch

Omelett med kyckling, ost, soltorkad tomat och basilika :)


kvällens middag


time for a walk

Dags för dagens andra promenad och den här gången får jag sällskap av min fina sambo. :)
Jag hoppas att molnen håller sig borta! Igårkväll när jag hade gått en liten runda gick jag in på Willys för att köpa mozzarella och när jag kom ut vräääkte regnet ner och jag fick vänta ett tag innan jag kunde springa hem i full fart. Nu är det dock inte så mörkt på himlen så vi klarar oss nog!

Tjing!


torsdag

Dagen hittills: en timmes promenad, finalen i Mästerkock (tycker det är lite synd att inte Jossan vann), pannkakslunch och nu blir det citygross!

Ikväll ska vi äta fisk med stuvad spenat. Det ska bli så gott! Och när det inte är hockey får jag välja tv-program och självklart blir det finalen i Biggest Loser! Det ska verkligen bli spännande att se hur mycket alla gått ner i vikt. Jag är så imponerad!

Tjing!


fredagsplaner

På fredag morgon ska jag och min fina väninna Åsa på vip-shopping på H&M. Det är bara för klubbmedlemmar och man måste anmäla sig innan för att få en plats på listan. H&M bjuder på frukost och man får 20% rabatt på allt man handlar. Great! Nu är ju inte jag stormrik den här månaden men något får säkerligen följa med hem. Har dessutom en bonuscheck att använda så hittar jag nåt fint ska jag slå till!

Nu väntar jag på att AIK-Skellefteå ska avgöras så att jag kan få se finalen av Mästerkock!

Puss!


kvällens middag

Middagen för kvällen blev LCHF-pizza. Den blev till och med med beröm godkänd av Marcus och det ser jag som ett bra betyg. Jag gör botten på ägg, fiberhusk, en skvätt vispgrädde och riven parmesan!

Toppingen består av chilisås, rökt skinka, ananas (inte optimalt om man äter lchf), mozzarella, och basilika. Det är så bra med pizza/paj/omelett/gratänger eftersom man kan använda vad man vill!


120328

Insåg precis att min bloggdesign skitit sig ganska rejält. Har mejlat Josefin som gjort den åt mig och hoppas att det går att fixa så snart som möjligt! Vet någon hur länge bloggen sett ut så här?

Var ute och gick en timme på förmiddagen. Gick till Maxi och köpte ett par grejer som är billiga den här veckan och sen tog jag bussen hem. Det blev en ganska tung promenad eftersom det tydligen blåste ganska mycket ute idag. Men varmt var det iallafall! Det känns så tråkigt att det ska bli kallare framöver. Man vänjer sig så snabbt vid tunna kläder!

Nu ska jag dra på lite musik och sortera tvätt och plocka undan i köket. Marcus är i Habo och jobbar på förskolan idag och det vore väl kul om det såg skapligt ut när han kom hem. Tänkte även passa på att springa ett par kilometer medan suget infinner sig. Dessutom har jag inget bättre för mig.


onsdag

Coming up: promenad i det vackra vädret!

Godmorgon!


tisdag

Nu är det dags för en joggingtur och sen blir det tvättstugan för hela slanten. Det är väldigt skönt i Jönköping idag även om inte solen skiner. Skönt väder att springa i med andra ord!

Kvällens middag blir flygande jakob!


120327

Godmorgon!
Har precis ätit stekt ägg med bacon och viltkorv och ska åka till skolan om en stund. Idag är det introduktion till vår andra nya kurs som är Marketing Management. Hoppas det blir skoj! I eftermiddag ska jag beställa kurslitteratur till båda kurserna och så ska jag hinna med en löprunda också. Det blir nog inga konstigheter eftersom jag har hela eftermidagen på mig! Ikväll är det tvättid också.

Aja. Det här var ju kul. Ha en fin dag allihop!

mamma spekulerar

Hur en förlossning går till enligt min mamma:
"Jo men man måste klämma för att komma åt den. Det är som räkost på tub, man trycker och trycker och rätt vad det är pluppar det ut!"

Jajo. Jag kan väl inte säga emot antar jag.

håll era tummar!

Är på introduktion för kursen Organization and Leadership och det verkar som det blir mer att göra under kursens gång än vad det varit tidigare. Tror det blir kul! Det här är också lite mer min grej än uträkningar och analyser och från det vi kommer nu kan det nog bara bli bättre! Gött.

Efter skolan ska jag åka till Maxi och handla. Från och med idag är det stenhård low carb som gäller och sen tänker jag släppa lite på det om någon månad. Men min kropp behöver verkligen en kick-start. Med hjälp av bra mat, träning och heat-tabletter hoppas jag på underverk! Jag vet att jag kan om jag bara bestämmer mig och det har jag gjort nu. Lova att heja på mig!

Pusss!


njuter medan det varar


dags för tenta

Alltså, nu ska jag klaga lite. Har gått upp alldeles för tidigt för att åka och skriva tenta i macro. Hur sugen jag är? Typ noll. Men uppe är jag fast tentan är klockan 8 söndagen då klockan vridits fram en timme under natten. Vad gör man inte liksom?

Har liksom drömt om macro-grejer hela natten och sovit lite oroligt. Inte optimalt kanske. Och drömmarna var inga feel good-drömmar utan det var mer typ en sörja. Tyvärr.

Tur att det är ljust ute och fint väder iallafall! Då blir det åtminstone liiite lättare.
Nu: dricka upp smoothie, packa väskan och sen åka till skolan! Ja, en tandborstning blir det också!

Håll tummarna nu! Puss!


120324

Har varit i skolan för en sista finslipning inför tentan imorgon. Det känns väl inte helt optimalt men det är heller ingen idé att försöka lära sig helt nya saker såhär dagen innan. Ska läsa igenom alla anteckningar en sista gång ikväll tänkte jag.

Nu ska jag hem och gå en promenad med Marcus och hans föräldrar. Ikväll ryktas det om restaurangbesök. Får väl se var herrskapet där hemma bestämt!

Nu kommer bussen, puuuss!


fredag

Jag har investerat i en ny iPhone och här har ni första inlägget från min nya bebis. Marcus har åkt till Kinnarps för hockeymatch och jag tänka sätta mig med näsan i böckerna ett par timmar.

Puss!


halvkul

Plugg 9.30-17.00. Halvkul. Men idag har det varit fullt ös från morgon till kväll så något har väl fastnat iallafall. Ska snart åka iväg och handla inför helgen. Marcus föräldrar kommer hit och det är synd att det är lite olägligt eftersom jag måste plugga och har tenta. Så kan det vara!

Tjing!


Running


heja mig!

Idag har jag provat ut nya löparskor som ska beställas från England. Detta är bara delvis sant eftersom jag har två olika modeller som jag väljer mellan så jag har inte riktigt bestämt mig än! Nu har jag och Marcus precis varit ute och sprungit och 5,5 kilometer blev det. En bra början! Jag har iallafall sprungit längre och längre för varje löptur och det är ju bra. Än så länge går det inte så väldigt fort men det är iallafall bra träning. Ska försöka springa tre gånger i veckan och köra styrka efteråt och dagarna där emellan variera med annan träning.

Jag känner mig taggad! Från och med nästa vecka blir det low carb och det är min mage väldigt tacksam för. Och så länge det fina vädret håller i sig har jag ingen anledning att tro att jag ska misslyckas med träningen. Det är ju bara att bestämma sig! Dessutom ska Vårruset springas den 14e maj och jag ska slå min tid från förra året och det kräver träning.

Puss då!

dagens

Dagens: Typ 5 timmar tentaplugg i skolan, ett medelpass på Friskis och god fläskpannkaka till middag.

Dagens bästa: Marcus hade städat hela lägenheten när jag kom hem. Han är så duktig!

Dagens sämsta: Jag är så trött och skulle verkligen behöva sova ut!

hello!


hello!

Och nu stänger jag in mig i tentabubblan! Kommer nog ströblogga lite och försöker återkomma big time när april tar sin början! :)

Imorgon får vi nytt golv i köket. Ska bli himla trevligt. Och idag har jag varit ute och sprungit. Bara 3,5 kilometer men alltid nåt! Är ju inte precis vältränad för tillfället. Tur att vädret bjuder till så mycket!

Nu blir det film.


kony 2012


suck

Orkaaar inte! Orkar ingenting. När kommer den här dippen? En sak är säker, det måste bli ändring! Nästa vecka är det skärpning med plugg, mat, träning och humöret. Just nu har jag bara noll inspiration till allt. Jag vill inte göra någonting. Jag behöver energiii!

Fan.


laddar

Taggar Avicii med grymma brudar på Scandic Grand Central! Lär bli en awesome kväll!

Pussss


vad som kan hända

Det borde ju inte vara några problem, men det är ju lagom kul när man sitter hemma och har en kanonhelg framför sig när plötsligt en av plattformerna går sönder i Globen och kvällskonserten ikväll förmodligen kommer bli inställd. Avicii alltså. Jaja, blir det inställt imorgon med får vi väl köra på en grym utgång i huvudstaden istället. Men som sagt, tills imorgonkväll borde det ju vara åtgärdat. Har inte så bra koll på om det där med plattformer är ett koncept som brukar användas, men det känns ju som att något mer än en spånskiva borde användas som golv. Fast jag är ju ingen byggare.

Dock är det ju en person som fått livshotande skador och det är ju hemskt! Man får lägga annat åt sidan när sånt händer. Då är ju liksom inte en konsert viktigt längre. Fast det är ju tråkigt om det blir flyttat såklart. Eller så får jag ytterligare en ursäkt att åka till huvudstaden med ett grymt gäng tjejer. Vi får väl se hur det blir.

Nu: en film och sen godnatt!


hur jag jobbar

Tänkte att jag skulle berätta lite för er hur jag jobbar. Liksom inte hur jag jobbar på jobbet, för nu när jag pluggar jobbar jag ju inte alls. Men alltså, hur jag tänker och förbereder mig när jag ska skriva ett arbete eller göra en uppgift. Jo, jag jobbar lite så att jag väntar så länge jag bara kan innan jag börjar. Vi kan väl kalla det att jag förbereder mig eller nåt. Nu till exempel så tittar jag på Schulman Show, målar naglarna, planerar lite inför morgondagen. MEN! Jag har klart för mig vad jag vill skriva i word-dokumentet jag inte ens har öppnat. Jag vet vad jag tycker, tänker och vill få fram. Skitbra ju! Så om en liten stund ska jag börja.

Jag tror att jag behöver lite press på mig. Det enda som är tråkigt är ju om det visar sig vara mer och jobbigare än jag trodde från början. Sånt har ju hänt. Så att man sitter där sista dagen och bara vill gråta för att man inte började tidigare. Men jag lever ju i tron att det måste hända en ett antal gånger innan man fattar att det är fel taktik. Det är inte så att man bara blir diciplinerad för att man börjar på högskola eller universitet. Det hände inte mig iallafall kan jag säga.


planering

Idag ska jag sitta så länge jag kan med min del av gruppuppgiften som ska lämnas in på onsdag. Vi har bestämt oss för att dela upp allt och sen sammanställa på måndag så det är väl bara att sätta igång! Min del handlar om invandringen i Sverige och hur den förändrats från andra världskriget och framåt och hur arbetslöshetsgraden förändrats för svenskar, invandrare från EU och invandrare från länder utanför EU. Hmm.

Först ska jag styra upp lite lunch och sen vinka hejdå till Marcus som åker till Jönköping idag.


massage

Som alla vet är ju inte blogg.se-appen så mycket att hänga i granen. Varför styr dom inte upp den?!

Imorgon var det tänkt att jag skulle till fina Maria på massage men eftersom hon ligger hemma och är kräksjuk blir det inget. Istället gjorde jag en chansning och ringde ett ställe här i Vingåker och hoppades att dom hade tid idag och det hade dom! Så nu är jag öm och nymasserad och det känns sååå bra! Nu måste jag bara hitta en bra och helst inte svindyr massör i Jönköping som kan ta sig an mina skuldror några gånger. Har knutar och ömma punkter längs hela ryggen och blev rekommenderad att gå varannan vecka i tre månader för att bli av med allt. Såå, det blir mitt nästa mission.

Nu blir det lite Immigrants in the welfare state. Låter som en spännande tv-serie men tyvärr är det en bok det ska svaras på frågor om till nästa vecka.

Puss!